Хърватия

• 171 453
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
Планирам пътуване от София с главна цел Плитвичките езера.Освен тях, мисля да включа Белград и Загреб. Три нощувки добре ли са и какво друго бихте препоръчали да включа? През букинг ли да резервирам хотел около езерата?
Включвам се и аз  към този въпрос.Към 20 юни мислим да ги посетим.В околностите или в самия парк да търсим хотелчета?Все ми се струва, че едно преспиване не е достатъчно да се види парка.На връщане смятаме да минем през Дубровник с една нощувка.

# 661
  • София
Ние бяхме за един ден на езерата. На нас ни стигна.  Simple Smile Спахме обаче в Загреб и не мога да помогна за хотели около езерата. Simple Smile

# 662
  • София
Планирам пътуване от София с главна цел Плитвичките езера.Освен тях, мисля да включа Белград и Загреб. Три нощувки добре ли са и какво друго бихте препоръчали да включа? През букинг ли да резервирам хотел около езерата?
Включвам се и аз  към този въпрос.Към 20 юни мислим да ги посетим.В околностите или в самия парк да търсим хотелчета?Все ми се струва, че едно преспиване не е достатъчно да се види парка.На връщане смятаме да минем през Дубровник с една нощувка.

Първо вижте тези постове:
ТУК
ТУК
Когато имам време мога да ви кажа и друго, което ви интересува...

# 663
  • София
Аз и преди съм писала, че ние спахме на около 30 мин. от езерата в едно много приятно селце - Slunj Rastoke, което просто ни омагьоса. Препоръчвам го с две ръце. Не е хич популярно у нас, но си заслужава. Мислехме да минем през езерата, да спим в това селце и на другия ден да продължим към Загреб, но първия ден валеше много силно, та отидохме в Slunj и прекарахме цял ден там, а на следващия се върнахме до езерата. Стана много добре като изключим това, че не успяхме да видим почти нищо от Загреб.

# 664
  • Пловдив
Направих резервация за август месец в хотел в град Пореч. Искам да попитам знаете ли колко струва корабчето от там до Венеция ? И какво може да се разгледа в околността на града. Ще пътуваме с кола и имаме 7 дни на разположение. Благодаря Ви!

# 665
  • София
Направих резервация за август месец в хотел в град Пореч. Искам да попитам знаете ли колко струва корабчето от там до Венеция ? И какво може да се разгледа в околността на града. Ще пътуваме с кола и имаме 7 дни на разположение. Благодаря Ви!

Пореч е едно от любимите ми места в района.
Но това, което искате да направите не е евтино. И ако е в един ден не си струва.
Ще ви струва около 70 евро на човек.

Но по-важното е, че времето ще ви е малко. Тръгват сутрин около 8 ч. и пристигат към 11 ч. във Венеция.
Връщат се към 17 ч. Прибирате се към 20 ч. и толкова.
Отиване и връщане до център Венеция и остават малко повече от 4 часа във Венеция.

За забележителности мога да говоря много и да показвам снимки.
Колко време имате там ?

# 666
  • Пловдив
Благодаря за отговора. Разбрах ,т.е няма смисъл да прекарам един ден в път до Венеция и обратно...Simple Smile ще го оставя за следващо посещение.

# 667
Ние бяхме за един ден на езерата. На нас ни стигна.  Simple Smile Спахме обаче в Загреб и не мога да помогна за хотели около езерата. Simple Smile

Ох, мислехме да прескочим езерата, че много път ни се събира, но направо ме чекна да се замисля още веднъж, дали навръщане от морето, понеже ще спим в Загреб, все пак да не отделим ден за тях...
Ох, ужасни сме, много обичаме да пътуваме...  Cry и все не ни стига...

# 668
  • Hisarya, Bulgaria
За Великден ще пътувам до Пореч.Видях,че най-близкият италиански град е Триест.Какви са възможностите за един ден да се прескочи до Италия?

# 669
Ние сме отскачали, но с нощувка. Много ми хареса града, който прилича по-скоро на австрийски, отколкото на италиански.
Разгледахме замъка Мирамаре, който е красив /особено разположението/, но от към поддържане на градината има какво да се желае.
Централният площад Унита Италия /ако не греша/ е много красив, особено вечер.
Има интирисни римски розкопки-анфитеатър и др.
Има едно заведение /те са верига  в Италия/ до замъка, където се сервират само пилета . Порцията е едно пиле, но те са специална порода-някакви малки + пържени картофки. На входа има едни бурета с онези фъстъци с черупките-ядеш на корем. В заведението не се предлагат прибори и съдове за отпадъци-странно ми се видя, но е интересно.

Имай впредвид, че минаването през Словения е с винетка, която не е никак евтина.

# 670
  • София
В Триест не съм била, но много са ми го хвалили.  Simple Smile

# 671
Ние до Венеция също ще идем за ден от Умаг, но твърдо сме с колата. Не знам дали ще има време да се отбием в Триест, едва ли...

# 672
Здравейте
Как да стигна от летището в Загреб до Опатия по най-бърз  и сигурен начин ?
 Благодаря 

# 673
Записвам се за идеи, ще пътуваме с кола и няколко междинни нощувки, крайна точка -  хубав плаж.

# 674
  • Там....където всичко е възможно ....
Според вас дали е подходящо времето сега за Великден да се посетят Плитвишки езера?Мисълта ми е дали всичко се е раззеленило както виждам по снимките които сте пуснали? И дали според вас ,ще се вържат нещата да се отиде със собствен транспорт ,да няма предварителна резервация за нощувки,тоест да се търси на място,да нямаме месна валута само евро и карта  и да сме с две деца,не много малки на 9 и 14.Ааа и да не знаем грам чужди езици  ooooh!

Последна редакция: сб, 08 апр 2017, 20:19 от kras8204

Общи условия

Активация на акаунт