Хърватия

• 171 579
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте, може ли да ме ориентирате горе-долу как вървят цените в Загреб, живот и здраве  ще сме там за два дни и нямам представа колко пари трябва да си обменим предварително от тук.   newsm78

# 541
Здравейте, може ли да ме ориентирате горе-долу как вървят цените в Загреб, живот и здраве  ще сме там за два дни и нямам представа колко пари трябва да си обменим предварително от тук.   newsm78
Ето тук можете да погледнете www.nikersbay.com/prices/croatia/zagreb?lang=en/

# 542
  • София
Ето тук можете да погледнете www.nikersbay.com/prices/croatia/zagreb?lang=en/

Сайтът не ми се отваря.
Да, права си и на мен така не ми се отваря, но като напишя цени в Загреб и излиза. Така може да се отвори.

Добре,благодаря ти. (:

# 543
  • София
Здравейте,

много полезна тема. Поизчетох доста.
Предстои ни пътуване до Хърватска през месец август. Интересува ме цената на билета за Постойна яма.

Благодаря предварително!

Ето ТУК писах наскоро...

Цените са 24 евро
Крепост  12 евро
Има и комбинирани билети около 35-36 евро...Влиза и Вивариума.

Много благодаря, Bled!

# 544
Здравейте,

огранизирам едно пътуване за почивните дни в края на септември, ще сме аз и мъжа ми. С колата. по-голямата част ще е в Хърватска, затова си позволявам да ви попитам за малко практически съвети относно плана, който съм направила. Идеята е да видим повече места, иска ми се основно романтични крайбрежни градчета. Мислих да стигнем и до Котор, в Ч.гора, но се отказах за сметка за Хърватска. Програмата, която съм направила е следната:

петък 16.09 София- Белград 394 км. Нощувка
събота 17.09 Белград-ЗАгреб 393 км. Следобед в Загреб, нощувка
неделя 18.09 Цял ден в Загреб
пон. 19.09 Загреб- Любляна 140 км. Следобед в Любляна, нощувка.
вторник 20.09 Любляна- Опатия 109 км. Ношувка в Опатия
сряда 21.09 Опатия - Сплит 426 км. Следобед Сплит, нощувка
четвъртък 22.09  Цял ден в Сплит
петък 23.09 Сплит- Плитвички езера 257 км. Следобед цял на езерата
събота 24.09 Плитвички езера- Белград 517 км. ношувка
неделя 25.09 Белград- София 412 км.

Това, което ме притеснява е реална ли е тази програма? Добри ли са местата, които съм подбрала? За Плитвичките езера ок ли е цял следобед или няма да е достатъчно да ги разгледаме? Ще съм благодарна на всякакви идея и подобрения по така направения ми маршрут!  bouquet

# 545
Здравейте,

огранизирам едно пътуване за почивните дни в края на септември, ще сме аз и мъжа ми. С колата. по-голямата част ще е в Хърватска, затова си позволявам да ви попитам за малко практически съвети относно плана, който съм направила. Идеята е да видим повече места, иска ми се основно романтични крайбрежни градчета. Мислих да стигнем и до Котор, в Ч.гора, но се отказах за сметка за Хърватска. Програмата, която съм направила е следната:

събота 17.09 Белград-ЗАгреб 393 км. Следобед в Загреб, нощувка
четвъртък 22.09  Цял ден в Сплит
петък 23.09 Сплит- Плитвички езера 257 км. Следобед цял на езерата

Това, което ме притеснява е реална ли е тази програма? Добри ли са местата, които съм подбрала? За Плитвичките езера ок ли е цял следобед или няма да е достатъчно да ги разгледаме? Ще съм благодарна на всякакви идея и подобрения по така направения ми маршрут!  bouquet
Не знам какво ще правите цял ден+един следобед в Сплит. Единственото интересно нещо там е дворецът на Диоклециан, който се разглежда за максимум 2-3 часа. Останалото е комунистически панелки и градска суматоха. Според мен следобедът там стига. По-интересен град наоколо е Шибеник , дори Трогир (и двата също градове на Юнеско), също водопадите Крка, но щом ще ходите в Плитвици може да ги пропуснете.
По моя мнение пещера Постойна и замъкът Предяма са много по-интересни от Опатия (аз спокойно бих я пропуснала). За Загреб нищо не мога да кажа, ние умишлено избягвахме големите градове (особено след лошото впечатление от Сплит). Но за Любляна съм чувала хубави неща.

# 546
+1 за Трогир, който е съвсем близо до Сплит. Също смятам, че 1 и 1/2 ден в Сплит е много.
Моето предложение е след следобеда в Сплит и нощувка, тръгнете за Трогир-разгледайте и отидете за нощувка Задар. По този начин ще сте по-близо до езерата и ще разгледате и Задар, койт също си струва според мен.
Билетите за Плитвичките езера са за цял ден и просто не си струва да го пропускате, а Задар-езерата си е час и половина минимум.

# 547
 Hug Благодаря ви!!!!

# 548
Ние правихме едноседмична обиколка през юни-Белград,който само разгледахме на път,нощ в Загреб,от Загреб,към Любляна-разглеждане,после езерото Блед,оттам път до Риека и нощувка.После тръгнахме към Плитвички и оттам отново към крайбрежието на Хърватска-нощ в Стариград,заради един катерачен обект.Оттам пътуване към Босна,нощ в Мостар,после Черна гора-нощ в Будва,оттам през Албания директно нощувка в Охрид-Македония.
Така за 7 дни бяхме в 7 държави -около 2800 км.Видяхме много,но естествено след толкова път всеки ден,разглеждането на забележителности беше бързешком.
Какво не бихме направили от тази програма сега,ако трябваше да тръгнем отново-бихме пропуснали Плитвичките,но за сметка на това да минем по цялото крайбрежие.
Езерата-има три различни обиколки по времетраене и продължителност.Цената за вход е еднаква.Мега туристическо и пренаселено.Вървиш след безброй хора по тесни мостчета и пътеки.Лично на нас ни досади.Само в добавка-ние много обичаме природа и планина.
Но си направете ваканцията така,както сте планували,без да се съобразявате-хора и идеали разни!
А естествено твърдо Не,за минаване през Тирана на връщане,но това е извън темата Хърватска.

# 549
Благодаря.

Аз всъщност също се чудя за езерата. Засега остава:

събота 17.09 Белград-Загреб 393 км. Следобед в Загреб, нощувка

и тук идва въпроса ми.. да продължаваме ли към Сплит, след това Трогир- Задар, като идеята, която имах е

четвъртък 22.09  Сплит- Трогир ( разходка) - Задар (нощувка).
петък 23.09 Задар- Плитвички езера 257 км. Следобед цял на езерата

Чудя се дали не е твърде много път и дали няма по смисъл да останем по крайбрежието около Опатия и от там до езерата ми дава 2 часа и половина, обаче така 2 дни ми остават и трябва да ги запълня с нещо. Иска ми се да видим повече неща, първоначално до Котор мислех да стигнем, ама да не стане накрая да се убием от път и търчене..направо не зная..  ooooh!

# 550
Аз всъщност също се чудя за езерата. Засега остава:

събота 17.09 Белград-Загреб 393 км. Следобед в Загреб, нощувка
С този маршрут ще си видяла от Далматинското крайбрежие точно нищо - интересната му част започва от Сплит на юг.
Но пък ако акцентът са градовете - Загреб, Любляна, Белград, те също са приятни места за разходка.
Опатия и Риека за мен лично изобщо не си струват.

Вече ако искаш да промениш маршрута в полза на крайбрежието, бих пропуснала Любляна и Опатия и слязла от Загреб директно надолу (със или без езерата) към Сплит, Трогир, островите, п-ов Пелешац.

# 551
runbabyrun, вие сте минали през Тирана, така ли? А има ли път от Будва през Албания, до Охрид, но да се избегне Тирана?

# 552
Подкрепям, че през Тирана е ужас. И ние сме прекарвали 2 ч. в задръствания там.
Алтернативите са две - да се слезе по крайбрежието до Дуръс и оттам към Елбасан и Охрид, или през магистралата на нациите в Косово.

# 553
  • някъде ... тук ...
Ние така и не стигнахме до Сплит преди 3 години. За 4 дни в Хърватска обиколихме Плитвичките езера (бяха основна цел тогава), после директно към морето и на юг. Семейното решение беше денят за Сплит да го оползотворим в Задар, Шибеник и парк Крка. Честно казано този парк ми хареса повече от Плитвице. По-спокойно, по-свободно, има места за пикник, за риболов и даже за къпане, а и е малко по-евтин.
Тази година бяхме в Загреб и не ме впечатли хич. Предполагам, защото беше няколко дни след Будапеща, но... Общо взето един следобяд е достатъчен, че и предостатъчен.

# 554
И Загреб, и Любляна са си типични австроунгарски градове, единият по-голям, другият много малък. Ако сте виждали Виена и Будапеща, не са кой знае какво, да. Иначе - чисти, подредени.

Общи условия

Активация на акаунт