Хърватия

• 171 047
  • 732
  •   1
Отговори
# 690
  • In transit
кras8204, аз резервациите в букинг ги правя с виртуална карта, в нея пари няма.

В Сърбия се плащат магистрални такси, в Хърватия също, само в Словения е с винетка.

# 691
  • София
В Пловдив имат в края на главната Тавекс. Peace

# 692
  • Там....където всичко е възможно ....
кras8204, аз резервациите в букинг ги правя с виртуална карта, в нея пари няма.

В Сърбия се плащат магистрални такси, в Хърватия също, само в Словения е с винетка.

Хихи, и аз така направих ,снощи ми искаха номера на картата първо за да ми потвърдят резервацията в Драгоман... И пробвах с виртуалната-стана.
В Пловдив имат в края на главната Тавекс. Peace
Благодаря,ще пратя приятелка утре да вземе. С карта на място ще ми е по удобно,няма да ангажирам никого,но не знам дали на езерата ще има банкомат...

# 693
   Ева,
   Понеже аз съм върл противник на организираните пътувания, реших аз да Ви отговоря!
   Програмата Ви, меко казано, не става! Ще минете по традиционни туристически маршрути, при това далеч не най-добрите. Абе, нещо много хвалебствена ми изглежда. А пък, на прехвалени ягоди с голяма кошница не се ходи. Предполагам, ще сте с автобус, а това означава още поне 40 души. Трудно се организират толкова хора за настаняване, за храна и посещения, още повече, когато се виждат за пръв път и не са сходими като характер и поведение. Във всички случаи нещо ще пропуснете. Най-вероятно ще минете на бегом през всичките места, за които са Ви ангажирали. Така е, защото някоя граница да е задръстена,  някой да се успи, някой да препие, някой да се загуби, не дай боже авария да се случи и графика Ви отива по дяволите. Естествено, за да наваксате, ще съкратите посещенията. Виждам, че нощувките Ви са икономична класа. Това означава, че условията няма да са от най-добрите. Същото се отнася и за храната. Докато в Загреб и Риека все пак можете да хапнете и нещо допълнително, в Опатия и Омишали трудно ще стане. Особено в Омишали. Освен, че е първото село след влизане на о-в Крк, извинявам се, но там само такива като Вас остават да нощуват. То затова и е най-евтино. Разположено е на една гола скала, от която единствения пейзаж е петролната рафинерия. Единственото забележително на острова, което Ви предлагат е Катедралата на гр. Крк, но … само отвън. Ами отвън няма нищо. Ще поразровя за някоя снимка по-нататък. Разположена е срещу крепостта, но представлява площад и комплекс, който отвън не блести с нищо. Същото се отнася и за крепостта. Ако можете, посетете кръчките катакомби. Достъпът е свободен, но внимавайте да не се загубите. За Ровини и Пореч съм казвал и напред. Обикновени хърватски пристанищни градове. Изходна врата на Хърватия към Италия.
   Ако искате да Ви разказват, ами прочетете какво съм писал преди.
   Всъщност, обръщайки се към Вас, аз изразявам отношението си и изобщо към организираните пътувания. Ще се убиете от път, а няма да получите това, което очаквате. По-добре измислете друг вариант за туризъм или ако тръгнете организирано тръгнете, но само за едно място и то за същото време.
   Желая Ви приятно прекарване, ако все пак се решите!

# 694
   Не ми е любимо място, но все пак е очарователно. Кръчката катедрала е знакова. Няколко снимки ОТВЪТРЕ:

Кръчката кула от малко по-особен ракурс
Кръчката крепост
"куче" - пазач на Крк

# 695
  • Габрово
Здравейте, замисляме пътуване до Котор. Но се чудим от къде да минем. Някой пътувал ли е през Македония, Албания и Косово.

# 696
Здравейте, замисляме пътуване до Котор. Но се чудим от къде да минем. Някой пътувал ли е през Македония, Албания и Косово.
Може да пробвате, ако сте любители на приключенията  Simple Smile. Аз доста неприятни коментари прочетох за този маршрут във форумите. Пътят през Сърбия е дълъг, но много добър и без изненади.

# 697
Нищо му няма на маршрута, магистралата в Косово е бърза и хубава. Плащат се 30 евро за застраховка на границата, защото зелената карта не важи за Косово.
Най-бавните и тегави пътища са в Македония.

# 698
  • Пловдив
Ами ние натам отидохме през Сърбия, а после на връщане минахме през Албания и Македония. Пътищата ми се видяха еднакво лоши навсякъде.

# 699
Зла вещица, преди колко време беше това?

# 700
  • Пловдив
На 8-ми април тръгнахме, на 12-ти се върнахме.

# 701
  • In transit
На 8-ми април тръгнахме, на 12-ти се върнахме.
магистралата в Сърбия стига ли до границата вече или още я правят?

# 702
  • Пловдив
Ами ние тръгнахме в 18 часа от Пловдив, спирахме в София, докато минем границата стана тъмно и честно казано като влязохме и потеглихме заспах. След няколко часа като се събудих бяхме минали Ниш, отклонени надолу и минавахме през селца и градчета. Имах чувството, че сме по междуселски български пътища. В Черна гора - същата работа, нямаше дупки сякаш, но много завои и тясно. И в Албания така. Македония също я проспах, но в промеждутъците разлика не видях. Дори групово решихме да им пратим Бат Бойко да им направи малко магистрали.
Но това, което видяхме там - Дубровник, Будва, Цетине, Котор - си заслужава пътя. Пак бих го изминала с огромно удоволствие, като знам какво ме чака след него.

# 703
  • Габрово
Нищо му няма на маршрута, магистралата в Косово е бърза и хубава. Плащат се 30 евро за застраховка на границата, защото зелената карта не важи за Косово.
Най-бавните и тегави пътища са в Македония.
А Вие, кога сте пътували? Тук
http://www.mfa.bg/index.php?page=15&staticpage=findanembassy … amp;posolstvo=179
пише, че "местна застраховка „Гражданска отговорност”, чиято цена започва от 15 евро за 15 дни."

# 704
Въпросната местна застраховка е именно тази, за която говоря. Явно са я намалили на 15е.

Общи условия

Активация на акаунт