Има ли значение вида на образованието?!?

• 11 937
  • 273
  •   1
Отговори
# 90
Майтап бе, Big Bad Mamma . Не съм искала да подценявам никого. А темата за какво е,  много не се разбира. Дали за възпитание, дали за образование, дали за грамотност.  Аз съм имала и случаи, когато само като разберат, че съм с висше образование, отношението се променя.

Съгласна с теб Трещ (както и в повечето случаи, четейки те  Wink). За туй реагирах - един вид изненадана от нетипичното за теб изказване. А темата за какво е - ми за да си попишем и покажем колко сме "акълни"  Mr. Green, както във всяка друга тема, общо взето  Laughing.

# 91
Ама като вземем да сравняваме кой колко печели много бързо млъкват.  Mr. Green

Това е съвсем друга тема.  Монтьорът, който ми поправя колата, май печели повече от мен.

# 92

Медицината наистина си е по-висша наука от филологията. 

Мисля, че става въпрос за друго нещо. Примерно, един медик да каже на един филолог, че медицината е по-висша наука от филологията.

# 93
Та питането ми е: Мислите ли, че вида образование има значение за една личност? Има ли хора, с различно образование от вашето, които са повече или по-малко от вас?.

Да се включа по темата, че чак сега прочетох подробно първи пост:

Образованието има значение за личността, надгражда и усъвършенства.
Има много хора с различно от моето образование, не са нито по-малко, нито повече хора, отколкото аз.

# 94

Мисля, че става въпрос за друго нещо. Примерно, един медик да каже на един филолог, че медицината е по-висша наука от филологията.

И така да е, това не значи, че медиците за "по-висши същества".

Просто са направили своя избор, но той не е задължителен фактор за обожествяване.

# 95
  • Куциндрел
Вече не е модерно да си изписваш титлата, но преди не е било така. Доста по-възрастни хора познавам, които умишлено си изписват титлите.
И по - добре, че не е модерно.
Тъкмо някои хора по - малко ще се излагат...нали? Simple Smile
Мхм, но ще е лошо за други, че не могат да се пиздят хИнтилигентно. hahaha
Не ми отговори колко проста съм. Айде, не ми казвай, че не ти достига нещо за да сметнеш. Mr. Green

# 96
За мен има значение само къде е завършено образованието. Едно е право в СУ, друго е право в БСУ. Разликата е огромна.

Правото в БСУ се преподава от преподаватели от СУ!  Mr. Green

ЕДИТ: За мен само прости хора могат да коментират образованието и интелекта на другите!  Rolling Eyes

# 97
ама темата да не е за това, има ли висше образование, което е по-по-най-?   Mr. Green Laughing

# 98
Ceca , не ти е образованието проблемът. Търси другаде.

# 99
Стига  с тази медицина! Аз пък мисля, че не бих могла да уча друго.

# 100
  • Куциндрел
Ceca , не ти е образованието проблемът. Търси другаде.
Ако можех, мислиш ли, че щях да пусна темата? Mr. Green

# 101

Зависи от гледната точка. За мен е точно обратното.

# 102
Нямам представа точно колко висша наука е медицината, но предвид какви хора са я завършили, не ще да е нещо невероятно.

# 103

Явно зависи гледната ни точка от характерите и нагласите ни. За мен всяка точна наука е по-високо от хуманитаристиката. Последната дава много повече място за празнодумие и чисто симулиране на образованост и висока духовност.
В моята класация точните и природни науки са най-напред, заедно с изкуствата, после идват занаятите и най-накрая при кифладжиите са (сме) хуманитаристите.  Grinning

# 104

Явно зависи гледната ни точка от характерите и нагласите ни. За мен всяка точна наука е по-високо от хуманитаристиката. Последната дава много повече място за празнодумие и чисто симулиране на образованост и висока духовност.
В моята класация точните и природни науки са най-напред, заедно с изкуствата, после идват занаятите и най-накрая при кифладжиите са (сме) хуманитаристите.  Grinning

Щом "сме", не мислиш ли, че е малко крайно категорично да поставяш под определена последователност специалности, за които единствено имаш твои си представи?

Филолог съм, не се поставям при кифладжиите, не симулирам "образованост и духовност".
Това си зависи от човека, не от специалността. В момента, по стечение на обстоятелствата, се занимавам с хора на точните науки - ами не са особено ралични  Wink. От мен, де  Grinning

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 14:13 от Big Bad Mamma

Общи условия

Активация на акаунт