Има ли значение вида на образованието?!?

• 11 918
  • 273
  •   1
Отговори
# 120

Е как какво, на ешафода, разбира се  Grinning

Мимоходом откликнах, че съм на различно мнение от твоето, понеже ги чета (мненията ти).
И ще ми е интересно да дадеш някакъв пример или да коментираш, т.е. да си доразвиеш мисълта.

А и като хора ми се струват по-читави, по-безхитростни онези от инженерно-техническата сфера.

Това е много субективно, и повърхностно изказване. На мен пък точно те не ми се струват читави. И сега какво?

Big Bad Mama, нали все пак това е форум за разтоварване, не оксфордски диспут  Simple Smile
Защо да не грешим, докато пишем тук, след като писането е заместител в случая на разговорна реч, а тя е нещо неформално и несресано. Дори онези с точните науки имат допуски на размери  Grinning

# 121
  • Куциндрел
А и като хора ми се струват по-читави, по-безхитростни онези от инженерно-техническата сфера.
Това е много субективно, и повърхностно изказване. На мен пък точно те не ми се струват читави. И сега какво?
И ти ли, Бруте, плюваш върху инжИнера? Mr. Green

# 122
Цеце, кАжи какво си точно завършИла, кога, къде и ще ти метна един личен разбор.
Толкоз лично инфо едва ли ще ти дам. Дай с наличната информация.
Като се спри на качествата. hahaha

А, не мога. Авторско право. Имам цяла енциклопедия! Без пари не пускам!  Naughty

Ай сега- аз най- не харесвам... да се почешАм по тиквата... а, сетиФ са! Завършилите аграрна икономика. И имам право на оценка- познавам лично цели двама!

ИнжИнера- мноо зависи къф е. Критерии и подкритерии си има тука.

# 123
Хм, не визирам авторката, като използвам цитата, но познавам разни кифли, които яко се дразнят на изписаното инж. пред името на определен човек, какво ли не им достига, че изписаната титла им е трън в очите newsm78

За мен "инженер" , "доктор" , "адвокат" , "съдия" и т.н. НЕ СА ТИТЛИ, а професии. Тях човек може да ги изпише на визитната си картичка като допълнение към длъжността си. На входната врата на апартамента си намирам за излишно да ги изписва. Титла е например "граф". Не ми е понятно каква гордост може да носи да си изпишеш на входната врата, че си инженер. Искал си за това да учиш, учил си, станал си. И какво от това?

# 124
  • Куциндрел
Цеце, кАжи какво си точно завършИла, кога, къде и ще ти метна един личен разбор.
А, не мога. Авторско право. Имам цяла енциклопедия! Без пари не пускам!  Naughty
А сега, браво! Дискриминация!
"Нее всичко е париии, приятелюю..."

# 125
Как може да се зовеш инжИнер, като не знаеш как се пише?  

# 126

Моля, да не се заяждаме за една буква, става ли?

# 127
Хм, не визирам авторката, като използвам цитата, но познавам разни кифли, които яко се дразнят на изписаното инж. пред името на определен човек, какво ли не им достига, че изписаната титла им е трън в очите newsm78

За мен "инженер" , "доктор" , "адвокат" , "съдия" и т.н. НЕ СА ТИТЛИ, а професии. Тях човек може да ги изпише на визитната си картичка като допълнение към длъжността си. На входната врата на апартамента си номирам за излишно да ги изписва. Титла е например "граф". Не ми е понятно каква гордост може да носи да си изпишеш на входната врата, че си инженер. Искал си за това да учиш, учил си, станал си. И какво от това?

Нямах предвид изписване на входна врата, а служебни документи и все разни служебни неща Simple Smile

# 128
  • Far away from here...
Пак не захапвам. Явно ще трябва да ми помогнете. Стига с тези недомлъвки, чакам си личностните характеристики и/или качества.
 hahaha Особено последното hahaha
Е, ако чакаш от мен да ти изготвя профила, няма да дочакаш, тъй като не те познавам. А дори и да те познавах, единичното мнение едва ли е представително  Grinning
Ако правилно тълкувам въпроса ти, ти питаш дали следва да се чувстваме на по-ниско ниво, ако упражняваме професия, която от някои хора се счита за не достатъчно престижна (по неизвестни за мен критерии). И в този случай отговорът ми е - не. Затова ти препоръчах да потърсиш разрешение на проблема в други фактори, обуславящи те като личност.

# 129
За мен "инженер" , "доктор" , "адвокат" , "съдия" и т.н. НЕ СА ТИТЛИ, а професии. Тях човек може да ги изпише на визитната си картичка като допълнение към длъжността си. На входната врата на апартамента си намирам за излишно да ги изписва. Титла е например "граф". Не ми е понятно каква гордост може да носи да си изпишеш на входната врата, че си инженер. Искал си за това да учиш, учил си, станал си. И какво от това?

Най-точното обобщение! Не знам какво има да се коментира след този пост!  Simple Smile

# 130

Е как какво, на ешафода, разбира се  Grinning

Мимоходом откликнах, че съм на различно мнение от твоето, понеже ги чета (мненията ти).
И ще ми е интересно да дадеш някакъв пример или да коментираш, т.е. да си доразвиеш мисълта.

Big Bad Mama, нали все пак това е форум за разтоварване, не оксфордски диспут  Simple Smile
Защо да не грешим, докато пишем тук, след като писането е заместител в случая на разговорна реч, а тя е нещо неформално и несресано. Дори онези с точните науки имат допуски на размери  Grinning

Мислиш така, защото си нова (поне така пише). Я да те нападнат нялколко от Безгрешните във форума, та да е зачудиш откъде ти е дошло. Но - стига спам!  Wink

# 131
Нямах предвид изписване на входна врата, а служебни документи и все разни служебни неща Simple Smile

От служебните документи на всеки човек става ясно на каква длъжност е. Дали е старши митнически инспектор, научен сътрудник първа степен, преподавател или инженер химик да речем. Ясно е, че в служебни документи пише длъжността и заеманата служба, нали за това са служебни. Но аз също имам съседи, които са се писали на входната врата инж. Не-знам-коя и инж. Не-знам-кой. Това на кого е нужно?

# 132
А сега, браво! Дискриминация!
"Нее всичко е париии, приятелюю..."

Shocked Бе ква дискриминация бе, аз на всички ще искам, не само на теб.

Трещерице, аз имах колега, който се пенсионира като "юристконсулт".

# 133
  • Куциндрел
Ти си като латерна, все едно дежа вю преживявам с всеки твой пост.
Този въпрос вече го изяснихме.

# 134

От служебните документи на всеки човек става ясно на каква длъжност е. Дали е старши митнически инспектор, научен сътрудник първа степен, преподавател или инженер химик да речем. Ясно е, че в служебни документи пише длъжността и заеманата служба, нали за това са служебни. Но аз също имам съседи, които са се писали на входната врата инж. Не-знам-коя и инж. Не-знам-кой. Това на кого е нужно?

На тях явно, теб какво ти пречи ???

Общи условия

Активация на акаунт