Има ли значение вида на образованието?!?

• 11 952
  • 273
  •   1
Отговори
# 165
И да изпреваря малко събитията, ето съвсем сбито са дадени приликите и разликите между психиатър, клиничен психолог, психотерапевт и психоаналитик

Анджи, Анджи ...това се казва икономическа школовка /при проф. Радков  Wink/.
        Peace. Добре е, да се изпреварят нещата, защото "всьо и все" дето е д-р, насериозно ще се вземе за лекар. Grinning

# 166
  Анджи, Анджи ...това се казва икономическа школовка /при проф. Радков  Wink/

Едно е сигурно, него цял живот ще го помня  Grinning

# 167
  • гр. Шумен
Да, и аз не схванах какво общо има. Моят баща от 1944-та е инж., но никога не е карал кола - нито лада, нито варшава, нито дори запорожец.  Аз също от 20 г съм инж. но имам нулев интерес към автомобилите. Пиша го туй, щото те са явно признак на успех по логиката на Отилия.
Колкото до титлата, в началото на трудовия си стаж държах на нея и я изписвах навсякъде - от молбата за отпуска, до проекта-разработка. Сега - точно обратното. Ако някой ме нарече инж. К. се наежвам. Всички колеги се обръщат към мен на малко име. Или на прякор.

Случаят, който цитирам, се отнася до твърдението на една съфорумка, че не се става току така инженер, че те полагат неимоверни усилия да станат такива, че са хора заслужаващи уважение, преклонение и т.н., а аз просто и казвам, че това не важи за всички. Може да си инженер и да работиш в АЕЦ или НАСА, а може и да си инженер, и да поправяш стари хладилници. А колата и калпака са показателни не за успеха и материалното положение, а и за манталитета. Защото въпросният инженер, който иначе гордо е изписал "титлата" си на вратата, ходи с овчи калпак и кара ладата си, която е на над 30 години. Това вече е манталитет и избор на начин на живот. Всичко това във връзка професията, и твърдението, че тя определя донякъде характера на човек, както и относно твърдението, че инженерите са нещо повече от филолозите, по-точни и надеждни и т.н. , имаше и такива изказвания.
Ами вместо да му гледаш овчия калпак и ладата, що не го видиш като как е като специалист. Защото аз познавам един инж. който е изключителен специалист, има средства и възможности, ама му е през оная работа как се носи, къде живее (в случая в мноого стара къща, която лично е ремонтирал) и какво кара (пак нищо, не е шофьор).

# 168
Ами вместо да му гледаш овчия калпак и ладата, що не го видиш като как е като специалист. Защото аз познавам един инж. който е изключителен специалист, има средства и възможности, ама му е през оная работа как се носи, къде живее (в случая в мноого стара къща, която лично е ремонтирал) и какво кара (пак нищо, не е шофьор).

А какво ме интересува как е като специалист? Казвам, че не всеки инженер е представителен на вид, с възпитание и обноски, а си има и много инженери с прост вид и държание. Какво следва от това? - образованието не определя що за човек си.

# 169
Да, но и това как изглежда външно даден човек, също не го определя, що за човек е в действителност.

# 170
Навремето като се регистрирах във форума си бях променила ника на Мишон,Ph.D.
Обаче събирах ужасно много негативи от това - хората, с които си общувах по темите си мислеха, че съм някава изродка с некво самочувствие до небесата и се отнасяха с мен като с боксова круша. Най-активни бяха все хора с полузавършено образование, с дотолкова елементарно поведение, че чак не се осъзнаваха...

Може би, защото тук е мамешки форум.  По- върви мама на двама , мама на трима, мама на принц и принцеса. Ако си в професионалния си форум, е уместно да посочиш титлата си.  

# 171
Да, но и това как изглежда външно даден човек, също не го определя, що за човек е в действителност.

Е, с инженера с овчия калпак сме съседи, знам го какво представлява като характер. Имам и една архитектка във входа, чиито апартамент е по-скоро бърлога, като мине по стълбите може да умреш от миризма на нафталин. За вида на прозорците и балкона и няма да изпадам в подробности- страховити са. Така че ги знам какво представляват и инженера, и архитектката. Жалко за претенциите и образованието им. Ако архитекти и инженери ставаха само безгрешни ангели, трябваше тези професии да се канонизират, а познанството с такъв човек да е гаранция за човек с най-висши ценности и добродетели.

# 172
  • София
Има значение  образованието , но има значение   и образованието на  родителите ти и прародителите ти. Т.е. аз не поддържам соц. мислене че, човек може да бъде  добре  възпитан и да  расте емоционално , професионално и интелектуално , ако имаш работническо пролетарски произход Laughing Laughing LaughingЕ сега рискувам да бъда оплюта, но е  факт

# 173
Има значение  образованието , но има значение   и образованието на  родителите ти и прародителите ти. Т.е. аз не поддържам соц. мислене че, човек може да бъде  добре  възпитан и да  расте емоционално , професионално и интелектуално , ако имаш работническо пролетарски произход Laughing Laughing LaughingЕ сега рискувам да бъда оплюта, но е  факт

Успокоих се...имам аристократичен произход /такова животно няма в България май... newsm78/  Laughing

# 174
  • София
Има значение  образованието , но има значение   и образованието на  родителите ти и прародителите ти. Т.е. аз не поддържам соц. мислене че, човек може да бъде  добре  възпитан и да  расте емоционално , професионално и интелектуално , ако имаш работническо пролетарски произход Laughing Laughing LaughingЕ сега рискувам да бъда оплюта, но е  факт

Успокоих се...имам аристократичен произход /такова животно няма в България май... newsm78/  Laughing
По-добро е от роднини аристократи, да имаш  образовани  прародители . Честито... Simple Smile
Графиня  Груева  някак си не звучи , аристократично GrinningНе знам защо се сетих за Ричард Груев Grinning

# 175
  • където мечтите се сбъдват
Разбира се,че образованието има значение,защото то формира определен мироглед и възпитава.Аз например съм завършила английска езикова гимназия и след това Медицински университет и ще си призная,че интелектуалното ниво в гимназията беше по високо  Rolling Eyes
По отношение на инженерите,за мен това са много интелигентни хора,което например не е задължително за докторите.За да станеш доктор,трябва да имаш основно "яко дупе" и много да четеш и разбира се отлична памет,която с годините става все по-добра и по-добра.Докато за инженер си трябва основно интелект.Това си е мое мнение и наблюдения,които имам.Така че,авторката на темата няма абсолютно никакви основания да се чувства засегната  Wink

# 176

Е, с инженера с овчия калпак сме съседи, знам го какво представлява като характер. Имам и една архитектка във входа, чиито апартамент е по-скоро бърлога, като мине по стълбите може да умреш от миризма на нафталин. За вида на прозорците и балкона и няма да изпадам в подробности- страховити са. Така че ги знам какво представляват и инженера, и архитектката. Жалко за претенциите и образованието им. Ако архитекти и инженери ставаха само безгрешни ангели, трябваше тези професии да се канонизират, а познанството с такъв човек да е гаранция за човек с най-висши ценности и добродетели.

Не си мие прозорците ли, м...й и архитектка. На какво ги учат в тоя университет!

# 177
Не си мие прозорците ли, м...й и архитектка. На какво ги учат в тоя университет!

Не само не ги мие, а са счупени, а дограмата изгнила и налепена с тиксо. Погледни и къщата, и ще ти стане ясно какъв архитект е, казвам аз.

# 178
  • София
Разбира се,че образованието има значение,защото то формира определен мироглед и възпитава.Аз например съм завършила английска езикова гимназия и след това Медицински университет и ще си призная,че интелектуалното ниво в гимназията беше по високо  Rolling Eyes
По отношение на инженерите,за мен това са много интелигентни хора,което например не е задължително за докторите.За да станеш доктор,трябва да имаш основно "яко дупе" и много да четеш и разбира се отлична памет,която с годините става все по-добра и по-добра.Докато за инженер си трябва основно интелект.Това си е мое мнение и наблюдения,които имам.Така че,авторката на темата няма абсолютно никакви основания да се чувства засегната  Wink
Да бе да, пиша  като дъщеря ,  внучка и сестра  на инженери Simple Smile. Жената  на брат ми е зъболекарка, ами  неината професионална библиотека  е  колкото на тримата  инж. преди  това : Grinning Simple SmileПри това  я  познавам от времето когато имаше 5г стаж.
То има  значение  и какво си завършила в МУ, има едни  нови специалности за мед. сестри-измеслени някакви , там може и малко да се чете. Изобщо не съм съгласна че , докторите  не стрували интелектуано

# 179
Да се апстрахирам леко от заяждането и да кажа:
На мен отнесена професия ми се струва Психологията.
Дали получават титли: псих. Димитрова...

Зачезвам, ако не заключат темата, после ще ви чета.
Молба към Виктория, Терещица и т.н.  - събирайте си негативите към мен и сбито ги излагайте.

Като се аПстрахирам леко от заяждането и да кажа - недоумявам как човек с висше образование може да пише толкова неграмотно.
Сеса, би ли сподели с нас кой университет си завършила?

Общи условия

Активация на акаунт