Сглобяеми къщи 3

• 372 677
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 390
  • Перник
Светла, до каква степен на завършеност са тези 300 евро/м2? До ключ ли е? А каква е цената на фундамента?

Цената на фундамента в нашия случай е висока  Mr. Green Защото теренът е с голяма денивелация, имаме и голямо мазе. Предвиден е и дренаж около цялата къща. Степен на завършеност - цената включва структурни елементи - стени, под, таван, покрив, комин, крайни вътрешни и външни покрития.

# 391
  • Пловдив
Благодаря за информацията!
Още един въпрос: крайни вътрешни покрития включва ли боядисване на стени и поставяне на паркет и теракот?

# 392
  • Перник
Благодаря за информацията!
Още един въпрос: крайни вътрешни покрития включва ли боядисване на стени и поставяне на паркет и теракот?

Да, включва боядисване на стени, което удоволствие обаче аз смятам да запазя за себе си  Simple Smile Поставянето на теракот (гранитогрес) е включено като "труд при доставка на материали от клиента". Поставянето на паркет не е включено.

# 393
  • Varna, Bulgaria
Днес се обадих да питам за  ИБТ система около 350 евро с основите до акт 16 не е зле но не знам ще мислим още иначе ми хареса че почти се постига до пасивна къща.

# 394
Аз съм сигурен, че ако е монолитно цената на грубия строеж, основи, фундаменти, плоча, зидария, покрив с материали и труд няма да надвиши 190 евро. Ако сложим замазката вътре изолацията от вън и прозорците цената може би няма да надхврли 300 евро. В този случаи на мен не ми е ясно защо трябва да правя от дърво ?

# 395
Аз съм сигурен, че ако е монолитно цената на грубия строеж, основи, фундаменти, плоча, зидария, покрив с материали и труд няма да надвиши 190 евро. Ако сложим замазката вътре изолацията от вън и прозорците цената може би няма да надхврли 300 евро. В този случаи на мен не ми е ясно защо трябва да правя от дърво ?
А на мен не ми е ясно какво правиш тогава тук, в тази тема Rolling Eyes в която никой не говори за монолитно Naughty

# 396
А на мен не ми е ясно какво правиш тогава тук, в тази тема Rolling Eyes в която никой не говори за монолитно Naughty
Споделям опит - купих парцел с идеята да строя сглобяема къща, мислейки, че е по евтино. Но след ходене питане по фирми и проектанти си смених първоначалната нагласа и сега строя монолитно. Това, което трябва да знаете и да не се сблъсквате с моя проблем е първо да се поинтересувате и решите предварително какво ще правите, защото аз с идеята да правя дървено-гредова конструкция направих и проект за такава, след това обаче за да се коригира за монолитно ми искаха същата цена като за нов проект. Т.е. до тук съм назад с един проект за сглобяема къща, който няма да бъде реализиран.

# 397
По-скоро поне 400. Не съм срещал някой на който грубия строеж да му е излязъл повече от половината от общия разход, по-скоро 1/3 дори 1/4 при мен например. Довършителните са много по-скъпи и време отнемащи отколкото изглеждат на пръв поглед, уж дребни нещица ама хиляди.

# 398
Най-общо казано грубия строеж е около 40%, а довършителните работи около 60%. Това е при стандартни материали, а не лукс.

# 399
  • Перник
Споделям опит - купих парцел с идеята да строя сглобяема къща, мислейки, че е по евтино. Но след ходене питане по фирми и проектанти си смених първоначалната нагласа и сега строя монолитно. Това, което трябва да знаете и да не се сблъсквате с моя проблем е първо да се поинтересувате и решите предварително какво ще правите, защото аз с идеята да правя дървено-гредова конструкция направих и проект за такава, след това обаче за да се коригира за монолитно ми искаха същата цена като за нов проект. Т.е. до тук съм назад с един проект за сглобяема къща, който няма да бъде реализиран.

Ние прекарахме 4 години в мислене дали и как да строим. Аз исках дървена къща от самото начало, мъжът ми предпочиташе тухлите и бетона...до 22.05.2012 г.  Mr. Green Освен земетръсен, теренът, на който ще строим е и с доста голяма денивелация, под него има и натоварен главен път, благодарение на който настоящата (масивна) къща вибрира редовно. Освен това, за мен е от значение и времето, което ще отнеме строежът, липсата на време за "слягане", каквото има при масивното строителство...

# 400

Тук-таме вероятно има хора, на които и такъв опит им е нужен.  newsm78

# 401
  • София
 Peace запис от мен в темичката

# 402
Здравейте! Реших да споделя и аз личен опит. Нашата сглобяема къща вече е готова и предстои да се нанесем да живеем в нея  Joy Много мислихме относно вида на строителството, но се радвам че избрахме този вариант. Видях, че вече има публикации за фирма на Sweet Home, и аз мога да се присъединя към тях. Работят много професионално и детайлно във всички аспекти. Спряхме се на тях след като разгледахме къща която строяха в Самоков през февруари миналата година. 
За мен, при строежа на къщата беше много важно персоналното отношение и прецизността на работа. Всичко беше съобразено с нашите изисквания и възможности - от проекта до реализацията.  Относно цената - мисля че, всичко е строго индивидуално - терен, изолации, дограма, приоритети на  всеки инвеститор и т.н. Според моите проучвания цената може да варира от 200 до 500 евро.

# 403
  • Перник
Аз се ядосвам на строители - уж е криза, уж конкуренция голяма, уж клиенти малко, а ги чакам със седмици да ми дадат оферти  #Cussing out А пък този, към който първоначално се бяхме ориентирали сега излиза с ново 20 - изолация с каменна вата  Rolling Eyes Ама стените остават дебели 12 см.  Thinking

# 404
  • Пловдив
Аз се ядосвам на строители - уж е криза, уж конкуренция голяма, уж клиенти малко, а ги чакам със седмици да ми дадат оферти  #Cussing out А пък този, към който първоначално се бяхме ориентирали сега излиза с ново 20 - изолация с каменна вата  Rolling Eyes Ама стените остават дебели 12 см.  Thinking

Да, ама каменната вата е в пъти с по-добри показатели от стъклената................

Общи условия

Активация на акаунт