Сглобяеми къщи 3

• 372 520
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 510
Много ми допадат тези сглобяеми къщи  Heart Eyes и с такава съвременна визия , очарователно ! трябва да пусна мухата на мъжа ми и ние да си построим една! Grinning

# 511
Като посмях да попитам коя конструкция е по евтина за построяване и коя е по-здрава, и ефективна от към отопление, имах предвид при един и същи дизайн и застроена площ, коя е по-на "далавера", както се казва.

Моделите, които са с повече остъкляване и простор ми харесват, ама едва ли ще мога да си позволя такъв проект.
Въпросите ми са били до сега, с най-малко пари кое е по-доброто, годно за живеене. Иска ми се да има градинка да си я копам и поддържам. В апартамент такава екстра няма, а и съседите ако са шумни си е "зоопарк".

# 512
Много ми допадат тези сглобяеми къщи  Heart Eyes и с такава съвременна визия , очарователно ! трябва да пусна мухата на мъжа ми и ние да си построим една! Grinning
Здравейте! Ами, много ясно, че могат да са със съвременна визия и могат да са здрави. Зависи какво ви харесва на вас и какво пише в проекта. Нашата къща си е модерна, защото искахме да е такава и това ни направиха. Имам чувството, че за една година сякаш нищо не се е променило тук. Спорят си хората що е то сглобяема къща и има ли почва у нас. Сигурно поне век  след като учените са открили че земята се върти около Слънцето, по нашите земи е имало хора, които са доказвали обратното – „Слънцето се движи, нали?“...
А ние си се нанесохме в нашата къща и всичко е ок. Мога да кача и малко снимки, само някой само да ме светне как става, че предния път не ми се занимаваше.

# 513
nakatasan, не излиза по-евтино сглобяемата дървена къща, колкото и да им се иска на повечето хора. Проблемът е, че много фирми, не всички, но много фирми в България заблуждават клиентите си, че къщата ще им струва не повече от 250 евро/м2. Оказва се, че не е точно така. Страшно много неща не влизат в тази цифра, като се почне от фундамента, минем през облицовки и бани, и стигнем до бояджийски работи. На всичкото отгоре митът, че къщата ще е готова за 5-6 дена също се развенчава. Да, когато я докарат, се сглобява в груб вид горе долу за това време, но там е работата, че близо два месеца чакаш, след като си им превел аванс от около 60-70%. На всичкото отгоре, имаш и да правиш и нулев цикъл, а повечето фирми за сглобяеми къщи, не предлагат такава услуга. А след като е издигната в груб вид, има редица довършителни неща да се правят. Така, че къщата далеч не се строи за седмица или две от момента на първото плащане, което изобщо не е малко. 

# 514
  • Перник
npnconstruction, това с обявяването на ниска цена в началото го има и при монолитното строителство, а и не само в строителството в България  Peace Облицовки, бани и бояджийски работи има във всяка сграда, независимо от типа на конструкцията.

# 515
  • Някъде Там
Здравейте,
Цената на дървената ни къща беше толкова колкото подписахме договора нито стотинка повече и колкото е обявена на сайта. Получихме я така както се бяхме разбрали вътре дърво, което трябва да се лакира. Нанесли сме се без да е лакирана. В цената си влизаха и прозорците и вратите. Единственото друго което трябва да се направи е банята. Като дни за които я сглобиха беше една седмица -точно 5 дни.
За монолитното да кажа (имаме мазе) - се оказва винаги че все нещо са изтървали да видят и пишат в сметките си. За сроковете им да не говорим - все едно целят неспазване. Сложете си не двойно а тройно повече от колкото са ви казали за срок. Колкото за цените на монолитното е в пъти повече защото при груб строеж не може да се нанесеш трябва замаска, шпакловка и куп глупости които ти излизат тройно на това което си построил.
Ако една фирма разбира и от дървена конструкция и от фундамент и от бояджийство и от всичко  и има 2-3 служители за всичките тези работи, то определено нещо не и е наред. Но в БГ всеки от всичко разбира.
И ще повторя с големи букви чакаш 2-3 месеца- година за МОНОЛИТНО СТРОИТЕЛСТВО(фундамент) не за Сглобяемата конструкция.

# 516
Най-накрая се преборих с качването. Ето я и нашата къща:

# 517
stuni_kk ,изглежда страхотно-и аз харесвам точно такива прозорци с много светлина-ще споделиш ли квадратура,разпределение и цена?Благодаря!

# 518
stuni_kk, прекрасно се е получило, адмирации. За цена няма да питам Sad...

# 519
Колкото за цените на монолитното е в пъти повече защото при груб строеж не може да се нанесеш трябва замаска, шпакловка и куп глупости които ти излизат тройно на това което си построил.

И ще повторя с големи букви чакаш 2-3 месеца- година за МОНОЛИТНО СТРОИТЕЛСТВО(фундамент) не за Сглобяемата конструкция.

Няма как монолитното строителство да излиза в пъти по-скъпо, вероятно сте попаднали на някой, който меко казано дере кожи. Може би затова сте останали с впечатление, че грубото строителство струва, примерно 350 евро/м2. А в действителност струва в пъти по-малко. И пак не знам защо някой строител ще се мотка една година да строи къща до ключ, като това нещо става за няколко месеца при коректно плащане на възложителя. Вероятно сте попадали на поредните маскари, които ги има и при едното и при другото строителство.

# 520
stuni_kk къщата ви изглежда чудесно. предполагам вече живеете в нея. Имате ли впечатления, някакви недостатъци, нещо което бихте направили по друг начин ако сега почвате ?
интересно ми е когато стените са от такива панели - може ли да се закачат шкафове например ?

между другото в сайта на фирмата има и вашата къща Simple Smile

# 521
stuni_kk къщата ви изглежда чудесно. предполагам вече живеете в нея. Имате ли впечатления, някакви недостатъци, нещо което бихте направили по друг начин ако сега почвате ?
интересно ми е когато стените са от такива панели - може ли да се закачат шкафове например ?

между другото в сайта на фирмата има и вашата къща Simple Smile

Благодаря, благодаря, и ние си я харесваме. Живеем от половин година в нея и към момента не бих променила нищо. До сега съм живяла в апартамент и какъвто и ремонт да решим да предприемем сме се съобразявали винаги с разпределението и архитектурата на блока. А къщата е проектирана изцяло по наше желание и изисквания, така че се получи това което ние сме си представяли. Колкото до шкафове на стената - имам окачени няколко рафта, две табли за легло, телевизор и няколко закачалки. А пропуснах, че в гаража си закачихме колелото на стойка за тавана. Съпругът ми намери някакви болтове за гипскартон и нямаме проблеми. 

# 522
stuni_kk ,изглежда страхотно-и аз харесвам точно такива прозорци с много светлина-ще споделиш ли квадратура,разпределение и цена?Благодаря!

Цялата къща е 215 квадрата, като в това число влизат гараж и веранда. На първият етаж имаме голяма дневна с кухненски ъгъл, баня и килер. На вторият етаж са три спални, баня и дрешник. Имаме голяма тераса към нашата спалня. А този въпрос за цената - много го мразя. Цената зависи от много неща - приоритетите които всеки сам ще избере - дограма, изолация, визия, материали които да се вложат и т.н. Нашата къща излезе около 1000 лв на кв., но съм сигурна че може да бъде и много по-малко и много повече.

# 523
  • София
Здравейте ,понеже правим планове за строеж на модулна къща и решихме ,че оптималното решение е монолитен първи етаж и модулен втори,някой може ли да сподели ако е строил такъв тип къща. Ето един пример: http://amc.bg/gallery.php?gid=111

Харесала съм този архитектурен план: http://amc.bg/gallery.php?gid=108

# 524
Я си представете как ще се почувствате вие, ако едно гълъбче ви кацне на рамото и ви разкаже, че някъде в България известна фирма импровизира по следния начин с проекта:

Плоскостите зад стиропора (при фасадните стенни панели) "отпадат" от решението. Някой казал, че не са нужни. Фасадната топлоизолация е решено да се залепва към дървените гредички от конструкцията (ивици от 5 см, през 60 см).
Какво ли ще става при определено лошото сцепление към дървото, както и при крайно недостатъчната площ за залепване? Как ще се отрази липсата на плоскости, предвидени да вземат важна роля в пространствената устойчивост на сградата? Освен това почти изцяло е спестено анкерирането на носещата конструкция към бетоновата основа. Освен това носещи елементи са снаждани от парчета и то в такива места от контура си, които ще бъдат подложени на натоварване. Освен това и импрегнирането на носещата дървена конструкция е "отпаднало"...Но пък е егаси евтиното!

Т'ва цената на квадратните им метри е супер, просто...Ама, дали си струва риска, уважаеми?! newsm78

Общи условия

Активация на акаунт