Сглобяеми къщи 3

• 372 616
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 525
  • София
SHB ,какво имаш предвид ,малко на български може ли ? Цената на квадратните им метри е 430 евро ,колко да е супер ,като има фирми ,които работят по -евтино...

# 526
SHB ,какво имаш предвид ,малко на български може ли ? Цената на квадратните им метри е 430 евро ,колко да е супер ,като има фирми ,които работят по -евтино...

Може би защото се явява под въпрос за фирма AMC, изглежда, че се отнася за тях. Най-малкото нито съм цитирал предния пост, нито съм говорил за AMC. Не се отнася за AMC. Те си имат други проблеми, слава Богу, не са толкова големи.

# 527
Не посочих име на фирма, само защото си помислих - кой съм аз, че да съдя другите.  Колкото и да е недостойно, правото на всеки новоизлюпен "капиталист" е да прави печалба както намери за добре. Все ще намери някой, който да примами.
Неспазването на стандартите в строителството е толкова масово, че не ми се говори. Но най-често не се отнася до сигурността. А в този конкретен случай положението е не само далеч от здравия разум, но и рисковано! Затова и не съм чакал, а писах незабавно! Вярно, сега като погледна изглежда свързано с АМС, но изобщо не е.

Моля представители на фирмата "строител", която се разпознае в зулумите, които е извършила, да спре незабавно! (понякога ви виждам, че пишете тук #2gunfire)

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 12:46 от SHB

# 528
  • София
Моля те сподели за коя фирма става въпрос,наистина ми е важно ,тъй като не съм много запозната със строителството ,но ми предстои строеж на къща. Добре ще е да знам кои фирми не стават ,ако трябва и на лично ,въпреки че целта на темата е да споделяме опит.

# 529
  • Перник
Моля те сподели за коя фирма става въпрос,наистина ми е важно ,тъй като не съм много запозната със строителството ,но ми предстои строеж на къща. Добре ще е да знам кои фирми не стават ,ако трябва и на лично ,въпреки че целта на темата е да споделяме опит.

Когато става въпрос за безопасността на една сграда, аз също мисля, че името на изпълнителя не трябва да се спестява  Peace

# 530
Вярно, сега като погледна изглежда свързано с АМС, но изобщо не е.

Моля представители на фирмата "строител", която се разпознае в зулумите, които е извършила, да спре незабавно! (понякога ви виждам, че пишете тук #2gunfire)
абсолютно и аз си помислих за АМС... просто в предишния пост се говори за АМС и нормално човек да си помисли за тях. Мисля, че не е проблем да се казват некоректните фирми. Това ще ни помогне да знаем какво да гледаме и какво да избягваме.

# 531
  • Някъде Там
И аз искам да знам фирмата от която се оплаквате SHB ако може.
Колкото до злоупотреби такива стават и в монолитното - като например не се спазват нещата от конструктивната папка, те и затова конструкторите слагат огромно количество бетон щото като знаят що за строители си имаме в БГ и  се презапасяват  Tired Не може човек да се хвали колко къщи е построил и да не знае как се огъва арматурата против земетресение и то не един строител... а на всичко отгоре ако наистина разбираш ми то си я пише в конструктивната папка. Аз съм човвек който не разбира от строителство но научих доста неща покрай него даже и как да разчитам папката която нищо не ми говори. Така че измамници навсякъде за съжаление ooooh!

# 532
Ох...дано помагам повече, отколкото ще навредя. Да ме извинят всички, които ще засегна. Не го правя с лошо  Peace
Та наградата за неведнъж нарушаване т.нар. добри практики в строителството отива при фирма...Комфорт.

Разрових се набързо в темата да видя какво има за името Комфорт. Не съм сигурен дали Комфорт 2000 и Комфорт от този сайт тук имат общо, но двете звучат почти еднакво и двете са от гр. Стара Загора.
http://къщи-сглобяеми.com/contacts.html

"Цени:
500 лв./кв.м – сглобяеми къщи /до ключ/
580 лв./кв.м – монолитни къщи /до ключ/"
Ай честито на печелившите!

Здравейте! Искам, с цел да предпазя нормални хора (клиенти) от некоректни строители, да споделя с вас случките ни с т.нар. „строител на сглобяеми и монолитни къщи“. Същият към края на 2011г. се представяше за съдружник във фирма от Стара Загора. Те имат много добър сайт за сглобяемите си и монолитни къщи, които строят в цялата страна. Името му е ДАНИЕЛ СТОЯНОВ ДЮШЮНЕВ. Всичко беше наред до момента, в който взе капаро за строеж на сглобяема къща. Тръгна да „строи“, но започнаха проблемите. Оказа се, че същият не може да изгради това, което е обещал. На думи всичко изглеждаше страхотно, но в момента в който трябваше да започнем строежа, започна да издиша в организационо и всякакво отношение. Започна да търси фирми подизпълнители, на които естествено цените не му харесваха, неговите възможности се оказаха смехотворни явно. За капак на всичко, малко след като взе паричките, ДЮШЮНЕВ изчезна. Оправданието му бе (естествено предадено чрез друг човек), че майка му има случка в Гърция и трябва да замине много спешно, спря да вдига телефона си (0897498199), в последствие същия беше изключен.... и така – ходене по мъките. Малко по-късно, след като започнах да го търся, се оказа че вече не работи в Комфорт 2000 ООД, а се подвизава със старата си фирма „ДАВОС-ТД“ООД. Към този момент все още не мога да се свържа с него и всичко пропадна за тази година (2012)..... с две думи – ИЗВЪРШИ ИЗМАМА.
Още на следващата страница тогава писах за какво трябва да се внимава, за да не се изпада в подобни ситуации.

Ето например друг проблем, характерен за подобни фирми-"жаби", вдигнали крак да ги подковат, 'щото видели, че така са прави, та и те...Публикуват чужди снимки, по-рядко на изпълнени сгради, които не са техни, но много често на проекти, които не са техни. Това е масово. Така сайтът изглежда "лъскав", но зад това ви дебне техният престъпен непрофесионализъм. Те не могат да се справят с подобни обекти. Не и за тази цена, не и с този начин на мислене.

Здравейте!Купихме си място и решихме да строим сглобяема къща.Някой знае ли нещо за фирма Комфорт в Ст. Загора.Предлагат къщите на много изгодни цени,но нещо ме съмнява самата фирма .Благодаря Ви!

Не знам нищо за тази фирма, но влязох да разгледам техния сайт. Публикуването на чужди проекти на сайта им, без цитиране името на автора или архитектурното бюро, ми направи неприятно впечатление. Все още много фирми в този бранш си позволяват подобен трик за привличане вниманието на неопитния потребител. Вероятната причина за това е, че собствените им идейни проекти и визуализации не изглеждат добре. Но трупането на точки на чужд гръб е некоректно. То издава и начин на мислене.

# 533
Вероятно ще повторя някой,но моля всички които искат да си построят дървена сглобяема къща нека първо да прочетат това http://krasivdom.com/2010/01/05/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B5%D … BE%D1%81%D1%82-2/  ,отделете време да прочетете и и всички коментари направени отдолу.Ако наистина смятате да строите или да наемете строител за такава къща,споделеното в горния сайт,би ви било изключително полезно. Поздрави!

# 534
Вероятно ще повторя някой,но моля всички които искат да си построят дървена сглобяема къща нека първо да прочетат това http://krasivdom.com/2010/01/05/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B5%D … BE%D1%81%D1%82-2/  ,отделете време да прочетете и и всички коментари направени отдолу.Ако наистина смятате да строите или да наемете строител за такава къща,споделеното в горния сайт,би ви било изключително полезно. Поздрави!

Да наистина тук има доста полезни неща и за мен.  Simple Smile Професионално е написано. Единствената ми забележка е че информацията за доста от фирмите строители в този сайт е отпреди четири години. А фирмите се понаучиха за това време.
Аз съм много доволна от нашия строител. Сметките ми в новата ни къща са доста ниски. През зимата навсякъде е топло, а децата ходят боси и няма проблем. Това в досегашния ни апартамент нямаше как да го позволя. Камината за година и половина сме я пускали няколко пъти, не разчитаме на нея да се отопляваме. И пак мога да кажа, че в апартамента плащахме същите сметки за ток. При това апартамента беше вътрешен, не всички стени са външни и е двойно по-малък като площ.

# 535
Вероятно ще повторя някой,но моля всички които искат да си построят дървена сглобяема къща нека първо да прочетат това http://krasivdom.com/2010/01/05/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B5%D … BE%D1%81%D1%82-2/  ,отделете време да прочетете и и всички коментари направени отдолу.Ако наистина смятате да строите или да наемете строител за такава къща,споделеното в горния сайт,би ви било изключително полезно. Поздрави!

Да наистина тук има доста полезни неща и за мен.  Simple Smile Професионално е написано. Единствената ми забележка е че информацията за доста от фирмите строители в този сайт е отпреди четири години. А фирмите се понаучиха за това време.
Аз съм много доволна от нашия строител. Сметките ми в новата ни къща са доста ниски. През зимата навсякъде е топло, а децата ходят боси и няма проблем. Това в досегашния ни апартамент нямаше как да го позволя. Камината за година и половина сме я пускали няколко пъти, не разчитаме на нея да се отопляваме. И пак мога да кажа, че в апартамента плащахме същите сметки за ток. При това апартамента беше вътрешен, не всички стени са външни и е двойно по-малък като площ.
Това дали са се научили е доста спорен въпрос.Може би някой са се усетили,че не трябва да се слага EPS или XPS на стените,но са наистина мнооого малко.Ако разгледате сайтовете на повечето фирми ще видите ,че масово се използва печално известната EIFS система -https://www.google.bg/search?q=EFIS+ROT&client=firefox-a& … cial&tbm=isch  или накратко
използване на Стиропор,залепен върху OSB плоскостите.Но на кой му пука-проблемите се появяват след 5-10 години-тогава гаранцията е изтекла,къщата е за основен ремонт,на всякъде се е развил мухъл и плесен.
 Дървената сглобяема къща е нещо чудесно,но само изпълнена правилно.

Последна редакция: пн, 14 апр 2014, 08:16 от hita

# 536
В нашата къща стените са с 25 см вата, няма стиропор никъде. На пода имаме 10 см фибран, а на покрива сме с 30 см вата.

# 537
  • Някъде Там
В нашата къща стените са с 25 см вата, няма стиропор никъде. На пода имаме 10 см фибран, а на покрива сме с 30 см вата.
И ние сме така.

# 538
  • Варна
Здравейте ! В дългото лутане за нов дом днес моя позната ми подхвърли за сглобяемите къщи и така попаднах в темата и започвам да чета назад.

# 539
Имаме си го и в Български вариант с добро качество  http://www.boro-bg.com/articledetails.php?ArticleID=42      Peace
Това е голям боклук. От варненски производител на строителни лепила сме купували хидроизолация, която сме нанасяли на покрив, тераси, бани и басейн. Е, няма такова качество!

Общи условия

Активация на акаунт