Сглобяеми къщи 3

• 370 333
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 255
Щом са само за конструкцията значи не са толкова много, колкото за изцяло дървена къща, но до колкото знам дървото е меко и не е подходящо. Ти виждала ли си къща от пауловния?

# 256
Меко, в смисъл, че лесно се преработва за мебели, няма чворове и чепове. Иначе е супер издръжливо, почти нехигроскопично, много трудно горимо, не е нужно да се импрегнира и третира против гадини, топлоизолиращо. Дърво за чудо и приказ. Къща от него няма къде да съм виждала, надявам се нашата да си гледам ежедневно Grinning ако се снабдим с материала.
Щом в Китай и Япония правят цели кораби от пауловния, от корпуса до обзавеждането, значи няма какво повече да искам. Сравнено с параметрите на други видове строителна дървесина, залагам именно на пауловния Peace
Една препратка:

Жилища от трупи
Жилища от трупи на Пауловния са много удобни за дом или офис с добри нива на изолация. Дървесината е издръжлива на гниене, може да се обработва с фреза до високи стандарти и понася широка гама от външни покрития. Тъй като за построяването на тези домове се използват леки материали, разходите по доставката и изграждането им са ниски.

# 257
...е супер издръжливо, почти нехигроскопично, много трудно горимо, не е нужно да се импрегнира и третира против гадини...

Това как е доказано, защото, за да построиш къща трябва да си сигурен, нали не е за два дни Crazy

# 258
Доказано е. Ако се поразровиш по чуждите сайтове ще видиш как. Има и клипчета с опити.
Нали не мислиш, че съм готова да хвърля 1торба пари за къща, построена от материал с недоказани качества и свойства. Пък и така е- то си е мое виждане и решение. Нямам намерение и да хвърлям пари за недобре третиран и недобре изсъхнал чамов /или какъвто и да е/ материал, защото всички знаем как се прави това в Бг Mr. Green

# 259
Привет! Ние сме бъдещи новодомци : ) Ще строим сглобяема къща в един парцел между Балкана и Средна гора. Засега сме купили парцела, имаме скица, виза, подали сме за разрешително за проектиране за вода и за ел. ток...и имаме идея за къща : ) Може ли някой да ми препоръча фирма за такива къщи? Прочетохме за доста фирми в нет-а и сме изпратили молби за оферти, ном все пак ще съм благодарна, ако някой ми каже инфор от "първа ръка". Благодаря!

# 260
  • Пазарджик
Чудесно, честито!

Честно да кажа, достоверна информация във форумите вече е трудно да се вземе. В смисъл, пак е необходимо да притегляш кое е вярно, кое не толкова, защото има и много скрити фирми зад потребители.

Може би това, което е добре да направите първо е да решите какъв точно тип искате - с дървена носеща конструкция или с метална. От там нататък вече да търсите фирми.

Що се отнася до тези, с дървена носеща конструкция, може би Българският съюзът на производителите на сглобяеми къщи е една добра стартова точка като информация за фирми, които са сериозни и имат опит в изграждането на такъв тип къщи.

Важно е да питате самите фирми и да се информирате - няма нищо лошо в това да знаете всичко, което ви интересува по този въпрос. А и тук в темата има доста компетентни хора, които с радост ще ви дадат още информация или пък ще ви насочат какво да питате.

Другото което - много хора си мислят, че сглобяемите къщи задължително са по-евтини от монолитните. Което до някъде е така, но погледнато в преспектива. Реално изграждането на една сглобяема къща (качествена, от фирма с опит) ще струва толкова, колкото и монолитна (до еквивалентни етапи, защото груб строеж при монолитното не е като груб строеж - изграждането на конструкцията при сглобяемото). Разбира се времето за изграждане и в общия случай изолационните качества са различни.

Казвам това, защото често хората се подвеждат и след това остават разочаровани. Има доста фирми, които произвеждат "сглобяеми къщи" на гаражен принцип - довчера са имали мебелно производство да речем и решават, че могат да правят и такъв тип къщи, като цената най-често е значително по-ниска. Същото важи и за строителните фирмите, изграждащи монолитни постройки. То не е голяма философия, но си има правила и изисквания, които трябва да се спазват. Иначе се получава типично българският ефект - "Оооооо в България няма качествено производство на сглобяеми къщи."

Wink

# 261
Аз искам да попитам някой има ли координатите на фирмата на "guckata" и дали би бил така добър да ми ги прати на ЛС? Simple Smile

Благодаря предварително!

# 262
Аз искам да попитам някой има ли координатите на фирмата на "guckata" и дали би бил така добър да ми ги прати на ЛС? Simple Smile

Пробвай на лични да се свържеш с него. Peace

# 263
Здравейте!Купихме си място и решихме да строим сглобяема къща.Някой знае ли нещо за фирма Комфорт в Ст. Загора.Предлагат къщите на много изгодни цени,но нещо ме съмнява самата фирма .Благодаря Ви!

# 264
Здравейте!Купихме си място и решихме да строим сглобяема къща.Някой знае ли нещо за фирма Комфорт в Ст. Загора.Предлагат къщите на много изгодни цени,но нещо ме съмнява самата фирма .Благодаря Ви!

Не знам нищо за тази фирма, но влязох да разгледам техния сайт. Публикуването на чужди проекти на сайта им, без цитиране името на автора или архитектурното бюро, ми направи неприятно впечатление. Все още много фирми в този бранш си позволяват подобен трик за привличане вниманието на неопитния потребител. Вероятната причина за това е, че собствените им идейни проекти и визуализации не изглеждат добре. Но трупането на точки на чужд гръб е некоректно. То издава и начин на мислене.

# 265
Здравейте Simple Smile. Да  размърдам темата малко с няколко питанки на които, ако получа отговори ще са  полезни и за още потребители или бъдещи новодомци Wink. Насочили сме се също към такова строителство и фирма Еврохаус от Пазарджик, прочетох в едно мнение, че не били добра фирма, но само това никакви доводи, пък в сайта им има вариант за кредитиране, което е доста привлекателно, дори е посочен срок 30 години за тези с метална конструкция. Банките не отпускат кредити за такъв вид строителство и ми е много странно, може би е въпрос на договорка на банката с конкретната фирма, въпросната фирма е част от доста голям холдинг. Та ако някой се е възползвал от схемата с кредита може ли да сподели? Също ако е ползвал кредит за строителство от някоя друга фирма? Тези които не са доволни от Еврохаус пак моля споделете защо? Би било голяма тъпотия, ако всичко е рекламен трик...След седмица ще ходим да говорим с представител и ще разбера подробности, ще споделя сетне, но дотогава ми се ще да разбера някои подробности и от другата страна на клиентите. ..

# 266
Единственият начин да провериш истината е да намериш построена от тях къща, а всяка фирма, която е качествена качва на сайта си построените обекти. След това да се свържеш със собствениците и да говориш с тях. Повечето от технологиите са вносни  и е важно дали фирмата има издадени документи от производителя, че може да строи и сглобява тези къщи.
Преди време аз така постъпих като търсих пречиствателна станция и не сгреших. Ходих, видях, говорих с хората и тогава взех решение.
Това дето го пише по сайтовете на повечето от фирмите, включително и цените е да се закачиш, а после се започва едно дране..... Затова когато цената е съмнително ниска, винаги трябва бързо да се бяга. Всяко нещо, което е качествено си има цена.

# 267
Здравейте, 
Не съм следил внимателно темата, а и тя май е доста обемиста за да може да се прочете съвсем всичко. Все пак смятам, че бих могъл да съм полезен, визирайки последните две мнения.
Аз съм управител на една от водещите фирми за сглобяеми къщи. Няма да я споменавам - целта ми не е да се рекламирам а да съм полезен с каквото мога. Също така няма да коментирам и други колеги, най-малкото защото вярвам, че в свободната пазарна икономика има достатъчно място и възможности за естествен отбор.
Сега по темата - Не е вярно, че банките не кредитират сглобяемото строителство. Въпроса е най-вече на фирма строител и на вашите доходи. Също така повечето банки, когато кредита е за строителство, ще изискват допълнително обезпечение, което да покрива размера на отпусканите траншове за изграждането на къщата до определен етап. В момента има голям избор от кредитни продукти. Специално ние работим с три банки и честно казано, една голяма част от клиентите ни строят с кредит. Имайте пред вид, също така, че кредитирането от банка е допълнителна сигурност за вас, като клиенти защото банката - кредитодател също следи, както качеството и етапите на строителство, така също и правните аспекти на сделката. С други думи, когато строите банков кредит печелите двойно - първо финансирате при по-изгодни условия и второ има още някой който да следи как вървят нещата. Горното идва да рече, че в съвременния живот, строителна фирма, която не е способна или не желае да съдейства на клиентите си за финансиране от банка най-вероятно просто не отговаря на критериите, които банките биха поставили към нея с оглед на безпроблемно финансиране.
Подкрепям напълно мнението на viavita60 и й благодаря. Само ще допълня следното. В момента има много фирми, които се рекламират, като строители на сглобяеми къщи. Истината, обаче е, че между продуктите на една или друга фирма и двете строящи сглобяеми къщи може да няма абсолютно нищо общо! Ето защо аз ще отида дори и по-далеч. Не само е задължително фирмата да е публикувала на сайта си завършени къщи а е задължително вие, като клиенти да отидете и сами да видите готовия обект, как е изпълнен /високото качество винаги си личи/ и дали съществува в реалния живот, а не само на снимка. Дори в държави с далеч по-строго законодателство, обичайната практика е, клиентите да посетят не един а дори два или три обекта, преди да се спрат на строител и не виждам нищо лошо същото да се случва и в България.
Засега е това, ако интереса към темата продължи, може да се включа отново.

# 268
Благодаря за включването mills, и за споделеното инфо. Simple Smile Няма да е лошо да кажеш и името на фирмата, за някой от нас ще е полезно. И в крайна сметка големи хора сме всеки има право на избор, а в случай, че подобни приказки може да стоят като реклама,  никой не го дърпат насила да му казват "с нас ще стoриш!"
Ще се радвам на повече подробности от кухнята Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 14:27 от Zò

# 269
По принцип не съм привърженик на рекламата по форумите, най-малкото защото не е коректно към собствениците на сайта /които всъщност си изкарват хляба с реклама/. Ето защо фирмени данни ще пращам само на лични за който се интересува. Иначе, предполагам че мога да допринеса положително за дискусията, що се касае до строителството и да сглобяемите къщи, така че за в бъдеще ще следя форума по-внимателно.

Общи условия

Активация на акаунт