Сглобяеми къщи 3

• 372 560
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, не съм се включвал отдавна но междувременно започнах да строя и мойта къща. най-накрая и аз! Та от три седмици вече си имам основи, а от началото на седмицата и стени. Къщата ми е покрайнините на кв.Обеля и ще бъде на един етаж с две спални, кухня с голяма трапезария и хол. Към него ще има нещо като зимна градина. Още гараж и навес за дърва, тъй като ще се топлим с подово на ток и камина.  Общата РЗП е 146 м2 Срокът за строителство е 2 месеца. Проекта ми е за нискоенергийна къща, искаше ми се да покрием показателите за пасивна, но финансово ме натоварва в момента, а и в това изпълнение ще е неизмеримо с апартамента в който живеем. За сега всичко е ОК. Ще ви пускам коментари и снимки. Дано междувременно, всичко е наред, живи здраво в средата на август, трябва да е готова.
[/url]

[/img]

# 556
Браво,  pulsar, все така да ни държиш в течение на проекта. Дано всички срокове спазят Peace А колко са дебели външните стени?

# 557
Прочетох последните 20 страници от тая тема и е срамота всичките тия фирмички които се регват само за да си направят мизерната реклама....
От доста време разглеждам и чета за сглобяемите къщи и ми прави впечатление, че освен бързия строеж друго предимство няма.
Една монолитна къща излиза около 300 евро на квадратен метър до ключ кажи речи, колкото излиза и една сглобяема.....единствения минус е фактът че я строиш по дълго време, но ако си отдаден на строежа и спокойно можеш да я построиш за 1 година...е не е като 1 месец за сглобяема къща ама....
Не ме разбирайте погрешно, фен съм на сглобяемите, но толкова страх има събран заради фирмите които се занимават с това в България, че май е по-добре да си вземеш един камион тухли и да почваш....
Иначе най-добре е да се направи нова тема вкоято да се пускат реални снимки на построените такива къщи, а тук да се трие всяко хвалебствено мнение на профили които има 1 ил 2 мнения...ясно е че е реклама...

# 558
Аз предлагам да има тема и за глинените /кирпичени/ къщи Thinking

# 559
Здравейте, не съм се включвал отдавна но междувременно започнах да строя и мойта къща. най-накрая и аз! Та от три седмици вече си имам основи, а от началото на седмицата и стени. Къщата ми е покрайнините на кв.Обеля и ще бъде на един етаж с две спални, кухня с голяма трапезария и хол. Към него ще има нещо като зимна градина. 

Успех и от мен, ще следя с интерес строежа. Може ли да споделите впечатления от това как вървят нещата по него и след като е енергийно ефективна, това оскъпява ли много цялото начинание ?

# 560

много си орГинална

# 561

много си орГинална
Ммда, темата Е за сглобяемите къщи, не е анкета ЗА или ПРОТИВ тях?

# 562
ми явно не четеш кво се пише
написах да има тема в която да се пускат снимки на реално построени сглобяеми къщи а не някоя фирма да влезе и да пусне снимка как пенка си е построила къща обаче като цъкнеш на location на снимката и ти излиза някоя чешка унгарска или американска къща

# 563
Здравейте, чета всичко по форумите свързано с строителството на къщи. Всъщностне виждам лошо да има професионални мнения от строители и производители, стига да нее просто реклама или подвеждащ материал. Но и виждам много шаранковци,които със своето невежество замъряват ефира. Като ще строите,съберетеси оферт, четете и професионални източници,няма да ви охапят. Реалността извън форума едоста различна. Да има фирми и фирми. Аз също строя в момента,но за да стартирам,не съм седял само във форумите да си бъбря,а сабирахи нформация, оферти. Може би някой,щекаже,че като ще строиш, няма ти самият да строиш. Да така е,но най-малко трябва да направиш проучване. Онемаше ми време, но това ми помогна да си изградя реална представа и за ценитеи строителните технологии,които сепрактикуват в България. Смея да твърдя, че това,което се строи в европа,се строи и тук. Разликата е че там цеите са по две по три. Но за тънкият Български джоб и нашите са високи. Завсеки пътник има от конски впряг до японски влак, зависи от джоба и личната ни компетентност. А тя е важна. Незащото ще изберетенай- доброто, /то винаги е скъпо/, но ще изберетемаксимално доброто по вашия джоб. Да се говори за монолитно строителство по 300 евра и то до ключ, звучи чудесно но еневъзможно. Събрал съм дузина оферти за монолитно и още толкова за сглобяемо и под 280 евро оферта за груб строеж си е жив т-к. Но искамда поясня, чеаз имам изисквания и ще строя веднъж, съвременно и енергоефективно. Затова от дузините оферти, накрая останаха две три фирми. Темеждудругото си личаха още от първия разговор,с професионално поведение, без дати искатпари от вратат или да ти даватслужебни отговори и оферти без дори да са погледнали какво искаш. Затова който търси 300 евро до ключ си е негова работа, някъде видяхи 75. Когато се говори за строителство „до ключ”, някой дава ли си сметка, че да ти включат някаква дограма,талашитни врати и една калпава шпакловка на стените и тавана, въобще не си готов. Ако така приемате нещата, тепърва ви предстоятпроблеми. Както и да съм го смятъл,изпълнение на сглобяемо или монолитно строителство, което реално да покрива доклада заенергинна ефективност при минималните заложенитев Наредба 7 норми за стени, под и покрив,под 280 евро за сглобяема и 320 за монолитно /пак сусковност за архитектура и етажи/ няма, няма. Ако някой ви го предлага,когато ви построят къщата,ако все пак я построят, има едни фирми, които правятобследване за енергийна ефективност и пак ще си говорим. И още, в тази цена дограма няма и врати няма. Това ефундамент, констрикция, стени не винаги с покрити и покрив, разбира се. Както казах, аз също строя. Нямам намерение да правя реклама на никой и никаква технология, но препоръчвамна всички, които реално имат намерениеда строят, искайте оферти,искайте референции,четете чужди сайтове. Добрите фирми не отказват офери, а още по-добрите оттях ти предлагат и идеен проект по твоята идея, съвсем общ,насочващ,но по него ти дават оферта. Това означава, че наистина мислят и ценитеим са реални. Не сескъпятна труд, а материалите са правилно калколирани, а не просто една служебна оферта. Несеучудвайте,ако ви откажатда посетите някой изпълнен от тех обект. В повечето случаи собствениците им не желаятда бъдат притеснявани, а и какво да гледаш вътре,когато цялата технология на строителство ескрита под мазилки и обшивки. По добре изяснете си технологията и материалите,които влагати ако се договорите,внимавайте реално да ги влагат. За монолитните, технологията е общо взето една, за сглобяемите се предлагат тоне 5 – 6 технологии, за товачететеи се интересувайте повече. И накрая пак ще повторя,цени под 280-300 евро за груб строеж – има нещо гнило в буквалния смисъл.

ОТГОВОРИ ПРЕПРАТИ ИЗТРИЙ ПИСМОТО Е СПАМ ПИСМОТО НЕ Е СПАМ

# 564
  • Варна
М...да, прав си! Минала съм вече по този път и е .....така. Лошото е, че нещата вместо да се оправят, стават по-зле и фирмите закъсват много за качествени работници и майстори. Така колкото и да е добра технологията, а и фирмата, пак е трудно и то много.....
Сглобяемите къщи са много функционални и се строят бързо, но ако се спазват всички правила при строителството и не се пести от материали и качество, а това в повечето случаи не става.
Затова и аз съм склонна за строителство по стария традиционен начин от стари строители с опит, които стават все по-малко.

# 565
ше ме прощаваш ванка ама говориш глупости Wink
ако в цените които описваш включваш и земята може

# 566
  • Варна
Давам линк към една страхотна статия с ценни съвети за всеки, който е решил да строи. На мен ми беше от голяма полза!!!
http://happy-at-home.com/%E2%80%9E%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0% … %B0-%D0%B2%D1%81/

# 567
Хaйде дa си говорим с фaкти и цифри. Готов съм дa публикувaм събрaните от мен оферти aко някой извaди по нискa ценa от ценaтa нa която строя в моментa 362 еврa зa сглобяемa къщa нa двa етaжa 286 кв.м. пaсивно изпълнение. Фундaмент с 200 мм изолaция епс с плърност 25 кг, стени 240 мм грaфитен епс пaнел с плътност 25 кг / не е СИП пaнел/ и 100мм минерaлнa вaтa 80кг пред него, покрив 350мм комбинaция от епс пaнел 150мм и 200мм вaтa в консзрукциятa. Всичко опaковaно от вън с циментофaзер и минерaлнa мaзилкa нa вебер + кaменни aкценти. Между двaтa етaжa имaм изолaция от 200мм вaтa 80кг в гредоредa. Гредоредa ми е с хибридни греди и премоствa стaи с рaзмери 5.45 до 6,80 и е с дебелинa 320мм. В тaзи ценa не включвaм догрaмa и врaти. Коефициентa ми нa U e 0,115 wm2k. Товa е офертa която покривa конструктивните изисквaния съобрaзно aрхитекурaтa. И пaк повтaрям пaсивнa тоест с комсумaция нa енергия под 0,15kw. В ценaтa ми влизa и проектa.

# 568
Хaйде дa си говорим с фaкти и цифри. Готов съм дa публикувaм събрaните от мен оферти aко някой извaди по нискa ценa от ценaтa нa която строя в моментa 362 еврa зa сглобяемa къщa нa двa етaжa 286 кв.м. пaсивно изпълнение. Фундaмент с 200 мм изолaция епс с плърност 25 кг, стени 240 мм грaфитен епс пaнел с плътност 25 кг / не е СИП пaнел/ и 100мм минерaлнa вaтa 80кг пред него, покрив 350мм комбинaция от епс пaнел 150мм и 200мм вaтa в консзрукциятa. Всичко опaковaно от вън с циментофaзер и минерaлнa мaзилкa нa вебер + кaменни aкценти. Между двaтa етaжa имaм изолaция от 200мм вaтa 80кг в гредоредa. Гредоредa ми е с хибридни греди и премоствa стaи с рaзмери 5.45 до 6,80 и е с дебелинa 320мм. В тaзи ценa не включвaм догрaмa и врaти. Коефициентa ми нa U e 0,115 wm2k. Товa е офертa която покривa конструктивните изисквaния съобрaзно aрхитекурaтa. И пaк повтaрям пaсивнa тоест с комсумaция нa енергия под 0,15kw. В ценaтa ми влизa и проектa.

Здравейте, аз пък съм готов да строя, ако някой ми намери допълнителните пари за проекта на жилището. Пасивната къща си е най-добре. Зимата топло по естествен начин, лятото прохладно.
Поздрави

# 569
Няма кой да ти намери пари ей така. Има няколко фирми които предлагат финансиране като допълват сумата която ти липсва. Това са фирми от които съм получил оферти и същевременно предлагат технология за пасивно строителство която има аналогии в западни сайтове. Другото хубаво нещо е че технологиите им се различават, а и имат опит, така че всеки може да избира. Ето няколко от тях без да ги класирам в този ред. www.amc.bg, www.sweethomeeu.com, www.accelmat.eu, http://www.gortech-bg.com/.

Общи условия

Активация на акаунт