Сглобяеми къщи 3

• 372 480
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 645
  • София
http://www.tes-bg.com/
Някой да е работил с ТЕС Екострой, София на околовръстното ?

# 646
  • Бургас
Съгласна съм, че цената която платих ме  /140 000 лв./ не е  никак малко, но си заслужава всяка една стотинка.Изпълнението на къщата е перфектно. Наше приятелско семейство строй монолитна къща парите който дадоха са колкото и ние сме дали, но ядовете и проблемите са в пъти повече. 
Всеки сам решава какъв дом да има и какви пари да инвестира, но всяко хубаво нещо си има своята цена.

# 647
  • Бургас
Търся фирма за строеж на нискоенергийна къща - проект и изпълнение.
Ще съм благодарна на предложенията ви.

Нашата я строй тази фирма http://www.sweethomeeu.com/

# 648
Здравейте,
В никакъв случай не ползвайте услугите на "Сглобяеми къщи Дом Неделчева"-гр.Варна или другото име е "Имоти Неделчева".
Обещанията са големи ,сроковете са 40 дни за сглобяема къща...Наети са пълни некадърници за работници от г-жа Неделчева и г-н Богомил Тодоров.Договора с тях е от 04.12.2014 и към днешна дата нищо не е завършено!!!Това ,което са направили дотук е пълно безобразие и големи пропуски!!!
Крайният резултат е ,че в момента се крият ,не стъпват на обекта, не се обаждат.
В момента започва игра на нерви и загуба на време!!!БЯГАЙТЕ НАДАЛЕЧ ОТ "СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ ДОМ НЕДЕЛЧЕВА"-ВАРНА!!!

Искам да ви запитам, дотук какво са направили с къщата ви, защото аз в момента строя в едно село до гр. Велико Търново точно с тази фирма и хората работят в момента. Къщата е затворена и другата седмица ще ми поставят вратите. Искам малко инфо, защото се притеснявам от това което пишете тук. Sad

# 649
Здравейте,
В никакъв случай не ползвайте услугите на "Сглобяеми къщи Дом Неделчева"-гр.Варна или другото име е "Имоти Неделчева".
Обещанията са големи ,сроковете са 40 дни за сглобяема къща...Наети са пълни некадърници за работници от г-жа Неделчева и г-н Богомил Тодоров.Договора с тях е от 04.12.2014 и към днешна дата нищо не е завършено!!!Това ,което са направили дотук е пълно безобразие и големи пропуски!!!
Крайният резултат е ,че в момента се крият ,не стъпват на обекта, не се обаждат.
В момента започва игра на нерви и загуба на време!!!БЯГАЙТЕ НАДАЛЕЧ ОТ "СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ ДОМ НЕДЕЛЧЕВА"-ВАРНА!!!

Искам да ви запитам, дотук какво са направили с къщата ви, защото аз в момента строя в едно село до гр. Велико Търново точно с тази фирма и хората работят в момента. Къщата е затворена и другата седмица ще ми поставят вратите. Искам малко инфо, защото се притеснявам от това което пишете тук. Sad

Здравейте,
В предният пост не съм описала, става въпрос за къща м-ст Манастирски рид, гр.Варна!!!
Недовършена ел.инсталация,не е поставено ел.табло.,недовършен под и таван.Не са поставени интериорни врати,допълнителна изолация,външна обшивка и др....Отделно има много пропуски ,които са направили до тук и искам да си ги оправят....и отделно да не споменавам за срока на изработка. Получи се така,защото ние ходим на работа и няма кой да им виси на главата,прекалена доверчивост и господата си прибраха парите и не им дреме какво ще става.Нямат доблестта да звъннат на баща ми/той е скл.договора с тях/ и дори да му обяснят какво става. Т.като се крият във Варна , звъннах до представителството в София и се жалвах ,надявам се  информацията да е стигнала до тях!!!С тези си действия си правят лоша услуга и лоша реклама!!!Така не се прави бизнес,крайно време е да проумеят "псевдо бизнесмените"в БГ., че тяхната работа зависи от нас, от техните клиенти!!!Не може да се подиграват с хората !!! #Cussing out #Cussing out #Cussing out
P.S Като гледам датата  Ви на регистрация тук ,може и да сте  представител на въпросната фирма и надявам се да знаете допуснатите грешки и пропуски на нашия обект!!!

Последна редакция: нд, 24 май 2015, 09:04 от may-lily

# 650
Здравейте,

Здравейте,
В предният пост не съм описала, става въпрос за къща м-ст Манастирски рид, гр.Варна!!!
Недовършена ел.инсталация,не е поставено ел.табло.,недовършен под и таван.Не са поставени интериорни врати,допълнителна изолация,външна обшивка и др....Отделно има много пропуски ,които са направили до тук и искам да си ги оправят....и отделно да не споменавам за срока на изработка. Получи се така,защото ние ходим на работа и няма кой да им виси на главата,прекалена доверчивост и господата си прибраха парите и не им дреме какво ще става.Нямат доблестта да звъннат на баща ми/той е скл.договора с тях/ и дори да му обяснят какво става. Т.като се крият във Варна , звъннах до представителството в София и се жалвах ,надявам се  информацията да е стигнала до тях!!!С тези си действия си правят лоша услуга и лоша реклама!!!Така не се прави бизнес,крайно време е да проумеят "псевдо бизнесмените"в БГ., че тяхната работа зависи от нас, от техните клиенти!!!Не може да се подиграват с хората !!! #Cussing out #Cussing out #Cussing out
P.S Като гледам датата  Ви на регистрация тук ,може и да сте  представител на въпросната фирма и надявам се да знаете допуснатите грешки и пропуски на нашия обект!!!

Не, не съм представител на въпросната фирма! newsm78

# 651
Здравейте,

Здравейте,

Не, не съм представител на въпросната фирма! newsm78
Към днешна дата /11.06.2015/ още не са стъпвали на обекта...
Надявам се при Вас да са коректни!

# 652
Здравейте,
Четох, четох и най-сетне реших и аз да се включа в тази тема.
Преди 4 месеца се роди идеята в мен и булката ми да си направим дървена къща.
Купихме един хубав парцел в с. Желява до София.
Тъй като съм гърмян заек относно ремонти и взаимотношенията с български майстори, инвестирах първите 3 месеца в четене на блогове, както национални така и интернационални.
Изчетох всичко тука в БГ-мама 8 години назад.
В последствие стигнах до Craftsman's Blog, който ми беше изключително полезен да се запозная с различните варианти къщи както и различните технологии.
http://krasivdom.com/
Посетих собственика на блога, и си направих едно 6 часово обучение относно много подробностти и детайли с които човек трябва да е запознат като тръгне да общува с възможните фирми изпълнители.

Получих представа какво ще е добре да бъде направето, и кое трябва да се избягва / например ЕПС изолация върху ОСБ-плоскотите/

Посетих 2-3 фирми, с други 3-4 си говорих и бързо стигнах до заключението, че всички искат да правят каквото си знаят и не им се занимава с моите желания относно изпълнението което аз искам.

Междувременно имам готов проект изработен по моя спецификация / на база препоръките от Крафтсмана/
редова гредова конструкция, с паропропусклива изолация, въздушен плик, въздушен канал за дренаж, итн.
Малко голяма стана къщата РЗП 264м2 + 80м2 сутерен, който беше бонус поради наклона в имота.

С този готов проект се надявах да намеря лесно изпълнител.
Оказа се обаче, че не е толкова лесно. Като чуят изпълнителите че си имам консултант и готов проект с редова конструкция, че имам взето решение относно материалите които да се влагат, те или бързо забравят да ми дадат оферта, или получавам оферта която няма нищо или много малко общо с проекта ми.
Както казах, всички искат да те убедят да направят проекта както те смятат за добре.

Все пак имам 1-2 оферти за сега, но се надявам да намеря някой друг изпълнител, че нещо единия не ми вдъхва доверие, а другия още на ниво оферта показва че смята да прави каквото той си иска.

Със сигурност ще си взема строителен надзор на място, който всеки ден 8 часа да следи какво правят майсторите, но за съжаление не мога да си намеря качествен човек.
Намерих един който уж разбира, ама направо ме утрепа с цената която искаше... 30-50 лева/час. За тез пари и аз ще стана експерт.
Веднага бих взел Крафтсмана, ама той е много далече и не може да присъства при строежа така както е наложително.

Така че ако познавате някой който да може да чете технически проект, разбира от детайлите свързани с дървени къщи, съм отворен за препоръки...

# 653
 Накрая ще взема да си направя собствена строителна фирма, ще си намеря няколко послушни млади дърводелци и ще почна да строя сам.
Каквито и да са грешките които ще направя в началото, не могат да са по-големи от идиотщината с която се сблъсквам в момента.
Рядко съм срещал такава некомпетентност и непрофесионалност при различните фирми с които си контактирам.
Може ли да ми пратиш "оферта" като текст в имейл, с някакво си несериозно описание от 10 реда на база проектова документация която тежи 30 кг. в хартия, някъде там в неформатирания текст са цените...
Сам трябва да разбера какво е вътре, къкво липсва, обща сума липсва.
И накрая "Оставам на разположение за коментар и уточнения"!!!
То откъде да се почне... и на база това съчинение на "професионална" оферта, аз трябва да избера този изпълнител и да му дам 60% аванс /преполагаеми, тъй като никъде неуточнено/ от 180.000 евро!! Много ми е интересно как изглежда човек, който да има тези пари и да им се върже на тези...

# 654
  • Перник
wolverine070879, wellcome to the club  Laughing Получил си цели 10 реда оферта? Браво! Аз имах оферти по 6 реда, пак на базата на изготвен проект. И следваха "уточнения" - аз питам еди какво си включено ли е в тази цена, отговарят ми не. И толкоз. Едни пък ми пращах "индивидуална" оферта, която беше едно към едно това, което вижда всеки, отворил сайта им.... За правописните грешки не искам да говоря, както и за примерен договор, с който аз като възложител на строителството се задължавам да осигуря квартира на работниците  Shocked
Лошото е, че и най-подробната оферта, в която уж всичко е ясно не ти дава гаранция, че в последния момент няма да се окаже, че нещо, което е много важно, не е включено в цената  Confused

Пожелавам ти да успееш да изградиш дома си с минимум проблеми.  newsm10

# 655
wolverine070879, wellcome to the club  Laughing Получил си цели 10 реда оферта? Браво! Аз имах оферти по 6 реда, пак на базата на изготвен проект. И следваха "уточнения" - аз питам еди какво си включено ли е в тази цена, отговарят ми не. И толкоз. Едни пък ми пращах "индивидуална" оферта, която беше едно към едно това, което вижда всеки, отворил сайта им.... За правописните грешки не искам да говоря, както и за примерен договор, с който аз като възложител на строителството се задължавам да осигуря квартира на работниците  Shocked
Лошото е, че и най-подробната оферта, в която уж всичко е ясно не ти дава гаранция, че в последния момент няма да се окаже, че нещо, което е много важно, не е включено в цената  Confused

Пожелавам ти да успееш да изградиш дома си с минимум проблеми.  newsm10

Подкрепям написаното. Мен също ме е страх при реализирането на такъв проект, ако изобщо се реализира, защото не 1 и два лева както се казва се плащат. Затова докато няма ясна прозрачност, да има единен стандарт, ще си карам с конвенционално жилище...

# 656
Не случайно в България при еднофамилните къщи е разпространен т.н. "стопански способ" - намираш си бригади/малки фирмички и възлагаш едно по едно. Не ми се пишат реферати защо и как това се е превърнал в най-рационалния начин за строене, но статистиката го доказва.
Безсмислено е да търсите разни фирми за обекти под 300 000 лева. Аналога на бригадите за груб строеж, при дървените къщи е да си наемерите бригада да ви сглоби дървената част на място. Понеже пазара е малък и такива бригади не са "под път и над път" може да търсите такива които правят покривни концтрукции - то и без това половината цена отива точно в покрива.
Полезно е и да потърсите из торентите клипчета за дървени американски къщи на Larry Haun - там всичко се вижда - те топлата вода са я открили.
Тази тема от "Направи сам" също е доста информативна -http://forum.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=36927

# 657
Не случайно в България при еднофамилните къщи е разпространен т.н. "стопански способ" - намираш си бригади/малки фирмички и възлагаш едно по едно. Не ми се пишат реферати защо и как това се е превърнал в най-рационалния начин за строене, но статистиката го доказва.
Безсмислено е да търсите разни фирми за обекти под 300 000 лева. Аналога на бригадите за груб строеж, при дървените къщи е да си наемерите бригада да ви сглоби дървената част на място. Понеже пазара е малък и такива бригади не са "под път и над път" може да търсите такива които правят покривни концтрукции - то и без това половината цена отива точно в покрива.
Полезно е и да потърсите из торентите клипчета за дървени американски къщи на Larry Haun - там всичко се вижда - те топлата вода са я открили.
Тази тема от "Направи сам" също е доста информативна -http://forum.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=36927

Здравей ЕМС2,
за съжаление си прав. Но какво да правя като нямам времето да се занимавам с тези детайли. Един "консултант" ми предлагаше той да се занимава с това, но иска 50 лева/час... при пълен работен ден говорим за 8000 лева/месец.. но щял да ми намали разходите за материали и труд на изпълнителите.

За мене е по-рентабилно да си работя за фирмата си и през тези 5 месеца да изкарам парите, който ми трябват за да платя къщата, вместо да търча след изпълнители, подизпълнители и бай лазер с неговата лазерна точност...

Но явно шансовете да си намеря свестен организатор/изпълнител са доста малки.
Имам една надежда, която в понеделник ще се покаже дали ще бъде потвърдена. Ако ми хареса, ще се пробвам с този изпълнител и ще споделя след това опита и впечатленията.
Само надзора на обекта все още не знам как да го организирам. да пусна обява в джобс.бг не ми изглежда най-умното.

Всеки случай продължавам да се убеждавам че примамливите ефтини предложения на пазара са изключително голяма грешка.
Посетих такива къщи в строеж и се убедих че техния избор ще бъде пагубен.
/използване на некалибровани, не-импрегрирани дърва, връзване между тях с по 1-2 винта макс. то тези дупки на винкелите са само за окраса, използване на магнезиеви плоскости за външни стени  newsm78 , итн.

Лошото че и по-високите оферти не ме пазят от същите проблеми и грешки.
За един и същи проект получих оферти от 100.000 евро да 220.000 евро.
И най-дразнещото е, че залагат в офертите каквото на тях им хрумне, а не това което е в техническото описание на проекта. И всичко трябва да се чете буква по буква, дума по дума за да ги хванеш къде са подменили. По трудното е да хванеш какво липсва..
Я пропуснати дренажи, я улуците ги няма, я не им се занимава с някой довършителни работи.
Най бруталната оферта беше, че искаха 160.000 евро само за дървена конструкция.. всичко друго някой друг да го направи, и тези хора твърдят че могат правят цели къщи на страницата си...

# 658

Здравей ЕМС2,
за съжаление си прав. Но какво да правя като нямам времето да се занимавам с тези детайли. Един "консултант" ми предлагаше той да се занимава с това, но иска 50 лева/час... при пълен работен ден говорим за 8000 лева/месец.. но щял да ми намали разходите за материали и труд на изпълнителите.

...

Ей такива намаления, които съм ги почернил най-много ме кефят. Взимат едни пари ПРЕДВАРИТЕЛНО, а после си правят каквото си искат. А като не ти хареса и почват: "ама аз това ти спестих, ама онова ти спестих"... Няма оправия. При строителство на такива обекти би трябвало нормативно да е описано какво се изисква да се вложи, за да се получат нещата, а не да си правят свободни съчинения. Нормативно не съм запознат, а и не съм юрист, за да познавам законите, ама като цяло много мъгляво ми се струва с тенденция да бъде "изклатен" потребителя...

# 659

Ей такива намаления, които съм ги почернил най-много ме кефят. Взимат едни пари ПРЕДВАРИТЕЛНО, а после си правят каквото си искат. А като не ти хареса и почват: "ама аз това ти спестих, ама онова ти спестих"... Няма оправия. При строителство на такива обекти би трябвало нормативно да е описано какво се изисква да се вложи, за да се получат нещата, а не да си правят свободни съчинения. Нормативно не съм запознат, а и не съм юрист, за да познавам законите, ама като цяло много мъгляво ми се струва с тенденция да бъде "изклатен" потребителя...

мда, а такива хлобки има доста... ако майстор иска да те прецака, все намира начин.
Например, ако искаш сам да си купиш материалите а от него само труда, то изведнъж брака скача светкавично. Ако той пазарува материалите за негова сметка, гледа да купи най-евтино материалите и заменя избраните материали с по-некачествени... затова самият избор на майстора/фирмата е много важна..
Ще видим как при мене ще се получи.

Общи условия

Активация на акаунт