Сглобяеми къщи 3

• 372 262
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Аз проекта не го виждам добре, а ми е много любопитно. Можеш ли да дадеш някакъв линк?

# 766
# 767
  • София
Да, вижда се сега. Много е хубаво, раздвижено.

# 768
smurf Може ли да отбележа някои неща по плана:
- в антрето на входната врата-място за обувки и връхни дрехи?
-не виждам врата към спалните части - може и има, но не се вижда на чертежа;
-на мен ми идват малко в повече като обеми хола и трапезарията за сметка на спалните;
-незнам колко деца имате, но все в даден момент ще предпочетат да са по-самостоятелни без значение от какъв пол са, а като ще правите сега къща е хубаво да се вземе предвид и това;
-според българските закони задължително трябва да има комин без значение с какво ще се отоплявате-поне ние като проектирахме нашата къща-сега да не би да е отпаднало това?
Незнам цялостното разположение на терена, но може да се помисли и за по-лесен достъп от колата  до къщата/кухнята, че си е мъкнене с торбите цял живот.
Незнам това краен вариант ли е или само идеен проект, но според мен може да се помисли още.  Hug
 Peace

# 769
  • София
Къщата е за вила или за постоянно живеене?

Ако е за постоянно живеене, спалните от по 10 квадрата ми се струват малки. При дълбочина на стаята от 340 см. и една спалня с ширина от 160 (нормална за двама души) остават или по 90 см от двете страни или ако има и гардероб на едната стена (60 см) по 60 см. А това е по по-дългата стена. По другата стена остава 1 метър (при нормално легло 200/160 см.). Ако нямаш много багаж - бива.
Тоалетните - също. Особено онази с душа. При 158 см. дълбочина, имаш врата от 70 см. и срещу нея тоалетна чиния 65 см. с казанчето. Остават 23 см. между двете, което си е една мъжка педя.
Практически нямаш антре, особено, ако се сложи още една врата за към спалната част.
Бих махнала едната тоалетна (освен, ако няма някаква конкретна причина за нея) и бих я присъединила към антрето като гардероб или към кухнята като килер или мокро помещение. Бих обединила сегашния килер и банята, като се влиза през килера. Бих разширила двете спални -  за сметка на дневната и коридора.

Ако е за вила - става.

# 770
Аз не бих премахвала тоалетни, по-удобно е, ако имам повече гости да ползват друга тоалетна, до вратата. Бих обърнала обаче отварянето на килера и банята, т.е. вратите да се отварят навън. В банята, ако мивката дойде на мястото на душа и е до стената, ще има място и за душ кабина, между тоалетната и мивката, в ъгъла.

# 771
Бих обърнала обаче отварянето на килера и банята, т.е. вратите да се отварят навън.
Аз не бих си го причинила. В офиса има само една така обърната врата и ежедневно някои е застрашен от помитане.  Stop

# 772
  • София
Аз не бих премахвала тоалетни, по-удобно е, ако имам повече гости да ползват друга тоалетна, до вратата.
По-удобно е - да, но двете тоалетни са на 3 метра една от друга. А и за да стигнеш до малката, пак трябва да минеш през антрето.
Говорим за къща от 70 квадрата ми се струва.

# 773
  • густо майна Филибето
От моя гледна точка си е перфектна. Ако в спалните ще спи по 1 човек, 10 квадрата са съвсем достатъчни. И двете тоалетни са си задължителни. Антрето ми идва малко, заради обувките и връхните дрехи, които няма къде да се приберат, но това е въпрос на семейни навици. Не че е лошо да е по-широко, но това е допълнителнан квадратура и тя струва пари. Всеки знае с какво разполага.
На мен например ми идват твърде големи бани над 4 квадрата, все пак аз прекарвам там малко време и освен това искам всичко да ми е на една ръка разстояние. Но пък тоалетна, в която няма душ или биде също ми е странна ( да не говорим за тези без сифон). За сметка на това кухня плюс трапезария ми е нужна колкото може по-голяма. Simple Smile

# 774
Интересувам се от септичните ями, ако къщата е за постоянно живеене, има ли начин да се избегне изпомпването с лай*арка?

# 775
  • Варна
мнооого благодаря за мненията Ви, някой от тях споделям, други не, но друга гледна точка ми е много полезна.
Точно 90 м2 е къщата, с едно дете сме и определено  е вила.Имах и още един проект, в който антрето е по-голямо за сметка на дневната , но общо взето го отхвърлихме..Обмислях обръщането на вратите, входната определено ще е обърната, а за другите мислим..
Размяната на wc с душа в банята е много добра идея.
вратата към спалните просто е пропусната или пък ще бъде отворено..не знам още
комин предполагам ще има-това е супер първоначален проект

още веднъж ви благодаря!

# 776
Ако обърнете външната врата, направите вратата на хола 80 см., което е стандартна врата и я преместите до стената, то на другата стеничка с кръгчето спокойно ще може да се сложи шкафче за обувки и закачалка за дрехи. А ще я ползвате ли зимата? На мен единствено ми малее килерът. (Аз също не обичам вратите да се отварят навън, но понякога няма избор. Не е само до това да не удариш някой, а по-скоро психическа нагласа). Тоалетните са близо, но не мога да си представя да имаме доста гости на двора и всички да се изсипят в нашата тоалетна  dontknow, веднага съм им изкопала външна  Laughing.

# 777
Здравейте на всички.Записвам се за темата защото ми предстои избор на фирма за строеж на къща.Искам да ви попитам веднага някои има ли наблюдения за изи хоум или афордабъл модулар канстръкшън?Благодаря

# 778
Здравейте на всички! Чета предишните теми за сглоняемите къщички. Със съпругът ми си търсим място и искаме да си построим такава къща но от както чета взех все повече да се обърквам. Някой може ли да ми препоръча фирна във Варна или ако имате информация за фирма Грудеви с удоволствие ще чуя мнението ви тъйкато виждам че сте доста на ясно с този тип строежи.

# 779
Интересувам се от септичните ями, ако къщата е за постоянно живеене, има ли начин да се избегне изпомпването с лай*арка?

Изпомпването с лай*арка можеш да избегнеш само ако си сложиш качествена  домашна пречиствателна станция като тези например : http://hg-sons.com/
Септичните ями, които уж "попивали" вече са забранени, а и те са били актуални на времето, когато хората са се къпели рядко и повечето на реката  Simple Smile Сега са възможни само изгребни, но те се помпат още по-често  и  затова хората вече слагат пречиствателни станции. По-некачествените се помпат 1-2 пъти в годината, а за тези дето ти дадох линка - 1 път на 4-5 години и то може да не викаш лай*арка, защото водата е сравнително чиста. От 6-7 години ползваме такава  и сме я изпомпвали един път само за подмяна на водата- вика му се " профилактика" - за да работи станцията по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт