Машина за хляб -41част

• 84 287
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Другия път пак го бий,ама 200 пъти,докато ти се измъкнат ръцете от раменете.  love001

# 106
за хляба - с любов
какъв е този бой  #2gunfire

# 107
  • Пазарджик/Лондон
Вчерашният ми хляб не съм го била, но по форма стана абсолютно същият като на Просто аз  Sad.Сложих 1 1/2 малка мерителна лъжичка мая, както си е по рецептата - за втори път правя този хляб, първият път много хубав ми се получи, но вчера ми се вдлъбна Sad.

# 108
Аз точно по тази причина поглеждам втасването 10-15 мин преди края и ако тестото е удвоило обема си, изключвам и включвам програма печене.

# 109
  • Пазарджик/Лондон
mama Tin , не си познавам още добре машинката, затова не смея да превключвам програми, да вадя бъркалки и други разни тънкости, които вие правите с лекота Hug.Машинката има някаква програма за печене, в указанията пише, че на нея може да се пече от 10 до 70 мин., но не съм я ползвала още  Rolling Eyes.

# 110
  • Балчи-Варна
хляба с айрян в лидълската машина на 1 програма става супер на конци като козунак.Значи и козунака там ще бъде хубав.Тези дни ще опитам.

# 111
mama Tin , не си познавам още добре машинката, затова не смея да превключвам програми, да вадя бъркалки и други разни тънкости, които вие правите с лекота Hug.Машинката има някаква програма за печене, в указанията пише, че на нея може да се пече от 10 до 70 мин., но не съм я ползвала още  Rolling Eyes.
По принцип печенето започва между 62-та и 56-тата минута от края на програмата. Значи някъде към 1,12-1,15  на дисплея погледни си тестото, ако е удовило обема си изклювай и си пускай тази програма за печене. Твърде е вероятно да се наложи със стрелката нагоре да увеличиш времето за печене до 60 мин, защото някои тръгват от 10 мин печене. настройваш си 1 час печене и си ОК
просто времето започва да се затопля и ще трябва малко да намаляваме маята, за да не превтасват хлябовете и ако имаме възможност да хвърляме по един поглед 10-15 мин преди началото на печенето.

# 112
  • Пазарджик/Лондон
mama Tin , благодаря ти, сега вече ми се изясни картинката Hug.

# 113
Цитат

Рецептата е:

1 чаша топла вода (200 мл).
1 ч.л. суха мая с връхче.
1 с.л.захар.
1 ч.л.сол.
3 чаши брашно (при мен повече до хубава топка)
8 с.л.олио.

Интересуваме количеството мая от рецептата с колко прясна мая мога да я заменя?

# 114
Здравейте, момичета,
имам въпрос, вече зва пъти се опитвам да направя козунак, следвам сктриктно рецептата от диска към пекарната и не става, първият път не стига, че беше провал, ами не беше и сладък, снощи след едномесечна пауза реших пък да правя, утроих захарта, резултата е като първия, но поне е сладък  Crossing Arms
Каква ли е причината, мъжа ми казва да купя брашно за козунак, защото досега правех с това за пекарна  Thinking

# 115
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
АЕЯ принципно изсипваш маята в/у кантарчето и съответно умножаваш по 3.Обаче ако нямаш кантарче незнам.ТАНЧЕ ако искаш напиши р-тата за да ти помогнат майсторите иначе не може да се гадае какво си сложила?

# 116
  • Разград
Цитат

Рецептата е:

1 чаша топла вода (200 мл).
1 ч.л. суха мая с връхче.
1 с.л.захар.
1 ч.л.сол.
3 чаши брашно (при мен повече до хубава топка)
8 с.л.олио.

Интересуваме количеството мая от рецептата с колко прясна мая мога да я заменя?

С 1/4 от кубчето прясна мая.

Привет. Hug

# 117
max-mama, не изчаках отговор и сложих 1/3 кубче, да видим какво ще стане Simple Smile

# 118
  • Разград
max-mama, не изчаках отговор и сложих 1/3 кубче, да видим какво ще стане Simple Smile

Наблюдавай последното втасване.Като прецениш,че е втасало достатъчно можеш да спреш програмата и да пуснеш само печене.

# 119
Рецептата е: 50мл прясно мляко, 3 яйца, 140гр разтопено масло, 1малка мерителна лъжичка сол, 50гр захар /сложих 130/, 430 гр брашно, 1 малко мерителна лъжичка мая, програмата е 7, мисля, че беше 3ч. и 45 мин  Peace

Общи условия

Активация на акаунт