Машина за хляб -41част

• 85 493
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Точно от тип 450 трябва да е по-хубав Wink По-фино е.

# 481
  • Варна
А така Mr. Green, значи искаш да кажеш, че ако го бях направила с брашно тип 500 щеше да е много отчайващ на n-та степен. Mr. Green Joy Благодаря за отговора  bouquet, значи такова брашно ще си вземам занапред, пък козунаците рано или късно ще ги докарам. Grinning

# 482
Успех в козунакоправенето! Grinning

# 483
Инфарктен щото през цялото време все ми се струваше, че нещо не е наред. Първо не беше тесто, ами каша  Shocked . Мислех Thinking че месенето е приключило и прежалих хляба  Sad . Обаче благодарение на вас знаех че трябва да наблюдавам в началото и когато пак започна да меси оправих нещата. После пък за малко не опря в капака и хукнах да прехвърлям във фурната, но тя пък се оказа ниска  ooooh! и върнах обратно в хлебопекарната. И накрая очаквах да текне тесто, като го срежа Laughing .
Та затова го нарекох така  Simple Smile

# 484
  • София
iri_is ,големи емоции покрай твоето "инфарктно" хлебче Laughing,но пък резултата е отличен smile3521!
Гануша ,по коя рецепта прави козунака?
Аз ползвам брашно тип 500-универсално и не съм имала проблем досега!

# 485
  • София/Варна
Гануша, брашно тип 450 е подходящо за кекс и сладкиши, но не и за козунаци и хлябове.
А от къде точно го купи това фино брашно.

# 486
Гануш, аз ползвам само тип500. Последно купих едно на Аррива "за баници", всичките ми козунаци и тутманика направих с него. Много съм доволна.

Иначе за меренето на брашното.. Аз меря на везната, но задължително пипам тестото и слагам още брашно /или течност, зависи от случая/ докато ми хареса на пипане освен на вид.  Peace

Днес у нас е ден за козунак... Снаха ми си е поръчала с шоколад и за първи път ще правя такъв.  Rolling Eyes

# 487
И аз използвам тип 500 за козунаците, пресявам го два пъти и нямам проблем.
Нещо което мога да посъветвам Гануш за козунаците - нека малко маже под бъркалките, ще втаса по лесно в машината. След първото втасване ако трябва добави лъжица брашно като го оформяш за сплитане. Относно стафидите - добавяй по не повече от 7-8 стафидки на плитка. И то чак при сплитането, многото стафиди утежняват тестото и затрудняват втасването. Месиш, изчакваш да изпълни казанчето, вадиш, с две три премесвания оформяш тестото, разделяш на две, от двете топки правиш по един козунак, във фурната на 50 градуса пак да удвоят обема, мажеш с жълтък, ръсиш захар и печеш 40-50 мин на 180 градуса. Това е набързичко, и търпение му е майката на козунаците. Хубаво да ги изчакваме да втасват на всеки един етап. Успех

# 488
  • Балчи-Варна
Аз на  лидълската машина пускам праграма 1 светла кора и като свърши с месенето,като останат 2 часа вадя плета.връщам в машината.Като наблюдавах докато започне да пече не се надига много,но като почне да пече вчера без малко да удари стъклото,а конци колкото искаш.Освен 150гр захар слагам и 3с.л. подсладител,че го харесваме сладък.И въобще не пресявам брашно,слагам го направо.

# 489
  • София
petia_tag , правила съм я , много е вкусна.Твоята изглежда чудесно - в машинката ли я замеси?Тя става доста голямка, може би половин доза newsm78.
в машинката разбира се.  Grinning На мен ми трябваше около 1100-1200гр брашно. Моята е Мулинекс 5000 и няма проблем да измеси такова количесто тесто.  Peace

# 490
  • София
Да похваля брашното на Перса от Кауфланд, към 0,80лв. беше.

# 491
  • Варна
Искам да попитам някой пробвал ли е да добавя към бялото брашно - нахутено, оризово, соево, от просо и тн? Ако да, какъв е резултата?
Аз правих хляб от пълнозърнесто пшеничено брашно и брашно от просо в съотношение 3:1, стана хубав хляб, не много бухнал, но нормален - като за почти безглутенов, хубава консистенция, хубав аромат и ужасен вкус Confused. Хлябът беше горчив. Аз даже пуснах пост тук, да питам дали е от просото или брашното ми е било развалено, но никой не сподели опит. Определено се отказвам да правя хляб с просо.

# 492
Момичета благодаря ви за отговорите относно екзотичните брашна. май ще пробвам да си намеря само брашно от лимец, а просото ще го оставим за папагалчетата.
Брат ми ми смля пшеница на неговата машинка и си имам натурално грахамено брашно, супер е, повече няма да купувам пакетирано такова от мелница. Иначе от ръженото брашно на една фирма от гр. Камено съм много доволна.

# 493
Здравейте, извинявам се, че нахълтвам в темата, но ви чета отдавна и реших да споделя относно Мулинекс 2000. Аз съм с такава машинка и да, наистина отгоре кората стои бяла на големия хляб, но отвътре се изпича перфектно. Давам и нагледен материал  Mr. Green

- първият хляб, който направих по рецепта от книжката

- хляб с майонеза, рецептата я имам от г-жа Стихийно Бедствие - става прекрасен пухкав хляб.

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 11:14 от Марито

# 494
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ама по принцип е нормално отгоре хляба да стане по-светъл отколкото в страни.Естественно отгоре няма реотан,но не става и бял.

Общи условия

Активация на акаунт