Машина за хляб -41част

  • 85 107
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 73
Добър ден  Simple Smile Идвам да се включа и аз, ако приемате нови. От около месец и аз имам машинка - Panasonic SD257. Много съм доволна, като я оставя да прави всичко без да пипам, хлябът става чудесен. Иначе не владея тестените изкуства, но се надявам да понауча трик или два. Ще следя с интерес.   bouquet

Засега опитът ми се състои в правене на хляб и бриош с готови миксове, един козунак, една пита, и един бриош (без микс). Козунакът и питата, към които приложих допълнително месене и втасване, ми станаха леко сбити и твърди. Иначе всичко останало, което машината сама направи без моя намеса, стана супер. Последното ми творение е малцов хляб, мммм...!

Последна редакция: сб, 07 май 2011, 14:51 от Carmen

# 556
  • Мнения: 560
Здравейте.

Искам да попитам има ли някакво значение в каква последователност се слагат продуктите или мога да сложа всичко наведнъж и да затворя.

И като сложа всичко, нужно ли е да отварям или проверявам какво става или просто си чакам да се опече.

# 557
  • Мнения: 1 111
пъво се слагат течните продукти,след това сухите,като сухата мая се изсипва най-отгоре върху брашното
след като машинката започне да меси,можеш да вдигнеш капака да провериш дали тестото се е оформило на хубава топка и дали има нужда да се добавя нещо - брашно или вода - брашно-когато тестото е течно и се "разлива" под бъркалките или вода,когато е много сухо и е "на трохи"...
http://forumbabgmama.blogspot.com/   ето така трябва да изглежда добре замесеният хляб

След като започне да се пече хляба-не е желателно да се отваря капака.

# 558
  • Мнения: 560
Ок, мерси много.
А точно ли да спазвам пропорциите.

Това е рецепта от книжката за 1200гр хляб или да сложа по малко (и колко по малко), защото някъде прочетох и нещо такова.

мляко 450мл
олио 2 с.л
брашно 760гр
сол 2ч.л
захар 4с.л
суха мая
1,5ч.л

# 559
  • Мнения: 3 429
4 сл захар е твърде много според мен, сложи 1 сл
Не слагай всичкото брашно в началото, остави си 50 гр и добавяй по 1сл ако има нужда докато се оформи хубава топка.
А вместо 450 мл мляко, може да сложиш по равно мляко и вода.

# 560
  • Мнения: 73
Аз слагам продуктите в обратния ред защото така пише в упътването. Първо маята на дъното, върху нея брашното, после течностите. И става чудесен хляб. Даже не знаех, че другите ги слагат в обратния на моя ред. Вероятно единственото важно нещо е брашното да отделя маята от течностите.  Thinking

# 561
  • Мнения: 0
здравейте на всички,извинете че отдавна не съм писала,но с моето малко бебе почти не ми стига време за релакс Hug.Може ли да ми помогнете -търся една рецепта с едно,ако не се лъжа беше румънско черно пшенично  брашно от Калфлант,по измислена рецепта с положителни отзиви,но не знам къде го четох-моля за помощ

# 562
  • Мнения: 7 779
здравейте на всички,извинете че отдавна не съм писала,но с моето малко бебе почти не ми стига време за релакс Hug.Може ли да ми помогнете -търся една рецепта с едно,ако не се лъжа беше румънско черно пшенично  брашно от Калфлант,по измислена рецепта с положителни отзиви,но не знам къде го четох-моля за помощ
изчисти си пощенската кутия  Laughing
замести до 50% от общото брашно с румънското и ще ядеш хляб с румънско брашно.
а така.   bouquet

# 563
  • Мнения: X
Добър ден  Simple Smile Идвам да се включа и аз, ако приемате нови. От около месец и аз имам машинка - Panasonic SD257. Много съм доволна, като я оставя да прави всичко без да пипам, хлябът става чудесен. Иначе не владея тестените изкуства, но се надявам да понауча трик или два. Ще следя с интерес.   bouquet

Carmen, включвай се по-често Simple Smile. Много ми е приятно да чета, че и други като мене са доволни от Панасоник. Страхотна машинка! Имам три книжки с рецепти, които са към този модел (SD 257). В трите течността е различна - 60%, 65% и в моята книжка е 70% от количеството на бялото брашно. Интересното е, че стават и трите варианта. Не гледам дали става топче - зареждам и чакам хлебчето. С Мулинекса такъв лукс не си позволявам. Сигурно съм писала вече, но да подчертая, че Панасоникът прави по-хубав хляб от Мулинекса. Другата ВАЖНА разлика е, че Панасоникът е като мушичка в сравнение с шума на Мулинекса. Това го пиша за хората, които се чудят каква машинка да си купят.

# 564
  • Мнения: 73
alys Здравей! Радвам се, че има някой тук с машинка като моята. На мен Панасоника ми е първата машина, друга не съм имала, и наистина не съм забелязала шума й да ми прави впечатление. Имам само една книжка към машината. В нея има много рецепти - за хляб, тесто и кекс, но бих искала да имам и още. Не съм обръщала внимание на количеството течност, но ще го направя.

В упътването на моята машина пише, че продуктите се слагат в ред обратен на този, който видях, че се цитира тук. Ти какъв ред на продуктите спазваш? Аз слагам първо маята, после брашното, и накрая течностите - както е в упътването.

Ето вчерашното ми творение, което е първата ми хубава пита, направена с продуктите сипани в "обратен" ред  Laughing

# 565
  • София
  • Мнения: 2 649
Ох, следващата ми машинка няма да е Мулинекс.  Rolling Eyes Ще заложа на Панасоник или Кенууд или знам ли, но още не съм стигнала до там. Мъжът ми казва, че докато не се счупи окончателно тази, нова няма. Майка ми, на която и купих като моята но на ТСМ, пече по-хубав хляб от моя. И коричката ми е по-хубава и отвътре.
Добре поне, че най накрая уцелих да правя хляба със среда като на купешки, заводски хляб, че мъжа ми него харесва.

# 566
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 197
Ама то това за Мулинексите е ясно,че са кофти.Може би в началото,като да започнали да ги правят са били сполучливи,но на този етап само кофти коментари има.То човек докато не опита,няма как да разбере.

# 567
  • София
  • Мнения: 2 649
е по случай, че си казах, че не съм доволна и машинката ми почти се подпали.  Shocked Пека аз кекса на Танита с карамелената заливка и понеже напоследък не ми се изпичат добре дори за един час и се налага допичане, а преди ги спирах 10-15 мин по-рано, та допичах 10 мин. И изведнъж мъжът ми крещи от кухнята. Цялата предница била огненочервена, излизал пушек и кухнята мирише на изгоряла пластмаса, та се не трае. Добре че остават 2-3 месеца до края на гаранцията.  Rolling Eyes

# 568
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 197
ПЕТЯ чета аз подпали и си мисля,че за мен става въпрос,а то за машинарията.

# 569
  • Мнения: X
alys Здравей! Радвам се, че има някой тук с машинка като моята. На мен Панасоника ми е първата машина, друга не съм имала, и наистина не съм забелязала шума й да ми прави впечатление. Имам само една книжка към машината. В нея има много рецепти - за хляб, тесто и кекс, но бих искала да имам и още. Не съм обръщала внимание на количеството течност, но ще го направя.

В упътването на моята машина пише, че продуктите се слагат в ред обратен на този, който видях, че се цитира тук. Ти какъв ред на продуктите спазваш? Аз слагам първо маята, после брашното, и накрая течностите - както е в упътването.

Кармен, точно така слагам продуктите, както и ти. Бях решила и в Мулинекса така да зареждам, но после се отказах (реших, че технолозите са преценили в коя машинка как да се зареждат продуктите). Книжките качих на този адрес. Сподели после коя книжка ползваш.

Общи условия

Активация на акаунт