Машина за хляб -41част

  • 85 104
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 73
alys Благодаря ти Simple Smile Моята книжка е файл dz50e160_S. Тя, като че ли, има най-много рецепти. Много съм доволна засега.  Simple Smile   bouquet

# 571
  • Мнения: 319
Ама то това за Мулинексите е ясно,че са кофти.
Аз пък съм супер доволна от моята Мулинекс Peace

# 572
  • София
  • Мнения: 102
Ама то това за Мулинексите е ясно,че са кофти.
Аз пък съм супер доволна от моята Мулинекс Peace
Същото мога да кажа и аз. Чудесна машинка стана щом свикнах с нея и вече ми служи вярно година и половина. Хем моята е от по-ниската класа - модел 3000. Въпрос на късмет явно.

# 573
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 197
Радвам се за вас и стискайте палци,че човек като се разочарова е кофти.

# 574
  • Мнения: 1 875
Незнам дали е за тук въпроса, но все пак ще попитам:

При последното месене на козунак се оказа, че нямам ванилия - за това сложих ванилена захар! Козунака, който се получи беше със страхотен вкус, много по-сладък от предишните, които бях пекла! Crazy

Интересува ме ванилената захар - някак по "конц-ентрирана" ли е !? Embarassed Струва ми се, че подслажда много повече, от колкото същото количество пудра захар!? Дали в нея не са добавени разни подсладители и т.н!?

Просто искам да избегна добавянето на изкуствени течни подсладители в козунака! newsm78

# 575
  • Мнения: 0
здравейте на всички,извинете че отдавна не съм писала,но с моето малко бебе почти не ми стига време за релакс Hug.Може ли да ми помогнете -търся една рецепта с едно,ако не се лъжа беше румънско черно пшенично  брашно от Калфлант,по измислена рецепта с положителни отзиви,но не знам къде го четох-моля за помощ
изчисти си пощенската кутия  Laughing
замести до 50% от общото брашно с румънското и ще ядеш хляб с румънско брашно.
а така.   bouquet

благодаря за напомнянето за кутията,кажи ми как да си намеря тази рецепта,нямам време да изчета наново целият форум,трябва да има по бърз начин ,но не знам какъв е,благодаря

# 576
  • Мнения: 1 111
хм,аз си мислех,че ванилената захар е просто ситна захар смесена с ванилия Peace   
а за реда по който се слагат продуктите в машината - незнам дали  е от съществено значение,нали в крайна сметка за минутка всичко става на топка тесто...доколкото съм чела и запомнила, важно е сухата мая да не влиза в досег със солта/незнам защо/ Rolling Eyes

# 577
  • Мнения: 560
Здравейте

След вашите съвети успях да направя донякъде хубав хляб, проблема е, че е тестив....не много, но все пак. Задавам му 1200гр, и става малък и много тежък. Да не е това причината.Мислех да сложа повече мая, но не знам какво ще стане. Правих един път с ръжено-пшенично брашно и един път с пълнозрнесто. Първия стана по бухнал и втория почти наполовина като големина.

Каква може да е причината според вас.

# 578
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Ръженото брашно не съдържа глутен, което го прави трудно за втасване. Хлябовете с ръжено брашно стават наистина по-малки, сбити и влажни. Затова аз слагам типово и ръжено в пропорция 2:1 или дори 3:1.

# 579
  • Варна.....
  • Мнения: 1 753
Ама то това за Мулинексите е ясно,че са кофти.
Аз пък съм супер доволна от моята Мулинекс Peace
Същото мога да кажа и аз. Чудесна машинка стана щом свикнах с нея и вече ми служи вярно година и половина. Хем моята е от по-ниската класа - модел 3000. Въпрос на късмет явно.
Аз също съм доволна от моят Мулинекс. И то оплюваният тук модел 2000.

# 580
  • Мнения: 1 045
Ама то това за Мулинексите е ясно,че са кофти.
Аз пък съм супер доволна от моята Мулинекс Peace
Същото мога да кажа и аз. Чудесна машинка стана щом свикнах с нея и вече ми служи вярно година и половина. Хем моята е от по-ниската класа - модел 3000. Въпрос на късмет явно.
Аз също съм доволна от моят Мулинекс. И то оплюваният тук модел 2000.

И аз съм много доволна от избора си - Moulinex OW200034

# 581
  • Мнения: 73
хм,аз си мислех,че ванилената захар е просто ситна захар смесена с ванилия Peace  
а за реда по който се слагат продуктите в машината - незнам дали  е от съществено значение,нали в крайна сметка за минутка всичко става на топка тесто...доколкото съм чела и запомнила, важно е сухата мая да не влиза в досег със солта/незнам защо/ Rolling Eyes

Панасоникът има период на "почивка" преди всяка програма с изключение на бързото печене и безглутеновия хляб. Този период варира, може да продължи над 1 час, и чак тогава започва да меси. Единственото, което ми идва наум защо е така, е за да добият поставените продукти стайна температура. А иначе няма изискване продуктите, които се слагат, да са претоплени. Затова вероятно е изчакването. Възможно е това да има отношение към обратния ред на поставяне на продуктите.

# 582
  • София
  • Мнения: 2 649
Ама то това за Мулинексите е ясно,че са кофти.
Аз пък съм супер доволна от моята Мулинекс Peace
Същото мога да кажа и аз. Чудесна машинка стана щом свикнах с нея и вече ми служи вярно година и половина. Хем моята е от по-ниската класа - модел 3000. Въпрос на късмет явно.
Аз също съм доволна от моят Мулинекс. И то оплюваният тук модел 2000.

И аз съм много доволна от избора си - Moulinex OW200034
е, то и аз така, ама до вчера.  Crazy

# 583
  • Мнения: 7 779
[Панасоникът има период на "почивка" преди всяка програма с изключение на бързото печене и безглутеновия хляб. Този период варира, може да продължи над 1 час, и чак тогава започва да меси. Единственото, което ми идва наум защо е така, е за да добият поставените продукти стайна температура. А иначе няма изискване продуктите, които се слагат, да са претоплени. Затова вероятно е изчакването. Възможно е това да има отношение към обратния ред на поставяне на продуктите.
точно това не би трябвало да има отношение за обратния ред.
при положение че сложиш всички сухи продукти най-напред , а най-отгоре сипеш течностите дълбоко се съмнявам че за това време (на изчакване) течността няма да влезне в съприкосновение с маята.
виж, склонен съм да приема че обратният ред , а и всякакъв друг, нямат значение ако месенето започне веднага.   bouquet

# 584
  • Мнения: 7 779
Панасоникът има период на "почивка" преди всяка програма с изключение на бързото печене и безглутеновия хляб. това не е почивка защото преди това не е работила машината  Laughing . не се е изморила, та да си почива. това е т.нар. подгряване. продуктите се подгряват до температура ,която съответсва за дадената програмаТози период варира, може да продължи над 1 час, и чак тогава започва да меси.

Общи условия

Активация на акаунт