Идват празници за нашите цветя - СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ деца

• 26 628
  • 764
  •   1
Отговори
# 120
Мирка, ориза му го давам аз с лъжичка Simple Smile Не, че няма мераци сам да се храни, но след днес наобед, категорично се отказвам да го оставям сам с ориза Whistling Наложи се инцидентно къпане, защото реши да импровизира с купичката hahaha Ако не бях и аз цялата омазана, щях да снимам разбирането на сина ми за пролетната колекция шапки hahaha
Благодаря за аватара Simple Smile

hahaha hahaha hahaha Ама много креативен тоя Дидко!

Палмирка, за пюренцата лесно - потапяш го в съд с гореща вода от чешмата. За чаша топла водичка за млякото може би е добре да се уговориш с бармана от лоби бара или някой от ресторанта, ако има такива в хотела. Никой няма да ти откаже!

# 121
  • Варна

Палмирка, за пюренцата лесно - потапяш го в съд с гореща вода от чешмата. За чаша топла водичка за млякото може би е добре да се уговориш с бармана от лоби бара или някой от ресторанта, ако има такива в хотела. Никой няма да ти откаже!
Подкрепям  Peace. Ако държиш да си независима, вземи си електрическа кана да си топлиш в нея водата.

# 122
Здравейте и от нас!
Момичета исках да пипитам Вие елдата как я давате-т.е пасирате ли я?Аз малко не мога не мога да си я представя със плодове или вообще сладка,понеже в Русия/където съм пораснала/,тя по скоро се използва като гарнитура към месо да речем,но пък знам ли бебчо може да я одобри  Simple Smile

# 123
Здрасти  Simple Smile

Аз елдата мисля да я пропусна, защото така или иначе грам не ни присъства в семейното меню и не ми се занимава с нея Crazy Дани също е всеяден вече, даже кюфтенце опита скоро, така че може да яде всичко (без кисело и прясно мляко само, че от тях много ме е страх).

# 124
  • София
Кира, има готови каши елда с плод. А има и брашно от елда, ако искаш да си правиш сама кашите. След време, като се мине към по-груба храна, може да се дават и зърна.
Аз лично давах 1-во брашно, после към 10-11 месец, минах на зърна. Не съм пасирала.

# 125
Zdraveite mamcheta, otdavna ne sam se viasvala, no Mateya beshe s niakakav virus i niakolko dni biahme i v bolnitsa i samo na karma. Sega nanovo shte zapochvame da se hranim i s drugo iskam da vi pitam kak pravite bezmlechnata orizova kasha na Hipp, v kakva proportsia s AM? I kakvo meso da i dam parvo? A kak se pravi kisel? Sajaliavam za mnogoto vaprosi, no sas zahranvaneto mnogo go zakasahme i mi e pritesneno. Ochakvam otgivorite vi i mnogo vi blagodaria predvaritelno. Pozdravi na praznuvashtite. Izvinete otnovo za latinitsata, no samo prez telefona zasega moga da pisha.

# 126

Подкрепям  Peace. Ако държиш да си независима, вземи си електрическа кана да си топлиш в нея водата.
Към тези съвети мога да добавя и  малко бързоварче.

# 127
Благодаря за отговорите все пак ще мисля още , в момента съм със диспенсър и правя млякото за 30 секунди точно  newsm78.
Елда не съм давала въобще
Gergan_ka кашата я бърках до такава гъстота каквото детето предпочита ,но след като престои от кърмата се втечнява имай впредвид. Месото първо дадох пилешко или заешко нещо по леко bowuu

# 128
Машонка, дано скоро се оправя Ема и изследванията да са добри  Hug

# 129
  • София
От съпътстващите никнене на зъб симптоми ,вече имаме диария и Т ,която свалихме Sad .Искам да застрелям някои хора  #Cussing out .
А на кой етап от поникването на зъб спира да ги боли и се подобрява имунитета им?

# 130
  • София
geryaleksandrova, при Лора след като пробиеше венчето и детето се успокояваше за малко. После много зависи кога ще тръгне следващото зъбче.
Но явно и при вас ще вървят трудно, за съжаление.
При Лора - от 6м до 2г. - почнеше ли отказва храна, до следващия ден най-късно започваше да кашля и след като минеше боледуването, се оказваше че е излязал поредния зъб.
Имам колежка, която само от кучешките се оплакваше, другите зъби не ги е усетила изобщо, ама де такъв късмет.

Gergan_ka, може да дадеш като 1-во месо пуешко или пилешко, мисля че и заешко се препоръчваше.
Киселът е нишесте. Има натурално пшеничено и царевично, може да слагаш плод вътре. Нишестетата с ароматите не са ми по душа, не ми се виждат подходящи за такива мъници.
Аз лично рядко правя, давам направо каша. За правенето - разтвярям в хладка вода, слагам на котлона, бъркам, докато стане гладко и достатъчно гъсто - ако сипя повечко вода, го държа малко повече за да се сгъсти.

ПС. Сами има от вчера 2 зъба, остават още 18 броя. Тия ги извади със сополи цял месец, не ми се мисли с другите как ще е  Crazy

# 131
Добро Утро  Hug!
Честита месечинка на беб4етата днес,а те не са малко  Mr. Greenbouquet  bouquet  bouquet
Честити зъбчета,на тези които  са се сдобили с тях!Диди една седмица беше кисела  и много се дереше,все едно я боли гурлото,но след като изби зъбчето се кротна  Mr. Green!Сега ще чакаме и другите,явно лесно нищо няма !
Елда и аз не съм давала,но видях че има готова,ако взимам ще е такава,на каша!
Лек ден и няма ли това време да е оправя вече  Crazy Mr. Green Heart Eyes!

# 132
  • София

Имам колежка, която само от кучешките се оплакваше, другите зъби не ги е усетила изобщо, ама де такъв късмет.
Де такъв късмет ,наистина Simple Smile .
Ама и вие доста сте се измъчили с тези зъбчета.

Герган ка
,аз вкарах месото с пуешко.Друг вариянт е заешко и пилешко.С месото можеш да го даваш по-смело  Peace .

# 133
  • София
Честити месечинки на сладурковците, родени на 12-ти!!! Tada

Кирра, елда вкъщи се яде като закуска с масло и сирене. Досега на Никола съм давала само бисквитки от брашно от елда с тиква, но днес остана доста сварена елда от закуската и смятам да му я пасирам. По принцип елдата е богата на желязо и за по-доброто му усвояване е хубаво да се комбинира с плодове, заради вит.С и съответно да не се предлага заедно с млечен продукт.
Велизарка, в обикновените сухари има доста сол, което е проблем за недоразвитите бъбреци на бебоците. Просто споделям.  Simple Smile
Ето още нещо за размисъл -
http://www.dnes.bg/health/2011/04/11/otkriha-arsen-v-detski-hran … voditeli.115866,1
http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/8440126/Arsenic-and … n-baby-foods.html

# 134
  • на североизток
Добро утро smile3507
Кафенце за всички  Simple Smile

Палмирка и аз препоръчвам бързоварчето като най-бърз и евтин вариант Peace
И да ви разкажа една история от годините на прехода, която се сещам като чуя за бързоварче Laughing
Беше 89година(аз съм била на 10години), когато всичко беше изчезнало от магазините, а нафтата беше кът. Ноооо, моите родители имаха голямото желание да отидем на зимен курорт на почивка Mr. Green И отиваме ние на Пампорово, в някаква Търговищка станция(един доста голям хотел и доста празен) и се настаняваме....а то се оказва, че няма парно, няма и топла вода и на всичкото отгоре единия прозорец в нашта стая счупен и залепен с вестници, които се заскрежили от студ  Mr. Green (Винаги съм се чудила защо ни настаниха в тази стая, при положение, че хотела беше почти празен newsm78)
И така, цял ден се мотаме по пистите и из комплекса, а като се приберем започва цирка hahaha Добре, че майка ми винаги си носи такова бързоварче да си прави кафе, че то спаси положението. Взехме една кофа, напълнихме я с вода, отгоре слагаме напреко едната щека от ските ми и на нея завързваме бързоварчето да виси в кофата hahaha  и като се стопли водата се поизмиваме и запираме някой чорап Mr. Green А познайте къде ги сушахме тия чорапи Joy на лампата в банята  Joy Наистина голям цирк беше, и не знам какъв ентусиазъм трябва да са имали наште, но изкарахме така цяла седмица и ни беше весело Laughing И сега като си спомняме, пак много се смеем Laughing

А друг път ще ви разправям как си взех ски обувки, пак там на Пампорово Laughing

Честити месечинки на бебоците  party041
С пожелания за хубав, топъл и слънчев ден  grinning039

Общи условия

Активация на акаунт