Идват празници за нашите цветя - СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ деца

• 26 625
  • 764
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро!
Честити месечинки на Ема, Александрина, Валентин, Александър, Мите, Димитър и Кристиян!
Оффф, Ники тупна, сега имам предвид. То на компа вече не мога да седна спокойно. Заби се с лице в пода, миличкия. Но не плака, само докато му дам водичка измрънка.
Честити зъбчета!
*Мирка*, знам че е така, но по вкус не намерих разлика от тези на Хип, които също имат сол. Но не пише процент нито грамаж, а би трябвало /особено щом е бебешка храна/ да има таква информация, на най-обикновени сухари пише. Затова реших, че няма смисъл да давам десет пъти повече за нещо на което дори не е изписано съдържанието както трябва.
Въпреки това ти благодаря, защото ти си гид в това отношение и обръщам особено внимание на нещата които ни даваш за размисъл.  Hug
Ставам, че не му се стои сам. Скучно му е на човека, а аз какво да кажа  Joy

# 136
  • на североизток
По повод откритите отрови и тежки метали в детските пюрета само ще кажа, че не се учудвам!
На няколко пъти се опитвах да ви кажа, че ни тровят от въздуха като стотици самолети разпръскват тежки метали и какви ли не още боклуци, които падат в почвите и водите и отравят всичко. Това се прави над Америка от 10-15 години насам, и над страни-членки на НАТО от по-скоро. На мен също не ми се вярваше в началото, но като прочетох повече по въпроса се убедих. И най-лошото е, че това става със знанието и съгласието на нашите управници #2gunfire Така, че тази БИО мода дето навлиза и в БГ вече, е такова лицемерие и е само още един начин да се изсмукват парите на хората #Cussing out

# 137
Аз купих безсолни сухари от Карфур  Peace

Палмирка, пиши в русенската тема и помоли някоя майка да ти заеме подгревател за няколко дена.
Ето и други евтини варианти: http://prodavalnik.com/ured-za-zatoplyane-na-shisheta-i-pyureta- … -poshtat-i1199636 - продавачът е от Русе.
http://prodavalnik.com/ured-za-zatoplyane-na-shisheta-i-burkanch … ta-podar-i1648097
http://prodavalnik.com/ured-za-zatoplyane-na-detski-pyurentsa-sh … sheta-s--i1292764

# 138
Moята мома е с температура 38,2. Не кашля и няма сополи, та си мисля дали не е от зъбите  Thinking
Следобед със сигурност ще я заведем на преглед, но да питам трябва ли да дам според вас панадол междувременно -за успокоение и сваляне на температурата или да не давам нищо, ако е под 38,5?

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 12:10 от Ulia

# 139
  • София
Юлия, при такава Т наистина не е нужно да се дават медикаменти. Повишаването на Т е защитна реакция на организма и по този начин тялото само се бори с вирусите и бактериите. Над 38,5 вече може да се опиташ да я свалиш, чрез мокри кърпи или хладка ваничка и вече ако надвиши 39 гр. тогава да дадеш температуропонижаващо лекарство. Панадола доколкото знам обаче е ефективен при по-ниска Т. Лично аз в редките случаи, когато се е налагало съм слагала свещички Ефералган.

# 140
*Мирка* , благодаря!  bouquet
Свещички нямам, но непременно ще купя от аптеката, за да са ми под ръка при други подобни случаи.
Малката заспа засега.Ще видим каква ще е ситуацията като се събуди.

# 141
  • София
Ulia ,а как измери температурата ?Ако е ректално и термометъра ти е показал 38.2 ,т.е. детенце е с 37.5-37.6 градуса ,което е ок ,но ако ти е показал други стойности ,по-високи ,аз бих те посъветвала да се опиташ да свалиш Т  Peace .

# 142
Ulia, при температура над 38 градуса се препоръчва да се даде Панадол.
От 37 до 37,9 се води леко повишена.
От 38 до 38,8 се води умерена или фебрилна - тогава се дават леки лекарства.
От 39 до 39,9 е висока
Над 40 градуса вече е много висока.

Мога да ти изпратя няколко линка, където добре е описано.

И както Гери ти е писала много е важно къде си измерила температурата, в дупенцето или под мишничката.

# 143
Ulia и аз знам,  че при t до 38,5 нe е нужно да се предприема нищо.

Аз пак по моя въпрос  Confused - на мен все още не ми идва, трети ден закъснение ми е.  Въпросът е, че не ми се случва по принцип. velizarka ми беше отговорила - при теб имало ли е закъснения и преди раждането и хормоналните хапчета или сега след раждането? Нека и другите да ми отговорят, ако им се е случвало.

# 144
Под мишничката я мерих - 38,2.
Имам съмнения, че е от зъбките, но все пак не мога да бъда сигурна без да я е прегледал лекар.
brawn , на мен след раждането все още ми идва нередовно - през около 45 дни, а преди бях точна като часовник.

# 145
Ulia, значи си е точно толкова. Дано да е от зъбки!
http://www.pramed.com/le4enie_na_vis_t.html

# 146
  • София
Ulia  ,в такъв случай ти препоръчвам да се опитате да я свалите.С напредването на деня телесната температура се повишава ,сутрин е най-ниска , а вечер най-висока ,щом по обед ви е толкова висока е много вероятно още да се повиши.Аз лично бих дала панадол в тази ситуация  Peace .
Доколкото знам до 38.5 измерена в дупето не се сваля  newsm78 .

# 147
  • В царството на мечтите
малее голям инат е нашата госпожица. Ако си е намерила нещо което не е за нея голям рев пада докато се разберем. Трябва вече много да внимавам какво оставям в нейната стая.  Не може да пълзи ама като змийче се приплъзва и стига всичко,  А относно яденето е направо като баща си. Трябва много внимателно да чета какво има в пюретата защото ако има целина, магданоз не иска да ги яде. Повдига и се и не опитва

# 148
  • София
А знаете ли, че така препоръчвания Панадол съдържа оцветителя азорубин (Е122), който може да предизвика астматични пристъпи и алергични реакции? Пише си го в листовката и мен лично ме притеснява този факт. В свещичките поне оцветителите и подсладителите са спестени.

Относно високата Т ето мнението на Американската педиатрична академия по въпроса -
Родителската фобия за висока температура не е полезна за децата
Още инфо по темата, което съм поствала и преди - ВИСОКАТА ТЕМПЕРАТУРА – ВРЕДНА ИЛИ ПОЛЕЗНА ?
И една много полезна статия за Т при децата Температурата при детето и как да се справяме с нея

Май скоро и ние ще се похвалим с първо зъбче. Вижда се как прозира на горния венец и така го мъчи, че цял ден е голям кривчо.

# 149
Здравейте мами, отдавна не съм писала, но моята фурия не ме оставя и за секунда. Все още не се обръща, но непрекъснато иска да подскача и да се изправя. Laughing
Честити месечинки на празнуващите бебоци и техните родители  bouquet
Болничките бебенца бързо да оздравяват Praynig
Ulia,дано да е от зъбките, аз бих дала нещо за да я свали. Peace
Мога ли да попитам майките даващи кус-кус и грис-обикновенни ли купувате или има специални бебешки?

Общи условия

Активация на акаунт