Идват празници за нашите цветя - СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ деца

• 27 294
  • 764
  •   1
Отговори
# 660
Ние от 2 седмици нямаме наакан памперс  Party
само на гърне Simple Smile

# 661
Ние от 2 седмици нямаме наакан памперс  Party
само на гърне Simple Smile
браво newsm78 кога ли и ние така

# 662
LITA, браво на Мити!  Party

По повод на ваксините само ще кажа това, че съм живяла в Африка и съм виждала страшни неща! Тези дечица, които нямат възможност да бъдат имунизирани се заразяват от страшни болести, които при нас за щастие вече не са толкова страшни. Доста от тях умират, тъй като лечението идва твърде късно. За мен ваксините са една от причините да няма вече някои болест в днешния модерен свят. Предпочитам да ваксинирам дъщеря си, а не недай си боже да я гледам един ден как се гърчи болна от нещо тежко.
Имахме и случай навремето с хепатит в училище. Ваксинираха само тези деца, в чиито клас някой се беше заразил с хепатит. Ами заразиха няколко деца от съседния клас, след това прихвана и едно момченце от нашия клас та благоволиха да ни ваксинират и нас. За съжаление моя съученик го нямаше три месеца на училище. Горкото дете като се върна не приличаше на човек. Еми мерси...аз такова нещо за моето дете не искам.
И Ивчи, с цялото ми уважение преди време отново се беше изкала за ваксините и беше написала, че който не е съглсен с теб просто да ти подмине поста. Така и направих.  Grinning  Сега аз си изказвам мнението и моля да не се впускаме в разни излишни спорове. Всички знаем вече твоето мнение, а аз си казах моето. Наистина няма смисъл от тази тема при положение, че 99% от нас са сложили вече ваксините!

# 663
Добър дееееен!
Честити месечинки на Бижидар, Лорейн и Елеонор!
Да ви почерпя за 8-та месечинка на Ники.

Снощи да ви се оплача не изържах. Събуди се с рев в 2 часа. Приспах го и до 3 се буди на 10 мин. Бях вече на предела и го оставих до 4 да плаче. Гушнах го, заспа и се събуди в 7.30. Хапна и после си игра в кошарата. Гледам към 9 часа - заспал си сам. Тази вечер пак така ще направя. Трябва да се научи сам да си заспива като се пробуди. То да се буди 3-4 пъти добре, обаче като надмине 20 не е здравословно нито за него, нито за мен. Плаках и аз с него, но като не помага нищо друго!?
LITA, браво на вас. И ние сме така от месец. Не знам защо си мисля, че разбира това дете.
Vany666   newsm62  Добре ми се отрази на настроението!

# 664
  • София
LITA, браво на Мити!  Party

По повод на ваксините само ще кажа това, че съм живяла в Африка и съм виждала страшни неща! Тези дечица, които нямат възможност да бъдат имунизирани се заразяват от страшни болести, които при нас за щастие вече не са толкова страшни. Доста от тях умират, тъй като лечението идва твърде късно. За мен ваксините са една от причините да няма вече някои болест в днешния модерен свят. Предпочитам да ваксинирам дъщеря си, а не недай си боже да я гледам един ден как се гърчи болна от нещо тежко.
Имахме и случай навремето с хепатит в училище. Ваксинираха само тези деца, в чиито клас някой се беше заразил с хепатит. Ами заразиха няколко деца от съседния клас, след това прихвана и едно момченце от нашия клас та благоволиха да ни ваксинират и нас. За съжаление моя съученик го нямаше три месеца на училище. Горкото дете като се върна не приличаше на човек. Еми мерси...аз такова нещо за моето дете не искам.
И Ивчи, с цялото ми уважение преди време отново се беше изкала за ваксините и беше написала, че който не е съглсен с теб просто да ти подмине поста. Така и направих.  Grinning  Сега аз си изказвам мнението и моля да не се впускаме в разни излишни спорове. Всички знаем вече твоето мнение, а аз си казах моето. Наистина няма смисъл от тази тема при положение, че 99% от нас са сложили вече ваксините!
Яни ,много си права по отношение на това ,че много болести не съществуват ,точно защото се ваксинираме.
Знаете ли че ,СЗО е предвидила ,че морбили ще изчезне през 2010 г. ,а в България имаше епидемия от морбили точно защото има много неваксинирани деца.За съжаление имунитета ,който създават ваксините не е траен през първите години на децата и много често се случва ваксинирани деца да се заразят от неваксинирани.
И между другото аз съм едно от децата на които липсват доста ваксини и съм страдала от това.Аз също съм боледувала от хепатит и това беше едно от най-ужасните ми преживявания.Точно преди да ме приемат в болница вече нямах сили да ходя и баща мми ме носеше ,а бях тинейджърка вече.Мога да кажа ,че бях с единия крак ........ Ако мога да спестя това на дъщеря ми ,ще й го спестя!

# 665
Яни абсолютно тотално и безвъзвратно подкрепям всяка думичка казана от теб!

# 666
Има една особеност обаче, що се отнася до хепатитната ваксина. Тя е за хепатит В, този който се пренася по кръвен и полов път. Аз не мога да си обясня защо. Вярно е, че той е по-опасен, но каква е вероятността дете да се зарази от хепатит В, а не от хепатит А? Може, ако не дай боже влезе в болница и му се правят някакви интервенции.  А хепатит А се пренася чрез храна и мръсотия.

# 667
Миля,че ваксината за хепБ препокрива и хепА

# 668
Giada,  да, така е. Когато заминавах за Африка ваксината за Хепатит А беше задължителна, а за Хепатит Б по желание. Аз сложих само А, като аргумента ми беше точно този, че се предава чрез кръв или по полов път. Ами да ама сега мисля малко по-различно. Има доста случаи на заразени хора по кръвен път. Заразяването е по-лесно отколкото си мислим.
Ако имаше ваксина против СПИН дали щяхме да я откажем?!?

# 669
С Hepatit B може да се зарази човек и на зъболекарския стол за съжаление Confused Вирусът на хепатита е доста издържлив и извън човешкия организъм. А ваксината само за Хепатит Б, без А. На мен сестра ми ми предлагаше да ваксинирам децата за Хепатит А, но така и не се наканих.

Jani4ka, аз не съм фен на всички възможни ваксини. Примерно тази против човешкия папилома вирус никога не бих сложила на моето момиче Peace

# 670
аз не съм много сигурна дали съм за или против ваксините,но зная ,че съм 100% против живака и оловото в тях. съвсем съзнателно избягвам да чета каквото и да било за тях - дори и коя за каква болест е (нямам си и на идяе каква е тази ,за която говорите) ,но съм на мнение,че кожните проблеми на много от бебетата са свързани именно с тези гадости във ваксините.

# 671
  • София
Ваксините вече са доста пречистени и не съдържат толкова голямо количество живак или олово ,ав някои от тях дори няма.
Съпругът ми работи във фирмата произвеждаща Пентаксим.Мислите ли ,че ако имаше и доза съмнение в нея щяхме да я сложим на детето си?!

# 672
# 673
Само ще кажа, че при целия постигнат прогрес и всичките почти изчезнали болести благодарение на ваксините, е лесно да се отказват. Става дума за болести, които са смъртоносни или променят живота на хората. Ако имаше сега ипидемии от такива зарази, дали щяха майките да отказват ваксини?

# 674
Съпругът ми работи във фирмата произвеждаща Пентаксим.Мислите ли ,че ако имаше и доза съмнение в нея щяхме да я сложим на детето си?!
ООО, Гери, да не бъдеш сега анатемосана?  Joy
По въпроса с ваксините и аз подкрепям Яна и Гери. Брат ми е без ваксини, поради същата причина както и Гери и също си носи последствията, включая и миналата година лепна морбили. Ема е само с едни прием на пентаксим и синфлурикс, а сега покрай болестта й й ги отложиха за неопределено време. И честно казано ме е страх да не се зарази от нещо, пък да не говорим полиомиелит или менингит.  Tired В тази връзка, последното за което мисля в момента са оловото и живакът във ваксините. Гале, дано и не ти се налага да се сблъскаш с обсъжданата болест - детски паралич.
И наистина Ивчи, вече почти всички са си ваксинирали децата, има ли смисъл отново да ни агитираш и да го обсъждаме за N-ти път.  Peace
Ако имаше сега ипидемии от такива зарази, дали щяха майките да отказват ваксини?
Много хубаво казано, но хората просто не мислят...
Вани, вицът беше страхотен, много се смях.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт