Слънчице навънка грее - Юлче весело се смее!

• 31 742
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Боги,на диета е -само ябълки..... и мАко:lol:

# 166
  Давала съм готвено зеле веднъж.Бях го смесила с моркови и ориз.Нямаше проблем.  Peace

# 167
Привет и от нас,

днес бяхме на ДК и вече сме 75,5 см/ +1 см/ и 9,750 кг/ +450гр/ . Имаме си белег от БЦЖ-то, но не ни дадоха бележка за кухнята, мн се разочаровах, вече исках да го записвам.

По този повод , момичета, знаете ли как се кандидатства за държавна кухня, предполагам се подават документи в социални служби пак, какви документи се носят, бележката от докторката предполагам е само че детето няма някакви алергии или бъркам , моля споделете мнения

Попитах мога ли вече да давам прясно мляко но не получих съществен отговор, каза ми че вече трябва да давам по 1 цял жълтък...не е ли много ????

Много стана дълго и знам , че няма да е ОК за четене, затова за сега се спирам.... Hug  bouquet

Хубав / макар и студен / ден ви желая   bouquet

# 168
Пробвай частните кухни, докато ви вземат в държавната ! В частните не искат бележка от лекаря !
Аз пробвах Ози и Беборани - на беба много и харесаха манджите !!!

# 169
  • Пловдив
Krisa, в Пловдив не се кандидатства- само се взема бележка от личен лекар. Има кухни, в които записват от 7 и 10 навършени месеца. За някои градова съм чувала, че има кухня от 4 мес и че са разделени на възрасти 4+, 6+ ,12+.
И на Кити и почти същия "репертоарът" - дава боц, пляска и казва баабоо или баавоо, казва осъзнато мама, а за деде, баба и останалите мисля, че не е наясно, маха с ръчичка за здрасти и чао. Тя се изправя от повече от месец и вече спокойно обикаля в кошарата, държи се с една ръчичка, за да приклекне и да си вземе играчка. Любимите и игри са да си изхвърля играчките и да се скрива за кратко зад плътната част на кошарата, а след това да се появява с грейнала физионамия. И ако реагирам на тези закачки и и кажа "ку-ку" или "дзак", е няма такава усмивка.  newsm62З Също обожава да "танцува"  -  да прекляка и да поклаща. Често и пускам детски песнички и много се радва, пляска с ръчички. Сега се учим на "Хей ръчички" и също и харесва, но бързо и омръзва. За метода на доман - виждала съм 10 месечно бебе как показва всяка буква от азбуката без да сбърка, но аз поне не смятам да си "обучавам" детето да чете през следващите 5 год.  
Ето и един мой много любим сайт:
http://www.solnet.ee/

Има страхотни игри за пръстчета, но нещо не ги откривам сега - нещо като нашата игра "Варила баба каша ..." На Ели и бяха много любими, а мисля, че и на Константина и харесват.. От руските "Ладушки"  и е любимата и се смее с глас.

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 17:18 от avia

# 170
За кандидатстването в детска кухня - поне при нас в Зап.парк  искат
-детето да е навършило 10 месеца,
-бележка от педито ,че не е алергично към определена храна,
- молба по образец и
-30 бурканчета и 60 капачки
и се кандидатства в кухнята.
И аз намерих  линк http://www.torrentportal.com/torrents-details.php?id=111543 за бейби Айнщайн и съм очарована от интереса , който прояви бебо  :love

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 17:22 от svetla_zlateva

# 171
За нашата кухня,тя е държавна искат:бележка от личния че няма алергии от храни и акта за раждане.Бурканчета няма при нас.Храната я дават в пластмасови кутийки ,които са за еднократна употреба.При нас, преходната храна на която сме ние, струва 1 лв.Включва бульон и десерт.Храната е много хубава, но Марти яде по малко, затова му вземам през ден.Направо много ме нервира с това хранене.Хапва малко и търси да суче.А през нощта ,колко пъти яде...не е истина.
За линковете и аз скоро попаднах на тях,и на мен ми харесват HugС баткото много се занимавах като малък,постоянно питаше,беше много любопитен.В интерес на истината, сега е много добре в училище, и учи с лекота.Може и да си е до дете,но мисля и с Марти от рано да процедирам с игрите и заниманията.

# 172
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Shocked  да няма някаква грешка?

Ето как се записва на кухня в Бургас : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371588.msg18317826#msg1831782

ама и аз съм на всяка манджа меродия  Embarassed

# 173

Ето как се записва на кухня в Бургас : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371588.msg18317826#msg1831782

Therisa ,мн благодаря newsm51 за инфото,че и аз мисля като навършим 10 месеца ,да се запишем на кухня,но се лутам между ДК и частната "Бамбини".Една приятелка са записани в ДК и казва че са по доволни от нея.В частната кухня храната била доста по едра,но те пък предлагат по-голямо разнообразие ,и другия плюс при тях е че и в събота също предлагат храна ,и даже и за неделя може да си вземеш,ако не ти се занимава да готвиш,а пък при ДК,такива екстри няма.Все пак имаме още малко време да помислим  Thinking

# 174
Ами не , няма никаква грешка .
Да и аз съм пропуснала да спомена че трябва и копие от акта за раждане и си купуваш талони всеки месец. И за бурканчетата ставали и тези на Ганчев,изрично питах  Mr. Green

# 175
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Кирова, аз от както чух за случай на натровено дете от частна кухня, се замислих сериозно, че се оказа, че случая не е само един, а ако проследиш темата за ДК Бургас не можеш и да разбереш за коя кухня точно става въпрос или и за двете, защото едни казват Ам-Ам, други казват че на Бамбини е случая с натравянията, за сега държавната май е най-добре, единственото отрицателно е, че някои буркани били с ръждясали капачки, за което ние майките сме си виновни, защото ако самите ние спазваме указанията за нашето дете така както спазваме и за другите деца няма да има нито ръжда по капачките, нито засъхнала храна по буркана, нито отчупени ръбчета. Нищо не пречи ако видиш отчупено ръбче да купиш нов буркан и да го подмениш примерно, но това е друга тема.
Сори за спама.
Аз за друго се върнах в темата: да питам вие давате ли дървени играчки на децата? Харесах на Борко 2 дървени играчки, малко са скъпички, но не е само това - притеснявам се, че са боядисани и той сега нали всичко лапа, да не се олющи парче боя което той да глътне евентуално... Thinking

# 176
Аз не,че взимам храна от кухня,но много често там се срещам с други майки и при нас всяка си носи 3 бурканчета,на място си ги оттваря и и изсипват от готвеното.Тук майките са със стъклени буркани и пласмасови капачки/повечето/.
Вие като носите предварително после в същите бурканчета ли ще ви дадат или на произволен принцип?
Момичета излезнаха ми контролните резултати на Желязото и от 3.5 сега е 16 ShockedХемоглобина от 117 е 133.Виенето на свят продължава и колкото и да не ми се иска като ми мине вируса ще обикалям 1 седмица по лекари.
Аз дървени играчки не съм давала,но пък по други играчки има боя,която се топи в устата/например от книжките и аз съм се чудила дали да и ги давам...
Ние също вече правим по няколко крачки,държим се с 1 ръка и с другата играем,по цял ден искаме да сме на прозореца и да гледаме навън/ката е права на спалнята се хваща за перваза и си гледа.Най-много обича да пее по цял ден не спира,много обича да се друса седнала,а като дойде някой така се радва,че тръгва да лети направо,едвам я удържам.Казва спокойно всяка буква от азбуката и прави най-различни комбинации от думи,които на мен са ми сложни да ги изговоря CrazyИначе си свързма МАМ,МАМА с мен и ТАТА с баща и,но БАБА и ДЯДА си ги повтаря само,когато и е скучно с мен и навярно иска да ги извикам да я забавляват.То аз не мога да се меря с 1 дядо,че той свири на китара и знае над 200 песни,а той е най-свободен...Иначе маха за здрасти,пляска с ръчички и разни други неща ,които и покажем веднага се мъчи да повтори.
Преди няколко седмици тя ми се криеше и се смееше като се покаже.

# 177
  • в 1001-та нощ
аз съм давала варено зеле с други зеленчуци  Peace

# 178
Хайде и ние да се похвалим. Правим боц, махаме за чао, даваме целувка. Като се прибера почва едно махане с ръчички, смях и мамосване, казва и баба тата и бу-бу.
Ади и ние сме 72 см, но 7.080 по един показател височина сме ок, но и грамаж качихме този месец добре.
Да се похваля намерихме квартира и края на месеца се местим, леле какво ме чака.

# 179
  • в 1001-та нощ
Честито  Hug тов с квартирата е голямо приключение  ooooh! ooooh! ooooh! но пък се изхвърлят мноооого "глупости"  Hug Rolling Eyes Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт