Истанбул 4

• 144 245
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Не съм пушачка, но до колкото помня повече от 2 кутии цигари (на човек) не могат да пренесат през границата
Могат, могат, мъжът ми носеше цял стек, ако не и повече (запис, един вид  Simple Smile).

# 586
На мен тези шатъли ми се струват скъпички  Thinking Преди години в някаква тема самата аз съм давала идея за тях, но от сегашната си гледна точка отсъждам, че целия им маршрут може да се измине с градски транспорт и пеша, но ще излезе доста по- евтино от 20 евро. Преценете си, както ви е по- удобно.

# 587
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Май само цигарите са евтини, а не пушим.

На мен ми се стори и че парфюмите са на по-добри цени. Но останалото наистина не си заслужава. Ние платихме в евро. Но знаех предварително, че курсът в лири не е изгоден.

Сега се сещам и за една случка с въпросните цигари.
На връщане от Истанбул направихме едно пътуване из Южна България.
Единият стек цигари беше отворен и цигарите се разпиляха из цялата кола. Спряха ни полицаи за рутинна проверка. Докато подавахме документите единият веднага попита какви са тези цигари и от къде ги имаме. Обяснихме, че се връщаме от Истанбул и че сме ги купили на границата. Попитаха ни дали можем да го докажем с касов бон и ако не направо могат да ни закопчеят. Автоматично казах, че имаме бонче и започнах да ровя из чантата си.
Секунда след това се сетих, че хвърлих касовата бележка заедно с други боклуци в едно кошче някъде между Капъкуле и Капитан Андреево. Но упорито продължих да търся, де.......
Размина ни се, но ни предупредиха да си приберем цигарите и така без бандерол да не ги развяваме, че можем да си навлечем големи неприятности.
Те хората кашони/камиони си внасят, ние с нашите мизерни 2 стека за лична консумация....
Но те са прави все пак!

# 588
На мен тези шатъли ми се струват скъпички  Thinking Преди години в някаква тема самата аз съм давала идея за тях, но от сегашната си гледна точка отсъждам, че целия им маршрут може да се измине с градски транспорт и пеша, но ще излезе доста по- евтино от 20 евро. Преценете си, както ви е по- удобно.

Пине, сигурно си права, тези шатъли обаче са спасението за такива неориентирани като мен, на които не им се рискува в градския транспорт Wink Просто се опасявам, че може да не се ориентираме добре из града, а мъжът ми е доста избухлива натура и не ми се иска да предизвиквам недоволството му Mr. Green

# 589
Да, с тях ще е по- мързеливо - натоварвате се и където ви заведат - там. Пак е хубаво, но по- скъпо излиза.

# 590
  • Варна
Някой знае ли каква е тази джамия до моста Галата и Египетския пазар. Видяхме я, но не разбрах може ли да се посещав и какво точно е. Мисля че пишеше Еминоньо, но не съм сигурна.

# 591
  • София
Някой знае ли каква е тази джамия до моста Галата и Египетския пазар. Видяхме я, но не разбрах може ли да се посещав и какво точно е. Мисля че пишеше Еминоньо, но не съм сигурна.

Toва е Йени джамия. Влиза се (във всички джамии се влиза Simple Smile) и е много красива. Имаше много молещи се и това я правеше още по-хубава и "истинска".

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 02:20 от Тaня67

# 592
Йени джамия, строена е през 16 век. Работеща джамия е, може да се посещава, в прилично облекло.

# 593
  • Панагюрище
Е момичета от сутринта до сега доста исчетох,толкова ми беше интересно,жалко че късн ви открих.Аз както вече писах утре тръгвам за Истанбул с Глобул турс,ще отседнем в Даланхотел.Ако ви е познато пишете ми ,далече ли е от дворците.Като се върна обещавам снимки и да споделя впечатления от посещението.

# 594
  • Варна
Приятна екскурзия Роси и да разкажеш всичко с подробности като се върнеш! Simple Smile

# 595
  • София
Парфюмите също са изгодни на границата. Аз съм пушач, но ме достраша да си купя стек от фрии шопа та затова компенсирах с парфюм Laughing Платихме с карта, но бележката ни беше в лири.
Делта явно значе сме оцелили стаята в х-л Делта - не беше пушено, нямаше пепелник, чаршафите бяха чисти, хавлиите ги сменяха и нямаше кабели Laughing Направо като те чета теб се чувствам щастливка. Сега ме е яд, че не снимах стаята ама гадно как да си хабя батериите за нея Laughing От групата имаше хора в х-л Аспен и бяха доволни не знам.

# 596
  • Казанлък of all places
Искам да споделя с тези, които си свиват цигари,че тютюнът за цигари е много изгоден на безмитния магазин. Тютюн, който тук мъжът ми купува за 10 лева пакетчето там струва 7-8.
Препоръчително е да се плаща в евра или с карта,че иначе смятат по трънския курс.

# 597
  • Варна
Утре и ние заминаваме, от Варна с Турал . Бяха казали в началото че хотела ще е Акгюн, но както и pina каза че винаги казват че това ще е хотела, а после сменят, е и при нас така се получи. Днес се обадих и хотела ще е http://bekdashotel.com/. Някакви отзиви за него?
Пожелавам си приятно изкарване  Simple Smile

# 598
  • Germany
Illy, Delta delta, благодаря ви много за споделеното, момичета Simple Smile ......Между другото, някой беше споменал по-назад в темата туристическите автобуси (hop on/hop off) в Истанбул - аз се поразрових и намерих ето тези:

http://www.city-sightseeing.com/tour-Istanbul

Цената им е 20 евро за целодневно ползване на автобуса и ми се стори невисока, защото срещнах и по-скъпи турове. ...
И аз питах наскоро за тях и като отидох в Истанбул ги изпробвах. Не съм във възторг. Да, маршрута е доста добър, обаче като организация не съм във възторг. Много бавно върви продажбата или заверката на билети, като слезнете след това няма къде да седнете, трябва да знаете добре езика, аз на руски не можах да издържа беседата, с такъв патос говореше госпожата, че се заливах от смях, вместо да слушам, виж на немски беше културна работа  Wink, автобусът е открит и доста от времето се пътува покрай морето. Повечето умряха от студ и се преместиха на първия етаж, така че - не съм във възторг и подкрепям pina, че може и сами да организирате Peace
За цигарите - по закон може да се внесат 2 кутии и наистина правят проблем, голямо тършуване падна, лично за мен не си заслужава риска, но това си е мое мнение Peace
И още нещо ми се иска да споделя - гледам че се обсъждат хотелите - отдавна съм спряла да се вълнувам за тях, всичките да горе-долу еднакви - евтини, но чисти, с малки стаи, често без гледка, пълно с руски търговци, но районът е такъв и по-добре да сте наясно, че не можете да очаквате чудеса, отколкото да сте разочаровани, пак лично мнение.

# 599
И аз питах наскоро за тях и като отидох в Истанбул ги изпробвах. Не съм във възторг. Да, маршрута е доста добър, обаче като организация не съм във възторг. Много бавно върви продажбата или заверката на билети, като слезнете след това няма къде да седнете, трябва да знаете добре езика, аз на руски не можах да издържа беседата, с такъв патос говореше госпожата, че се заливах от смях, вместо да слушам, виж на немски беше културна работа  Wink, автобусът е открит и доста от времето се пътува покрай морето. Повечето умряха от студ и се преместиха на първия етаж, така че - не съм във възторг и подкрепям pina, че може и сами да организирате Peace

Ами нормално, нищо от това, което пишеш, не ме изненадва особено и за мен не представлява кой знае какъв проблем - по бих се учудила, ако организацията е гладка предвид ордите туристи, които посещават Истанбул... Simple Smile Ти конкретно с тази фирма, която съм дала в линка ли беше? Понеже има няколко конкурентни фирми, не е само тази Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт