Мартенчета сладки с песен на уста правят ежедневно беля след беля!

• 30 232
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
CZA, сигурна съм, че ще се справиш отлично. Успех! Аз за цирка исках да те питам, Ники не се ли изплаши от силния шум? Ние лятото водихме само по-големия на Балкански и нямаше проблем, но все си мислех, че добре направих, че не взех и малкия, че звукът от колоните беше доста силен. Водихме и двамата и на един по-малък цирк, Ориент ли беше, Арена ли... не помня, но Пресиян се стресна и доста време се гушкахме най-отзад. Вярно, че беше и по-малък де.

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 01:04 от Ivema

# 91
  • София
 Ей, най-после заспа! ooooh! Ако щете вярвайте, не си спомням да съм чела книжки за приспиване на големите си деца и си заспиваха без проблеми. На тоя глезльо-запъртък му чета Мечо Пух, разказвам приказки за Червената шапчица, пея песни до прималяване и пак не ще да заспи. Баси вампира! Grinning Grinning По три пъти се мести ха в неговото, ха в нашето легло, ха при кака си. Пък после стане да измери талията на майка си със сантиметъра и да установи, че е пет ен осем (не ме питайте колко сантиметра са, щото са по една друга система), после трябва да светнем лампата, но не тази, а онази...
 Как ги приспивате тези деца? То, вярно, че ще споделите опит за деца, не за зверове, но може пък да помогне.

# 92
СЗА, стискам палци за утре, макар че и без това ще се справиш повече от добре. Peace

Мънки, разби ме начина, по който пишеш за пореден път... Много е забавен Илийко - да го нацелуваш по палавото дупе. Grinning
Рая от повече от месец заспива сама - разбирай без сукане, макар че като се събуди следобед си търси да посуче за 2-3 мин., но за сън отдавна заспива сама. Когато е по-изморена както си легне, повърти се, повърти и заспи обърната по корем с вирнато дупе. Много често, да не кажа всяка вечер заспива обратно на правилната посока за спане....разбирай ляга върху завивката с глава към краката ми. ooooh! Когато не е толкоз изморена върху спалнята се пренася цялата менажерия от плюшки /поне 10-тина/, Монета /кукли- 3-4/, и всякакви други рибки, патета, жабки, всички герои от Шрек и Той стори, както и компютъра...нарежда ги докато ѝ омръзне и след това се надупва и пак заспива, ама минава поне час де в игри. Друг път просто се тръшкса върху леглото насам-натам до откачане и заспива като се измори. Ние приказки четем като сме в много будно състояние, за заспиване не иска книжки и песнички, но през деня с удоволствие се занимава.
Та, купон е и у нас - не сте сами. Wink

# 93
Да кажа за преспиването - ние сме страшна драма - на обяд като го сложа към 1:30, някой път към 4 часа (вчера 4:37) заспа, специално погледнах, че бях изтрещяла - вечер го слагам 8:30, към 10 заспива! Но не мога да го слагам по-късно, защото като е изморен се клати като пияница, залита и се удря лошо  Shocked! Та понеже приспиването ни отнема време или си лежа с  книжка или с iphon-a и си играя! При нас ефекта от четене на приказки и пеене на песни е, че той сяда в леглото иска да пляска и да участва в разказването като показва какво направило прасето или вълка  Thinking! И вече се отказах, като сега броя времето за четене на книжка и играенето за мое време, та ми помага поне психически!
Не ви казах за ДГ - там явно заспиването не е по-лесно, та миналата седмица се появи една леля да обменя опит с мен за приспиването  Crazy! Каза ми:"Здравейте, аз съм лично отговорна за приспиването на Марти, понякога го гушкам или галя по главичката! Мисля, че вече лека полека му хванах цаката! Виееее, как го приспивате?"  smile3532 Щом и лична преспивачка са му назначили, считайте за какво чудо иде реч! В най-скоро време очаквам да вдигнат и таксата в ДГ Simple Smile
Другото да ви се похваля за Увекинд (ДГ)! Правят специално диетично меню за Марти (кетъринга има тази възможност) - нали не яде много неща! Намирам го за много мило - все пак много храни не може да яде - боб, леща, грах, телешко и риба главно! А тези храни са силно застъпени в менютата на ДГ!

# 94
SZA, и аз с удоволствие чета творенията ти и се вдъхновявам от идеите ти за съвместни занимания с децата. Не се съмнявам, че и с другата работа се справяш също толкова блестящо! Все пак ще стисна едни палци, ей така, за всеки случай  Wink

~Elg~, интересен подход е този, да я караш да застане права и да пищи. За съжаление при Митко не действа, защото когато усети, че го поднасям, навъсва вежди, нацупва устнички и се сърди много изразително, а понякога се и разплаква от обида и после трудно се утешаваме. Много ми е тънкообиден нещо!

Мънки, голяма програма си спретвате! Аз вечер спазвам горе-долу следния ритуал: мием зъбки (при което си напояваме дрехите по гърдите, защото се учи да плюе при изплакване и му е много забавно), къпем се (ако е с тати, голяма игра пада, а мама е по-набързо и по същество), папаме пупа и се кикотим 10-15 мин, като междувременно се обличаме за сън, ляга, пускам "тивизоа" на БейбиТВ, където по това време (21,30-22 часа) са приспивни песнички и правя мляко в шишето. После му връчвам шишето и обяснявам, че трябва да мия чинийки, да ходя до тоалетна и излизам. Често от детската се чуват призивни викове "Мамо, еля тука!" и ми сочи възглавницата, къде точно да дойда, но обяснявам, че имам още две чинийки и ще дойда. Много често малко след това заспива с навирено дупе като Рая. Рядко се налага да легна до него и да се приспиваме с кърмене (ако не се чуства добре или когато отсъствах за 3 дни). Винаги обаче се събужда до мен - спим в едно легло - и може би за това се навива да заспива сам. Приказки рядко четем и то само ако си поръча, иначе ми вика "Мамо, спи!" - да съм спряла (и за песничките така вика, а като бебе му харесваше да му пея!)

Рила, и за Митко в яслата обясняваха, че не искал да заспива до 2, ама той и в къщи не иска, та не ме учудва. Понякога у нас и той заспива след 4, но има случаи да заспи и по-рано.

# 95
Здравейте,

Да ви се оплача първо- нали съм си тра ла ла, та вчера по погрешка изпрах пончото на Елия на 40 градуса.  Rolling Eyes Сега става за кукла. Поплаках си сутринта, Илия ме обяви за ку ку. Но сега реших, че от дефекта ще спретна ефект- чанта за моя милост. Ще покажа после.
Пък за Елия ще се плете ново.

Като ви чета с какви премеждия сте ми става тъжно. Моито е кротушка.
Вечер заспива за 10 мин. След къпането пие мляко със сламка ( не съм бебе, дай чаша). Казва "лека нощ" на тати, прескача в нейното регло, дава ми целувка. Сега с новата кукла- дава и на нея мляко, целува я и тя и пее "зайчото бало" и след 2 куплет казва " затварям очите и нанкам" и готово.
На обяд чета приказка ( че на мен ми липсват приказките) и сме готови.
В тази връзка- ще запиша някой път моята майка какви приказки разказва. Съвременен вариант на Червената шапка- обадила се бабата по мобилния телефон на Червената шапчица да и каже, че е болна. ЧШ се облякла, минала пред Лидъла и т.н магазини, напазарувала и, минала през мола да и купи сладолед и бонбони, качила се на трамвая и отишла да види баба си.  Joy Много съм се смяла.

# 96
  • София
 Елия  все така кротка и послушна да е.  Peace
А другите мами какво се оплаквате и лепвате етикет "вампир" на дете, заспиващо в 22ч  newsm78 Моето като често към 23.30-0ч се предава какво да кажа  Tired

# 97
Приспиване....ах, любима тема  Mr. Green
И нащто трае от половин до един час... На обяд сякаш е по-лесно. Пускам Байо (Зайченцето бяло) във в-бокса, лягаме и след известно време (от 10мин. до половин час...) заспива.Но, преди това се е навъртял подобаващо като пумпал в леглото, наредил е армия от играчки. Ставал е 50 пъти за Оки (сок) и така...
Драмата е вечер, то си е цял ритуал. Първо отиват с баща си в хола да гледат детски по тв-то, това към 21ч., като преди това няколко пъти ми е казал "Маш, маш" (демек марш, да не ходя с тях). после идва при мене, в детската, сваляме "буките", "пома" и обуваме специален "пом" за спане - разбирайте панталон, демек пижама  Laughing и се ляга. И след като се е въртял, палил-гасил нощната лампа, пил е оки 50 пъти, вика баща си да му масажира краката, а мен ме гушка....Та така към 22ч живи и здрави заспива.
Така, че Мънки, не си сама Сестро!!!

# 98
Елия  все така кротка и послушна да е.  Peace
мерси  Hug, със сигурност 2то ще ми го върне и заради нея  Joy здраве да е.
вчера бяхме на РД- ужас. Има едно съседско дете, развали и този РД. само дърпаше играчките, биеше, даже и аз изядох едни два шута. Майката- реакция 0.
Повечето деца си тръгнаха ревящи.

днес не се работи нищо. Аз ще спретна едни козуначени кифли и отивам да се разходим с мъжо.

# 99
Весели празници Hug

# 100
Боядисахте ли си яйцата?
Аз се оказах принудително вързана в София, защото Ицо е на работа през почивните дни (с изключение на утре) и боядисвах в четвъртък и днес, днес освен това се спретнах да направя едни курабийки с идеята да ги правим двамата с Митко, но той не прояви ентусиазъм, та си ги правих сама. Станаха средна хубост, но ще ги приключим по празниците. Митко напоследък отказва да се храни с нормална храна и набива само "пукунки" и "бобонки". Още не съм се притеснила много, но започва да ми докривява да предлагам по две-три манджи и накрая да се натъпче с кремвирш (уж Стара планина, ама какво ли има в него?) или с пуканки (щедро предлагани от баща му и неговите приятели на по бира вечер). Иначе наваксва с мляко, а и в четвъртък с охота изяде почти цяло боядисано яйце (опитва се да ги яде с черупката  Laughing), ама това не ми е успокоение!

Вие сигурно по празниците сте се изнесли от София и градовете, че темата съвсем замря...

Весели празници на всички и чакам да се отчетете с интересни преживявания после!

# 101
Честито Възкресение Христово!!!
Желая на всички много щастие, здраве, семеен уют и много красиви мигове с любимите хора!!!

# 102
Христос Воскресе! Нека донесе много топлина в душите и светлина в очите ни! Да сме живи, здрави и щастливи!   bouquet

Танче, и ние сме си в къщи, но тук времето е прекрасно и следобед ще зав4едем Рая в големия парк, че да разбере и тя от празника. Grinning

# 103
Христос Воскресе!!!

Ние сме си на село, много е топло и тихо.

# 104
Христос Воскресе:)

Да сме здрави!!!

Общи условия

Активация на акаунт