Мартенчета сладки с песен на уста правят ежедневно беля след беля!

• 30 222
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!

Честит Имен Ден на всички, които носят имена на цветя! Бъдете здрави!

Зеленко , много  хубаво сте си изкарали. Ето вече усещаш предимствата на живота в малкия град. Hug

И при нас имаше лазарки , обикаляха по улиците и ни оставяха върбови клонки на вратите. За съжаление Теди спеше и не можа да ги види, аз обаче се готвех за гости и бях направила ябълково плодово пита и черпих дечицата! Те са такива от селото ,които танцуват народни танци  и бяха с носии и вървяха и пееха. Направо красота!  Grinning

Бухте , ти описваш душо моят ужас, който изживявам по 100 пъти на ден.  ooooh!  И Теди нарочно така тича към улицата и му обеснявам и му показвам как минават там коли и колко е опасно , но не   Whistling

Другият ми проблем е , че си захваща на някаква посока и изобщо не му пука. Казвами "айде мамо чао , оди абота буто"(ходи на работа с колата) и си тръгва , ако го оставя не знам до къде може да стигне ! Направо ми е кошмар , не знам какво да правя! Whistling

Миме, няма място за притеснение !  Hug

Пък батко ни има в сряда РД (става на 15) и в четвъртък заминава на Великденска екскурзия! Първата му самостоятелна  екскурзия в живота му ,  за 4 дни  и то сам без нас  (от у-ще  господина им по бълг. език е много деен човек и все ги води на разни мероприятия ,но за 1 ден , сега обаче  за 4 )А аз овцата като съм се притеснила   ooooh! , малеееее едни нерви ме друсат , много ме е страх. И то ме е страх не защото нямам доверие на Вальо , ами просто нямам доверие на другите! Много се притеснявам !  ooooh! И празниците без него ще бъдем , абе оф.... Май трябва да свиквам  Laughing

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 14:59 от dyMa

# 76
  • София
Дзак и от мен в новата тема (аз се чудя защо никой не писал тези дни, а то аз не съм се разписала в нея).
Малко на патеричка, но от все сърце да поздравя всички именници от вчера и да им пожелая да бъдат много усмихнати. Благодаря на всички за пожеланията и специално на ТаняТ за смс-а, трогна ме.  Hug
Ние изкарахме един луд уикенд - моя мъж имаше малко работа в Пловдив, Кърджали и Варна и бе достатъчно луд да ми предложи да отидем и тримата... аз от своя страна съм достатъчно луда да се съглася (не ми трябва навиване, чуя ли подобна възможност, изпадам в екстаз и се впускам стремоглаво), в резултат на което изкарах най-страхотния си именен ден! Обожавам подобни изживявания и вълнуващи пътувания. В събота сутринта тръгнахме към Кърджали, и след като мъж ми набързо си свърши работата, успяхм да разгледаме Регионалния им музей, Язовирната стена, Каменната сватба, Перперикон и Каменните гъби. Чудни места! Пренощувахме близо до Хасково, а на сутринта продължихме към Бургас. Любувахме се на моренцето по целия път от Бургас до Варна, с кратка, но изключително приятна почивка между Равда и Несебър и пристигнахме във Варна, за да изкараме невероятен 1 час на плаж и 1 час в Годзила (ех, много любимо местенце, а и бяхме толкова гладни). Предварително се извинявам на Варненки, че не се обадих, но нито знаехме кога ще пристигнем, нито какво ще предприемем, но обещавам следващия път, когато ще сме за по-дълго да звънна да се видим... Тръгнахме си от Варна в 22.00 ч, в 4 сутринта се прибрахме, а в 8 ч. Стела беше вече на ясла, а мама цял ден поглъща огромни количества кафе, но се чувства заредена и многооо щастлива. Втори уикенд подред пътуваме 3-мата, посещаваме невероятни местенца и ми е многооо хубаво. Айде, че е време да се взимаме от ясла, цунки на всички!!!!  Hug Hug Hug

# 77
ехо Hug
подадох си документите за детските и съм много доволна.

Елия днес са я снимали- кастинга. Та ще видим после.

Като ви чета как се спускат към улицата и аз настръхвам. Елия чака да светне зелено и тогава минаваме.

Хайде   bouquet

# 78
Здравейте момичета.

Не съм влизала да чета тези дни, трябваше утре да се оперираме,но Яна от четвъртък не е добре. Вчера температурата и стигна до 40,1. Отложихме операцията и тя оздравя Rolling EyesМного ми е едно такова криво, а и аз се разболявам Tired Поне ще се поразходим с нашите тези дни.

Много ви прегръщам.

# 79
Миличките Шу и Яна! Бързо да оздравява малката и да се размине болестта на голямата! И дано да няма вече проблеми, че очакването за операцията е по-мъчително от самата операция (поне за майката). Шу, насрочиха ли друга дата или щом сте добре ще ви включат пак в графика тези дни?
Прегръдка и целувка от мен.

# 80
Шу, дано е за добро! Оздравявайте бързо и много прегръдки от нас! Hug

# 81
  • София
Шу, дано е за добро! Оздравявайте бързо и много прегръдки от нас! Hug
Hug Peace
Нещо нямам муза за писане тези дни Blush
Бухта, има ли новини от Нагаина в увеличен състав?  Simple Smile
Роси, и аз съм луда и бих тръгнала, ама няма къде  Crazy , а така обичам да пътувам  Rolling Eyes
Диди, направо невероятно ми се струва, че имаш толкова голям син.  Hug Да ви е жив и здрав!  Heart Eyes

# 82
Момичета, честито на всички именници на патерица, да са живи и здрави!

Шу, много прегръдки за Яна - било е писано да е в друг ден операцията! Бързо оправяне.

Еля, успех на конкурса.

За ината и непослушанието - мисля, че са присъщи за всяко дете, което е на възрастта на нашите, че и на по-голяма. Просто експериментират докъде са границите. Аз също имам моменти с Ники, в които направо откачам, толкова ме ядосва (напр. докато играем с пластелин, той го къса на дребни парченца и го рони между пръсчетата си, а аз откачам и или се развиквам, или някой път и аз не издържам и го плесвам през ръчичката). Обаче, после ми е кофти, защото знам, че така не постигам нищо. Търпение и поведение е отговорът - т.е. да имаме търпение да минат тези моменти и да им обясняваме, както и да се държим по подходящия начин, тъй като само думите нищо не означават. Знам, че на думи е по-лесно, отколкото на дела - от опит Mr. Green

Скоро имах спор с мъжа ми по подобен въпрос, но беше свързан с Гого - той му обяснява нещо, а Гого се прави че не го чува или уж го чува, но после си прави същото. И мъж ми се ядосва, че хиляда пъти му бил казал, а той все не разбира. А аз му дадох следния пример: "Ако ти казвам всеки ден по 100 пъти да спреш цигарите, защото е вредно, ще ги спреш ли? Не, нали! Трябва ти вътрешна мотивация да не пушиш, а не моите думи. Ако намеря начин да те мотивирам - като например, ако ти кажа, че към спестените пари от цигарите ти ще добавя още толкова мои спестени и ще си купим нова кола? Тогава ще се замислиш. "Той тогава ми изсумтя нещо от сорта на "да бе, да", но след седмица ми вика - "Знаеш ли, идеята да спра цигарите и със спестените пари да си плащаме лизинг за кола, не е никак лоша!"  Mr. Green Та, схващате ми мисълта  Hug Mr. Green

Аз да се похваля, че за първи път откакто се е родил Ники, го оставяме да нощува без нас и то не у дома, а в баба му. В петък ги заведохме и двамата в майка ми, за да можем два дни да изчистим у дома, нещо като пролетно почистване (то, да се чуди човек на тая пролет, аз печка пускам). В събота вечер си ги взехме. Всичко е минало гладко и спокойно, само през нощта Ники се събудил и искал да цока, а майка ми му казала "ми аз нямам цоки", а той я посочил и казал "имаш, имаш"  Laughing Е, минал е само с вода  Mr. Green Доволна съм, бях много притеснена как ще се държи Ники със заспиването, но е било наред. Само като си затръгвахме в петъка и се разплака, но спря още преди да затворим външната врата.

За награда - в неделя ги водихме на цирк! Тази година програмата на Балкански е много приятна и много бляскава. Вярно, няма толкова животни, но другите номера са страхотни. Ники беше като онемял в първия един час, пляска и танцува през цялото време и много се забавляваше. Като се появяваха клоуните, все викаше, че е Чарли Чаплин (той му е голям фен, всеки ден гледа Модерни времена и вече успява да изиграе част от ролите, толкова е сладък и смешен). След антракта се поумори и накрая се гушеше в мене доста, но то е нормално, все пак издържа геройски толкова много време.

Бухте, сега като пиша за цирка и се сетих, че там Ники изобщо не ми даваше да го държа за ръка в тълпата в антракта, само се дърпаше и търчеше напред, а аз го държах уж за качулката, но като се усетеше и пак се дърпаше. Аз виках, говорих строго, обяснявах, и накрая на опашката за захарен памук не издържах вече и му викам: "Добре, ходи където искаш, но аз оставам тук и няма да те гоня. Като се загубиш, няма кой да те намери." И му пуснах ръката и се обърнах на другата страна, а той се лепна за мен и не мръдна повече. Та така Simple Smile

За който му се чете: новото ми скромно произведение на речта Simple Smile

# 83
SZA, моите поздравления за страхотния разказ Hug  bouquet, чудесен е!!! пълен с настоение и червено:)

# 84
На патеричка честит имен ден на всички с имена на цветя - rossykv, dobro_nastroenie, cvetka-koketka и специално на астралната ни близначка Кали  Hug
 Стаси, вие докога сте тук? Дайте да организираме среща някъде и да се видим преди да прекосите пак океана.

Благодаря много за пожеланията! Simple Smile
Още не бързаме да си ходим.  Grinning Ако искате след празниците да организираме среща, аз съм много "за". Ние сме си свободни, така че  работещите майки да кажат кога ще им е удобно. Simple Smile

# 85
  • Варна
Момичета, благодаря ви за отговорите.
Ивема, за съжаление моето дете явно говори на някакъв друг език и за нея "Спри!" означава: "тичай по-бързо", "катери се по-високо" или "не пропускай да се прекатуриш през най-високата част на дивана по глава!"  ooooh!
Дума, точно същият случай. Даже сама се обръща и ми казва "чао" и духва нанякъде. И в тази връзка  - СЗА, това с "Ами добре тогава ........."  го пробвах точно 2 пъти. Защото мога спокойно да си тръгна от яслата и на нея окото й да не трепне. Е, сигурно като завия зад ъгъла ще писне, но не мога да си позволя експеримента. А иначе си много права за думите и личния пример. Днес същия разговор водих с хомеопатката, бях на интервю и се заговорихме.
Днес за пръв път видя някакъв джип насреща и се спря и пооооочтиииии ме хвана за ръката, може пък и да има напредък. И другото, което що годе сработва (май) е сега, когато вече съм подготвена и очаквам да хукне, да не показвам емоция, а съвсем хладнокръвно да я хващам и да й кажа "Не, там е улицата, има коли, вече ти го обясних". Без никаква интонация. И да се затръшка, само стискам ръката и не пускам, но не се карам и шашкам - от това се надявам да загуби интерес. Просто първия път като го направи имаше бурна реакция от моя страна, която явно я заинтригува. 
Другото, което мога да кажа е, че напоследък "отразяването на чувствата" често дава резултат. Някак си пресича драмата и истерията. И да, спокойствие, но е много трудно, особено като ми се налага да тичам след нея или да я взема и нося с корема ......... трудничко.
Елвинг, ами какви новини от Нагаина - сладкишката е голяма кротушанка, Нагаина е доста спокойна, нали не й е за пръв път вече. И там Дарко прави понякога "пубертетски" номера, но той е много спокоен и добричък, сигурно скоро ще му мине. Надявам се. Както и при всички останали - дано е кратък този период.

# 86
Честито на всички, които не съм успяла да поздравя!
Отвори ми се малко работа, та Марти реши да се разболее, че да работя през нощта  Mr. Green и да не ми е скучно! Та 3 дни температура, после дойде хремата и кашлицата, та до края на седмицата няма да ходим на ДГ! За капак май го стресирахме със свалянето на температурата с оцет и вода, защото по 30 пъти на нощ бълнува пищейки "нееееееее!" вкл. и на следобедния сън (на който аз по принцип разчитах, за да поспя поне малко)! Както и да е, тази нощ беше първата непробудна и аз използвах да спя, че нищо не се знае!

Шу, бързо оздравяване и на вас и стискам после палци операцията да мине гладко!

Дума, каката ми е 3 нощувки - от 12 май с класа (тя стана скоро на 14) и не се притеснявам чак толкова! Също е организирана екскузията от учителката по Български! Вече е ходила преди две години с класа (тогава бяха 2 нощувки), освен това съм я пускала на други детски лагери по десетина дни... не ми се стори толкова страшно! Дано да те отпусне!

За ината.... ама какво се оплаквате с тия "рибки", аз си имам едно козирогче в къщи и дори баща ми, който е "овен" казва за Марти - брейййй, какъв силен характер  Crazy! Няма смисъл да ви разказвам истории, то е ужас!

СЗА, браво за творението! Много хубаво пишеш!

Радвам се много за Нагаина и че бързо са свикнали всички с беба!

Роси, видях снимките във ФБ, страхотна природа, страхотна красота - а вие толкова щастливи изглеждата - супер!

# 87
Здравейте,

Шу- да се оправяте бързо.
СЗА- мерси. Този път съм решила да го взема този сертификат.

Елия не са я избрали за рекламата. А и по-добре. На мен хич не ми се искаше от толкова малка да се занимава с такива неща.

За поведението- СЗА много добре го е казала. Елия като цяло е много послушна и добра, но и ние си имаме изцепки. Редовно като не получи нещо и пищи. И на мен ми е весело. Казвам и да стане права, да застане мирно и да пищи ама много силно. Първия път ми се върза и я заболя гърлото. Е сега вече спира на втория писък.
Но ние най- вече минаваме с много обяснение.

А мен ме е друснала една нерва. В работата е невероятна скука. Бабетката му къса нервите на Илия. Свекито е с нови разсейки, ще я оперират пак. Обаче е куку и ще ходи пак в Англия да работи. Даже щяла да гледа детето на братовчетка му. А аз съм се притеснила за няе.

Иначе сме здрави, което е най- важното.

Хайде   bouquet Hug

# 88
Елвинг, ами какви новини от Нагаина - сладкишката е голяма кротушанка, Нагаина е доста спокойна, нали не й е за пръв път вече. И там Дарко прави понякога "пубертетски" номера, но той е много спокоен и добричък, сигурно скоро ще му мине. Надявам се. Както и при всички останали - дано е кратък този период.

Ох, дано и нашите младежи да са кратушани, че... ooooh!

СЗА, много хубав и разказа и поста.

Рила, дано и Марти се оправя бързо и ти да можеш да си починеш.

Тук и днес е страхотно време и не пропускаме разходка и следобедна баня на слънце на терасата. Хубав ден на всички!  bouquet

# 89
дидето, Рила, Тони, много ви благодаря за милите думи  Hug

Момичета, стискайте ми палци, че утре ще снимаме промо продуктово видео и трябва да се изтупам пред камерата да говоря.

Общи условия

Активация на акаунт