"Година мина откакто бе заченато ЯНУАРЧЕ сладко!" (8)

• 25 951
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
  • бургас
Ми нашият мъж яде 5 пъти на ден по 125мл.  Thinking
През нощта спи.
Ноктите вече му ги режа в будно състояние. Не му развалям съня...  Peace
Биберони още не съм сменяла... Ми по тази логика, трябва ли да купуваме и нови залъгалки???  newsm7 8 Whistling

да, и залъгалките е добре да се сменят. първата ни беше на авент,но втората я взех на НУК,повече ни харесва  Wink

# 241
 Това за пюретата звучи ужасно, дано не е вярно. Има логика, че в крайна сметка това което ядем така или иначе отива в кърмата.
 Бебешондел, кажи наистина какъв по точно уред ползваш?

# 242
А какво мислиш да правиш когато бебето иска да яде по 140мл.?
Вечер цедиш ли?
Знам че вечер се стимулира най-добре лактацията,ама пусто му...мра за сън Tiredи си го спестявам

# 243
  • Пазарджик
elenia аз бях писала ,че тази със  сините букви не става,а тази с червените.
Бибите за шишета и залъгалките са на номерация,0-3м,3-6,6-9.За шишетата ,зависи какво даваш -вода,мляко и тук има разлика зависи от гъстотата.На Нели съм и сменила бибите на 3-6. само за млякото,за водата са и  широки.

# 244
Това за пюретата звучи ужасно, дано не е вярно. Има логика, че в крайна сметка това което ядем така или иначе отива в кърмата.
 Бебешондел, кажи наистина какъв по точно уред ползваш?
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/3671

# 245
и аз не режа нокти на краката, както каза Ви, те са и по-меки.

без овесени ядки с кисело мляко денят ми не е започвал от години, обожавам ги, но нямам думи за съвета на тая педиатърка. аман, бе!

май всички чакаме lyuba да е мааалко по-конкретна,   bouquet  

МилаИ, много добро това блого, дето си цитирала статията за глутена от него, мерси!

мили боже, така се стресирам като слушам какви количества изцеждате! аз с тази ръчната на bertoni, която наследих от снаха ми, не мога да изкарам и 10 мл. обречени сме си да си ходим навсякъде двете с бебка.

Ноеми, честито бебче на кумата ви!

хм, не съм сменяла биберона на шишето за вода (то и почти никак не се ползва, де), нито залъгалката все още..

# 246
  • в Надежда-та
Ми по тази логика, трябва ли да купуваме и нови залъгалки???  newsm78 Whistling
Peaceаха

цял ден ми се дърпаше от цицата ще кажеш, че отрова пуска,
ooooh! аз от няколко дена само на челна стойка не съм кърмила Crazy само през ноща няма ядове Laughing

Вярно ли е, че ако захранваш с картоф, трябва да е от старите Rolling Eyes newsm78

# 247
А какво мислиш да правиш когато бебето иска да яде по 140мл.?
Вечер цедиш ли?
Знам че вечер се стимулира най-добре лактацията,ама пусто му...мра за сън Tiredи си го спестявам

Цедя си и давам според количеството за месеците. Wink
Просто засега повръща, ако изпие повече...
Аз цедя и давам с шише.
Вечер и аз пестя...  Whistling Пийвам си биричка, почивам си...

# 248
Ето нещо притеснително за бебешките пюрета.
http://www.ivanstamenov. com/2011/04/2723/
Не бийте с камъни вестоносеца, аз само давам източник, всеки да си решава.
п.п. махнете интервала в линка, за да отворите сайта/статията

# 249
Здравейте, момичета!   bouquet
Аз нещо нямам време да пиша, но ви чета редовно  Embarassed
Да се включа по актуалните теми:

Най-използваните уреди при нас са: шезлонга, стерилизатора, помпата за кърма, анатомичната ваничка ми е незаменима, в преносимата кошара - също, спа в нея доскоро, активната гимнастика и свирещите играчки тепърва започват да му правят впечатление, въртележката за легло много си я харесваме, кенгуру имаме , но бебето е все още малко за него, уред за приготвяне на храна на пара смятам да си купя, както и уолкър
За пюретата- не знам доколко са и дали има изобщо БИО пюрета, аз смятам да приготвям на бебето пюретата- и двамата с таткото имаме села, бабите гледат плодове и зеленчуци, мисля така да процедирам, но в интерес на истината пюретата са ми толкова далеч във времето, че все още нямам ясна схема за действие  Simple Smile
Като гледам за какви педиатри говорите, много й се радвам на моята- всеки път ми казва и натъртва САМО мляко да пие бебето- дълго я търсих в нета , докато я намеря, но си заслужаваше   hahaha Не че ако ми беше казала да пие нещо друго, щях да я послушам, но действа някак си успокоително да знаеш, че има някой с медицинско образование на твоя страна   hahaha

Отчетът от консултацията е, че за скромните ни два месеца сме със съвсем нескромните мерки 6250 кг и 63 см -  малкият ми дундьо  Grinning и за моя радост въпреки проблемите с кърменето, вървим отлично  Simple Smile Вечер яде към 10, след това или в 4, или направо в 6. Нашите нокти също растат като за световно и татко му през ден му ги реже  Peace

Сакси, честита придобивка! Пожелавам ти да намираш постоянно вдъхновение, за да правиш най- страхотните снимки   bouquet Нашият тати е любител фотограф и знам с каква емоция и тръпка снима и се грижи за фотото си.

Та това е от мен, извинявам се, ако съм отегчила някого с извънредно дългия си пост   bouquet

п.п. аз също съм много доволна от ръчната помпа на авент, а нямам много кърма.

# 250
Снощи Жанка ни разказа играта-няма такъв рев ви казвам. Изкарах си акъла, направо се разревах и аз като магаре  Cry Cry Cry
Колики било- напърдя се с кански мъки и се поуспокои. Но до 5 сутринта спа върху мен като жабче.
А вяра пък не мръдна...А сега- ядат едно и също  newsm78
Какво беше това чудо не знам, но не искам да се повтаря НИКОГА!!! Не ми даде да я пусна на леглото и искаше да я люшкам...
Мила -  Hug Hug прегръдки. Ние сме така от 10-тия ден. Имаше малко затишие и сега пак - как не спряха тия колики вече. Разказаха ни играта на всички. То детето се мъчи и аз двойно повече с нея.
Аз докато се включа и ще изпишете темата. Ама събота и неделя не се прибираме в нас и като стане понеделник имам 20 страници за изчитане. За анкетата - досега най-ползвани от нас са възглавницата за кърмене и кенгуру - 4-тото го уцелихме (слингове сменихме 2-3 и не пожела да седи, въпреки моето настояване Mr. Green). За стола за кола не коментирам, защото за мен е задължителен, аз съм страхлива (а и съм катастрофирала и колана ме спаси, та от опит - не експериментирам - дори за секунда не я вадя - ако плаче спирам, успокоявам я) За останалите неща - имаме ги, но или не са влезли още в употреба или се употребяват не по предназначение (люлки -3 бр. само ги прескачаме и трупаме играчки и дрехи в тях - повече от 5 мин не се задържа никъде освен в ръцете на някой - и на непознат да я да дам все е доволна - важното е някой да я държи да зяпа - без значение кой  Mr. Green Mr. Green) 90% - аз, ама търся желаещи  Wink
Аз пък помощ и искам и приемам - ама нямам  Confused ( то затова)

# 251
  • в Надежда-та
кенгуру имаме , но бебето е все още малко за него
Thinking на нас ортопеда ни каза, че може да го използмаме

# 252
кенгуру имаме , но бебето е все още малко за него
Thinking на нас ортопеда ни каза, че може да го използмаме

На нас ортопедът ни каза след три месеца. Но аз мисля, че има кенгура, които стават за по- малки бебчета, нашето не е такова...

# 253
да, има кенгура за новородени Peace.

# 254
  • В две тъмни очички
Казвали ли са ви да започвате да давате Зимафлуор?

По време на бременността ми го изписаха, но когато говорих със стоматолога ми, тя ми даде пълна забрана! Обясни ми,че е много опасно даването на флуор! Ефектът може да е обратен и вместо да се калцира всичко по-добре, зъбите да започнат да се отчупват,белят и жълтеят! Четох и в интернет и абсолютно се отказах! А,да и да ти кажа,че няма да го намериш в БГ аптеките. Казаха ,че е спрян вноса (сега може пак да са го пуснали де)
И моята малка глезана е крива тези дни и се чудя от какво, дали коликите пак се връщат, зъби ли започват да я мъчат (много се плюнчи и са,леко са й подути венците и яко дъвче бибата целодневно)

Общи условия

Активация на акаунт