"Година мина откакто бе заченато ЯНУАРЧЕ сладко!" (8)

• 25 931
  • 724
  •   1
Отговори
# 450
  • В две тъмни очички
Лейди Ейнджъл, ние сме с булсат, но си имаме сигнал! Обаче в Овча купел наши приятели - нямат! Снегът е затрупал чинията  Crazy
Относно бебе-банан-а и малката дърпа много! За 2 месеца порасна с 13 см, а този със сигурност е дръпнала още , защото бодитата и умаляват! А не знам на кой може да се е метнала 0 нито аз , нито баща й сме високи! Аз съм 169 см, а баща й 174....та...остава само на вуйчо си да е  Mr. Green

Пентаксима и Синфлорикса, ние не сме ги слагали! Нямаше ги и двете предния път! Утре трябва да звъня на педи да видим дали ги има вече и да ходим на консултация и за ваксинация!

# 451
Ноеми, охооооо, 10 месеца Crazy не че ми пречи нощното кърмене, но ще ми се провалят плановете  Rolling Eyes ако и Ади реши да е толкова дълго с нощно кърмене не знам точно как ще стане преместването в детската стая  newsm78 а като я гледам май на там вървим - до късно ще се храним нощем, досега мн рядко е пропускала нощно ядене  Crazy

Малеее, на фона на толкова бебета-бананчета, ние май сме от групата бебе-фъстък  Laughing - до тук всеки месец сме +2 см, да видим този месец как ще е  Party

хайде, лека от мен  Hug 

# 452
Много Ви благодаря за отговорите! 
 bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Спокона нощ на всички!  Hug

# 453
Алекс и Ели е фъстък  hahaha общо от раждането до сега е +9

Лейди Ейнджъл докторката при която сте ходили май е председател на НАПК и е страхотна  Hug

За стаята нямам такава  Tired а колко много искам детска стая  smile3521

# 454
  • Пазарджик
...
Запитване към ЛЛЛ и към вас мамчета-тъй като все още дохранвам(не можах да махна добавката от АМ),дали все още мога да си увелича още кърмата?Чая на Хип много,много не ми действа,нито жито,тиква,ядките малко ми влияят,пия над 2 л вода,уж стои на гърдатта малката и след изцокване на млякото,ама не се задържа явно достатъчно.Май стана объркано  Embarassed

Здравей bonbolina,

дали можеш да споделиш каква е при вас в момента ситуацията с кърменето - колко пъти на ден, през какви интервали, едната или двете гърди, приблизително колко време стои на гърда, нощно кърмене има ли, кога и как даваш добавката, приблизително колко мл от добавката поема Калина за 24 часа (ако можеш да кажеш и как са разпределени).

Въпросите са доста, но ще дадат по-ясна представа за ситуацията, за да можем да дадем възможно най-адекватна информация.  Hug

..
Въпрос към ЛЛЛ .Малкия  вечер се събужда по 5( на всеки 2 ч.)Кърмя на поискване. През деня спи по 15мин.най-много.Почвам да си мисля,че кърмата ми не е хранителна.През деня ми виси на гърдите и започва да хапе и нервничи.
...

senedra73,

споделяш за нощните кърмения. Как са дневните? През какъв интервал приблизително кърмиш през деня? Възможно ли е да минавате през скок на растежа (към 3-тия месец има вероятност за такъв)?

Смята се, че понятие нехранителна кърма няма. Дори и майката да не се храни съвсем добре, обикновено от това страда нейният организъм, а не е за сметка на качеството на кърмата.

Пеленките си остават един много добър показател за това дали кърмата е достатъчна на бебето - 5-6 добре напишкани пеленки за еднократна употреба за 24 часа и поне едно обилно изхождане на 1-7 дни.

Важно е също да се гледа общото състояние на бебето - дали лигавиците са влажни, дали кожата е свежа, дали е активно и жизнено.

Не напоследно място е и наддаването. В случай, че майката има притеснения, винаги може да отиде на междинна консултация, на която да се провери как бебето наддава. Това може например да се направи през 5 дена, като това време е достатъчно, за да се определи приблизително как наддава детето и да се вземат адекватни мерки, ако има някакви притеснения.

Не е рядкост, с напредване на месеците, децата да стават все по-любознателни и любопитни към околния свят. Често това се изразява по-малко сън, в по-неспокойно сучене. Сякаш не искат да изпуснат нещо важно, което се случва около тях. Все пак всичко това е напълно ново и изключително интересно. Понякога е нужно малко повече търпение и спокойствие.

# 455
Като ви чета как са се появили бебоците и се върнах в миналата година почти по това време и реших да споделя с моите патила при забременяването.Та през януари миналата година ми закъсня и ние с мъжа се изкефихме много , но не задал го след теста и прегледа изкървях ужасно, при отиването ми в Тина Киркова ми обясниха че вече бебе няма , изпаднах в голям шок.Но реших въпреки това да отида при моята гинеколожка която преди това потвърди бременността и тя ми каза че матката вече е почти чиста и не се налага изчистване на матката, обясни ми че ще изтече като по обилен цикъл.Тече ми около 3 седмици и като не ми спираше реших да отида пак на преглед  и добре че отидох, като ме прегледа веднага се осъмни за нещо в тръбата, прати ме да дам кръв и след това установи наличие на бременност.Оказа се че бебетата са били две едното в маточната тръба другото сам го абортирала, направи ми  по спешност лапароскопиа.Аз си мислех че ще трябва да чакаме 3-4 месеца за повторен опит но докито каза само месец.И така и стана мина ми един цикъл засякох си овулацията и на вилата на нашите кумове си направихме малката Ванислава.

# 456
  • София
И на мен ми стана любопитно за този Мотилиум и потърсих инфо,ама то пише че не е за кърмачки и въобще помага за разни неща които не са свързани с кърменето newsm78
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=1603

# 457
...
Запитване към ЛЛЛ и към вас мамчета-тъй като все още дохранвам(не можах да махна добавката от АМ),дали все още мога да си увелича още кърмата?Чая на Хип много,много не ми действа,нито жито,тиква,ядките малко ми влияят,пия над 2 л вода,уж стои на гърдатта малката и след изцокване на млякото,ама не се задържа явно достатъчно.Май стана объркано  Embarassed

Здравей bonbolina,

дали можеш да споделиш каква е при вас в момента ситуацията с кърменето - колко пъти на ден, през какви интервали, едната или двете гърди, приблизително колко време стои на гърда, нощно кърмене има ли, кога и как даваш добавката, приблизително колко мл от добавката поема Калина за 24 часа (ако можеш да кажеш и как са разпределени).

Въпросите са доста, но ще дадат по-ясна представа за ситуацията, за да можем да дадем възможно най-адекватна информация.  Hug

Здравей Mimsat,
кърмя я общо взето на поискване,но пак приблизително има интервал от около 2,5 часа,като давам и двете гърди.На лявата гърда се задържа по-кратко време(около десетина минути),на дясната-около 20-25 минути.
Нощно време я кърмя 2 пъти-към 3 ч. и към 5 ч.,като тогава не давам добавка-млякото явно й стига.
АМ давам след кърмене.Добавката е задължително при храненето към 10 ч. сутринта,късния следобед и вечерното хранене преди сън(общо около 4 дохранвания за 24 часа),като средно консумира между 60 и 75 мл на хранене.

За още инфо съм насреща  Wink  Hug

# 458
И на нас ваксини Пентаксим и Синфлорикс не са ни бити- нямало. Не,че бързам.

# 459
  • София
И на Боян не са му били Пентаксим и Синфлорикс - нещо се замотахме с консултациите и вървим с месец назад.

# 460
  • в Надежда-та
След днешната разходка от 11-19 и... ч. едва сега успях да ви изчета Laughing

За местенето в отделна стая и аз като Бебеш нямам намерение никой никъде да местя Naughty
Ще се радвам, ако поне каката се премести в нейното легло, на 2 м от нашето преди да е навършила 18 Simple Smile
smile3521 newsm10 и ние сме така. Баткото категорично отказва да се премести, когато тогава, не ми е зор, все пак аз не спя при наще  Mr. Green и той ще се отдели все някога Wink Дано да е преди Мартин да реши да спи с нас, че ще трябва да сменяме спалнята hahaha

Ей, още нещо исках да напиша .... ама забравих какво беше Tired

# 461
  • София
=Michelle=, до мол не стигнахме. в борисовата ги разходих моите. прилично беше.

Люба, благодаря и аз за инфото!

# 462
Здрасти мацки!
Благодаря на всички за отговорите!  Peace

Алекса шугър, да не те отчайвам, но Пресиян спря нощното кърмене към 10 месец  Whistling ooooh!

Еления, от какво я е страх Стела?  Rolling Eyes

Бебеш, с двете деца и мъжо в една стая ли мислите да бъдете? Докога?  Rolling Eyes

Калифорния, по-малко травматично е да се отдели детето в по-ранна възраст, после това го наранява. Поне според психолози  Wink Иначе време за гушкане имам много, докато е буден  Peace

Лейди Ейнджъл, супер! А този Мотилиум само с рецепта ли се дава?

Алекса шугър Явор още се буди вечер макар че е на АМ  Wink

В момента таткото с Явор спят в спалнята, защото той много се буди с рев иот зъбите. Аз с Тея спим на един ъгъл в детската - на нея нещо не и харесва спалнята, не иска да заспива там, а за нейно легло и дума не може да става, ако не ме усеща се буди до 3-4мин. Смятам в момента в който на Тея и е добре на твърдо легло и Явор спре да се буди / и махнем гипса/ да се преместим при тях в спалнята.

# 463
Добро утро!
За панадола си пише, че е за бебета над 2 месеца - или поне на този дето аз купих. Педи каза при нужда, но за моя огромна радост не се наложи. Дано и не се налага.
Момичета имам една молба - дайте някой линк с детски песни и приказки за сваляне.

А и наистина честит сняг - дано е последния и това време се оправи най-накрая. Вчера тъкмо изведохме малката и заваля.
И друго щях да пиша, но забравих

# 464
  • Пловдив
Добро утро!

Люба - благодарско и от мен!

И при нас ще е проблем отделянето в другата стая..... Виолета спи при мен на спалнята, сложа ли я в леглото и се буди и плаче. В последните няколко дни се буди всяка нощ и плаче и вика МАМО, като я питам боли ли те нещо- НЕ, за мама ли плачеш- ДА. Когато беше при свеки за няколко дни, от тогава започна така да се буди и плаче - нещо се е уплашила милата че мен ме няма . Не ми се мисли, като тръгне на ясла, какво чудо ще е. И тя има още два кътника да вади, та в комбинация с тях стова още по-кисела Confused
А бебо - той добра душичка - заспива към 22-23 и откарва до към 6-7. Мъжа ми спи при него в хола.
Лятото ще направим детската стая - но кой и как ще спи там - незнам. Времето ще покаже Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт