"Година мина откакто бе заченато ЯНУАРЧЕ сладко!" (8)

• 25 880
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
Мамчета, искам да ви питам забелязвате ли вашите бебчета  да се извиват на една страна като лък и в същото време леко да се повдигат, когато са в легнало положение? Моят син го прави това от 2-3 дена и съм притеснена дали е нормално. Педиатърката каза за сега да изчакам няколко дена да видим до кога ще го прави, но аз се притеснявам и се чудя от какво може да е, да не би да се опитва да се обърне? Или пък е нещо по-сериозно...

# 631
Мамчета, искам да ви питам забелязвате ли вашите бебчета  да се извиват на една страна като лък и в същото време леко да се повдигат, когато са в легнало положение? Моят син го прави това от 2-3 дена и съм притеснена дали е нормално. Педиатърката каза за сега да изчакам няколко дена да видим до кога ще го прави, но аз се притеснявам и се чудя от какво може да е, да не би да се опитва да се обърне? Или пък е нещо по-сериозно...

честно казано не мога да си представя какво имаш предвид.
моя марти много често заспива гушнат в мене и като тръгна да го оставям в леглото в началото е така огънат на кравай и леко се повдига като го оставям. после се намества както му е удобно, но никога не съм си мислила, че може да е нещо ненормално

по-скоро се напъват да стават  и да се обръщат

# 632
  • София
Йоана се надига, когато е легнала по гръб - според мен се опитва да се обръща, засега неуспешно Simple Smile

# 633
  • София
И Боян се извива и повдига, така успява да си забие главата в таблата на леглото или да се обърне и после гледа изумено.
За симтричните движения - те са несъзнателни - като с стресне новороденото размахва и 2-те ръце едновременно, сега нашите извършват съзнателни движения, нормално е да не са еднакви с 2-те ръце. А детенцето в "На кафе" изобщо не си движеше засегнатата ръчичка:(

# 634
Аз понеже не съм гледал Чавдаров, но пък побързах да се изкажа ooooh!.
Явно като е говорил за симетрични движения на крайниците е имал предвид такава да са при проверка на примитивните рефлекси Peace.

# 635
Мамчета, искам да ви питам забелязвате ли вашите бебчета  да се извиват на една страна като лък и в същото време леко да се повдигат, когато са в легнало положение? Моят син го прави това от 2-3 дена и съм притеснена дали е нормално. Педиатърката каза за сега да изчакам няколко дена да видим до кога ще го прави, но аз се притеснявам и се чудя от какво може да е, да не би да се опитва да се обърне? Или пък е нещо по-сериозно...

И Кали го прави този номер, даже днес на консултацията правеше така докато беше на кантара да я теглят и педиатърката не видя нищо нередно в това.

# 636
Именно заради възможността от пораждане на подобнио съмнения не обичам тези теми за парезата примерно. Разбира се от една страна е хубаво да си информиран и при проявяване на някакъв симптом да може да се реагира навреме, но другата страна е, че започваме да ги търсим сякаш и си втълпяваме глупости или се притесняваме в повечето случаи излишно.
Същото предаване и една моя приятелка го гледала, то и аз го хванах , но не се загледах внимателно, оставих го, въпреки, че не ми понася много това предаване, тя все за себе си говори, тя е най-умната, най-правата, опитна и т.н., компетентна по всички теми, прекъсва гостите си страшно грубо. Искала съм понякога да чуя нещо, ама то от нея хората не могат да се изкажат  Close
И че тази приятелка, веднага вика отидох да видя детето.

Както аз се хванах като четох за рефлукса,  ами то повечето симптоми ги имаше, а пък и да ги няма има някакви подобни и се започна, едно тюхкане "Ами сега, дали е болна, как да разбера и т.н" докато не се усетих и спрях да се втелясвам в такива неща, чела съм много неща, на много места, но приемам информацията избирателно. Но то като става въпрос за болест и .... Rolling Eyes

# 637
А въпроса за извиването, моята май така се мести из леглото, защото понякога сутрин я намирам напречно легнала в кошарата, как се е въртяла, какво е правила не зная, обаче забила главата в решетките на кошарата  hahaha  и ме търси да ме види, да ми каже душата, че е гладна вече  Laughing

# 638
 Hug Супер, ще се видим и да си знаете отсега, че ще ви тормозя да ви снимам Wink но не на луминисцентно осветление в МОЛ  Crazy

ЛЛЛ дами - през Май ще се наложи да съм разделена от бебо за 1 седмица. Предполага, че няма да мога да събера достатъчно кърма и ще му се дава и добавка. Въпросът ми е как да запазя лактацията докато сме разделени и как да я възстановя след това?
(купих си и малка ръчна помпа за да мога да цедя практически навсякъде)

# 639
Hug Супер, ще се видим и да си знаете отсега, че ще ви тормозя да ви снимам Wink но не на луминисцентно осветление в МОЛ  Crazy

За колко време ще си тук? И само в София ли? Flutter

# 640
  • ул. "Мечтание"
Една хубава организационна система за пишман домакини като мен  Whistling - FLY Lady.

От около месец "вървя" по стъпките и съм доволна от резултата. Има много полезни съвети и идеи как да си поддържаш дома чист и подреден без да си даваш много зор (накратко, ключавите думи са "организация" и "направи го СЕГА!"). Не съм вярвала, че някога ще има момент в живота ми когато да ми е толкова лесно, приятно и незабележимо да домакинствам. Не, не съм заобичала миенето на чинии, но сега все едно го правя между другото! И нещата се получават! Crazy

Има и доста bulshit инфо (поне за мен), но мисля, че може да ви е интересно.

# 641
мила, ми те и четирите предложения са хубави...поне на картинка.
то вярно, че аз не съм особено претенциозна де - важно ми е да е чисто и да има топла вода Simple Smile

а за извиването и дара го прави - и на една страна и само нагоре, като мост. освен това вече сяда напълно, което ме ужасява! много им е рано още за това, нали? защото вече не само от седнало, ами и от легнало положение  си се изправя на 90 градуса. ръце вече не й пподавам - моментално се набира. какво се прави в талъв случай? как да я накарам да не се пъне още?

# 642
  • В две тъмни очички
Днес много шантав ден....бяхме в МОЛ-а на срещичката, моята щерка не ме остави да седна на спокойствие и за минутка (добре че Люба я взе да я преспи,че да отдъхна Mr. Green ) Точно заспа детето и аз трябваше да си тръгвам. Набутах я в коша за колата, разбира се тя се събуди и до вкъщи ми се хилеше  hahaha!!! Ей тва си беше напук! Започна да заспива точно на нашата улица,ама аз я ръчках,че трябваше да я кърмя и да ходим при доки!

Минавам към отчета - детето не спа докато не отидохме в болницата, там пред вратата докато чакахме отнесе....Събудихме я , показа няколко усмивки на доки и я теглихме и мерихме! Много добре е наддала на кг 6.180 (+900гр) ,а на см тоя път е доста по-малко 63 (+2см),ама то се очакваше, няма на кой да се метне такава висока! Сложиха ни и ваксини П-сима и С-кса, поревахме доста, после мрънкахме и сега спим! Дадох Панадол и довечера пак!

По месеци мерките се очертават така:
1. 4200 (+1.200кг) ,56 (+8см)
2. 5300 (+1.100кг), 61 (+5 см)
3. 6200 (+900 гр) , 63 (+2см)

Памперси  - използваме Пуфис (с тях не се подсича) и сменяме поне 6-7 на ден !!!

От днес се обръщаме и то постоянно, играчки хваща хубаво от около седмица и си ги бута в устата  Mr. Green Има големи мераци краката да са й подпрени на твърда повърхност, когато е в мен легнала не стои само седнала или права!

# 643
мила, ми те и четирите предложения са хубави...поне на картинка.
то вярно, че аз не съм особено претенциозна де - важно ми е да е чисто и да има топла вода Simple Smile

а за извиването и дара го прави - и на една страна и само нагоре, като мост. освен това вече сяда напълно, което ме ужасява! много им е рано още за това, нали? защото вече не само от седнало, ами и от легнало положение  си се изправя на 90 градуса. ръце вече не й пподавам - моментално се набира. какво се прави в талъв случай? как да я накарам да не се пъне още?

Да,кажете с това набиране и сядане какво да правим?  newsm78

# 644
Нашият пък се е научил да се подпира на пети на повивалника и се гъне като риба на сухо Simple Smile Понякога успява и да се изстреля нанякъде Grinning

Днес голям смях му дръпна, поне 10 минути му беше супер смешно и доста глас вкара Simple Smile

Тази вечер съм на голям двоен кеф... Празнувам с бира с таратор! Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт