ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 17

• 32 572
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
ой,Типи,Типи,намирисваш на пързалка...
ако пък не си,като начало се успокой.
макар ,че ми звучиш меко казано странно
....на дъщеря ни не са поставяни ваксини дори и тези от родилното спестих .Колко е вероятно според вас заразяването и как да постъпя?

# 451

Къде па казах "някои аутисти са ваксинирани, следователно ваксините могат да причинят аутизъм"...  Tired  

тогава какво те кара да смяташ, че ваксините могат да причинят аутизъм?

Christian, не можеш ли да използваш цифрата 0 вместо да го изписваш с думи. Виждам, че имаш сериозен проблем с математиката и логиката, но опитай - лесно е.

Бегем нула т,
Каква е причината за аутизьм при децата според теб?

http://www.nature.com/mp/journal/v12/n1/full/4001896a.html примерно

но дори тези открития да не са ти достатъчни да се каже какво причинява аутизма, със сигурност е доказано, че няма връзка между ваксините и развитието на аутизъм.

araxna, а във днес.бг да знаеш какви интересни коментари има Simple Smile всеки може да си разправя каквото иска.

# 452
  • в матрицата
беги, що не бЕгаш??? Не разбирам какво доказваш, какво изобщо правиш в темата... Не ми отговаряй не ме интересува, това е 1ят и последният път, в който те споменавам в постовете си ...

# 453
дискутирам вредата от ваксините - това, че не се състои в причиняването на аутизъм Simple Smile
защо питаш като не те интересува?

# 454
  • в матрицата
риторика, ама нямаш пипе да се светнеш.....изобщо не си интересна..поредната Персона, бърди или някой заблуден....... пиши си, не ми пречиш. щото не те чета..... чудя се защо изобщо се занимават с теб останалите.......

# 455
  • Варна
Откакто Stelt пусна новината за извънредната имунизация срещу полиомиелит, почнах да чета руски форуми, ами първо научих, че епидемичния взрив в Таджикистан вече се смята за преминал пика си, второ на последно преброяване таджикистанците са били 7 милиона и малко през 2005, а 2000 са били 1 милион по-малко, смятайте колко са сега, което значи че имат голям брой деца, случаите са 458, смятайте процента, че ме мързи мен. За Русия разбрах само за 5 потвърдени случая, всичките на таджикистанчета. Освен това в Таджикистан и Русия все още се ползва живата ваксина. На това отгоре ваксинационното покритие за таджиките е между 80 и 90%, толкова за колективния имунитет. Иследвания вирус бил див тип А, ама той май и ваксинационния е тип А. Извода е май че живата ваксина нещо не действа, на това отгоре да не се окаже че половината деца са със ваксинален полиомиелит. Интересно, че рускините нещо хич не ги е страх от полиомиелит, нас защо трябва да ни е страх не знам.

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 15:58 от araxna

# 456
ами мене определено ще ме е страх, ако намушат българчетата с тая жива ваксина... Cry

# 457
  • в матрицата
Интересно, че рускините нещо хич не ги е страх от полиомиелит, нас защо трябва да ни е страх не знам.
Е как защо, пари, пари и пак пари, Т. нар. "безплатна"  ваксина кой е я плаща -  данъкоплатците. Една фарма фирма имала изостанали ваксини, що да не ги пробута, като всее малко страх у народа???

# 458
Къде па казах "някои аутисти са ваксинирани, следователно ваксините могат да причинят аутизъм"...  Tired  

тогава какво те кара да смяташ, че ваксините могат да причинят аутизъм?

Същото, което ме кара да смятам, че след ваксина може да се умре или детето ти да развие менингит, енцефалит или да е в кома и на командно дишане... Просто има такива случаи, родителите пишат в този форум (и къде ли не още), но няма кой да ги чете... Ти колко родители на увредени деца познаваш? Защото аз много... Най-малкото явно трябва да си майка, за да разбереш, че и най-малката промяна в детето се усеща първо от родителите, почти никога от лекарите и абсолютно никога от тия, дето правят проучванията и извадките, които ни пробутваш...

# 459
  • Варна
ами мене определено ще ме е страх, ако намушат българчетата с тая жива ваксина... Cry

От това наистина най-много ме е страх, но и от друго, истинска епидемия, когато накапят 1-2 хиляди хлапета и те станат източник на зараза.

# 460
дискутирам вредата от ваксините - това, че не се състои в причиняването на аутизъм Simple Smile
защо питаш като не те интересува?

Лингвистичното ти ниво е зашеметяващо  Crazy.

Според мен нещото и неговите трагикомични изяви не си заслужава дори да бъдат забелязвани.

Пробвайте на ЛС , за да видите до къде може да падне . Такива низини не сте и предполагали , че има . Whistling

Откакто Stelt пусна новината за извънредната имунизация срещу полиомиелит, почнах да чета руски форуми, ами първо научих, че епидемичния взрив в Таджикистан вече се смята за преминал пика си, второ на последно преброяване таджикистанците са били 7 милиона и малко през 2005, а 2000 са били 1 милион по-малко, смятайте колко са сега, което значи че имат голям брой деца, случаите са 458, смятайте процента, че ме мързи мен. За Русия разбрах само за 5 потвърдени случая, всичките на таджикистанчета. Освен това в Таджикистан и Русия все още се ползва живата ваксина. На това отгоре ваксинационното покритие за таджиките е между 80 и 90%, толкова за колективния имунитет. Изледвания вирус бил див тип А, ама той май и ваксинационния е тип А. Извода е май че живата ваксина нещо не действа, на това отгоре да не се окаже че половината деца са със ваксинален полиомиелит. Интересно, че рускините нещо хич не ги е страх от полиомиелит, нас защо трябва да ни е страх не знам.

Това е много интересно да се проучи , но нали знаеш , че има кой да позволи това да не се случи .

... ние може да пратим нещото да снеме статистически данни .

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 16:29 от nice

# 461
От това наистина най-много ме е страх, но и от друго, истинска епидемия, когато накапят 1-2 хиляди хлапета и те станат източник на зараза.

Има около 100 000 живи ваксини... Ако ще капят с тях, най-вероятно ще ги използват всичките... Тъй като неваксиниращите родители си имат причина да отказват ваксините, най-вероятно е да се лишат от удоволствието на извънредната имунизация и ще капят децата, които са си ваксинирани по календар, макар и идеята уж да е друга... Според мен някой от някъде ги натиска за големият брой неваксинирани и от МЗ имитират дейност... В една друга тема (тази на фтичката), майка сподели, че са й искали съгласието да реимунизират детето й, а тя не е пропускала ваксина...

P.S.
Пробвайте на ЛС , за да видите до къде може да падне . Такива низини не сте и предполагали , че има . Whistling

Не съм имала удоволствието да си пиша ЛС-та с особата, но имах удоволствието да чета глупостите й, писани на ЛС... Тя просто си умира да кореспондира с всички на ЛС (освен с мене де)...  Laughing

# 462
Мами, помогнете да взема правилното решение! За пръв път пиша тук, Simple Smile , новоизлюпена мама съм, на дъщеря ни не са поставяни ваксини дори и тези от родилното спестих и ЛЛ на детето ме убеждава да вексинирам поне за полиомиелит с ваксината, която отпускат сега. Колко е вероятно според вас заразяването и как да постъпя?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=576268.msg18471523#msg18471523

# 463

Защо защитаваш така ревностно ваксинациите и какво печелиш от това?

защото не искам да има епидемии и деца да загиват от заболявания, които са предотвратими;

не казвам, че ваксинациите понякога нямат странични ефекти, но твърдя, че без ваксинации ще има много повече увредени и мъртви. затова смятам, че вместо да ги спираме, трябва да има конструктивен диалог за това какви са проблемите с ваксините и да се работи по създаването на по-ефективни ваксини с възможно най-малко странични ефекти.

Ами чудесно - щом си за диалог - нека чуем твоето мнение:

Какви точно са проблемите с ваксините!?
Кои ваксини са проблемни или кои съставки в тях!?
Как биха се създали ваксини с по-малко странични ефекти, защо това не се прави!?
Какво мислиш за българския имунизационен календар!?
А за системата, която следи за страничните реакции и би трябвало да помага и компенсира евентуални нежелани последствия!?

Нека чуем кои са и недостатъците според теб, защото досега останах с впечатлението че според теб ваксинирането е някаква манна небесна и трябва да изпитвам върховно удовлетворение, че имам възможността да направя!? newsm78

А  -и не излизай моля те с тезата как страничните реакции се броят на пръсти, защото ние сме едн от тези пръсти и повярвай ми, когато имаш твои собствени деца ще разбереш за какво ти говорят! Peace

# 464
Малко по назад гласа ми остава в пустиня..

тук
и тук

И Перси да даде някакъв отговор на въпросите ми тук и тук

Отговарят си всичките на каквото им изнася и най-вероятно въпросите на ssiillvvyy ще си останат тук, във форума... Нищо, наближава момента, в който никой няма да им се връзва! Нека потраем още няколко години! Няколко трудни години... ужас!

Поздрав за проваксинаторите Wink

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 17:41 от chukchi

Общи условия

Активация на акаунт