ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 17

• 32 419
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Е тук ГМО е забранено да се отглежда, но на децата може да се инжектира Simple Smile И аз не искам ГМО продукти- причини много.

На хората, живеещи в чужбина им е простено, че не знаят защо и как ГМО остана забранено за отглеждане в България...  Peace  Иначе, в храните, във ваксините си е ок - кво му е...  Crazy

П.С. Въпросче за живеещите във Франция, Белгия и Полша... Кои ваксини са задължителни в тези държави и по-важното - има ли и какъв е законният начин за отказ на задължителните ваксини?

# 196
ЛЛ не отнасят глоби, освен акo:

Чл. 209. (1) Който не се яви на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване или имунизация, се наказва с глоба от 50 до 100 лв., а при повторно неявяване - от 100 до 200 лв.

(2) Наказанията по ал. 1 се налагат и на длъжностните лица, които са възпрепятствали явяването на лицата за извършване на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване и имунизация.

(3) Родители или настойници, които не осигуряват провеждането на задължителните имунизации на децата си, се наказват с глоба от 50 до 100 лв. При повторно извършване на нарушението глобата е от 100 до 200 лв.

Това е причината ЛЛ да искат подписан отказ, с него доказват, че те са съобщили какви имунизации предстоят, но ние сме отказали процедурата... Правилно би било ЛЛ да предоставят писмено ИС, което пациентите да подпишем и работата е чиста и за двете страни... Когато вие подписвате някакви хвърчащи листове, декларации и други подобни, сами си вкарвате таралеж (РИОКОЗ) в гащите...

Ще повторя пак, че никой не е длъжен да подписва каквото и да било, различно от информирано съгласие. Ако информация за ваксината е дадена от ЛЛ устно, то устния отказ е напълно достатъчен.

След като личните лекари толкова настояват да получават подписи (явно им ги искат от РИОКОЗ), нека и те да направят нещо по въпроса с ИС. Имат си лекарски съюз и пр. съсловни организации, и вместо да водят война с пациентите, да се обърнат към законодателните органи, за да се направи каквото е нужно и да се спазва закона.

# 197
И аз да ви следя, че ви изгубих дирите  Hug

# 198
Правилно би било ЛЛ да предоставят писмено ИС, което пациентите да подпишем и работата е чиста и за двете страни... Когато вие подписвате някакви хвърчащи листове, декларации и други подобни, сами си вкарвате таралеж (РИОКОЗ) в гащите...
Не бих подписала информирано СЪГЛАСИЕ, просто защото НЕ СЪМ СЪГЛАСНА детето да бъде ваксинирано...
Като връчим писмен отказ от ваксините, ЛЛ си измива ръцете, няма да бъде глобен. Което е редно, разбира се. Всеки трябва да носи отговорност за собствените си решения.

# 199
Все пак, една  евентуална бланка за ИС не би ли трябвало да съдържа и възможност за несъгласие, т.е. отказ?

# 200
Точно така, подписваш се, че не си съгласен и отказваш.
Но тях ги е страх и не искат ИС, защото ако приемат, че трябва да се направи за всяка ваксина, то отказът ще е по чл. 90 от ЗЗ, в който пише, че можеш по всяко време и свободно да оттеглиш съгласието си. Т.е. отпада задължителния характер.. Simple Smile

# 201
Все пак, една  евентуална бланка за ИС не би ли трябвало да съдържа и възможност за несъгласие, т.е. отказ?

Разбира се... Една бланка за ИС трябва да съдържа пълна информация за процедурата, какво се очаква в положителен аспект, какви негативи може да има от манипулацията, какви нейни алтернативи и какви последствия, ако се откаже манипулацията... Съдържа и възможност за подпис, че се отказваш, след като си прочел всичко написано, т.е. информирал си се... Това е законният начин за лекар и пациент... Измиването на ръцете от страна на ЛЛ с нас пациентите не смятам за редно...

# 202
...а по темата за хомеопатията - нали е много по-ефективна от алопатията, защо пострадалите от ваксини не се излекуват с нея - опитвал ли е някой?
И моето дете много добре се повлиява от хомеопатията.  Peace Борим се с упорит постваксинален проблем.
Но ми се струва налудничаво (направо извратено) да увреждаме напълно здрави деца с ваксини, и то без никой да е наясно какво точно и в каква степен им причиняваме, и след това да се чудим как да ги лекуваме. Crazy

# 203
И моето дете много добре се повлиява от хомеопатията.  Peace Борим се с упорит постваксинален проблем.
Но ми се струва налудничаво (направо извратено) да увреждаме напълно здрави деца с ваксини, и то без никой да е наясно какво точно и в каква степен им причиняваме, и след това да се чудим как да ги лекуваме. Crazy

Аз стигнах до същия извод.  Peace
Освен това смятам, че ваксините като цяло са вредни за човечеството, защото възпрепятстват еволюцията при хората (в сравнение с тази на микроорганизмите). Така след години може да се окаже, че толкова много сме изостанали, че сме неприспособими към условията на средата, от която микроорганизмите са неразделна част.

# 204
  • София
http://zdrave.log.bg/article.php?article_id=104104 - в тази връзка и това!

# 205
Попаднах на нещо интересно - Научно сдружение по натурална медицина

Не знам как да дам линк към нещо конкретно, а не общо към сайта... Разгледайте го, има интересни неща, вкл. за ваксините горе в "мед. инфо" и след това вдясно "Ужасяващата истина за ваксините"

# 206
Аз стигнах до същия извод.  Peace
Освен това смятам, че ваксините като цяло са вредни за човечеството, защото възпрепятстват еволюцията при хората (в сравнение с тази на микроорганизмите). Така след години може да се окаже, че толкова много сме изостанали, че сме неприспособими към условията на средата, от която микроорганизмите са неразделна част.
Мда. Ето една статия в този ред на мисли, за антибиотиците. Но явно човечеството не сме достигнали нивото на развитие, на което бихме схванали цялата картина... Та как ще се борим с резистентните към антибиотици бактерии? Ами с по-силни лекарства, разбира се!  Crazy Ето го и цитатът от статията: "A united push to make new drugs is urgently needed, it says". Поддържат се индустрии за милиарди с цената на здравето на хората и на планетата като цяло, това е.  Cry

# 207
Аз стигнах до същия извод.  Peace
Мда. Ето една статия в този ред на мисли, за антибиотиците. Но явно човечеството не сме достигнали нивото на развитие, на което бихме схванали цялата картина... Та как ще се борим с резистентните към антибиотици бактерии? Ами с по-силни лекарства, разбира се!  Crazy Ето го и цитатът от статията: "A united push to make new drugs is urgently needed, it says". Поддържат се индустрии за милиарди с цената на здравето на хората и на планетата като цяло, това е.  Cry

бактериите резистентни на антибиотици са проблем само на хората, които се лекуват с антибиотици; ако се лекуваш с хомеопатия, какво зна4ение има дали бактерията е резистентна на антибиотик или не?

а ина4е как така ваксините ще спират еволюцията, като не са ефективниа превенция срещу болестите?

# 208
Тази статия говори ли ти нещо? Или пак ще обсъждаме как още в ранна възраст децата ги учат на четене с разбиране..  Whistling

http://www.monitor.bg/article?id=131191

# 209
Цитат
а ина4е как така ваксините ще спират еволюцията, като не са ефективниа превенция срещу болестите?
Ми като един възможен отговор? Каква еволюция виждаш в едно аутистично детенце?
(да ме прощават майките на дечицата....... Praynig)

Общи условия

Активация на акаунт