ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 17

• 32 443
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
иначе, да разбирам ли че проблема с ваксините е от добавките, и ако се дават под формата на продукти в гмо храна ще е окей ?

Дам...   Thinking    И преди съм казвала, че тревата не прощава...  Rolling Eyes

# 181
Дам...   Thinking    И преди съм казвала, че тревата не прощава...  Rolling Eyes

Знаеш ли го оня виц, дето двама полицаи се наредили на опашка в един магазин.. Единия много настоявал да си купи баничка, а след като продавачката многократно заявила, че не продават банички, колегата му я посъветвал да удари онзи, дето не можал да схване, с тавата с баничките по главата..  Mr. Green

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 23:05 от multimodal

# 182
Не знам кой какви банички ще си купува, но като четеш блога на въпросната госпожица и като я четеш в този форум, оставаш с впечатление, че или страда от раздвоение на личността или злоупотребява с разни опиати...

# 183
Ми не го чети. Simple Smile
Щото ако четеш и хомеопатичната тема в тоя подфорум, байгън ще ти дойде.  Mr. Green

# 184
извинете за глупавия въпрос- някой знае ли за случаи на заболели от дифтерия или коклюш в наши дни и каква им е масовостта. На дъщеря ми й предстои реимунизация.По-миналата година като я ухапа кърлеж й биха ваксина против тетанус, та не ми се ще сега да я ваксинират с ДТК.

Преди десетина години /на около 20 г. съм била/ настъпих ръждясал пирон и бегАх при джипката - бодна ме за тетанус и каза ледващите 5 или 10 години (не помня) да не давам да ме бодат за това...

# 185
Ми не го чети. Simple Smile
Щото ако четеш и хомеопатичната тема в тоя подфорум, байгън ще ти дойде.  Mr. Green

Всичко кльопам аз, щот обичам да съм информирана...  Mr. Green 

извинете за глупавия въпрос- някой знае ли за случаи на заболели от дифтерия или коклюш в наши дни и каква им е масовостта. На дъщеря ми й предстои реимунизация.По-миналата година като я ухапа кърлеж й биха ваксина против тетанус, та не ми се ще сега да я ваксинират с ДТК.

Специално за ефективността на коклюшната ваксина и съответно заболеваемостта, ще ти препоръчам това - Контрол на коклюшната инфекция в България

За тетанус, ще се цитирам от съседна любима тема:

Само се чудя дали всички селски жители си бият тетануса...
Ако видиш две отрудени селски длани с какви рани са покрити..... ooooh! И то непрекъснато.

С моето семейство също живеем на село и не се имунизираме... Бабите и дядовците ми не са излизали от двора, а никога не са ваксинирани против тетанус... Ромите, живеещи в катуни би трябвало да са най-уязвими, защото конските (освен човешките) изпражнения са изключително богати на Clostridium tetani (причинителят на тетанус) по простата причина, че въпросният Сlostridium tetani живее нормално в човешката и конската храносмилателни системи... Точно ромите са хората, които се имунизират най-малко и логично би трябвало да са измрели от тетанус, ако заразяването с него беше нещо толкова лесно и просто... Освен това повечето лекари твърдят, че ваксината против тетанус пази 6 месеца, а някои дори твърдят, че пази само един месец... Какво да правим през останалото време?

За дифтерия не мога да ти дам актуално инфо за заболеваемостта, защото обикновено черпя информация от Епидемиологичния бюлетин на НЦЗПБ, а в момета гледам страницата и не виждам никъде "дифтерия" - Епидемиологичен бюлетин
Преди време, в тази тема, една майка сподели, че е преболедувала дифтерия, въпреки че е била имунизирана... До колкото си спомням, даже ставаше въпрос за епидемия сред имунизирани...

# 186
Само гледай до 1-2 години колко ще са против ваксините в целия свят... Нека говорим тогава, защото сега просто няма смисъл.

Между другото все повече родители осъзнават огромната вреда, която ваксините нанасят на хората...

Те след 1-2 години според мен ще почнат да ги слагат направо в генно-модифицирани храни, и ще ни тъпчат с тях без да разберем!
Те да слагат в ГМО-та, но поне да няма живак, алуминий и пр. вътре!
Хубавото е, че няма да са директно в кръвта...
иначе, да разбирам ли че проблема с ваксините е от добавките, и ако се дават под формата на продукти в гмо храна ще е окей ?

Не е О.К. всякакво ГМО - нито през устата, нито инжекционно, а във ваксините няма нищо нито полезно, нито безвредно.

разберете се помежду си, аз само питам каква ви е гледната точка относно ваксините които не са от инжекции, ами поставени по друг начин, нищо не съм казала за или против.

а иначе наистина в англия ваксините не са задължителни, но пък гмо е разрешено... не знам кое е по-страшно.

а по темата за хомеопатията - нали е много по-ефективна от алопатията, защо пострадалите от ваксини не се излекуват с нея - опитвал ли е някой?

# 187
Да, г-жа Стихийно бедствие Peace

# 188
И аз - на щерка ми така и оправихме доста постваксинални последици.  Peace

# 189
Само гледай до 1-2 години колко ще са против ваксините в целия свят... Нека говорим тогава, защото сега просто няма смисъл.

Между другото все повече родители осъзнават огромната вреда, която ваксините нанасят на хората...

Те след 1-2 години според мен ще почнат да ги слагат направо в генно-модифицирани храни, и ще ни тъпчат с тях без да разберем!

Не е О.К. всякакво ГМО - нито през устата, нито инжекционно, а във ваксините няма нищо нито полезно, нито безвредно.
разберете се помежду си, аз само питам каква ви е гледната точка относно ваксините които не са от инжекции, ами поставени по друг начин, нищо не съм казала за или против.

Ясна е работата... Трябва да се съберем сектантите на общо събрание и да излезем с единно мнение, за да знае госпожицата как точно да ни изтипоса в блога си, щото така я объркваме...  Mr. Green   На мен лично гледната ми точка е многоточие - за останалите сектанти не отговарям...   Whistling

# 190
а по темата за хомеопатията - нали е много по-ефективна от алопатията, защо пострадалите от ваксини не се излекуват с нея - опитвал ли е някой?

Или си изключително последователна в арогантността си, или ужасно ти се спи и не виждаш половината постове от последните страници на темата...   newsm78

# 191
...Сега вече не могат, понеже е изтекла давността за съставянето му. Отказа ми е един - за всички ваксини, направен преди повече от две години.
Каква е давността за непоставена ваксина? /да те глобят, имам предвид/
И вярно ли е, че трябва да подпиша декларация пред ЛЛ , че отказвам ваксини?
А и още нещо - глобяват ли ЛЛ , заради моя отказ?
На първия въпрос - чл. 34 ЗАНН - Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.
На втория въпрос - аз подписах, защото иначе ЛЛ ще отнесе глоба, а така отговорността е моя.
На третия въпрос - не знам.

# 192

а иначе наистина в англия ваксините не са задължителни, но пък гмо е разрешено... не знам кое е по-страшно.

Писна ми от теб! От сега нататък твоите мнения не съществуват за мен...

# 193
ЛЛ не отнасят глоби, освен акo:

Чл. 209. (1) Който не се яви на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване или имунизация, се наказва с глоба от 50 до 100 лв., а при повторно неявяване - от 100 до 200 лв.

(2) Наказанията по ал. 1 се налагат и на длъжностните лица, които са възпрепятствали явяването на лицата за извършване на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване и имунизация.

(3) Родители или настойници, които не осигуряват провеждането на задължителните имунизации на децата си, се наказват с глоба от 50 до 100 лв. При повторно извършване на нарушението глобата е от 100 до 200 лв.

Това е причината ЛЛ да искат подписан отказ, с него доказват, че те са съобщили какви имунизации предстоят, но ние сме отказали процедурата... Правилно би било ЛЛ да предоставят писмено ИС, което пациентите да подпишем и работата е чиста и за двете страни... Когато вие подписвате някакви хвърчащи листове, декларации и други подобни, сами си вкарвате таралеж (РИОКОЗ) в гащите...

# 194
Е тук ГМО е забранено да се отглежда, но на децата може да се инжектира Simple Smile И аз не искам ГМО продукти- причини много.

За ваксини дадени по друг начин - не виждам смисъл от ваксина, смятам, че профилактиката на заболяванията трябва да се извършва по друг начин - хранене, закаляване.
Доколкото знам деца ваксинирани с ваксина погълната през устата със седмици могат да заразят друг човек.

Общи условия

Активация на акаунт