ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 17

• 32 543
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
Цитат
затова в различните области има специалисти, на които да се довериш вместо да взимаш решения по въпроси, с които не си запознат в детайли

И аз така мисля.Каквото ми каже Папата значи това е истината.Аз как да преценя като смьртен човечец дали има Господ или не.Щом Папата като специалист го твьрди значи така трябва да е.
Предполагам и ти би трябвало да вярваш в това защото не си специалист в областта.

И хайде стига вече,досадно е.
Разбрахме гледната ти точка.Никой тук в темата не е трьгнал да те убеждава или разубеждава.Ваксинирай се на воля и си поддьржай блогчето,че то ще ти остане.
Мьрзи ме да ровя за доказателства ,за да ти затворя устата завинаги.
Опитай се да се оттеглиш достойно и докато е време.Приятелски сьвет Peace

# 361
begem0t, първо, сменяш си тезата в движение, което е некоректно, но нищо.
Второ, наистина по даден въпрос е ценно мнението на компетентните специалисти, а такива като нас могат да имат мнение, но не да подхвърлят единични примери за или против, защото винаги се намира и контрапример.

Не това беше идеята на включването ми, а и не искам да става диалог (то май не е и разрешено). На нас ни е лесно да си говорим, аз  по-скоро исках да кажа, че  ако изследванията по дискутираната тема са необхватни, то болката, която се усеща тук, е концентрирана, фокусирана и никакви научни изследвания не биха могли да я потушат.

Затова, постът ми исках да се разбере като деликатно подсещане да не бъркаш в раните, да не даваш  случайни примери, защото те са капка в океана от информация, вкл. научна, която ежедневно се бълва, и се съмнявам че и по-тесни специалисти са наясно с общата картина.

# 362

Цитат
За аутизма се обърни към родителите на пострадали дечица... Това, че ти смяташ нещо, не означава, че е истина... На практика децата се разболяват от аутизъм след ваксини, така че на теория каквото и да прочетеш и каквото и да смяташ е все тая...

обръщам се: родители, не ваксините са причинили аутизма на децата ви, погледнете по-горния линк; спирането на ваксините няма да спре аутизма, но ще увеличи други заболявания

Престани с глупостите ти и се засрами!!!  smile3515
Напротив, ВАКСИНИТЕ МОГАТ ДА ПРИЧИНЯТ АУТИЗЪМ!!!  smile3514

Засрами се и сведи глава пред нещастието на толкова невинни дечица, чиито имена никога няма да научим!  Cry
За сега знаем името на едничко, но и то е ПРЕдостатъчно!

Името на детенцето е ХАНА ПОЛИНГ!!!

# 363
Явно детето ми има много силна психика щом с "плацебо ефекта"на хомеопатичните си оправи ангина и отит... ooooh! Интересно и при бебетата как така действа този ефект?...

Пак предлагам да се върнем към нашите си обсъждания и да оставим тези, които искат да си пасат на воля. Моля пак да ми препоръчате лекар, с който да говоря. Знам за д-р Папазова, дето гостува при Гала. Имате ли впечатления от нея, някой ходил ли е при нея? Тя е против ваксините.

Azalea , ... и при животни , и при растения  Wink. Много са внушаеми сигурно   Joy.

Оставете умствената лилипутщина да се забавлява на воля .

Той и Гьоте вероятно се е сблъсквал с  подобни индивиди , за да каже , че цитирам : "Няма нищо по-страшно от активната глупост ".

Между другото за Уейкфилд и неговата "ваксина" , както може да се очаква от целящите да всяват смут , раздори и съмнения нещата не стоят така . Просто думичката "ваксина" се е оказала много удобна в неговия случай , разбира се с цел дискредитиране . Който иска да рови и да чете .

Аз повече не пиша , защото трябва да си отворя чадър срещу плюнчената логорея , която ще настъпи . Peace

Затова, постът ми исках да се разбере като деликатно подсещане да не бъркаш в раните, да не даваш  случайни примери, защото те са капка в океана от информация, вкл. научна, която ежедневно се бълва, и се съмнявам че и по-тесни специалисти са наясно с общата картина.

Наистина благодаря за това включване .   bouquet

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 09:06 от nice

# 364
  • в матрицата
Не разбирам, защо продължавате да забелязвате  не забележимите за мен 2в1 , т.е. Перси и беги  Mr. Green Който иска да им чете простотийките, аз лично не се интересувам от  промитите им мозъци, не мога и да вляза в спор с радиото, мога  само да ги съжалявам и да се чудя кога  ще се " опарят". Така, че ИГНОР , за 2в1!!   Mr. Green

# 365

Предлагам от сега нататък - пълен игнор на begem0t..

Нека ни пише с всичкото време и сили! За мен и повечето хора нещата са ясни.... Сега е време за превод Wink

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 10:37 от chukchi

# 366
begem0t_, много си зле, мила...   Laughing   Мантуто не било ваксина, не знаем ли... Ми знаем, знаем, но ти явно не знаеш защо се използва и колко грешно се използва... Дали пък знаеш, че в България се използва за проверка на създаден имунитет след БЦЖ ваксина, м? А дали това е правилно, м? Не си си дочела учебниците... Ходи малко чети, че вече сериозно се излагаш, всички в темата го виждат... Сто пъти ти казах да ползваш статистиките на СЗО, но пак ме питаш къде са тия статистики и дали не си измислям - ами не, не си измислям, има такава организация, но ти може би не я знаеш като СЗО, а като WHO... Та пробвай се с техните статистики, имат си страничка хората, там туберкулозата е на специална почит (сигурно щот ваксините са я намалили почти до изчезване), даже конференции си правят, та се чудят и маят как да се справят с нея... 

Едрата шарка и тя, ваксината я била унищожила, смех, смех...   hahaha  Joy   Да се чуди човек достъп до информация ли нямаш, мързи те да четеш ли, що ли?

Какво каза за Clostridium tetani и тетануса, че нещо не те чух? За коклюш също май нищо не каза... Що ли така си прескачаш както ти е угодно...  Laughing

Ваксините предлагам да се изпробват върху теб и тебеподобните ти... И не ти говорех за лабораторните тестове (но явно прекалено си ваксинирана и не разбираш какво ти се говори), а за ваксините, които са на пазара и които след n-години се оказва, че имат такива и такива странични реакции и се спират от производство за сметка на по-нови и уж по-добри ваксини... И така, вече колко години станаха от създаването на първата ваксина, а те все още са мноооого далеч от ефективността и безопасността... За сметка на това, колко хора са ваксинирани и по колко пъти, знае ли се... Та мерси, мила, аз отказвам да се експериментира върху мен и моето семейство, ти бъди така добра, екпериментирай върху себе си...

# 367
За връзката, аутизъм - МРП. Личните примери около мен са два. Не е нужно да си математически гении, за да си направиш сметката коректно.

БТВ, лекарите, на които съм описала нашия случай, насаме признават, че и те не биха сложили ваксина на свое дете, ако им се случи това. Другите, които са се вбесявали от моя избор, не са ми задавали въпроса - "защо?".

# 368
Найс ме подсети да цитирам и друго от Гьоте:

Hier war die Arznei, die Patienten starben und niemand fragte, wer genas, so haben wir mit höllischen Latwergen, in diesen Tälern, diesen Bergen weit schlimmer als die Pest getobt, ich selbst habe das Gift an Tausende gegeben, sie welkten hin, ich muss erleben, dass man die frechen Mörder lobt.

Ето ги лекарствата,пациентите умираха и никой не питаше кой оздравява,и така с пьклени каши(Electuarium) ,в долините и планините,ние лудувахме по зле от чумата,самият аз на хиляди отровата дадох и те увехнаха,и трябва да призная,че наглите убйици ги ценят.  (Това е мой скромен превод)

Гьоте е бил лекар сьщо.За своето време.Тогава медицина се е изучавало при свещенниците и при гробарите около 1 година.Днес се учи 4 до 6 години и нивото е различно,но не по добро.Просто различно.

Източник : Фауст 1.

# 369
Тери Пратчет цитати:

- Леле божке! Да доведа ли доктор?
- Ти луд ли си!? Нали искаме да оживее!

>> това в кръга на шегата

# 370
  • София
Хоп...  Laughing

Извънредна имунизационна кампания за полиомиелит започва на 20 април

Прочетох новината на около 15-тина места и никъде не пише дали с жива или умряла ваксина ще имунизират... А ние, както вече знаем, има поръчани от МЗ около 100 000 живи ваксини... Какво ли ще правят с тях...  Wink

stelt77, извинявай, не съм видяла поста ти и без да искам съм дублирала инфото.

По повод твърденията на нашата педиатърка, че имунитета е индивидуален и не се наследява от родителите и че няма причина да се страхувам за имунната реакция на детето ми към ваксините и на някои спамъри тук, че придобитите заболявания (в случая Множествена склероза) не се предават на поколението:

18 април 2010 18:25   |   Илонка   |   Враца   |   
   Преди 2 дни ми поставиха диагнозата ,на 26 години съм и съм уплашена до смърт.Баща ми след няколко дни ще навърши 51 години и има същата болест,а вече е на легло.Всички ми казват че при него е различно защото не се е лекувал,но не искам да свърша като него преди още наистина да съм започнала живота си.Предстой ми лечение в София и не знам какво ме очаква в бъдеще,сигурно трябва да се моля за чудо и да бъде оптимистка,но просто съм ужасена.

от тук: http://www.lekar.bg/news-121/info-1162/%D0%92%D1%81%D0%B8%D1%87% … 0%BE%D0%B7%D0%B0/

ОЩЕ  Е ПРЕД ОЧИТЕ МИ НЕВЕРОЯТНИЯТ Й "ОБРИВ" СЛЕД ХЕПАТИТНАТА ВАКСИНА - СЯКАШ ЦЯЛАТА КРЪВОНОСНА СИСТЕМА БЕШЕ ИЗХВРЪКНАЛА ВЪРХУ КОЖАТА Й, И ЗАТОВА СЪМ ВИНОВНА САМО АЗ Banghead И МОИТЕ Ш....НИ КОЛЕБАНИЯ, А НА ЛИСТОВКАТА НА ВЪПРОСНАТА ВАКСИНА СИ ПИШЕ, ЧЕ МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА...

begem0t_, СПРИ СЕ! Нали ти и твоето семейство сте ваксинирани, нали се ваксинират 90 % от европейците и в частност българите, остави инакомислещите на спокойствие, вие продължавате да сте мнозинство

# 371

Azalea , ... и при животни , и при растения  Wink. Много са внушаеми сигурно   Joy.

мхм, и как хомеопатията, която за да работи трябва да се вземе интервю, се прилага при животни?
Цитат
begem0t_, много си зле, мила...      Мантуто не било ваксина, не знаем ли... Ми знаем, знаем, но ти явно не знаеш защо се използва и колко грешно се използва.

ами като знаете, че не е ваксина, какво разправяте, че имало 5 БЦЖта в имунизационния календар??

Цитат
Сто пъти ти казах да ползваш статистиките на СЗО, но пак ме питаш къде са тия статистики и дали не си измислям - ами не, не си измислям, има такава организация, но ти може би не я знаеш като СЗО, а като WHO...

мен ми е интересно статистиките на които ти вярваш от къде са: явно имаш достъп до някакви различни, иначе как си съставяш мнението?

Цитат
Едрата шарка и тя, ваксината я била унищожила, смех, смех...

а какво я е унищожило? господ?

Цитат
За връзката, аутизъм - МРП. Личните примери около мен са два. Не е нужно да си математически гении, за да си направиш сметката коректно.

добре, защо тогава на моята позната детето е аутист без да е ваксинрано?

добре, ако махнем ваксините с какво ще се предпазваме от епидемии?

я вижте тука, явно не само ваксините отделят фенол и живак  Shocked

http://dnes.dir.bg/news/evropeyski-sauz-fenol-energospestyavasht … shki-8460295?nt=4

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 11:58 от begem0t_

# 372
току що по "Здраве", Канал 1, за връзката ваксини и нарколепсия, не можах да чуя много с малкия, но по-късно ще го изтегля. Някъде към края на предаването беше, кратък репортаж, за около 1-2 минути.

# 373
Ваксините служат за това да се предпази от нов епидеми4ен цикъл!
Моля те, кажи ми дали съществува научно доказателство за това. Има ли проведено изследване, което да установява колко ваксинирани деца се разболяват напр. от коклюш и колко неваксинирани. Колко от разболелите се от полиомиелит са били ваксинирани. Или пък такава статистика за другите заболявания, срещу които се ваксинират хората. От туберкулоза се разболяха миналата година доста хора, един мой познат също. Колко от тези хора са били ваксинирани, защото той е, със сигурност.

От друга страна - при колко от автоимунните заболявания се изследва възможна причинна връзка с ваксините.

Ето така, нека водим конструктивен диалог. Peace

с удоволествие бих го обсъдила, но не мога да насмогна на нападките на всяко мое твърдение; такива изследвания има, да, но специално за българия не знам дали има;
ина4е има много, цитирам едно, просто за пример за туберкулозата

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18361873

Ето какъв превод ми излезе на инфото от този линк:
РЕЗУЛТАТИ: Наличието на инфекция в групата на ваксинираните деца е 1,16% (95% CI, 0.69% -1.63%). Няма статистически значими разлики за някои от социодемографски променливи анализирани. Разпространението на инфекцията в BCG-ваксинирани деца е 6,66% (95% CI, 5.55% -7.77%).
Изводи: Разпространението на туберкулозна инфекция в нашия район е малко по-висока от тази, съобщени, след като други проучвания, проведени в Испания. Това може да означава, че туберкулозата продължава да бъде проблем за общественото здраве в провинция Малага. Инфекция в подгрупата на BCG-ваксинирани деца, обаче, е по-ниска от тези, наблюдавани при проучвания на имигрантите в Испания, които са били имунизирани по рождение. Това е може би защото по-голямата част от имигрантите в нашата област идват от страни с ниско ниво на туберкулоза.

Това, което разбирам е, че хората СА ваксинирани, но туберкулоза ИМА въпреки това и то в такива размери, че се отчита като проблем. Тогава къде е смисълът да се ваксинира? Наистина не разбирам...

Отивам в пуб мед да търся изследвания и за полиото.

# 374
begemot,d-r mario,persona , и каквото още сте,
имаш ли деца?
що бъркате във болката на хората???
малко ли ви е цялата простотия в нашата държава?
държавата ,в която кучетата имат повече права от хората.
ако ,,лепна,, бездомните кучета пред блока с отрова -ще ме сложат в затвора за 5 години.и 10 000 лв глоба,че съм му отнела безценния живот.
 Shocked
а оня ,дето утрепа баща ми с колата миналата година-на него - година и половина в зандана.и 35 000 лв кръвнина.
вие ли ще ме учите на нравственост?!?
да защитавате ваксинираните от нас,сектантите антивакс?
айде стига.
що хабите такава енергия във този форум?
...
повечето родители,които са тук САМИ са направили своя избор.
нерядко след като детето им е ПОСТРАДАЛО след поставена ваксина.
така и аз .,,подарък,, ни беше високата температура,гърч,ангина,бронхопневмония -това всичкото в рамките на 48 часа след поставена ваксина на5 мес. възраст.абонамент за болници,антибиотици,антихистамини,по нощите в детско спешно да ни дадат инхалация с Ventolin,за да може да спи детето. #2gunfire като следствие астма и до сега-на 6 години е.
януари и февруари не е ходила въобще на училище,познай защо.
малкия ,като преживях всичкия ужас с каката спрях да го ваксинирам след 4 тия месец.
а ,да .пропуснах ,че след посещението при ЛЛ на три месечната му възраст и поставяне на ваксина се събуди  с бронхит.и каката с бронхит тогава.
ти знаеш ли как се гледат 2 болни деца с дихателни пристъпи???
направи ми впечатление тогава,че и на друга майка,с която децата са ни набори -нейния Денис и моята Николина правят бронхити по едно и също време.
все след датите на ваксинация.брей!какво съвпадение!
малкия ми син оттогава няма ваксини и е по-здрав от  децата на своята възраст.след онзи бронхит и антибиотика тогава -досега не е ПИЛ ЛЕКАРСТВА,за ужас на фармата.
вече е на 4 години.
номер 3 да се появи ще се постарая да му спестя и бонуса от родилното.
дори се чудя дали да не го лиша въобще от ЛЛ.само да ми мрънка по тел.-,,елате  да ви боцна,,

Общи условия

Активация на акаунт