ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 17

• 32 462
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Да, ама ако изобщо няма записан ЛЛ детето?  Mr. Green
т.е. изписват го от родилното, прибира се вкъщи и родителите изобщо не записват ЛЛ?
Ако се наложи го водят на частно и толкова...а здраво бебе няма кво толкова да се води на консултация постоянно... Flutter

Само дето бебето има ЛЛ.  Освен да не му се мяркаме ИЗОБЩО и да се ходи при нужда на частно. Ако не го посещавам какво може да направи?
Ние още нямаме картон на хартия, всичко е в електронен вид.

Може да ви докладва на РИОКОЗ, консултациите са задължителни. Аз имам приятелка, която не ходи при ЛЛ на бебето, а само на частно, но той винаги й се обажда да я пита за кг и см, тя слага ваксини и ходи само за това и то, когато тя реши. ЛЛ се отчитат всеки месец пред РИОКОЗ и ако не водиш бебето ще те докладва.
На теб каква ти е идеята да няма детето педиатър?  Заради ваксините ли?

# 586
Да, ама ако изобщо няма записан ЛЛ детето?  Mr. Green
т.е. изписват го от родилното, прибира се вкъщи и родителите изобщо не записват ЛЛ?
Ако се наложи го водят на частно и толкова...а здраво бебе няма кво толкова да се води на консултация постоянно... Flutter
Ние сме така. Whistling Изобщо не ме/ни интересуват някакви си лекари с всичките им глупости...  Mr. Green
Да си родят дете и да си го дупчат колкото си искат, но някои казват че не го правят въобще. Wink
И btw за две години сме боледували един път от настинка, която аз донесох и мина за два дни.

# 587
Ежемесечните консултации за бебета до 1-годишна възраст са задължителни... Глобата, ако не си водите децата за консултация е същата като да не го ваксинирате... ЛЛ-тата няма да ги глобят, ако вие не искате да ваксинирате... Глоба ще отнесат само ако са възпрепятствали явяването на детето или вашето за консултация или имунизация (предполагам това означава и ако не са ви уведомили, че предстои такава)...

Закон за здравето

Чл. 209. (1) Който не се яви на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване или имунизация, се наказва с глоба от 50 до 100 лв., а при повторно неявяване - от 100 до 200 лв.
(2) Наказанията по ал. 1 се налагат и на длъжностните лица, които са възпрепятствали явяването на лицата за извършване на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване и имунизация.
(3) Родители или настойници, които не осигуряват провеждането на задължителните имунизации на децата си, се наказват с глоба от 50 до 100 лв. При повторно извършване на нарушението глобата е от 100 до 200 лв.

На пракика всичко зависи от конкретния ЛЛ и съответната РИОКОЗ... За ваксините обаче може да се защитите в съда, ако ви пишат акт, а за пропуснати профилактични прегледи не можете... Няма причина да пропускате прегледите на детето, поне не повече от веднъж, освен ако ЛЛ наистина не ви е казал на колко време да го водите на консултация... За ваксините може да минете с липса на информирано съгласие и да оставите съда да реши дали аргументът, че ви се дължи такова е основателен или не... РИОКОЗ могат да твърдят единствено, че ИС не се дължи, защото ваксините са задължителни, но при все че говорим за здраво дете, на което се прави медицинска манипулация, носеща сериозни рискове, информираното съгласие на родителя трябва да се зачита... Т.е. не могат да откажат да ви информират за последиците от подобна медицинска процедура, а законът не допуска да сте информирани без да имате право на отказ... Повече за ИС законово - тук, тук и тук...

Прави впечатление, че в Закона за здравето, чл. 209, ал. 3 като основание за глоба на родителя пише само неосигуряването на задължителни имунизации, но за ИС може да претендирате и съответно да обжалвате акт от РИОКОЗ, само ако детето е било в лекарския кабинет, когато е трябвало да бъде имунизирано, т.е. пак трябва да посещавате ЛЛ с детето си, поне когато предстои ваксина...

# 588
да, но тъй като заболеваемостта от МС е еднаква у ваксинирани и неваксинирани хора, можем да кажем, че ваксините не увеличават риска от МС.
Ето този въпрос живо ме интересува.
Има ли проведено изследване - каква част от определена бройка ваксинирани хора са се разболели и каква част от същия брой неваксинирани хора са се разболели? 

# 589
Оф, много се радвам че онзи безсмислен спор приключи, хабенето на излишна енергия е вредно за здравето:) А и така аз и такива като мен можем да си задаваме спокойно въпросите:)))

Интересува ме тази допълнителна кампания против полиото с каква ваксина ще се прави? Тази в устата ли дето се капе? Защото нали с нея приелият я става заразен за определно време или аз не съм доразбрала? Ако е така, тоест ако са заразни за определен период, то тогава не е ли опасността по-висока от нормалното за децата, които не са ваксинирани?

Пак ще помоля ако някой има добри впечатления от информиран относно ваксините лекар. Какво мислите за тази д-р Папазова? Някой ходил ли е при нея?

# 590
На мен също ми се иска да разбера с коя полио ваксина ще имунизират извънредно, но за сега нищо не се чува...

При д-р Папазова не съм ходила, но сме си писали имейли по едни други въпроси... Можеш да й пишеш и да си уговориш среща, едва ли ще ти навреди...

# 591
Цитат
задължителен профилактичен медицински преглед

И това трябва да се промени.Не може здрави хора да бьдат задьлжавани да ходят на прегледи без нужда.Това е вид насилствено взимане на пари.
И го няма никьде в ЕС.
Искаха да го вкарат в Германия и не успяха.

# 592
Задължителни профилактични прегледи има в Япония. Така те обесняват ниската си заболеваемост от ракови заболявания.

Полиомилитът се предава и по въздушно-капков път, което означава че съветът даден ми тук да мия ръцето на детето и няма проблем е меко казано тъп.  Ако има само ваксина срещу полиомиелит бих ваксинирала. Вероятно тази която гласят сега да поставят е такава. Иначе как бих могла да предпазя?

# 593
Kalifornia, ваксините не предпазват... И преди писах, детето може да се разболее, въпреки и дори точно заради ваксината... Има моноваксини против полио, както убита, така и жива... Тази, с която сега ще имунизират не знам каква е, но имах приятелка, останала инвалид след жива полиоваксина - изборът си е лично твой...

# 594
Полиомилитът се предава и по въздушно-капков път, което означава че съветът даден ми тук да мия ръцето на детето и няма проблем е меко казано тъп.  Ако има само ваксина срещу полиомиелит бих ваксинирала. Вероятно тази която гласят сега да поставят е такава. Иначе как бих могла да предпазя?

Калифорния, точно след твоя въпрос за полиомиелита преди няколко дни, пуснах това - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=576268.msg18471523#msg18471523. Явно, че мнението на един педиатър не ти е достатъчно.
Щом са тъпи съветите, които получваш тук, иди и ваксинирай и се успокой! Ваксината е Имовакс полио...

# 595
  • Пловдив

Калифорния, точно след твоя въпрос за полиомиелита преди няколко дни, пуснах това - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=576268.msg18471523#msg18471523. Явно, че мнението на един педиатър не ти е достатъчно.
Щом са тъпи съветите, които получваш тук, иди и ваксинирай и се успокой! Ваксината е Имовакс полио...

Значи ли това, че ако ваксинират сега децата с жива ваксина , може да плъзне  епидемия и в България?  newsm78

# 596
Имовакс не е жива ваксина...

# 597
nenaatoa, не само че е тъп съветът който получих, ами подвежда. Излиза че според съвета полиото се предава единствено по фекално-орален път и може да заблуди четящият.
В момента има полио в Азия. Там как се е появило? След ваксинации или при неваксинирани?
Пак повтарям този въпрос ме интересува, защото планираме ходене със семейстеото ми в Кувейт, където работят гастербайтери индийци и пакистанци, които не знам когата пребивават в техните си страни в какви условия живеят.

# 598
  • Пловдив
Имовакс не е жива ваксина...

Да, знам че не е жива, но нали се говори че ще ваксинират с жива ваксина  newsm78

# 599

За задължителните детски консултации. Тук се прави най-вече за да има пряко наблюдение дали детето е хранено добре, не е малтретирано и прочие.

Общи условия

Активация на акаунт