Ноемврийски бебчета 2010 - тема 11

• 29 047
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро и от нас!
Insolence -благодаря за кафенцето
Аз станах рано да подготвя Неси за детската.Днес е тържеството и снощи изправяхме коси,правихме вафлички и т.н...,а мама се вихри в кухнята-направих еклерчетата отново този път по-старателно и мисля,че се получиха добре.Тази сутрин изпратих милото да закара Неси и да занесе вкусотииите,а след обяд ще видим как ще се представим.Вълнувам се толкова много все едно аз ще участвам.

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 09:53 от didka banditka

# 166
Добро утро момичета,

Дидка, сигурна съм, че първи ще свършат твоите еклери. И Неси ще е мн щастлива.

Insolence миличка ЧРД на патерички newsm59 . Да си жива и здрава, креативна и позитивна.

tonivil, добре дошла. Браво за екскурзийката. Ние още не сме се престрашили с двете деца да пътуваме. Може би по Великден ще ни е първия преход и първото гости на чуждо място.

За новата ваксина и аз се притеснявам, тествана ли е, как така набързо я замениха. Че и две наведнъж ще слагат на Милан, така се тревожа. Но дано всичко да е наред с дечицата ни.

Айде хубав ден, имаше и още но като се сетя ще се включа пак.

# 167
  • София
Дидке, как ми се искаше да си имам момиченце, точно си представях как ще му правя прически, как ще избираме тоалетче за разни поводи, как ще шием дрешки за кукли... пък то...

Сега всички ми викат - Нищо, третото ще е момиче! Joy а свекърва ми съвсем ми бръмна мухата защото Ивчето вика БА-БА. (според поверието ако каже "баба" следващото ще е момиче, ако каже "мама" ще е момче). Мъри първо каза МАМА, така че направо съм навита да проверя дали ще излезе вярно Joy Joy Joy

... Ние още не сме захранили, мисля след 6 навършени месеца.
Моето дете е решило, че не иска да яде през деня, за сметка на нощта.
През деня яде на 5 часа, а нощно време на 2 часа най много. Ако може и консултантките да дадат  мнение как да се справим.

ioli78, привет!  Hug Чудесно е, че си избрала да захранваш след 6-тия месец!

Какви са твоите наблюдения - дали евентуално бебето ти обърква дневния с нощния ритъм? Вероятно през нощта, чрез честото сукане, то си наваксва дневните порции. Как се държи денем, не търси ли гърда, ти предлагаш ли често?

Има някои малки хитринки, които могат да ти помогнат:
- да затъмниш стаята, имитирайки нощна обстановка - често на бебетата по-тихата, спокойна обстановка и липсата на силна дневна светлина, действа успокояващо и приятно и са склонни да сучат
- контакт кожа-до-кожа - можеш да се разсъблечеш до кръста, а детето по памперс и да се гушкате голи, завити от чаршаф / одеало, както ви е приятно. Мириса на кожата и на млякото, ритъма на сърцето ти, нежния ти глас, обикновено инстинктивно възбуждат желание у бебето да суче.
- да го гушкаш много и често да предлагаш гърда - колкото по-често бебето има достъп до млякото, толкова вероятността да суче е по-голяма
- да носиш бебчето в слинг, близо до сърцето ти и на една ръка разстояние от кърмата
- да стимулираш интереса му чрез най-обикновен шарен гердан / шал, с който да се занимава докато суче
- да опитваш различни пози за кърмене, дори да изобретите някоя ваша си поза, в която да ви е приятно.

Ако вече си опитвала, ще мислим още.  Simple Smile

Как се отразява това често нощно хранене на съня ти? Мислиш ли, че е добра идея да спите заедно с бебето в твоето легло, за да не се разбуждаш и разсънваш всеки път? Същевременно детето ще има възможност да суче когато поиска, а ти да поспиваш повече.  Simple Smile

Чудесни съвети ти е дала Бръмбазела, аз мога да добавя още една хитринка да пробваш - да кърмиш в сънено състояние, даже направо точно когато спи през деня.
Не знам как ви е режима, но Ивчето, например, спи два пъти по 15-20 минутки преди обед и още два-три пъти до нощния сън след обед като често едния следобеден сън е около час. Ако не иска да суче когато заспива (интересно как заспива без сучене твоето коте) може да му предложиш след като заспи.
Слагаш го да спи на спалнята, като заспи лягаш до него и му докосваш(отъркваш) зърното до устничките му.
При мен действа чудесно нощем този вариант ако съм се препълнила, а Ивчето спи, а на мен не ми се цеди. hahaha

Да не би да даваш биберон-залъгалка денем?

# 168
Добро утро. Вече има кафе и закуска, ама и аз да сложа. Тамън да се поФаля с еклерите, станаха чудни, ей тва са последните и само да постна ги подкарвам и тях  Mr. Green

Май и друго исках да пиша, ама...сега си мисля за еклерите и забравих  Joy

А сетих - то пак е за еклерите де, като правих крема забравих да сложа вода, ама стана супер, та да знаете, който ги прави, че и без вода става.

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 09:56 от beru6ka

# 169
Дидке, как ми се искаше да си имам момиченце, точно си представях как ще му правя прически, как ще избираме тоалетче за разни поводи, как ще шием дрешки за кукли... пък то...

Сега всички ми викат - Нищо, третото ще е момиче! Joy а свекърва ми съвсем ми бръмна мухата защото Ивчето вика БА-БА. (според поверието ако каже "баба" следващото ще е момиче, ако каже "мама" ще е момче). Мъри първо каза МАМА, така че направо съм навита да проверя дали ще излезе вярно Joy Joy Joy

Люси-абе какво да ти кажа,ами моя опит е че Неси каза 1во "мама"-и резултата беше Дея  Joy JoyДано при теб да е верния път  Joy Joy
А аз пък си мислех за едно момченце,защото вече си имах една девойка на която правех плитчици честичко.Дори сега майка ми казва,а сега да те видя,коя по-напред ще плетеш.А аз и казах-"ще се наредим на влакче-аз на Неси,а Неси на Дея и готово" Joy
Mimoza-не  се притеснявай дано при вас ваксините минат добре. Hug

# 170
  • Девето поколение софиянка

ioli78, привет!  Hug Чудесно е, че си избрала да захранваш след 6-тия месец!

Какви са твоите наблюдения - дали евентуално бебето ти обърква дневния с нощния ритъм? Вероятно през нощта, чрез честото сукане, то си наваксва дневните порции. Как се държи денем, не търси ли гърда, ти предлагаш ли често?

Има някои малки хитринки, които могат да ти помогнат:
- да затъмниш стаята, имитирайки нощна обстановка - често на бебетата по-тихата, спокойна обстановка и липсата на силна дневна светлина, действа успокояващо и приятно и са склонни да сучат
- контакт кожа-до-кожа - можеш да се разсъблечеш до кръста, а детето по памперс и да се гушкате голи, завити от чаршаф / одеало, както ви е приятно. Мириса на кожата и на млякото, ритъма на сърцето ти, нежния ти глас, обикновено инстинктивно възбуждат желание у бебето да суче.
- да го гушкаш много и често да предлагаш гърда - колкото по-често бебето има достъп до млякото, толкова вероятността да суче е по-голяма
- да носиш бебчето в слинг, близо до сърцето ти и на една ръка разстояние от кърмата
- да стимулираш интереса му чрез най-обикновен шарен гердан / шал, с който да се занимава докато суче
- да опитваш различни пози за кърмене, дори да изобретите някоя ваша си поза, в която да ви е приятно.

Ако вече си опитвала, ще мислим още.  Simple Smile

Как се отразява това често нощно хранене на съня ти? Мислиш ли, че е добра идея да спите заедно с бебето в твоето легло, за да не се разбуждаш и разсънваш всеки път? Същевременно детето ще има възможност да суче когато поиска, а ти да поспиваш повече.  Simple Smile

Бръмбазела, благодаря за отговора, почвам подред да отговарям.

Не знам дали си е обърнала деня  и нощта, през деня е спокойна, играе си  и не спи много, спи по час най много, предлагам и да суче много често, но тя почва да реве още щом я сложа близо до гърдата, ако я излъжа да засуче, цокне малко после се обърне и така 20 мин., накрая се оказва, че почти нищо не е изяла, а само съм я мъчила, когато огладнее тя си го показва категорично, почва да реве и нищо не може да я успокои, тогава яде спокойно, изпразва цялата гърда даже и заспива повечето пъти. Всички хитринки съм ги ползвала резултата е това което съм описала по горе, яде малко и се изнервя.
Ние спим заедно, но ми тежи, тя заспива към 8.30-9.00, събужда се да яде към 23.00, 1.00, 3.00, 5.00 и към 6.00- 7.00 вече е станала и аз със нея. През деня не мога пак да заспя защото тя не спи повече от час. Мъчат ни зъбки и си мислех дали това няма  значение. Явно няма какво друго да направя май.  Hug

# 171
  • София
     Добър ви ден, момиченца-кокиченца  !

Вчера на Валето дадох готово пюренце-тиква и морков на "Ганчев". Много вкусно беше и тпй си го похапна. След това се отдадох на пазар за пюренца. Ходих и до ДМ, ама нямат голям избор на зеленчукови пюренца. Цената им е нормална.

Днес Алекс имат тържество в градината и той ще е в ролята на ловец от "Червената шапчица". Та по повода купувах пушка, черна шапка и зашихме перо  Laughing.

Благодаря на Инсоленце и Берушка за вкусната закуска   bouquet.

Дидка, дано бързо се е успокоила Дейчето  Hug. Добре гледаш мадамката  Wink.
Весело празнуване на Неси и чакаме фото  Peace.

Смърфи, скорошно преборване на болежките и от Ивка Hug.

ralitsa_e, браво за изпита   bouquet. Бебка и тя да има музикални наклиности  Peace.

Инсоленце, браво за хубавия и пролетен рожден ден  Hug.

Люси, знам го и аз това поверие  Peace. Алекс 1-во каза "дя-дя" и ето Валенцето е на лице  Laughing.

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 10:11 от Dori

# 172
Добро утро!!!

ludmilana, каква е твоята схема за захранването? Дай идея, защото още не съм решила как ще ядем...

# 173
  • Пловдив
Цитат

Сега всички ми викат - Нищо, третото ще е момиче!  а свекърва ми съвсем ми бръмна мухата защото Ивчето вика БА-БА. (според поверието ако каже "баба" следващото ще е момиче, ако каже "мама" ще е момче). Мъри първо каза МАМА, така че направо съм навита да проверя дали ще излезе вярно  

ОООООООООХ и това е моето болно място.толкова исках момиче.голяма мъка ми е и на мен.а това за ,,ба-ба,, и ,,ма-ма,, изобщо не е вярно(поне при мен де).големия ми син все викаше бабабабабабаба а то какво излезна после.също знам че косата на тила(там където свършва)според това дали е на триъгълник или е равна също вещае дали ще е мъжко или женско.уж и там излизаше че ще е момиче.по китайския календар също.абе на всичко излизаше че ще е женско ама ей на.да сме живи и здрави пък може третия път да е успешен Laughing ако ли пък не ще караме до женско Joy Joy Joy

# 174
  • Девето поколение софиянка
 ludmilana благодаря и на теб за отговора, ще пробвам дали ще иска след заспиване да суче. Божидара заспива много лесно през деня, като и се доспи почва да мрънка и като я оставя в леглото и я завия с одеялото тя си го слага пред лицето и така заспива, залъгалки до преди един месец категорично отказваше, сега само като излизаме навън и давам или вечер когато много я мъчат зъбките.
Мен най вече ме притеснява дали с тези големи паузи през деня няма да ми спре кърмата, че доста е понамаляла.

# 175
Сега всички ми викат - Нищо, третото ще е момиче! Joy а свекърва ми съвсем ми бръмна мухата защото Ивчето вика БА-БА. (според поверието ако каже "баба" следващото ще е момиче, ако каже "мама" ще е момче).

И Деян пъро каза БА-БА . Още ме е яд , не беше честно  Crossing Arms Embarassed

# 176
Здравейте мамчета!

Аз това поверие го знам, но по малко по- различен начин. Ако каже първо 'тати' тогава второто ще е момче, а ако каже 'мама' - момиче. Друго което съм чувала( от един приятел на мъж ми)  е че на няколко години( мисля че беше на 3 или 5 newsm78 не съм сигурна ) хората си подновявали кръвта. Как става това идея си нямам, но детето взима пола на този родител, който е с по-подновена кръв. Преди да родя точно този приятел каза на мъжа ми, че ще си имаме момиче. Ние до последно си имахме съмнение, защото на ехографиите не се виждаше нищо на 100%. Винаги краката бяха сгънати в неподходяща поза.

А сега да ви се пооплача малко. Цвети твърдо е решила да се отбива. Вече почти нямаме нормално хранене на гърда. А и кърмата ми взе осезателно да намалява.Малката започна да се буди по два пъти на вечер, а преди си заспиваше към 23ч и се събуждаше чак в 8.30-9ч Всичко започна преди две седмици и нещо, когато една вечер се събудих с ужасни болки в дясната гърда. Все едно някой ме беше изритал. Беше твърда като камак и станах да се изцедя. На другия ден пак ме поболваше, но до края на деня всичко си беше ок, но малката започна да се дърпа оттогава и кърмата започна да ми намалява.Започнах да я дохранвам с НАН на вечерното ядане. Пробвах я да суче през ноща, но тя си суква много малко и пак заспива. През деня като е сънена пак е същото. И започвам да си мисля дали си струва да си възтановявам кърмата. Виждам я, че започва да проявява интерес към нашата храна и сигурно скоро ще се захранваме. Искаше ми се да се кърмим повечко време, но май няма да стане за съжаление.

# 177
ха, добър ви ден  Mr. Green

много неща имаше за коментари, ама на, възрастна съм вече, а и бая изкуфяла, та не ги помня

Да се похваля: Вчера бяхме на първия открит урок на Боби - по английски в градината. Беше много приятно събитие и най-важното е, че моят разбойник е от най-знаещите  bowuu

Вчера док отказа да вакснира Александър, защото и аз, и брат му не сме добре и се опита да ме убеди, че не е страшно, че толкова изостава с ваксинациите - има само един прием на Пентаксима и Синфо-нещо си... Разбрахме се, че като се върна от Франция, веднага да й го водя.

Изчезвам, че имам тон-два дрехи за гладене, а време не остана

# 178
Здравейте, винаги ви чета , но много рядко пиша.Когато искам да питам нещо вие вече сте ми отговорили Simple Smile.Ако някоя мама няма вит.Д или сте на Деавит ,мога да дам Ditrevit,на Хумана е .Неотварян,в него също има витамин А и вит.Е ,но са в малки количества.Със сигурност е по добър от Деавита.Също така към мамите с бебенца на АМ,ако имат нужда мога да и подаря една кутия неотваряна Аптамил НА.Презапаси ли сме се и ще ми остане със сигурност.Няма да я използвам , че имаме 5 кутии,а след 20-на дена минаваме на 2 -та.Та ,ако някой иска,ще се разберем да го дам.А съм в Слатина,ако има някой от по близките квартали може да излизаме на разходки.Ако някой се интересува от млякото и вит.Д  да ми пише. Hug Heart Eyes

# 179
Такаааа, добър ден Simple Smile

Първо да кажа моето мнение за натиска за захранването - това ми прилича на натиска, когато трябваше да раждаме. Всички почват да дават зор. Ама в крайна сметка това си е моето дете бе, когато си искам ще го раждам и захранвам. А-маха  Crossing Arms

Съгласна съм с мамата дето писа, че веднъж се кърми, а цял живот може да сме си на диета  Naughty То аз не, че издържам на диети де, ама много съм несериозна. Та ще видим. Не са ми мръднали дори грамчетата от раждането  Embarassed

Люси, дадох си няколко дни да видя как ще са нещата с нашето НЕ ядене през деня. Той нощем спи при мен на леглото и се буди през 3 часа. Лягаме си примерно към 22.00, той към 1.00 се буди за първото ядене, после към 4 и към 7. През деня е борба, също като при ioli78
Обаче аз почнах да се цедя, ако не иска да яде. Има дни, в които сам си иска по няколко пъти през деня - на 3 - 4, а по някога и на 5 часа. Но общо взето през деня цоква по малко по моя покана и после блее на страни.

Ей сега го пробвах да яде докато спи и се получи! Доста добре си похапна  Heart Eyes

Аз крема брюле не можах да го направя, щото не мога да намеря животинска течна сметана. Тук в наЩа Европа няма друга освен растителна, пък нали четох, че е важно специално за брюлето да е животинска. Обаче направих страхотен Чийзкейк. Ето рецептата, става невероятен!!!

ПРОДУКТИ
2 пакетче чаени бисквити с масло
1 пакетче 125г. масло
2 пакетчета 125 г. крема сирене
1 заквасена сметана 400 г.
1 желатин
1 буркан сладко от ягоди(по желание малини,къпини, боровинки)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Чаените бисквите се натрошават много на ситно или се смилат, след това в микровълновата печка или на котлона се разтопява маслото и се прибавя към бисквитите. Хубаво се обърква и се разстила с лъжицата във форма за торта, като се притиска силно и се подравнява - това е блата.
Двете пакетчета крема сирене и заквасената сметана се изсипват в купа и се бъркат с мискер на лека степен до получаване на хомогенна смес. Към сместа се прибавя разтворен на водна баня и охладен желатин се изсипва върху блата.
Най-отгоре се маже със сладко от ягоди.
Чийзкейка се слага за няколко часа в хладилника.

Офф, търсих, търсих, ама не можах да намеря коя мама беше писала, че има Вигантол по аптеките. Исках да й благодаря. Закупих си едно шишенце и съм много доволна Simple Smile

newsm10 newsm44

Общи условия

Активация на акаунт