Ноемврийски бебчета 2010 - тема 11

• 29 045
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Катеее, аферим, машааала !!!  newsm20 newsm20 newsm20

# 526
Катенце  fingerscrossed

# 527
Момичета, благодаря ви за отговорите. Така като гледам явно не само на мен ми се струва странно детето да изяде от раз толкова гъста храна навенъж. Педиатърката ми обаче 2 пъти ми го казва това. Първия път си помислих, че нещо не съм разбрала, но днес пак ми го повтори и ...

.....
ekumcheva и ние започнахме с оризова каша, ама захранвах постепенно и също имаме проблем че не го свърта докато се наяде, иначе обича да се храни Simple SmileА това за заместването 170 гр, ми е много чудно вие как го правите в смисъл на опаковката пише примерно 120 гр вода и 3 с.л от кашата е как да направим 170 гр, аз лично допълвам с плодово пюре, забравих и аз да питам какво ще рече 180 гр каша, както ми каза докторката дали 180 чистили +пюре  newsm78
....

Лекарката ми каза 170гр. чиста каша - без пюрета. Аз съм купила Топфер и на нея пише "130мл вода с 5 с.л. (45гр.) каша на прах", т.е. 5 лъжици са 45гр. и така с водата се получават 175гр. готова каша.

С какво се храните за около час?
Ние за 15 мин. ядем половин бурканче пюре, мляко- 150 гр. или 120./ хапва си пича/ и сокче- 60 г

Около час ми отне да му дам около 150гр.каша - оризово млечна. С едно прекъсване за 10-тина мин. понеже не ми се иска да яде с лошото Simple Smile

.....
Искам да ви питам за кашите, не ви ли е странно на едната фирма да се прави с 100 мл. вода и две суп. лъжици смес, а другата със 150 мл. - 9 лъжици, третата с 5 лъжици? 
.....

Това не го знаех -  аз съм купувала само една каша за сега (на Топфер) - храня го от 3 дни с каша. Предполагам причината е начина на производство ...

ekumcheva , захранването с каша е като всяко друго захранване . Привиква се не само към вкуса , но и към консистенцията . И от раз да се даде на детето 170 гр каша е меко казано абсурдно  Shocked Друг е въпросът , че и самото дете няма как при първия сблъсък с твърда храна да поеме такова количество . Да припомня само , че като смениш кашата с друга , например царевична , бананова , елда и т.н. също се въвежда постепенно  Peace
.....

И аз така мисля и си започнах с по-малки количества първите 2 дни, но на третия изяде 150гр.

Банан и аз му давам от няколко седмици - да го смуче. Гледам да не отхапва парченца, за да не се задави. Много му харесва. И ябълка му дадох да посмуче, но банана повече го хареса.

# 528
  • в гората
 Мацки, здравейте!
 Аз напоследък все не смогвам да пиша, ама всеки път като започна с писането и все някой ме изритва от компа по спешност.  Crossing Arms
 Свате, да си жива и здрава, да гледаш сна'ата, като писано яйце!После и внуците, че и правнуците да отгледаш! Mr. Green   bouquet  Той и зетя ти се оказа, че има имен ден, ама майка му, като не знае  ooooh! ...
 Да споделя и аз мерките на Борето от последната консултация - 9,180кг/ 67,5см., макар че аз докато се отчета то дойде време за следващата  ooooh! .
 Смърфи, може ли да ми кажеш какви документи ви искаха за паспорта на Ивето, че и ние трябва да вадим , а съм забравила какво се носеше. Tired
 За захранването - не съм го почвала, ама той още не проявява особен интерес към трапезата ни, като знам баткото от 5 месечен как примляскваше на всяка наша хапка  hahaha .
 Друго, друго ... пак забравих ... хайде лека нощ пък утре на бистър ум ще гледам па кда се включа!

# 529
  • В две мънички очи...
И аз да се включа най-накрая.
Бебославче разбирам те напълно и да ти кажа радвай се че си хванала малкия дявол. Дано на никой не му се случват такива неща.
Аз след Великден хванах някаква гадна алергия която не можем да разберем към какво е - надявам се тази седмица да успея да си направя тест за алергените и да открием кой е за да се пазя. Обринах се цялата и едни сърбежи ама нощно време беше ад, искаха да ме оставят в болницата ама отказах заради бебчо, та съм на лекарства. Овладяхме го засега утре ми е последната доза и мисля да продължа само с хомеопатията ама да видим дали няма да се появи след спирането на лекарствата че пак се опитва да ме изрине.
Лошото е че повечето лекарства не са съвместими с кърменето, опитах още първия ден да му давам АМ но стоя 7ч. гладен но не яде докато не му дадох гърда, та каквото е минало през кърмата от лекарствата минало е.
Бях на диета няколко дни и ми намаля кърмата и сега я увеличавам уж че да видим, много искам да го кърмя по-дълго.
Иначе му сложиха на малкия втория прием на подобната на Пентаксим ваксина и нямаше драми.
Мъчат го зъбки, върна няколко нощни хранения но според мен са заради зъбките и по цял ден ми спира тока да си играем  hahaha Захранването ще го почваме другата седмица след консултацията, но щом банана се брои значи е захранен преди дни - направо като вампирче му налиташе  hahaha
На всички които са имали поводи за празнуване - честито!
Катенце - стискам палци и да знаеш че си голяма смелчага за мен - две малки деца аз лично мисля че не бих се справила.
За разходките - вече стои в количката с летния кош ама като види кенгуруто и направо подскача от кеф. Друго си е да гледа отвисоко Simple Smile

# 530
  • гр.София
Добро утро на всички Simple Smile

Слагам едно кафе и отивам да сменям едно малко дупе  Mr. Green

# 531
Добро утро и от мен след отсъствието!
liana85-мерси за кафенцето сега го пийвам и аз.
Вече всичко си е наред вкъщи след толкова празници и гости,а и Неси пак си поседя малко повечко вкъщи по познати причини.Но вече всичко е наред и нещата са си на мястото.
За Дея искам да ви споделя каква голяма палавница е станала:Кърменето ни е вече голям "купон"-по време на него си друса дупето,смее се,търка си нослето в ци... ми направо голямо забавление.Вчера я тествах в проходилката,че вече нямам търпение и тя толкова много се изкефи-стои стабилна и гледа пред нея,а на табличката  има толкова много лампички и копченца дето светят.В стола също я поставих за малко и всичко е ок,омръзна ми това хранене по шезлонги и люлки.
за захранването -вече напредваме яде-кртоф,морков,грах,зелен фасул,тиква,тиквичка.Но мен нещо ме удря на съвест за кърмата и се по изцеждам по малко на обяд (около 70мл) и само прибирам,а милото ми се смее и ми вика "еее нали щеше да заместваш хранене какви са тия работи само пълниш хладилника с бурканчета".
Дарче-някъде четох твой пост за бисквитките в кърмата вечер.Ти опита ли този номер за по-дълъг сън?Аз говорих  с моя позната която ги е използвала,но в АМ и каза че имало чудесен ефект.Така ми пусна мухата в главата,че с нашето спане е страхотия.Ако си опитала сподели моля те как е?
Исках да пиша още много,но по късно.Днес съм на фризьор и ми се ще да си сменя прическата,но да видим дали ще ми стиска за това.

# 532
Ееее, появихте ли се най-после  Simple Smile
При нас нищо ново, Мел си щурее по цял ден, аз отново откачам, че съм затворена..
Сега този уикенд пак ще я водим на екскурзия, по-миналата седмица беше супер -
както за нея, така и за нас. Беше и много послушна  Heart Eyes
Направихме и резервация за морето на Лозенец в един много хубав хотел точно в центъра
и съм много щастлива. Само остава на Джуджана басейн да купим  Mr. Green
Та къде се загубихте всички изведнъж ?

# 533
Добро утро!

Кате, стискам палци, за по-скорошни две чертички!  Simple Smile

Мишо, ами загубиха се според мен, у скайпито.  Twisted Evil
Супер за резервацията!  Flutter Ако само басейна ви е останал, ехееее... няма да ви мисля.
Аз се чудя, ако мъжо ми успее да си вземе отпуска, дали да ходим на море, нещо хич не мога да си представя да се съблека по бански, трябва да ходим на необитаем плаж  #Puppy dog Ама пък, лятната почивка я свързвам с море, не с планина или някъде не по черноморието. Ще видим.  Crossing Arms

мише, как ти върви 90 дневната?  Simple Smile

Дидка, дано Дея започне да спинка през нощта. Честно казано ти се възхищавам, на това как издържаш вече толкова време с това не спане!  Party

Вашите деца започват ли да пищят, като се наакат?  newsm78

# 534
O Миш кога ще сте на Лозенец? И ние ще сме там, в х-л Луксор, от 8 до 15 август. Даже вече платихме, та хванахме и намаленията и ни направиха отстъпка за група  Mr. Green щото ще сме 9 възрастни и 4 деца  Whistling Лудницата ще е пълна.

Хмм колко работи щях да пиша  newsm78 ма забравих...

А приеха Ивета на ясла, ама не ми се иска да я пускам на 10 месеца. В понеделник ще ходя да говоря с директорката, че спомена нещо, че може и да не я пускам веднага (т.е. септември). Но и майчинството не искам да ми спират, та ще видим.

Със захранването напредва малкта маймуна, вече яде тиква, картоф и морков. Тиква си замразих - и сурова и на пюре. Пюрето го направих като я сварих на пара и пасирах с малко водичка и я намятах в силиконови форми за мъфини  Mr. Green станаха чудни тиквени мъфини  Joy

Ние още сме на гости, но като се върнем в София ще съм по редовна, че тук все не стигам до компа.

# 535
Беруш, от 25 юли до 2ри август ще сме. Разминаваме се за малко..

# 536
  • 42.016399,23.101179
Добро утро и от мен,
Лианка благодаря за кафето!
Mishinatorka къде ще ходите на екскурзия?
beru6ka поздравления че са ви приели на ясла. Wink
didka banditka на Белослава и е много смешно единствено като я храня на вън, при нас големия купон е тогава. Laughing
Ysabell дано овладеете бързо алергията.
Katencetoo смелчага си верно, поздравления за решението и от мен. Wink
Ние решихме на 15 май да направим кръщене на Белослава, днес трябва да ходя до черквата и да се запишем, както и да поразпитам , че съм забравила вече какво трябва.
Дайте някаква идея за подарък на кръстницата. newsm78

# 537
Дарче-някъде четох твой пост за бисквитките в кърмата вечер.Ти опита ли този номер за по-дълъг сън?Аз говорих  с моя позната която ги е използвала,но в АМ и каза че имало чудесен ефект.Така ми пусна мухата в главата,че с нашето спане е страхотия.Ако си опитала сподели моля те как е?

Аз с Филип така процедирах като започна да пие АМ към годинката и имаше страхотен ефект , засищаше се добре за през нощта. Ама сега чакам консултантките да споделят нещо по моя въпрос и още не съм пробвала. А и проблема е , че Виктор не иска нищо от шише все още. Вчера се цедих и го мъчих да пие така от шише и само се лигави и плюе.

# 538

Аз с Филип така процедирах като започна да пие АМ към годинката и имаше страхотен ефект , засищаше се добре за през нощта. Ама сега чакам консултантките да споделят нещо по моя въпрос и още не съм пробвала. А и проблема е , че Виктор не иска нищо от шише все още. Вчера се цедих и го мъчих да пие така от шише и само се лигави и плюе.
И Дея неиска нищо от шише все още.Но аз също неспирам да опитвам. Hug
Дъгичка -много ми косва това,но знам че ще е за добро  Hug Hug Hug

# 539
Здравейте и от мен Simple Smile
За захранването - нашата педиатърка препоръча ябълково пюре и сок от 5-ти месец, ние обаче имахме час за Токуда и се забавихме, Масларска каза да изчаме до 6-ти месец(след 2 седмици е това). От една страна съм чувала че е привърженик на късното захранване, от друга Вики е само 6460гр. при рожденно тегло 3620 - няма и на 6 да го е удвоила.
Много благодарности на Люси за обясненията и съветите. Аз почти от началото не можех да издебна Вики с широко отворена уста, сега съвсем не мога да я държа както трябва за кърменето и се бях отчаяла, че съм единствената, която не успява.
В тази връзка искам съвет от Люси и/или консултантите.
1. Струва ми се че в едната гърда има все по-малко кърма, защото Вики се задържа 2-3 мин на нея и после мрънка - компресията не помага. Знам за честото слагане, но като я сложа тя се дърпа освен ако не е много изгладняла или стои там само минутка
2. много често си слага ръката на мен за опора и се отблъсква от мен докато суче - излишно е да казвам че боли. Шарени неща не вършат работа, защото тя иска да ги гледа и дърпа и по тази причина се отблъсква повече - предполагам за да фокусира по-добре.
Ами май това е засега. Simple Smile

Ааа да и също не иска от шише или лъжица, а скоро ще се наложи да отсъствам за 2-3 хранения Sad

Общи условия

Активация на акаунт