Ноемврийски бебчета 2010 - тема 11

• 29 045
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте мамита, аз не пиша често тук но искам да ви пита нещо във връзка с майчинството. Изплатени са ми трите болнични и сега трябва вече да ми се изплаща остатъка до 410дни ,преди винаги до 5-ти ми превеждаха парите ,а сега дори и в сайта няма нищо отбелязано че е постъпило като документ преи вас как бе,забавиха ли ви първото плащане което е вече след болничните?Дано ме разбрахте,и дали информацията е пак като за постъпил болничен в сайта?

# 541
Здравейте мамита, аз не пиша често тук но искам да ви пита нещо във връзка с майчинството. Изплатени са ми трите болнични и сега трябва вече да ми се изплаща остатъка до 410дни ,преди винаги до 5-ти ми превеждаха парите ,а сега дори и в сайта няма нищо отбелязано че е постъпило като документ преи вас как бе,забавиха ли ви първото плащане което е вече след болничните?Дано ме разбрахте,и дали информацията е пак като за постъпил болничен в сайта?
За чл.50 и 51 ли става въпрос?

# 542
  • Дъблин
Ехее, как се оживила темата, интересно ми беше да ви прочета и се радвам да ви "видя" Simple Smile

Свате, мерси, да му е честит имения ден и на зетя на патерички, да е жив и здрав и голям да порасне, дотук добре се справя  Heart Eyes
За документите за паспорт се иска удостоверение за постоянен адрес на бебето (от общината), акт за раждане и копие, което остава приложено към документите. Трябва да присъствате и двамата с таткото. Това е. Снимат ви на място и е голям купон, както писах вчера  Laughing

Katencetoo, успех!  fingerscrossed

За морето гледам си говорите, някой в Албена в края на юни няма ли? Ако има да си каже, да се видим там Simple Smile

За храненето, малко по-добре е тия дни при Ива, не знам дали сме нацелили вкусно пюре или защото вече яде в столче за хранене и гледа от високо Simple Smile И на мен ми е доста по-удобно, че с това клечане с часове по земята, да я храня в люлката, всичко ме болеше.

beru6ka, тия дни чета темата за ясли и градини и там точно това обсъждаха, че като почне учебната година септември и детето е записано, майчинството се спира, без значение дали ходи наистина или не. Не съм напълно сигурна обаче дали майката има право на половината от 240те лв. до края на втората година, ако детето е дадено в ясла, май пак не Sad
Хайде до скоро и пак да пишете!

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 12:12 от Smurfieta

# 543
Здравейте, момичета!

Смърфи, ние ще ходим сигурно пак на Албена, но най вероятно ще е в началото-средата на август. Вие в кой хотел ще сте?

берушка, нели честито за яслата! И дребната е приета, но септември според мен няма как да я пусна. Живот и здраве от януари-февруари. Аз доколкото си спомням с Ния искаха да са проходили за да ги приемат (физически)

а относно майчинството- запишеш ли детето в детско заведение- спира всякакво майчинство,

мише, дано да се класирате и вие!

м@м@, браво за мерките бе! Това твойто детИ добре се развива!

катенце, и аз ти се възхищавам за решението. успех Hug

# 544
Добър ден и от мен Simple Smile

...........
......А и проблема е , че Виктор не иска нищо от шише все още. Вчера се цедих и го мъчих да пие така от шише и само се лигави и плюе.

И Нико не искаше шишето и се дърпаше много, но аз упорито му давах и водичка и кърма със шише всеки ден .. по колкото изпие толкова. Отне няколко седмици и накрая се научи. Simple Smile

...
За морето гледам си говорите, някой в Албена в края на юни няма ли? Ако има да си каже, да се видим там Simple Smile
...

Ние сме в Албена от 19-ти Юни Simple Smile

# 545
Тъкмо щях да напиша Добро утро и гледам то станало за Добър ден Laughing

Момичета тенкс за отговорите.  tonivil  вече съм я нагласила количката в летен вариант и го возя леко повдигнат, за да може да гледа и в началото му беше като че ли интересно и зяпаше , ама напоследък  не ще. Ако не е заспал просто си затваря очите и реве,  ли реве, докато не го вдигна и тъй като не мога да го нося постоянно на ръце го пъхам в кенгуруто. Веднъж даже пробвах да го оставя да реве, тъй като беше и малко кофти времето, а и да видя дали като се измори ще спре накрая.  Е, вярвайте ми няма такъв инат. От нас до педиатърката, където ходя на консултация се дра без да спира. Пътят ми до там е около 20-30мин. някъде.
beboslavche   hug2:, така е душа, такива са ни дечицата, с характерчета. А и като , че ли виждам някаква закономерност, тези бебчето , които се будят през нощта и през деня са доста активни, а тези, които са си по-кротички през деня и вечер спят по-дълго.
Аз вчера такъв маратон му направих с кенгуруто навън , че днес ме боли целият гръб.Купих му чадърче за количката, което май ще трябва да си го държа в ръката, щото  нали все виси на кенгуруто като не спи  Laughing, ама карай, надеждата умира последна  Laughing Но като гледам днес времето е лошо и не знам дали ще излизаме.

Кьолшче, не си ме разбрала, а и аз май малко объркано съм го написала. Педито ми вика от сега , от петия месец да започвам със сокчета и плодови пюрета, а след 1месец , демек 6-тия да почвам със зеленчуковите. А иначе е трябвало да почна със сокчетата още от втория месец и съм много закъсняла. Абе, добре че е интернет да се информираме, че ако разчитахме само на техните съвети  ooooh!

Момичета, вие слагате ли все още чорапчета на бебчетата ви , когато ги слагате да спят. Аз от вчера реших да му ги махна. Не е кихал или подсмърчал, но да се допитам и да вас   Simple Smile

А щях да питам мамите, които правят 90-дневната диета, кърмят ли. Аз я бях почнала, но изкарах 1 седмица само, но ми се стори май че кърмата ми е намаляла и накрая на седмицата имах рожден ден и се наплющях яко и си върнах 1,5кг, който бях свалила  Confused

# 546
Ююююхууу  Mr. Green отдавна не съм писала в темичката, но сме на Берковица и тук нета ми е кът  Mr. Green
Да се похваля най-напред - кръстихме Цвети на 30.04 и милата се държа много възпитано. Въобще не плака дори се усмихваше на попа, а към края започна и да си припява  Mr. Green
Имаме си вече проходилка, столче за хранене и мноооого дрешки от кръщенето.
Започнахме да ядем пюренца. Минахме морков, тиква, тиква и картоф, а днес съм ѝ взела пащърнак.
А днес като за капак получих смс от нои, че ми изплащат майчинството за март и април накуп   newsm44 newsm44 newsm44

Връщам се да ви почета, че съм изтървала 10-ина страници

# 547
  • София
Браво, че отново има раздвижване  Hug. На балкончето имаше желаещи, ама всеки чака другия да пише  Wink  Hug.

Тази вечер понамаля мрънкането и събуждането през нощта. Дано се нормализират нещата, че нямам сили. Вчера хапнахме китайско, че ръцето ми даваха заето.
Хапването на пюренцето върви, но отнема повечко време. В началото добре, после Валко започва да помрънква. От моя страна стартират песнопения  Laughing.
Доволна съм от пюретата "Babylove". Само, че нямат голямо разнообразие. Поне в машият ДМ.

Браво на всички с морски почивки .

Лиянка, благодаря за кафенцето   bouquet.

Катенце, скоро да се похвалиш  EFP  Peace.

Изабелка, повече без алегрии  Hug.

Дидка, чакаме те с нова визия  4470.

Дъгичка, ревът започва до 5 мин. след акото  Laughing.

Францеска, слагам чорапки на Валко и вечер.

bobito0785, честита ви християнка  Hug. Браво и за паричките  smile3508.

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 14:54 от Dori

# 548
  • Дъблин
poli25, в Добротица ще сме ние.
ekumcheva, няма да се засечем значи, аз имах предвид съвсеееем в края на юни.

bobito0785, честито ви християнче! Simple Smile

# 549
vanqstoeva разбирам те какво питаш. Значи и при мен се получи забавяне като преминах от болнични на майчинство с около месец, но после ги платиха. Не се притеснявай.

# 550
  • Пловдив
момичета вашите бебоци с какви играчки си играят newsm78

# 551
Ето ме и мен с новата глава.По подстригаха ме,филираха ме фафлички това онова и сега само да зачезна на диско остава  Joy Joy Joy
Smurfieta -ние сме на Албена от 11юли.
Dori -какви са тези неща,а това детенце беше толкова добричко и спящо а сега.Simple Smile
popy1979-дрънкалки,чесалки и гумени дъвчехме до скоро,но напоследък всичко ни омръзна май.

# 552
момичета вашите бебоци с какви играчки си играят newsm78

C гумени книжки , малка топка , дрънкалки , чесалки... има и едно кубче за активна игра с разни занимавки по него . И на активната гимнастика я поставям . Има много играчки за тази възраст  Peace

# 553
Ама сега чакам консултантките да споделят нещо по моя въпрос и още не съм пробвала...

Привет, Дарка! Много се извинявам, пропуснала съм въпроса ти. Би ли го повторила, ако не те затруднява?  Hug

... В тази връзка искам съвет от Люси и/или консултантите.
1. Струва ми се че в едната гърда има все по-малко кърма, защото Вики се задържа 2-3 мин на нея и после мрънка - компресията не помага. Знам за честото слагане, но като я сложа тя се дърпа освен ако не е много изгладняла или стои там само минутка
2. много често си слага ръката на мен за опора и се отблъсква от мен докато суче - излишно е да казвам че боли. Шарени неща не вършат работа, защото тя иска да ги гледа и дърпа и по тази причина се отблъсква повече - предполагам за да фокусира по-добре.
Ами май това е засега. Simple Smile

Ааа да и също не иска от шише или лъжица, а скоро ще се наложи да отсъствам за 2-3 хранения Sad

Меченце, по първия ти въпрос: много майки споделят, че едната им гърда прави повече мляко от другата, а понякога може да има и лека разлика в размера на двете гърди, което не е притеснително. Също така някои бебета проявяват определено предпочитание към някоя от двете (често към лявата, предполагам заради близостта да ритъма на майчиното сърце).

Мислиш ли, че Вики успява да изпразни добре гърдата за тези минути и съответно да я стимулира? Имаш ли нужда от повече информация за компресия? Би могла да опиташ да кърмиш в сънно или в полусънно състояние, когато е в леката фаза на сън. Също така да смениш позата, стаята, обстановката - да речем на приглушена светлина, на фона на нежна музика или пък ти да милваш бебето по личицето и тихичко да пееш. Сигурна съм, че можеш да се сетиш за нещо, което обичате да правите заедно и което да ти помогне като хитринка). Ако имаш слинг и Вики обича да се сгушва в него, също можеш да опиташ да кърмиш докато се разхождаш из стаите или пък навън.  Simple Smile

По вторият ти въпрос, ако правилно съм разбрала, Вики се обляга на гърдите ти? Наистина изглежда болезнено и неприятно. Може би би помогнало, ако опиташ да махнеш разсейващите елементи, така че вниманието на детето да е фокусирано само върху сукането. Отново някаква нежна песничка, може би дори приспивна, би успокоило бебето. Шареният шал върху теб ли поставяш? Понякога това помага на бебето да се съсрдеточи върху него, докато е на врата на мама и междувременно да суче. Вероятно би могла да предусетиш кога точно Вики ще се изправи / облегне, да прекъснеш нежно кърменето, да кажеш ясно и категорично "Не" (както при хапане, например) и след това отново да предложиш гърда.

Има ли вариант Вики да е с теб, за да не отсъстваш за кърменията? Освен с лъжичка, би могла да пробваш с чашка, спринцовка и пипетка. Може би пък, ако опиташ след няколко дни, няма да ти откаже лъжичката, ако този вариант е най-удобен за теб. Много майки успяват да нахранят бебетата когато пъхнат лъжичката в ъгълчето, което образуват двете устни. Често бебета, които днес са отказвали лъжичка, след няколко дни са склонни да пият от нея и бързо свикват, дори си отварят устичките.  Simple Smile

# 554
Ейй, гадно време днес, добре че го прекарахме на гости!  Wink
Бобито, честито ви християнче!   bouquet
Мишинаторче, появи се душа! Бях се запритеснила!  Hug
Изабел , дано да се оправиш с тези алергии!  Hug
Ваня, точно както ти е писала Нели! Споко, ще ги получиш!
Дидке, честита прическа! Аз не успявам да си намеря фризьорка в София!  Crossing Arms Все не ме докарват както аз искам. Ще взема да си ида до Пловдив при моята!  Crossing Arms
Днес си получих майчинството! Ебаси тъпизма с тези празници. Има значителна разлика!  #Cussing out Ми то както някой беше писал на друго място: ниЙ по празници не ядем!  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт