Ноемврийски бебчета 2010 - тема 11

• 29 022
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • София
    Добро утро,

Заповядайте по едно чайче за загрявка и нещо за стомахчето  Laughing,

Кьолшес, видях, че сайта е от друга майка, но от вида на твойте и лесната рецепта се  палнах  Laughing. Иначе, тенкс и на Капризче   bouquet. Явно Sunny beach я призовал  Wink.

Берушка, късмет с документите и Ивка да крачи с бодра стъпка към школото  Hug. Предполагам, че знаеш, че имаш право на неплатен отпуск от 6м. ти и отделно таткото. Тя важи до навършване на 7г. на детето.

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 10:04 от Dori

# 676
  • Дъблин
Добър ви ден Simple Smile
Дори, мерси за чайчето, ама мисля едно кафенце да пийна аз, че Ива ни устрои "веселба" тази нощ и от 3 до 6 не спа, после дремна 1 час и се ококори и беше време за консултацията вече.

Отчетът е 6500 гр. (+250) и 60 см (+0), като последното е доста съмнително предвид темповете, с които прибирам окъсели дрешки  Grinning Май и на докторът му се спеше сутринта. Иначе можем да се кандидатираме за дребосък на ноемврийската тема  hahaha

Каза ми да почвам плодовите пюренца по малко следобяд и 2 пъти седмично млечна безглутенова каша, сега ще се информирам по темата за кашите. Сложи на Ива хепатитната ваксина и Ротарикса най-после, дано не сме закъснели с него.

Туйто, отивам да приспивам дИва, явно не й пречи, че не е спала нощес и пак ей така  Shocked

# 677
Благодаря ви момичета!  Hug
честно казано и аз за първи път чувам за "географски език". Но не е набразден, просто ако в едната част езичето е малко по бледо розово, то там си е по силен цвета. А на усничката си стои това леко зачервено. Чудя се да не е млечница, или пък да си е ужулила усничката със всичките боклучки дето лапа..не знам ..следващият път като я водя на консултация ще питам.

Беруш и аз днес ходих да запиша Тея на ясла, но директорката ми каза да си я гледам спокойно докато реша, че майчинството ми тече до момента, в който не платя първата такса и не тръгне наистина на ясла. т.е. както аз смятам да започне януари- февруари, ще си получавам майчиството без проблем.

# 678
Здравейте! Срам не срам, ще помоля някой да ми прати рецептата за еклерите, защото търсих, търсих ... не намерих нищо  Sad Съжалявам, че съм толкова "зальохана", но  ... Благодаря предварително!

# 679
  • Пловдив
Да попитам майките, които още преди месеци по4наха ЕБХ, докъде докарахте, ако не сте се отказали? и тези на естествените пелени, как са бебетата, подси4ат ли се и про4ие?

# 680
Привет и от нас!Пак настана пустош в темата сигурно защото днес времето е слънчево!
Dori -закуската е възхитителна.Една от любимите ми палачинки  Heart Eyes
poli25 -аз не мисля,че това вашето е млечица.Ние имахме 1път и то петънцата са белички по усничките вътре по бузките.Дано да не е нищо сериозно това вашето.
Smurfieta -браво за мерките на Ивето,вие приключихте ли със синфлорикса и пентаксима?Ние сме утре на консултация да видим колко сме нашишкавели,а за капите аз и взех вече една на ХИП и се води -1вата  каша за бебето с ориз е.

# 681
  • Дъблин
didka, не сме приключили с ваксините. Нали предния месец пропуснахме, че бяхме болни с татето и докторът си каза, че на 6 м. ще сложи хепатитната, а другите по-натам. Сигурно за хепатитната е важно да е навреме, знам ли  newsm78

А тази каша на хип млечна ли е?  Аз четох тук във форума, има справочник за кашите и съвсем се оплетох  Confused

Днес взехме и направление за изследванията на 6 м., сега ще видим как ще събирам материала. Тя liana85 даде някои идейки, да видим как ще се справим Simple Smile

# 682
Smurfieta -да млечна се води.Аз също 1во бях хванала безмлечната,но девойката в магазина ме убеди,че безмлечната е съвсем безвкусна и е за бебета с алергия към млякото.Затова реших да взема млечната. Peace А за ваксините ще видим пък на нас коя ще сложат утре  newsm78

# 683
Здравейте!
Много бавно върви тая тема покрай дългите празници, но пък аз успях да ви настигна с четенето.
Терминатор, кофти работа с пътуването. Точно така си го представям и направо ме е страх да си помисля , а толкова ми се иска... Много път, бе... А май ще ми се отвори парашута да си отидем до там.
Кьолн, не сме прибирали 2 години, примъчня ми вече Simple Smile
Мойто дете става все по-капризно и неспящо нощем, поуморих се...

# 684
Poison, заповядай:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1910.0.html
Смърфи, миньонче ще е малката госпожица!  Heart Eyes
Иве, аз викам, ние да ти дойдем на гости!  Mr. Green

# 685
даааа, ива_а, мноооого бавно върви темата... а вие от колко години живеете там? (аз те бях питала откога не сте си идвали, не Кьолнската мадама Simple Smile ) И съм напълно агрии с Кьолнската - с голям кеф бих ти дошла на гости  Mr. Green

Днес бяхме на консултация с Александър и човекът вече е 7180гр (+700гр) и 67см (+3,5см). Сложиха му двете ваксини, алелуя! втори прием беше. Даде час за 02/06 за хепатитната ваксина и каза, че третият прием ще го направи юли месец.Бтв, гък не каза на едната ваксина, на другата само примрънка за секунда - дебелокожко като баща си   Heart Eyes

За кашите знам, че се започва с безмлечни, най-добре оризова.

# 686
Да попитам майките, които още преди месеци по4наха ЕБХ, докъде докарахте, ако не сте се отказали? и тези на естествените пелени, как са бебетата, подси4ат ли се и про4ие?
С ЕБХ до никъде  Mr. Green ,ама аз не си и давам много зор. Ние още сме само но кърма и си ака честичко,като почнем с пюретата и започне да седи ще бъда по сериозна. Но определено моята бебка се чувства по-добре в тях,не се подсича. Един ден бях закъсала и беше с еднократни памперси и вечерта дупето и направо гореше. Аз лично съм много доволна - е верно,че препирам на ръка.
Мише и мен си ме кефят римите.

# 687
Kölsches Mädel, благодаря ти много!

Колкото до кашите - започнахме с оризова безмлечна. Малкия не я харесва изобщо. Към нея въведох зеленчуковите пюрета. Така се наложи при нас.

# 688
  • Козлодуй
Здравейте и от мен Simple Smile
Кой къде е скитал, вече се е прибрал. Беше поупостяло в темата. Радвам се, че сте си изкарали добре почивните дни.
Смърфиета: относно вземането на урина. Аз взех колекторче от аптеката. Грешката ми беше, че взех само едно. Явно не съм уцелила точно къде да залепя. И не се получи. Но пък като й свалих памперса и я оставих на пикливката....по някое време(след около час и половина Simple Smile ) Алекс реши да се изпишка. Имах най-обикновено контейнерче за урина. Успях да събера около 15-20 гр. Иначе изследванията са ни перфектни. Хемоглобина ни е 121!!!. Не съм и мечтала дори. Явно е от копривата дето й слагам от време на време в зел. пюрета Simple Smile
Колкото до двигателната ни активност - Алекс прави някакви опити да се обръща само когато е без памперс. Но за сметка на това стои стабилно на дупе от седмица може би. Не съм я подпирала. Сама се научи и то много бързо. Сега я оставям да едно одеяло долу на пода с играчки и тя седи и си играе. Що трябва да прави движения милата, като може да лежи. Simple Smile
Алекс пък си е отгледала заден ринит. Чувам аз от няколко дни нещо хърка от време на време и не се храни добре, а то какво било. Иначе си е весела и няма вид на болна.Капваме коларгол и се надявам бързо да се оправи.
Лека вечер на всички!!!

# 689
  • В две мънички очи...
Е и аз да се уредя да пиша най-после че моето бухалче не ме оставя на мира, нито да чета нито да пиша даже вече с тъч пада контролира лаптопа  #2gunfire
Ние в понеделник минахме ДК - 7810 (+~600)на 67 (+2) идеално като се има в предвид че ги е качил от кърма само. Почнахме да се захранваме с тиква. Не е впечатлен толкова колкото с банана но отваря уста докато не му писне. Не го насилвам а и не искам да бързам да махам обедното кърмене.
Взех пюренца готови, нямам домашно като стигне супичките и излезне новата реколта тогава домашно ще яде.
Мише нямам нищо против римите даже съм един голям стихоплет ама време нямам да умувам и ако има готово слагам ако няма пиша стандартното.
Моето диваче много го мъчат зъбки и само мрънка, не ще да спи, вечер се налага да лягаме заедно че да заспи ама трябва да е дълбоко иначе кога го погледна ми се хили доволно. Станал е много хитър и ми се струва че ми се и полигавя от време на време. Вече изговаря мама, баба и някакви други думи които в българския поне ги няма - едната от оплакванията е гънгънгън  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт