Хубави места около Варна - еднодневни и двудневни почивки!

• 164 117
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
http://www.vipoferta.bg/оферта-batovska-kashta-dolishte-3496.html

ето го ваучера, ако го дават сняг, не ти препоръчвам, пътя до там надали някой ще изчисти
А като гледам валидността на ваучера е до май месец, така че випоферта ще държат активна офертата още дълго, може да изчакаш да наближи момента и тогава да решиш според времето
Ще изчакам още няколко дни и ще видя според времето.Но ми хареса, а може би сте прави,че напролет ще е още по- хубаво.

# 196
  • Варна
Какъв сняг бе хора?

Застудява, но чак сняг не. Ето я прогнозата за 27.02 - макс. 10 градуса, минимални 2 градуса.

Следи този сайт периодично, докато наближи датата. Вземете задължително една духалка. Нас поне 3-4 пъти ни е спасявала.

Приятно прекарване!
Дано рожденикът е доволен и щастлив !

# 197
Благодаря на всички.Още докато пратих запитването, от Батовската къща  веднага ми се обадиха и сега ги доосмислям нещата. Имаме уговорка до ден-два да се чуем. Дано само на децата да не им е много скучно, но тъй като и двете баби не гледат внуци сме си с тях постоянно.

# 198
  • Варна
През почивните дни ходихме - Плиска, Мадара, Преслав. Пътят за последния град е в ремонт. Няма лошо, но са махнали всички табели и пропуснахме отбивката както за града, така и за музея и тръгнахме към Върбишкия проход... Е върнахме се своевремоно, но нямаше време да разглеждаме руините на Велики Преслав.

# 199
Здравейте,извинявам се,че тук питам,но може ли някой да ми препоръча семеен хотел или нещо подобно около Варна,да е подходящо и за малко дете.Благодаря предварително

# 200
Здравейте, някой посещавал ли е хотел Рай, Оброчище? http://hotelrai.net/

# 201
не съм , но разгледах сайта, изглежда много добре, особено за семейства с деца

# 202
не съм , но разгледах сайта, изглежда много добре, особено за семейства с деца

Да и на мен ми изглежда идеално за почивка, но ми се искаше да чуя мнения преди да резервирам Simple Smile

# 203
Здравейте, темата е чудесна. Жалко,че информацията е стара.

Аз препоръчвам ето тази вила: www.villaprolet.net

Храната си приготвяте сами.
Ако ви се ходи на плаж- Кранево е на 6км, Албена - на 9км.
До селото има местност за пикник-Аязмото с течаща вода.

# 204
  • Варна
Вчера / 6.05/ бяхме на обяд във Вила Еко Булгара.
Думите не са достатъчни да опиша колко доволни останахме.
Прекрасно място, като оазис.
Прекрасна обстановка.
Превъзходна кухня!
Не съм голяма почитателка на агнешкото и обикновено само го опитвам. Тяхното беше страхотно, както и дроб сърмата. Страхотни домашни брускети с разядка от диви гъби. Домашен ментов сладолед.
Всичко, което беше поднесено, беше много хубаво аранжирано, не просто някаква храна в някакви чинии.

След това видяхме Мадарския конник и забележителностите около него. Качихме се на платото, за да видим Крепостта и страхотната гледка.
Много ми хареса. Чисто, поддържано, интересно.
Чист въздух и страшно много люлякови храсти, особено горе на платото имаше невероятен аромат от тях и още един храст, на който не му знам името.

Страшно много туристи, много. Очаквах да има боклуци навсякъде, но беше чисто.

Останахме много доволни от разходката.

# 205
Ще възобновя темичката с няколко предложения:

1) Маршрути в ПП "Златни пясъци" - като еко пътеки
http://www.parkzlatnipiasaci.com/?page_id=29

2) Хотел-комплекс "Наздраве" - пътят си е истинско приключение, при това по-добрият уж (през Кичево), но затова пък кухнята е превъзходна, предполагам, че пролетта и лятото ще е още по-хубаво, защото има градина и катерушки за децата
http://www.barnazdrave.com/

# 206
Здравейте,

Направих си регистрация, за да ви за да изкажа ОГРОМНОТО си разочарование от Комплекс Дебелец на язовир Цонево, понеже от форума попаднах на няколко положителни коментара за това място. Дано коментарът ми възпре всеки, който е имал намерение да почива там, всеки, който като нас вади парите си с труд, позволява си почивка рядко и се надява, когато това стане да остане с хубави спомени и да не съжалява за пропиляното време и средства.

Избрахме мястото по снимки от интернет страницата им, изглеждаше прилично и както казах от коментари из форума. Или ние сме с твърде високи изисквания, или нещата са се променили или и аз не знам.
Първо по телефона ми казаха, че имало само една малка стая останала за уикенда без тераса, после като отидохме ни настаниха в уж голяма и хубава с тераса ?!? ... всъщност те през седмицата пък не работели - явно отварят само за почивните дни, както и да е.
Ще използвам скрит текст, който прецени, да го прочете  Peace

Скрит текст:
- първо впечатление - нови постройки, уж прясно построено и подредено всичко, човек е въодушевен от близостта с язовира/природата (реално цялото е построено в свлачищна зона ... но кой го интересува) ...

- отвън "басейн" незакрит и необезопасен с насъбралата се тиня вътре от отминалото лято, вечерта като видях 2 малки деца да играят около него и лошо ми стана.

- "стаята" (която въобще не е снимана в страницата им, чудно защо ли) - 40лв за двойна "стая" с тераса (супер "екстра", гледката към язовира наистина невероятна - и толкова!!!!). Стаята беше не малка - ами миниатюрна. Банята - тоалетна, всъщност само тоалетна с мивка и към мивката вързан душ - толкова тясна, че няма как да паднеш. Спалнята - със супер неудобен матрак и високи възглавници, без шанс да слегнат, разположена на една педя от едната стена и още на толкова от прозореца. Един шкаф с чекмеджета под телевизора, все едно някой ще си реди дрехите вътре и ще стои с дни, няма къде да си остави човек нещата - такива неща като чаши, стол или обичайните, които ги има из хотелските стаи - не. Едно сапунче в тоалетната, wc хартия от възможно най-евтината, която можете да си представите, засечени "бели" хавлии намятани някакси, избелели завивки, мръсен "гардероб" (т.е. обособена ниша от гипсокартон с 2 врати), в който и обувките не бих си сложила, те и самия юрган (намотан на кълбо) вътре го бяха сложили върху вестник, вместо да почистят. Вечерта климатикът бучеше на всеки 15-20мин ужасно много, сутринта се събудих от бесен рев на вятър, който явно минаваше някак през дограмата, все едно бяхме на северния полюс. Почти не спах, защото ми беше студено, онова от гардероба така и не го докоснахме - спахме по чаршаф - 1 за двама човека!

- "ресторантът" -  студено, нищо че уж работеше климатик - рецепция, кухня, ресторант, фоайе, тоалетна - всичко е едно!
Дават ти "меню" с възможно най-грозно напечатаните, целите в петна от мазни изливани неща, разкъсани листи А4, никакви снимки и оформление, малки порции, 100% няма как да отговарят на посочените грамажи, цените неоправдано високи на фона на това, което получаваш в чинията, обаче просто нямаш избор - наоколо нищо друго няма! Нес кафе няма, пр.мляко няма, кафето, което предлагат ... някаква негърска пот, отврат  Sick !
На вечеря - разлика в цените между меню и касов бон (с 1лв разлика), пържените картофи възможно най-лошите полуфабрикати, които сме яли (а такива сме яли мнооого) - ситни, твърди и остри, останалите неща, които ядохме оставям без коментар  Tired
Поръчвам си чай, защото се бях понамръзнала - носят ми някакъв уж билков, пакетчето спукано и целият чай е за смяна, въпреки това сервитьорката/рецепционистка предлага да ми го прецеди  Shocked ?!?!?!?!?!?!?!?! Говорим за псевдо билков чай от възможно най-евтините, където сигурно цялата кутия е не повече от 70ст - нито аромат, нито вкус, дори и цвят не пусна - поискахме още един чай и накрая в касовия бон маркирани 2 чая - и тук си замълчахме ...
От една от препечените ми филийки вечерта, видях да изпада гъгрица (може да е била и в самото панерче), мухи ни тормозеха през цялото време, а миризливки кръжаха около лампите,  с очите си видях как една от тях се приземи в храната на съседната маса, където вечеряха семейството с 2-те малки момиченца  Sick
- никакво желание да ни направят щастливи или да останем доволни! Въобще не ни предложиха нито десерт нито нищо, не ни питаха за закуска какво предпочитаме или да си кажат какво въобще предлагат, само ни подканиха да  отидем сутринта за по едно "кафе" ?!?!?!
- доколкото гледах тогава на картата Чудните скали бяха на другия край на язовира - иначе е написано "в непосредствена близост", близо на 30км разстояние, не ги посетихме, нямахме търпение да си тръгнем ... просто потеглихме ...
Равносметката:
- 40лв за една нощувка без закуска в стая-кутийка + сборно над 50лв за "храна" = над 90лв и мноооогооо път за една вечер - пари изцяло на вятъра ... и много лош спомен.

# 207
Макс и Мориц, добре че написа този пост, отдавна гледаме този комплекс, край- отпада  Naughty

Вила Еко Булгара е споменат малко по- горе, нека напиша и аз- красиво и много подредено място, но за лятото. Зимата не става, въобще няма какво да се прави. Стаите и баните са много чисти, но телевизора е сложен ужасно високо и неудобно.
Храната- нищо особено, високо цени...
Лятото сигурно ще е чудесно, градината и басейна изглеждат поддържани, но за студено време не препоръчвам. Добре, че бяхме само за 1 нощувка

# 208
Ето в тази тема има още един коментар за това място, някои неща относно хигиената и "комфорта" доста се покриват, а те са били и през лятото - преживяванията им съвсем други - бунгала, много семейства, деца и язовира по предназначение - за разходки и риболов.
Ето снимка от мен на "завивката" ...
Скрит текст:

# 209
Пак се включвам с едно наистина интересно местенце в нашата непозната Добруджа:

Хотел Наяда до с. Абрит и с. Александрия
http://www.nayada.bg/
Относително нов (3-4год), двойна стая 65 лв
До него точно има малък язовир-развъдник - просто рай за рибарите, безплатен за гости на хотела, за останалите - 10 лв на ден. На пръв поглед се намира насред нищото, но до с. Александрия има местност Текето с малко манастирче, извор и сцена, където лятото има известне местен фестивал. Непосредствено до хотела са разкопките на крепостта Залпада, върху която и в момента се работи - с най-голямата разкрита базилика в Североизточна България, да не повярва човек, че толкова интересни неща имало наоколо. За зимата е запечатана.
Малко по-нататък е местността Суха река с невероятен каньон и пещери-скални манастири. Недостъпни за автомобили, трябва местен водач. Истинско предизвикателство, затова пък наистина прекрасни гледки. Целият регион е защитена местност, заради уникалните растения-ендемити и застрашени видове.

Намира се в община Крушари, на 40 км северно от град Добрич, следователно на около 90 км от Варна. Аз лично направих сравнение с язовир Цонево, на който бяхме пролетта и според мен е твърде прехвален и като природа, и като настаняване. Тук е диво в буквалния смисъл на думата, но затова пък красотата е девствена

Общи условия

Активация на акаунт