Хубави места около Варна - еднодневни и двудневни почивки!

• 163 988
  • 287
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Еко - комплекс Шерба  Peace

# 16
А къде се намира Виви парк?

# 17
  • ВАРНА
Виви парк е в село Осеново.Като стигнеш центъра и свиваш в дясно.Няма указатели табели.

# 18
От Крапец по-хубаво място няма!
http://www.krapets.com/bg/

# 19
Виви парк е в село Осеново.Като стигнеш центъра и свиваш в дясно.Няма указатели табели.
Благодаря ти за обяснението.  Peace

Тук някой бил ли е и отзиви, ако може? Попаднах на това местенце, дори не знаех, че съществува, в близост има и язовир. 
http://www.byalarada.com/bg_menu.htm

# 20
Кои от изброените места става за пикник? Никога не съм ходила. Не става въпрос за печене на месо на огън и голяма компания, а за двама души? Чувала съм, че около Аладжата им такива места, но и че има доста хора, т.е. не можеш да си намериш място...Вярно ли е?

# 21
На Аладжата, в почивните дни, не са поляни за пикник, а са си направо паркинги и измежду колите по някое опънато одеало. Всеки надул музиката, като цигански стан е. По- гнусно място едва ли има.

Моят проблем е, че съм ходила на всички изброени места по много пъти и са ми до болка омръзнали.  Tired  Имам питане само за Еко- комплекс Шерба - какво има там, как е, от кога е? Била съм на Шерба, но само веднъж, за 3 дни и то преди 17 години. Тогава имаше една некомфортна хижа, с обща тоалетна, без баня и близо до нея кръчма, селски тип. Сега промяна ли има?

# 22
Намерих сайт на Шерба
http://sherba.eu/gallery/sherba

Леле, как са я ремонтирали тая хижа, какво чудо е станало!  Simple Smile Реагирам много емоционално, защото най- голямата мизерия в живота си съм изживяла там - зимата, затрупани от сняг, със суха храна в раниците, 3 дена, без баня, в тоалетната имаше 2см дебел лед, в двора дървата покрити от сняг - мокри, няма кой да ги нацепи, ние деца... Студ, не можем да запалим печките. Спала съм с палтото, с 2 чифта чорапи и кубинки - не искам да си спомням просто!  ooooh!  Не знам дали ще отседна в хотела, в който се е превърнала сега, но поне ще го наобиколим да го видим и да се разходим в гората.

# 23
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Още едно хубаво местенце където много ни е харесало  - крепостта Овеч, Провадия.

# 24
Аз и там съм била. Трябва да си сменя местожителството с поне 500км, знам си.

# 25
Пина, а на това Бяла Рада била ли си, сподели моля впечатления.  Praynig

Не останаха за съжаление хубави места за пикник, и аз така знам, че е сега на Аладжа, затова и не бих рискувала да отида, особено търсейки спокойствие и природа. 

# 26
На Аладжата, в почивните дни, не са поляни за пикник, а са си направо паркинги и измежду колите по някое опънато одеало. Всеки надул музиката, като цигански стан е. По- гнусно място едва ли има.

Oф, от това се опасявах... Исках мааалко по-спокойно място за едно одеало, бутилка вино и малко мезе към него...Толкова ли много искам Cry

# 27
В самата къща Бяла Рада не съм била, не съм привърженик на нощувки толкова близо до дома. Наши приятели бяха за миналата Нова година там и бяха мръзнали, но сега сезона е друг, та не знам. Иначе в селото Здравец съм била, то няма нищо особено там. Около селото има гори и поляни. По пътя, преди самото село има отбивки по черни пътчета, но се минава с кола, там сме ходили на пикник, няколко пъти, и нямаше жива душа. Друг вариант за пикник е на Побити камъни, но не където е чешмата, защото там става като на Аладжата, а трябва да се хване черния път нагоре и колкото по- навътре се отива, толкова по- пусто става, защото на първите полянки също има хора. Трети вариант е около Барите - има пътеки, много красива гора и като се поотдалечи човек няма никой, но за съжаление от там минава маршрута на АТВ-тата, които дават под наем от Барите, та току някой те проглуши с бръмчене като на трактор. Хубавото е, че услугата е много скъпа и сравнително рядко се наемат, но все пак се намира кой да бръмчи. Иначе гората там е прекрасна.

Ииии, знам и други спокойни гори, но няма да казвам повече, защото ще спрат да са спокойни  Simple Smile Развихрете си фантазията и ще видите, че около Варна има и други гори и полянки и има къде да се отиде на спокоен пикник. Аладжата е класика от десетки години и цялата сган е изсипана там. Периодично ходим и знам, че все по- лошо става, но наши приятели са харесват данданията там и заради тях се завъртаме от дъжд на вятър, колкото да се убедим, че по- добре не е станало.

За себе си търся интересни места, на които да видя нещо ново, евентуално някакво приключение. За съжаление сме обиколили каквото има в близост до Варна.

# 28
Права си, като се пообиколи се намират, но трябва и човек все пак да знае къде отива донякъде, не че е задължително, така пък е по-интересно. Laughing Много пъти като се връщаме отнякъде към Варна виждам такива местенца и после ми убягват, просто с търсене всеки може да намери своето кътче, което не е пренаселено и да се наслади на природата.
Абе като ученици помня ни водиха на Бултрак-някъде до Албена и още едно, което не мога и не мога да се сетя като име - над владиславовските вили и имаше една рекичка - там ставаше тогава за пикник, беше много красиво, но нищо не успявам да си припомня като ориентир, откъде се минава въобще...

# 29
Права си, като се пообиколи се намират, но трябва и човек все пак да знае къде отива донякъде, не че е задължително, така пък е по-интересно. Laughing Много пъти като се връщаме отнякъде към Варна виждам такива местенца и после ми убягват, просто с търсене всеки може да намери своето кътче, което не е пренаселено и да се наслади на природата.
Абе като ученици помня ни водиха на Бултрак-някъде до Албена и още едно, което не мога и не мога да се сетя като име - над владиславовските вили и имаше една рекичка - там ставаше тогава за пикник, беше много красиво, но нищо не успявам да си припомня като ориентир, откъде се минава въобще...
Bultrac е вилно селище и мисля че вече не съществува или не функционира.. другото място за което говориш е тракийската чешма на пътя след аксаково в дясно една отбивка в гората..

Общи условия

Активация на акаунт