Хубави места около Варна - еднодневни и двудневни почивки!

• 163 979
  • 287
  •   2
Отговори
# 240
Варненка съм и повечето места съм ги обиколила доста пъти. В търсене на интересни пътеки наскоро попаднах на защитената местност Ятата - намира се до Белослав.

Друго интересно място, което мога да препоръчам е Крепост Петрич кале (Село Разделна), намира се 4 км северно от Аврен.

Интересно местенце е, учудих се, че е толкова безизвестно.

Аз от своя страна имам друг въпрос. С милия открихме червен маршрут от кв. Виница до с. Кранево - 14 км е дълъг (около 270 минути вървене) и се минава покрай горичка, поляни и чешми. Някой дали го е пробвал? Имате ли отзиви?

# 241
От Горски кът до Кранево сме вървели, предполагам е същата пътека, но удължен вариант. От Аладжа манастир също може да се тръгне, а Виница е преди нея. Много е приятен маршрута, като за крайградски е страхотен, даже, но последните километри са по асфалт, то иначе няма как да се влезе в Кранево.

# 242
Виница . Кранево Минавала съм го преди много години, дори вече не си спомням как точно стана. Помня само, че слязохме на последната спирка на Виница и там се чакахме цялата група и тръгнахме.

# 243
  • ВАРНА
 Горещо препоръчвам скалния манастир в с.Манастир Провадийско.Лек преход,красива природа,удобно и за малки деца.Малко повече обяснение е нужно за откриването на манастира,но се намира.За еднодневен пикник(защото има рекичка и места за спиране) идеално.

# 244
  • Варна
Горещо препоръчвам скалния манастир в с.Манастир Провадийско.Лек преход,красива природа,удобно и за малки деца.Малко повече обяснение е нужно за откриването на манастира,но се намира.За еднодневен пикник(защото има рекичка и места за спиране) идеално.
Добре, че писа за това място.
Посетихме го и ние в неделя.

Много ни хареса и на нас.
Чист въздух, тишина, спокойствие.

Синът ми беше впечатлен от черепа на кон, може би,
и едно изоставено копито с подковата,
може би принадлежало на същия починал кон,
лека му пръст  Mr. Green

Градско чедо, то никога не е виждало на живо такива неща.

Гледката отгоре, над Кара пещера е много красива.
Заслужава си!
И от това беше впечатлен синът ми,
не само от фосилните находки  Grinning

# 245
  • Най-красивата страна
С дете на 2 години бих отишла в къща за гости с хубав двор .Например в Цонево .
Или в Калимански хан,където има детски кът ,много животни и храната е хубава.А и е много близо до Варна.

# 246
Добре, че писа за това място.
Посетихме го и ние в неделя.

Много ни хареса и на нас.
Чист въздух, тишина, спокойствие.

Синът ми беше впечатлен от черепа на кон, може би,
и едно изоставено копито с подковата,
може би принадлежало на същия починал кон,
лека му пръст  Mr. Green

Градско чедо, то никога не е виждало на живо такива неща.

Гледката отгоре, над Кара пещера е много красива.
Заслужава си!
И от това беше впечатлен синът ми,
не само от фосилните находки  Grinning

http://terrabyzantica.blogspot.bg/2010/02/blog-post_27.html това ли е мястото за което говорите?
или това: http://terrabyzantica.blogspot.bg/2011/06/blog-post_17.html

# 247
  • Варна
Първият линк, Бо.
Обаче не е като на снимката.
Вече не се поддържа и дървеният парапет,
Който тръгва от поляната е паднал.
Горе също и е доста повече с храсти.
Не си личи пътеката, която води до горе
Ние се ориентирахме по падналия парапет.

# 248
Чифлика Чукурово , Барите , Дебелец около язовира , Чудните скали има много вили , механа Гюрлата предлагат крайградска вила , Семеен хотел Гюрлата ,  Арковна разполага с леглова база от 32 места , вила МАРЦИЯНА в Девня , http://www.grupovo.bg/offer_41458.

чифлика Чукурово отдвна  не е сред хубавите комплекси. Хотелската част изобщо не се поддържа, всичко стро и мизерно. Храната не особено добра. Цените са високи

# 249
Здравейте!
Моля за мнения за комплекс Дивата патица, с. Езерец. Благодаря предварително!
Ресторанта е страхотен, кухнята уникална, наистина съм впечатлена. Хотелската част обаче е занемарена.. не е особено чисто, чаршафите са захабени...

# 250
  • Варна
Почти всички варненци пренебрегваме Св.Св. Константин и Елена , може би защото ни е под носа  Simple Smile
Минералната вода там е уникална и приятно топла в мразовитите дни.В СИРИУС  е 37 - 38 градуса , а в АЗАЛИЯ - 35 , на МНО също е топла , но е външен басейн.Ресторанта на МНО ще ви учуди с цените си Simple SmileSimple SmileSimple Smile . На всичко отгоре нищо не ви пречи да си спите у дома - все пак са 9 км.Почти същото се отнася и за Кранево - http://www.thermapalace.com/.

Последна редакция: сб, 07 яну 2017, 07:13 от peterky2002

# 251
Почти всички варненци пренебрегваме Св.Св. Константин и Елена , може би защото ни е под носа  Simple Smile
Минералната вода там е уникална и приятно топла в мразовитите дни.В СИРИУС  е 37 - 38 градуса , а в АЗАЛИЯ - 35 , на МНО също е топла , но е външен басейн.Ресторанта на МНО ще ви учуди с цените си Simple SmileSimple SmileSimple Smile . На всичко отгоре нищо не ви пречи да си спите у дома - все пак са 9 км.Почти същото се отнася и за Кранево - http://www.thermapalace.com/.

Therma Palace определено си е причина да се посети Кранево, но ми идва малко в повече цената. Обичам да давам пари за хубави и качествени почивки, да се поглезя и тн, но не знам дали тук не са се изхвърлили малко.

# 252
Извинете, кой е този открит басейн на МНО? Търсим си открит топъл басейн край Варна, както беше онзи на св Константин и Елена.. него го закриха вече, че се строял и хотел.. та кой е този на МНО?

# 253
  • Deutschland/HE
Извинете, кой е този открит басейн на МНО? Търсим си открит топъл басейн край Варна, както беше онзи на св Константин и Елена.. него го закриха вече, че се строял и хотел.. та кой е този на МНО?

От спирката на автобус 8 тръгваш по посока Слънчев ден и се пада от дясно.

http://www.militaryclubs.bg/node/13

# 254
  • Варна
Последният дали работи още?
Ние бяхме ходили да проверяваме преди няколко години,но беше затворен (може и временно да е било).

Общи условия

Активация на акаунт