КАРТИ ТАРО - 10

• 56 170
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
  • София, Лагера
Направих първия си опит!  Party Моля кажете ми какво мислите ви!

Използвах подредба с 3 карти – Отговор, коментар, съвет.  http://tarotbg.com/bg_BG/cards_settings/view/2/1/  
Попитах разумно ли е да се връщам на работа във фирмата, в която работя.
На отговор ми излезе 4 Ж. Разтълкувах го като ” ако сега се върна, това ще е триумф за мен”. Там ще ми се радват. Нещата биха се развили добре.
На коментар излезе Глупакът. Според мен би било глупаво да се върна там, при положение, че аз самата не горя от желание, нямам какво да дам повече на организацията. Ентусиазмът ми няма да е градивен, изборът ми ще е по-скоро емоционален, но не и разумен.
На  съвет ми излезе Висшата жрица. Според мен тя ме съветва за изчакам, да не прибързвам, като междувременно уча и повишавам квалификацията си.

Моля за коментари!  Praynig

П.п. бих изтълкувала Глупакът и като начало на нещо ново, но понеже звам ситуацията там не вярвам нещо ново да се случи.

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 14:15 от Ноеми

# 586
разум и  ''глупак'' на едно място  Grinning...
 би било добре да си там,всъщност  4 жезли са  добрата атмосфера , наистина добър резултат. коментара е че новото не  се обмисля, а съвета е да се поразровиш в  спомените дали  там не е било твърде подтискащо за теб. защото понякога тази 4 жезли е и задушаване.висшата жрица винаги има нещо на ум,което ние пропускаме,май newsm78

# 587
  • София, Лагера
 smile3544...ще се окажел че освен интуиция и въображение нямам  Blush Mr. Green

# 588
Направих първия си опит!  Party Моля кажете ми какво мислите ви!

Използвах подредба с 3 карти – Отговор, коментар, съвет.  http://tarotbg.com/bg_BG/cards_settings/view/2/1/  
Попитах разумно ли е да се връщам на работа във фирмата, в която работя.
На отговор ми излезе 4 Ж. Разтълкувах го като ” ако сега се върна, това ще е триумф за мен”. Там ще ми се радват. Нещата биха се развили добре.
На коментар излезе Глупакът. Според мен би било глупаво да се върна там, при положение, че аз самата не горя от желание, нямам какво да дам повече на организацията. Ентусиазмът ми няма да е градивен, изборът ми ще е по-скоро емоционален, но не и разумен.
На  съвет ми излезе Висшата жрица. Според мен тя ме съветва за изчакам, да не прибързвам, като междувременно уча и повишавам квалификацията си.

Моля за коментари!  Praynig

П.п. бих изтълкувала Глупакът и като начало на нещо ново, но понеже звам ситуацията там не вярвам нещо ново да се случи.
Ноеми, аз мисля, че страхотно си разтълкувала картите и първия ти опит е много сполучлив!

Като се има предвид въпроса ти -дали е РАЗУМНО да се върнеш на работа - с този глупак - май не много  Laughing странно съчетание, наистина. 4Ж според преди спомената книга за Таро е освобождение. И с висшата жрица, която според мен си изтълкувала много правилно - съвета е по-скоро НЕ. Аз си имам много простичка, сътворена от мен подредба, ако може да се нарече такава изобщо - 2 реда по 3 карти  - какви биха били последствията ако направя еди какво си, и ако не го направя/направя друго.
Така виждаш евентуалните резултати. Може да конкретизираш още или по-общи резултати да поискаш. Според мен това е добър вариант за допитване до Таро -помага ти да се ориентираш, но избора остава в теб. Друго, което съм забелязала е, че винаги излизат ясни карти ако зададеш въпроса за насока, а не като изискване едва ли не да ти се каже как какво да правиш. За насока са ми излизали такива ясни карти, че съм се изумявала!!!  Shocked  
Е, спомням си и един случай наскоро, когато ей така едва ли не изискващо исках да ми се КАЖЕ какво да направя  и то за нещо доста дребно и изтеглих 2 Мечове! Един вид - да не занимавам Вселената с подобни питанки и няма нищо да ми каже, сама да си решавам -едно голямо НЕ ЗНАМ! Смях си се сама тогава  tooth tooth
Така че ако искаш, помисли си отново добре и ако искаш хвърли по 3 карти.
НО винаги помни как точно си задала въпроса, и когато се объркаш в много тълкувания, се ВЪРНИ на точния въпрос, който си задала, и тълкувай в неговия смисъл.
Това на мен много ми помага.

Последна редакция: пт, 23 мар 2012, 21:45 от Jassmin

# 589
ot kade moga da si gi zakupq kazaha mi ot ezoderi4en magazin no nz kade ima v plovdiv Simple Smile)))

# 590
  • София, Лагера
Благодаря ти,  Jassmin!   bouquet
Вчера си взех и колодата на Уейт и като посвикне малко с мен и аз с нея, ще пробвам по твоя метод с 3-те карти  Peace
Искам да споделя, че вчера се сдобих и с тази книга:

Тук може да се види и съдържанието й:
 http://www.tarot.de/content/book_detail.php?id=106
Много ми хареса, вътре е като учебно помагало, не е художествена литература  Laughing Цялата информация е структурирана в таблици и е супер синтезирано! Има и значенията на самите символи и цифрите.

# 591
картите  се продават  в повечето книжарници Simple Smile

# 592
Искам да попитам имат ли картите таро връзка с астрологията ? Видях мнението за домовете но друго не намерих.А в уикипедия като гледах Thoth Taroth Deck там имаше връзка с зодиака и планетите.Може ли някой да ми обясни по подбробно ? Защото смятам че ако има някаква връзка с зодиака то това означава че е сгрешено защото зодиака се състои от 13 зодии а не 12.

# 593
  • София, Лагера
Момичета, не мога да схвана нещо съществено и ви моля за вашето мнение!  Praynig
Виждам, че има 2 варианта за четене на картите - едните отчитат положението на картата (дари е права или обърната), другите - не. Но като гледам тълкуванията на права или обърната карта са полюсно противоположни. Кое в случая е "вярното", има ле такова въобще.
Например изтеглих карта за деня 2 М, обърната. Ако оттичам позицията  й, това говори за конфликт. Ако не я отчитам, то е избягване на конфликт. newsm78

# 594
така като те чета Ноеми , чета моите въпроси в началото.

за мен  беше сложно да  се вмъкна във втора позиция на КК, и на отрицателна карта в 10 позиция на КК. мился че разбирам какво питаш и аз съм задавала такъв въпрос, но май отговор трябва да намериш сама, понеже  не получих май и аз навремето...хихи... та на положителна позиция да се яви отрицателна карта , нали?  ако теглиш с обърнати карти , ги тълкуваш като обърнати такива.

двойка меч- общо казано карта на  примирие,временно, а днес  щом е обърната значи, назрява конфликт...

карти таро имат връзка и обяснение със и за много неща, та дори и в нумерологията,сънищата...

# 595
  • София, Лагера
Благодаря ти за бързия отговор, Меги!    bouquet
В случая просто си теглих карта за деня. Някак ако беше сред други карти, да разбера от контекста за какво става дума. А така - самотна, само ме обърква  Laughing Още повече, че около мен няма каквито и да било конфликти - ни за разрешаване, ни за потушаване, ни за бой  Wink Сигурно престои, но така не разбирам много какво точно предстои  newsm78

# 596
  • София, Лагера
Така, да си отговоря сама  Laughing (може пък на някого да му е полезна тази информация):
И двата варианта са добри и дават резултат. В крайна сметка това не е точна наука и зависи много от интерпретацията.
Най-важното е човек да е решил предварително кой вариант ще използва. Ако ще взема предвид и позицията на картата, тогава картите трябва да се размесват или с няколко последователни цепения и завъртания на горната купчинка, или с произволно въртене на масата (за да бъдат наистина разбъркани).

# 597
Отново комбинации за взаимоотношения. Въпросът на жената ми се стори глупав, но картите са интересни. Пита се дали Х. ще има чувства към нея
Звезда + 2 чаши+отшелник + любовниците+паж чаши + света+асо пентакли+дяволът+паж пентакли
Аз гледам на на 7 карти, рядко на повече, но добавих още 2 Simple Smile
Първите 4 карти представят сегашното положение.
Според мен този мъж отдавна има чувства към нея и от много време си мисли за нея. В момента не са заедно и даже не общуват, поради някакви обстоятелства, които не ми се казаха, но смятам, че жената в случая е направила изборът и е оставила Х. сам, това се вижда по отшелника до влюбените.
Дайте мнение след 4тата карта - развитието от емоционална гледна точка какво ще бъде според вас  Simple Smile

# 598
хубава е тази подредба и ми се иска да споделиш малко повечко за нея, как се  сработи,на кои въпроси е подходяща , как е усещаш. аз лично се запъвам на тази с три карти-или неподходящ е въпроса към картите,или самото усещане  ни води не като отговор, но и като време през минало и малко след миналото Simple Smile ... обичам КК , сложен е  но ме кефи,понякога не успявам да уловя всичко от  това което искат  да кажат картите...

но да се върна на 5твоите карти - звездата там където е  ми се струва че  или дамата често пита  такъв въпрос, или наистина картите са  нейната  ''надявка''. за дълбоки любови картите не ми говорят, но за  интимен помисъл -да. Wink

# 599
хубава е тази подредба и ми се иска да споделиш малко повечко за нея, как се  сработи,на кои въпроси е подходяща , как е усещаш. аз лично се запъвам на тази с три карти-или неподходящ е въпроса към картите,или самото усещане  ни води не като отговор, но и като време през минало и малко след миналото Simple Smile ... обичам КК , сложен е  но ме кефи,понякога не успявам да уловя всичко от  това което искат  да кажат картите...

но да се върна на 5твоите карти - звездата там където е  ми се струва че  или дамата често пита  такъв въпрос, или наистина картите са  нейната  ''надявка''. за дълбоки любови картите не ми говорят, но за  интимен помисъл -да. Wink

Здравей Меги  Simple Smile
Подредбата няма точно определени позиции сама си я "открих" много ми е удобна, един вид - моя начин. Забелязала сам, че когато гледам със 7 карти винаги първите 3-4 карти показват минали събития и какво се случва в момента, а останалите - евентуално развитие на събитията и влиянията в тях. Сякаш излизат събитията в последователен ред. Келтският кръст е много по-хубава подредба, много точна и дава изчерпателна информация, особено ако тегля допълнителни карти на определените позиции. За развитие на нещата в събитиен план е супер.  Simple Smile Но понякога, особено за въпроси, засягащи чувства предпочитам да гледам със 7-8 карти една след друга.   Grinning
Имам въпрос, в тази подредба картите са огледало на чувствата на жената, но тя конкретно питаше за тези на Х., виждаш ли картите изцяло като нейните чувства и ако да, защо?

Общи условия

Активация на акаунт