КАРТИ ТАРО - 10

• 56 210
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
  • София
           Тази подредба се използва, когато се колебаем какво точно иска да ни каже определена ситуация в живота. Също така може да се използва за уточняване значението на някоя карта в вече направена друга подредба. Някои ползват подредбата за анализ на сънища.

(1) - същността на въпроса, негова основна характеристика или детайл

(2) - това, което ситуацията не е

(3) - това, което ситуацията е

(4) - най-вероятен краен резултат, така както стоят нещата в момента

Понякога значенията на карти (2) и (3) са много близки, но именно в това е тънкостта да се схване основната им същност и различия.

Въпрос: Каква е истинската причина С (жена) да срещне Т (мъж)?

1 - 6П; 2 - Асо Ч;  3 - Крал Ж;  4 - Смъртта

Въпрос: Каква е истинската причина мъжът Т да срещне жената С?

1 - Слънцето;  2 - Отшелникът;  3 - Асо Ж;  4 - 7 М

Ще съм благодарна на коментари и тълкувания!

# 571
Искам ви да попитам какво означават дворцовите карти на 10та позиция в келтския кръст, когато става дума за взаимоотношения.

По всякак вероятност това е питащата.Една от характеристиките на ДП е -самотна жена без много опции за действие.

Напълно съгласна съм с това тълкуване - няколко пъти когато при такъв въпрос  са ми излизали кралици на поз 10 - обикновено е пасивност на ситуацията като цяло. Особено пък КП! Никога не са зна4ели оба4е др жена. Това биха показали по-скоро др карти, като се има предвид въпроса.
Рицар жезли ве4е е опр е действия.

# 572
Цитат
Въпрос: Каква е истинската причина С (жена) да срещне Т (мъж)?

1 - 6П; 2 - Асо Ч;  3 - Крал Ж;  4 - Смъртта
Търсила е сигурност , но само трохите от трапезата са останли за С. Има и някава кармичност. (не е  довършване не нещо от минал живот ,а урок за научаване  в този)

Цитат
Каква е истинската причина мъжът Т да срещне жената С?

1 - Слънцето;  2 - Отшелникът;  3 - Асо Ж;  4 - 7 М

Май е трябвало да укрепи самочувствието си чрез  ная. Не на неин гръб ,а благодарение на нея.
И ,Флам, май Тайната на Великата Жрица е по-подходяща подредба на така зададените въпроси Там има и виляния в минало , сега и в бъдеще ,подсъзнателни импусли , и даже отговор ако е ГА....

Последна редакция: пн, 19 мар 2012, 06:06 от shopkata

# 573
докато не съм се искушила да ви изчета ще пиша за картите на ФЛАМ Simple Smile

Каква е истинската причина С (жена) да срещне Т (мъж)?
1 - 6П; 2 - Асо Ч;  3 - Крал Ж;  4 - Смъртта

дамата е  загубила преди време частица от себе си и сега се дава парче да  дотамъни,но все пак това не е истинско голямото нещо, според мен. това е времено лечение, което ще и помогне да преодолее онова от миналото. за нея това сега е нов чист въздух.

Каква е истинската причина мъжът Т да срещне жената С?
1 - Слънцето;  2 - Отшелникът;  3 - Асо Ж;  4 - 7 М

тук ситуацията  не бих казала че е същата но той е наистина парчето от пъзела на горната дама.той няма дълбоки мотиви  да е търсел точно нея, но тепърва започва да осъзнава това което има чрез нея.

# 574
  • София
Шопи, Меги, благодаря за тълкуванията!
Много интересни и мисля верни неща сте писали.

Шопи, при възможност и вдъхновение, ще погледна и подредбата на Жрицата.
Аз опитах и с тази - "Направления" http://johnyg.org/forum/index.php?topic=16.msg17917#msg17917 , но после размислих и заложих на по-простото...

# 575
flam_e, писах ти на лични, във Форумът.

# 576
  • София
flam_e, писах ти на лични, във Форумът.

Simple Smile Отговорих Simple Smile

# 577
  • София, Лагера
Момичета, нещо се обърках яко  Rolling Eyes. Колкото източници на информация има, толкова различни тълкувания на картите намирам, особено но малките аркани. Дори и да не са коренно различни, то оформят толкова широки граници, че е доста объркващо и не особено ефективно за тепърва учещия се... Confused

Моля споделете вие как сте се учили!  Praynig

Някой ходил ли е на курс и ако да - какво е учено там?

# 578
# 579
  • София, Лагера
Мерси, МегиPeace И него чета  Laughing Wink
заедно с това:

и разни сайтове, да не ги изброявам. Именно затова се обърквам.

Ти от тази книга ли си се ръководила основно?

# 580
Ноеми, книгата, която Меги ти е показала е една от най-добрите. Тази, която ти с и показала, съм чела от тук от там, не ми допадна. Освен книгата, от всички сайтове аз най-горещо ти препоръчвам www.biddytarot.com и www.tarotreadingpsychic.com - този втория, особено описанията му в любовните значения, е много много добър. Има и други сайтове. Ще си позволя да ти дам един съвет - не се опитвай наведнъж да изчиташ все що има. Всичко идва с времето и практиката - пада се нещо еди как си, чудиш се,  търсиш, гледаш, познаваш, не познаваш, с развитието на събитията виждаш значения и т.н. Бъди търпелива към себе си, това не се учи наведнъж, а постоянно. А интуицията -  аз лично смятам, че е много важна.
Желая ти успех и търпение!

# 581
naia хвърлих ти карти - как ще се развият отношенията ти с Добромир...
1 асо пентакли
2 крал пентакли
3 7 пентакли (отдолу)
4 рицар жезли (отзад-отминаващи влияния)
5 император (отгоре)
6 7 меч
7 висшата жрица
8 асо меч
9 кралица меч
10 5 чаш
На келтски кръст, чакам мнението ти и после ще споделя моето

# 582
  • София, Лагера
Jassmin, сърдечно благодаря за отговора!   bouquet Ще наблегна на тази книга! Права си за това, че аз подхождам като към Тарото като към изпит в университета  Laughing - чета наведнъж от всички възможни източници, отритвам се да си систематизирам информацията в главата и се старая се да запаметявам всичко. Винаги досега съм си представяла, че първо е теорията, после - практиката (ако знаеш как се учих да карам ски...  Laughing) Може би това наистина не е правилния подход в случая. Никога досега не съм си използвала интуицията, да не кожа даже че си мисля, че нямам такава . Една от причините да се захвана с картите е именно тази - да видя, аджаба, имам ли и аз такова нещо, съществува ли.

Меги, още веднъж благодаря за съвета!  bouquet

# 583
  • София, Лагера
Момичета, имам въпрос. Какво ще рече "картата, която те представя" card to represent you? Това сигнификатора ли е? Виждам, че има вариант да се определи по дата на раждане. Ползвате ли този метод или го определяте по друг начин?

# 584
по кк за добромир...
сякаш всичко остава безпочвено, неуловен момент. и да е имало знак то той не е използван за действие. всеки е останал на своята вълна от надежди,желание,страхове-неразгърнати обаче.предстоят изаснявания.

Общи условия

Активация на акаунт