КАРТИ ТАРО - 10

• 56 227
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
въпросът е ясен.... всеки си има своят начин на подредба....аз обичам да гледам с 5 карти защото те ми дават най-точен отговор на въпроса....

# 556
въпросът е ясен.... всеки си има своят начин на подредба....аз обичам да гледам с 5 карти защото те ми дават най-точен отговор на въпроса....

ОК,naia, това е на-важно - който гледа да си е наясно какво пита и какво му казват картите и да дава ясни отговори. Peace

Ноеми, защо избра Марсилско таро? newsm78

# 557

Момичета, седя, чета книгата, гледам картите... както съветват навсякъде. Но аз в малките аркани нищо не виждам, защото те се състоят само от съответния брой чаши, пентакли и т.н.  newsm78 Освен да ги преброя друго сякаш няма какво да ги правя  Rolling Eyes Няма и как да ми направят асоциации даже, защото няма нищо, за което да се хвана... бъркам ли нещо, бързам ли, какво ли? Rolling Eyes
Някой тук използва ли Марсилско таро?
Аз използвам Марсилско таро вече  почти 2 години и мисля, че това е най-лошия избор за таро за начинаещ. Защо?  1 - В него няма АБСОЛЮТНО никаква символика, освен в големите аркани, но и там тя е много постна. 2- Ще ти трябват месеци, за да се ориентираш с него, поради липсата на символика + това в началото даже ще бъркаш кои са мечовете кои са жезлите  Laughing Аз карам с него вече толкова време, защото е първото ми таро и някак си съм се привързала към него, колкото и смешно да звучи, но сериозно вече мисля да си купя ново, защото в гледанията мога да разчитам само на усета си за всяка карта и липсата на каквито и да е символи ми изиграва много лоша шега в тълкуването. Съвета ми е да си купиш картите на Уейт - те са перфектни за теб и много бързо ще ги усетиш.
Избирала си го, защото е вървяло с книжката и това те е заблудило, нали?  Grinning

П.С. Някой друг може ли да анализира въпроса ми, по скоро последните 2 карти?

# 558
  • София, Лагера
Ами не, не върви с книжка. Книга отделно си взех. В магазина ме намери един човек, и ми го препоръча. Професионалист. Каза ми, че така ще се науча да тълкувам комбинациите заради символизма им и да усетя картите, без да се разсейвам от картинки.
Днес му се обадих. Ще се видим и ще ми помогне да започна.
Ще се опитам все пак... (ако знаете на каква клавиатура пиша  ooooh!  Simple Smile пиша на БДС, а на клавиатурата ми няма изобщо БГ букви  Simple Smile. То да нямаше никакви щеше да е по-лесно, ама тез латинските объркват много) Mr. Green сори за лиричното отклонение  Peace

Eskar , ти как се учи на твоето Марсилско?

# 559
Ами не, не върви с книжка. Книга отделно си взех. В магазина ме намери един човек, и ми го препоръча. Професионалист. Каза ми, че така ще се науча да тълкувам комбинациите заради символизма им и да усетя картите, без да се разсейвам от картинки.
Днес му се обадих. Ще се видим и ще ми помогне да започна.
Ще се опитам все пак... (ако знаете на каква клавиатура пиша  ooooh!  Simple Smile пиша на БДС, а на клавиатурата ми няма изобщо БГ букви  Simple Smile. То да нямаше никакви щеше да е по-лесно, ама тез латинските объркват много) Mr. Green сори за лиричното отклонение  Peace

Eskar , ти как се учи на твоето Марсилско?
Не виждам как символиката може да те разсейва, тя даже играе голяма роля в тълкуването особено ако се пита за болести, операции и т.н. Но това явно е лично мнение  Grinning
ТА, много е важно да правиш асоциации с Марсилското таро и ще можеш с този сайт http://sha-tarrot.blogspot.com/2011/02/swords_2778.html Прекрасен е, за всяка карта са дадени по няколко вида карти от различни колоди и има много богати обяснения, за някои даже и комбинации  Hug
Научих се с времето - започнах да ги усещам и чрез този сайт - като ми се падне карта в главата ми изникват образи на карти от други колоди  Grinning

# 560
  • София, Лагера
Благодаря, Eskar   bouquet

А следващата колода, която си взема, ще бъде на Леонардо: http://www.star-taro.ru/?p=636. Акъла ми взе, но ми е много неразбираема, различна от повечето, дори задължителните елементи отсъстват.
Т.е. харесва ми само визуално.  Crazy

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 21:03 от Ноеми

# 561
Искам ви да попитам какво означават дворцовите карти на 10та позиция в келтския кръст, когато става дума за взаимоотношения.
Пример, гледам на жена- как ще се развият отношенията й жена с мъж и на 10 та позиция се пада кралица пентакли. Жената е тъмна, това значи ли, че мъжът ще бъде с нея или просто ще си има друга? Също искам да ви попитам на последна 10та за рицар жезли освен пътуване и съобщения през граница какво може да бъде?

# 562
опитах се да обясня за марсилско и уейт...-  ако е само със символи може да има затруднение, но не се притеснявай , сега ти е объркано защото картите са доста , със или без картинка  пак щеше да има въпросче . Simple Smile . има  хора които гледат по картинки, има и такива на които не са им нужни картинките , доста се е писало и спорело тук и там.  Mr. Green
 сега, виждаш че ние пишем картите и не слагаме често картинката- на мен не ми е нужна,защото  чета картата по символа, но все пак с картинка е по- цветно и детйлно, ако нямаш онази ДАРБА , за която говорехме,тя прави от картите филм...някои го умеят Heart Eyes

в КК на 10 когато излезе дворцова карта показва често човек. чела съм че  се прави нов КК и за сигн. се ползва дворцовата за да се изясни появата му.

# 563
ех никой ли не иска да ми гледа относно мъж(борислав) за по точно...  наистина не съм в кондиция да си гледам на мен

# 564
  • при Дядо Коледа
Някой има ли желание и на мен да гледа? Много ми е интересно,но не разбирам нищо от карти таро. А и в момента ме мъчат два въпроса-единия е много важен за бъдещето ми,иска ми се да знам г/д как ще се развият нещата. Ако някой има желание,ще задам въпросите си   bouquet

# 565
Ноеми ,
ще си кажа и аз мнението за първи стъпки .
Подобно на теб от луд мерак влязох в книжарница и си взех Таро на търсещия + книжката. Много красиви ГА, но малките нищо не ми говореха. След няколко месеца ми стана ясно , че няма да се разбера с това таро и отново в книжарница за друго  Simple Smile.
Но втория път ги разгледах по- спокойно и си избрах Друиди и Уика + книжка. Вече 2 години гледам с него и ми страшно любимо  Heart Eyes.
Taka , че ако не ти допада Марсилското , можеш да си избереш друго  , апосле и друго и друго ...  Flutter  Hug.

Последно се сдобих с това :
Shadowscapes tarot:
http://taroteca.multiply.com/photos/album/473/Shadowscapes?& … %2Fphotos%2Falbum
Много е нежно и красиво   Heart Eyes, пълно е с детайли. Само не ми харесва , че са малко бледи картите .

Като начало още ти препоръчвам да прочетеш и предишните теми , като започнеш от първите . Има доста полезности  Simple Smile. Аз съм ги чела 3-4 пъти  Simple Smile.Разбира се има и други форуми с богата информация . Много са местата от където можеш да се учиш. Но личния опит е най - важен  Peace.

Успех ! Hug

# 566
Искам ви да попитам какво означават дворцовите карти на 10та позиция в келтския кръст, когато става дума за взаимоотношения.

По всякак вероятност това е питащата.Една от характеристиките на ДП е -самотна жена без много опции за действие.

# 567
  • София, Лагера
Мерси, elena   Peace Аз чета другите теми, но има доста изписано, а това отнема време. Като ученичка си преписвам най-важното  Wink Сега ще пробвам Марсилското и ако до месец-два не се ориентирам, ще си взема друго. Peace Да видим как ще потръгне "ученето ми".

А, момичета, какво правите с колодите, които по една или друга причина не ползвате?

Вижте какво намерих, карти с написано накратко значението на самата карта:  newsm78
http://www.aeclectic.net/tarot/cards/quick-easy/

# 568

По всякак вероятност това е питащата.Една от характеристиките на ДП е -самотна жена без много опции за действие.
Благодаря ти и на меги  Simple Smile В случая не означава ли, че тя ще има връзка с този мъж, т.е. не символизира ли нея като стабилност и удоволетвореност в цялата ситуация и от отношенията им, тъй като си пита за развитие на взаимоотношенията, а на келтски се пада на 10та позиция??
naia В момента картите ми не са в мен, но когато имам възможност ще ти хвърля

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 20:29 от Eskar

# 569
няма проблем ще чакам важното е че имаш желание  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт