КАРТИ ТАРО - 10

• 56 153
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
Eskar, има ли някаква стандартна подредба на Келтския кръст, която се ползва? Аз отново намирам различни, които на различните позиции имат различни значения.

Например:
по Банцхаф позиция 3 е this crowns you
докато по друга схема е distant past

пак се обърках  Rolling Eyes hahaha
При тарото няма нищо стандартно в който и да е аспект свързан с картите  Grinning Всичко е до индивидуалността на човек и усета му, а тълкуванията в интернет ги приемам като основа за всяка карта, но няма точна теория какво значи картата . Ти сама трябва да усетиш с коя разновидност на келтския кръст ти е най-добре да гледаш. Гледали са и хора с дългогодишен опит, при които картата, която описва миналото за тях е близко бъдеще. При мен например карти 1+2 са основното в ситуацията, карта 3 под тях - емоционалното състояние на човека или това, което не се вижда, карта 4 (отзад) това са отминаващи или влияния, или обстоятелствата в ситуацията и много рядко излиза далечно минало. 5 (отгоре) показва настоящето - влияния и събития, които ще  се случат до дни или в момента се случват, 6 бъдеще и другите позиции са си типичните за келтския.
Не робувай много много на определенията в интернет, хвърляй си карти ден за ден и си води дневник - така ще натрупаш голям опит и ще започнеш да ги усещаш, а там е цаката   bouquet

# 616
интересно... едва ли  може да е вярно, според мен. просто корена на картите  е далеч,далеч назад, кой знае  в какъв вид са били....но за да се рисуват само знаци и с оскъден цвят, те са залагали на  познанията си,умеели са точно да влизат в  енергията ,картината на картата,което  сега  го прави само един от познати които се занимават с таро. друг гледа  изображение, и това с изображението е  подсказване на подсъзнанието да тълкувяа образа, а онези с  дарбата  не има трябва  картинка, достатъчно е да видят символа на картата...
 затова се  спори дали за начинаещ е добре без картинки или такива с елементи.
е смятам че с един уейт за начало е добре,после  може и с марсилско(поне за мен става този вариант,но пак залагам на първообраза вече който съм създала имено заради картинката и  елемента на картата) няма начин...
 ако няма дълбока интуиция,и ''око'' да вижда и черпи от друг свят  , няма да стане нищо, освен ако нямаш и други познания в езотерика или окултното  Thinking
Цитат
По мое мнение в това е тънкостта, да се доверяваш на интуицията и да се сприятелиш с картите. Не е толкова важно къде какво пише, а на теб какво ти разкриват картите и какво се случва в действителност.

Peace Peace Peace

# 617
за КК - който ти е по-лесен, разликата е в подреждането, инък общо взето символа на позициите  са си подобни. за мен  лесен е този вариант, не в гръг...можеби  и в смаото редене,можеби съм навииканла на -мин-наст-бъд....ще  си го харесаш сама

3   
5 1 6
   4

# 618
  • София, Лагера
Благодаря ви, момичета, наистина сте ми безценна помощ и кураж!  Hug  bouquet

# 619
Отношение на моя приятелка към мен
1/2 - 6 жезли + императрицата
3 - кралица чаши
4 кралицa пентакли (отзад, отминаващи влияния)
5-отшелник (отгоре)
6-крал меч (5 чаши, асо чаши)
7-обесения
8-страшен съд
9-светът
10-висшата жрица (асо жезли+крал жезли+8 меч+ асо меч)

Моля за мнение главно за големите аркани в последните позиции (:

Последна редакция: сб, 14 апр 2012, 15:48 от Eskar

# 620
  • София, Лагера
Eskar , на позиция 6 имаш три карти, на последната -5. Защо слагаш по толкова карти (и как)?

П.п. нали за Келтски кръст става дума?

# 621
Eskar , на позиция 6 имаш три карти, на последната -5. Защо слагаш по толкова карти (и как)?

П.п. нали за Келтски кръст става дума?

Това са допълнително изтеглени карти. Можеш да теглиш карти допълнително, за да изясниш отговора,  всеобща практика е

Последна редакция: пн, 16 апр 2012, 22:56 от Eskar

# 622
Отношение на моя приятелка към мен
1/2 - 6 жезли + императрицата
3 - кралица чаши
4 кралицa пентакли (отзад, отминаващи влияния)
5-отшелник (отгоре)
6-крал меч (5 чаши, асо чаши)
7-обесения
8-страшен съд
9-светът
10-висшата жрица (асо жезли+крал жезли+8 меч+ асо меч)

Моля за мнение главно за големите аркани в последните позиции (:

Здравей, Ескар, малко късно, но да споделя какво мисля аз: общото ми впечатление е за добронамерена, обичаща те и загрижена за теб жена - като да има покровителско отношение към теб - като майка, като по-голяма сестра. Струва ми се , че може би се е опитала да ти повлияе за нещо, или да ти даде съвет, който ти да не приемеш, и тя сега оттегля съзнателно влиянието си към теб и ще е пас така да се каже в близко бъдеще.  Засегнала ли се е от нещо?
Според мен тази жена ти е истинска приятелка.

# 623
Здравейте на всички!От доста време ви следя с много голям интерес,но така и не се престрашавах да пиша,тъй като имам голям интерес към Таро,но все още нямам опит.
Ще се радвам ако някоя от вас при свободно време погледне и за мен.Става въпрос за отношения с Д.Какво се случва.Много ще съм ви благодарна.
А аз продължавам да чета и да се пробвам дано успея поне малко.

# 624
Здравей, дай все пак малко повече инфо - любовни отношения ли са, връзка, нещо конкректно тревожи ли те?

# 625
Любовни отношения са или поне бяха вече и аз незнам.Тревожи ме факта,че от седмица незнам нищо за него а аз не съм в Бълагия.

# 626
Млако помощ за КК - на 6 позиция Асо жезли + Луна и Звезда
на 10 позиция - 3 меч + Слънце и 5 пентакли.
Затрудняват ме комбинациите Луна + Звезда  и Слънце + 5П, тъй като за мен са противоположни карти.
Въпросът е за очаквани професионални промени.

Последна редакция: сб, 28 апр 2012, 09:37 от Dojh

# 627
 Dojh-  10 позиция - 3 меч + Слънце и 5 пентакли- непълно задоволство.
 на 6 позиция Асо жезли + Луна и Звезда- разминаване между действителност и план,ако работата е нова вероятно ''бляскава рекласма'' .

# 628
Не е нова, но се чудя дали е раздяла с колежка или напускане на работа, тъй като и двете са еднакво възможни.
Хвърлих КК на въпрос за смяна работодател и излезе Рицар Чаши + Обесения и 6 пентакли- нова работа?

Последна редакция: сб, 28 апр 2012, 19:25 от Dojh

# 629
не мисля Рицар Чаши + Обесения и 6 пентакли- нова работа?- по-скоро надежда да има по-добра такава.Уклончива ситуация,ни така ни иначе, а за трите меча вероятността дамата да е обидена,засегната,изобщо  някак лично приемане на  всичко случващо се около нея е навежда на мисълта  ''да мога да се махна'' ...

Общи условия

Активация на акаунт