Подправки в саксии

• 136 480
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Посадих магданоз в 3 саксии на 13.03 и за мое учудване преди 2-3 дни се показаха, сега са по 1-2 см  Hug Предният път, когато садих магданоз, чаках над месец да покълнат семенцата. За сега върви чудесно  Party Планът за тази година е да посадя и домати на терасата. Дано се получи  Thinking
Какво пише на пакетчето магданоз като сорт, ако е купешко семето? Аз сях в оранжерията около 3-5 февруари и вече си има магданозени листенца, но ми е интересно дали има някой много бързо развиващ се сорт.
А босилекът пониква за около 5 дни, но трябва да е на топло. Моят поникна бързо и реших да преместя кофичката в оранжерията. През нощта е завит с найлонче, но си го върнах, защото не расте. Явно нощните температури го стресират. През август експериментално засях босилек и се разви много скоростно. След това раздадох разсада, защото нямам зимни условия да го гледам.
Не запазих пакетчето, само си спомням, че го купих от Кауфланд и беше магданоз гигант.

# 271
Това се получава при бурния растеж ,нещо подобно на стриите ,не е опасно за растението. Колкото повече расте ,толкова повече ще добива такъв вид ,процес на вдървяване накрая ще изчезне зеления цвят и ще стане сивкаво кафява кора като на повечето дървета,само маладите клончета ще са зелени и след 2-4г. и при тях ще стане така. Не се притеснявай.Не го преполивай ,  лимоните и разните подобни не обичат прекалената влажност. И май наистина не е много мястото на питането тук и най вероятно правоимащите ще затрият или преместят което където трябва.

# 272
  • Варна
Това се получава при бурния растеж ,нещо подобно на стриите ,не е опасно за растението. Колкото повече расте ,толкова повече ще добива такъв вид ,процес на вдървяване накрая ще изчезне зеления цвят и ще стане сивкаво кафява кора като на повечето дървета,само маладите клончета ще са зелени и след 2-4г. и при тях ще стане така. Не се притеснявай.Не го преполивай ,  лимоните и разните подобни не обичат прекалената влажност. И май наистина не е много мястото на питането тук и най вероятно правоимащите ще затрият или преместят което където трябва.
Благодаря! Hug

# 273
Босилека ми поникна , обаче от магданоза  и мащерката още нищо няма

# 274
При мен само джодженът е поникнал, а магданоз, босилек и сминдух - не.

# 275
Ще им дам още малко време шанс да се покажат, пък дано не се налага наново да садя

# 276
Момичета,
купих си семена на копър и магданоз от Кауфланд.
Семената са на Semas, Производител Румъния.
Някой има ли някакво наблюдение за този продукт?
Ползвали ли сте ги и друг път?
Сега ще си взема пластмасови сандъчета и ще ги посадя и да видим какво ще стане.
Колко често трябва да се поливат?

# 277
  • София
Момичета, имам нужда от помощ.
Реших да се правя и аз на пишман домашна градинарка и засадих семена  - магданоз, копър, мащерка и босилек. Копъра и магданоза излязоха най-бързо, обаче и най-бързо гледам, че ще умрат. Стигнаха до 5см., но едно по едно клюмват и умират. Не мога да разбера на какво се дължи. Засях ги направо в саксии, имат светлина - на перваза на източен прозорец са, поливам ги редовно, обаче пълен провал. Мащерката и босилека също са поникнали, но си мисля, че и те ще последват копъра. А съм много ентусиазирана, къде греша?

# 278
  • София/Варна
Вероятно са много нагъсто и се задушават едно друго стъбълцата.

# 279
  • София
Да не би да ги поливаш много - като са малки нямат нужда от много вода

# 280
  • София
За гъстота - в една саксия съм сложила половината семенца от пликчето. Може би трябва съвсем на рядко да се засаждат, незнам.  newsm78 А за поливането - поливам ги като видя, че няма вода в чинииките и почвата отива към изсъхване - може би на 2-3 дни.
Мога ли да ги спася изобщо, или направо да махам клюмналите стебълца и да засаждам нови?
Решила съм да направя втори опит, ако не стане пак, си оставам само със сакъзите - те поне ме слушат безотказно.... Laughing

# 281
  • София
Аз бих ги поливала доста по-рядко  Naughty Защо не разровиш малко почвата след втория-третия ден, за да видиш дали отдолу има влага, защото когато са малки коренчетата има са много нежни и много лесно загниват.

# 282
Аз моите ги засях направо навън...явно затова не никнат

# 283
За гъстота - в една саксия съм сложила половината семенца от пликчето.
В една саксия може да се засее една щипка семенца. Половин пакетче е много. Дръпна едно коренчета и виж как изглежда. Ако е загнило, значи си преполяла. Опитай да разредиш растенията.
В една саксийка имам 12 босилека, но това е разсад. Ако не ги разсадя, нямат шанс да просъществуват.
Навън сях магданоз, копър, но е студено и нищо не никне.

# 284
Имам една саксия салвия и една с мента. Взех ги от Хит, много им се радвам.

Общи условия

Активация на акаунт