Подправки в саксии

• 136 452
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
След това слагаш всеки един стрък  във форми за разсад или в кофички, може и в чашки от кафе. Чакаш да пораснат и ги засаждаш където искаш. Поне аз винаги така процедирам. Peace

# 211
Catalonia, сега докато са още крехки стръкчетата или да изчакам още малко да укрепнат? Сега мисля, че бих ги скъсала, ако пробвам да ги извадя, понеже са доста тънки newsm78

# 212
Още малко трябва да пораснат, да укрепнат стъблата. Може би около 10+ см трябва да станат.

# 213
И аз така си помислих, но реших да попитам за по-сигурно. Мерси  Peace

# 214
Здравейте, днес си купих мента в саксия.
Тъй като единият стрък е много дълъг, от магазина ми казаха, че мога да го откъсна, да го сложа във вода и щял да пусне корени. Само че не мога да намеря из гугъл потвърждение на това в сайтове с методи за разсаждане на мента. Не искам да чупя стръка без да съм сигурна, че ще се получи.
Някой пробвал ли е така да разсади?

# 215
Става, но така или иначе там където го клъцнеш, отново ще избият листа. Peace

# 216
  • Пловдив
В магданоза ми се появиха бели и жълтеникави, като малки червейчета. Не са точки, а малко по-дълги. Пръсках ги с вода, потопена с бял равнец,но не се махат. Как да се отърва от тях?

# 217
В събота си купих мента и чубрица в кофички. Досега не съм имала, обаче чубрицата даже вече я използвах  Simple Smile Имам и босилек, но нещо капризен ми се струва.

# 218
Босилекът ми биде изгризан до дъно от сини бръмбари. Следващият път ще го държа вътре вкъщи  Laughing

# 219
  • София
Аз, продължавам с невежите въпроси.
Магданоз в саксия, за Embarassed "еднократна" употреба ли е? В смисъл като го обера (режа го с ножица, моля поправете ме ако греша), да очаквам ли да поникнат нови стръкчета  или да го хвърля?

# 220
Би трябвало да тръгне пак. Като го режеш, ще го стимулираш да расте още повече. Майка ми го реже в градината и става по-гъст и хубав, но в саксия, нямам наблюдения как ще се развие.

# 221
  • Sofia
И в саксията расте. Моя го подстригвам 1-2 пъти седмично и пак си избуява, но гледам да не го оставям съвсем без листенца. Оставям по 1-2 на коренче.

# 222
  • София
 Hug Страхотни сте, момичета, много благодаря!

# 223
  • София
Първо да докладвам, че доматИто ми има едно доматче вече  Party

Второ
Аз, продължавам с невежите въпроси.
Магданоз в саксия, за Embarassed "еднократна" употреба ли е? В смисъл като го обера (режа го с ножица, моля поправете ме ако греша), да очаквам ли да поникнат нови стръкчета  или да го хвърля?

Сходен въпрос, ама за босилек.. как да си го бера, така че да расте още? Само страничните израстъци, да не пипам връхчетата?  newsm78 А да, и за ментата също такова питане...

И още нещо - на единият корен домат от ниското на стеблото расте второ такова. Колтучих го, не знам как се е развило... ма реших да не го кърша?  Thinking (черита са, ако има значение)

# 224
Аз съм още в процес на опознаване с моя босилек, вече месец  Tired
Оказа се, че не обича толкова вода, колкото четох, че трябва. Понаучих се да го поливам. Обаче уморих 3 корена от него. За да расте трябва да се пречупва отгоре, като го пречупих изби отстрани и стана доста по-кичест. Жената от която го купих ми казва - късаш за салата и така даже му помагаш Laughing За ментата не знам, но и нея мисля по същия начин да гледам, с чубрицата обаче още нямам стратегия,  а не ми харесва как се развива, една такава тънка и рехава ми върви.

Общи условия

Активация на акаунт