Подправки в саксии

• 136 461
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! Някой сял ли е босилек в разгара на лятото? За тераса южно изложение става дума. Ако е много късно, ще оставя за другата година март, април. Ще си получа семената в началото на август. Препоръчаха ми сорт Дженовезе и ще сея в градината през пролетта, живи и здрави, но се чудя дали на балкон в жегите би се получило нещо.

# 226
  • София
Май схванах  Laughing Мойте пък се пънат и си растат, един път дневно ги поливам (то май зависи и почвата)

Здравейте! Някой сял ли е босилек в разгара на лятото? За тераса южно изложение става дума. Ако е много късно, ще оставя за другата година март, април. Ще си получа семената в началото на август. Препоръчаха ми сорт Дженовезе и ще сея в градината през пролетта, живи и здрави, но се чудя дали на балкон в жегите би се получило нещо.

Не бих сяла на открито, тераса... първо е малко късно, но и да тръгне, е жега. По-скоро ги посади у вас и като ако заздравеят - ги изнеси. Аз така бих направила.

# 227
Мхм, така ще направя. Идеята беше дали ще има време да се развие босилекът. Не пречи да опитам. Би трябвало да поникне поне, ако е при температура 25 градуса. На открито имам някакъв, но според мене няма аромат и малко късно се осъзнах да питам за ароматен сорт. Една година за идеята засях семена от зелени чушки и те през октомври бяха поникнали на балкона. После ги изкорених. Тогава проверката беше дали от зелени чушки може да се вземе семе. Simple Smile

# 228
Дали може да се сеят семена от подправки есента?

# 229
Моят босилек, който беше тръгнал да умира, се съвзе като го изкарах на якото слънце, изложение югозапад. Мнооого хубав вкус има  Peace

# 230
Дали може да се сеят семена от подправки есента?

Разбира се. Ще се покажат напролет растенията. Нали това е еестественият им цикъл - като узреят семената наесен, падат в почвата и чакат...

# 231
Разбира се, заедно с цветята.  Wink

# 232
Новият сезон вече чука на врата, засях магданоз и босилек традиционно, тази година вцех и мащерка и рукола, миналата неделя ги засях, вчера вече гледам в сандъчетата с рукола вече поникнало, та се зачудих възможно ли е толкова бързо да тръгне.

# 233
  • Plovdiv, Bulgaria
Новият сезон вече чука на врата, засях магданоз и босилек традиционно, тази година вцех и мащерка и рукола, миналата неделя ги засях, вчера вече гледам в сандъчетата с рукола вече поникнало, та се зачудих възможно ли е толкова бързо да тръгне.

в каква пръст ги зася? струва ми се, че тази, която продават за цветя не е ок за подправки, може би слагат някакви смеси и торове в нея

# 234
В тази от миналогодишните сандъчета,, нова не съм слагала, че ме домързя да излизам до пазара пък излезе свободно време и реших да засея една част от сандъчетата

# 235
Не знам дали ви се случва и на вас, но всеки път, когато купя саксийка люти чушки, обсипана с чушлета, с идеята да си ги гледам целогодишно - те почти веднага почват да изсъхват като по команда! Само с домашен разсад, даден от комшия, съм успявала да отглеждам за по-дълго, с по няколко "реколти".  Имате ли опит?

# 236
Един път съм купувала едни лилави, харесаха ми като цвят, може би изкараха някъде месец, месец и нещо и изсъхнаха

# 237
При мен пък връзваха като луди. Поливахте ли ги редовно?

# 238
Мисля, че да все пак грижовна цветарка съм, но за мен зависи и от растението, някой са така форсирани, че не могат да се пригодят към нормална обстановка.
Имах и три такива опита с мандаринки от цветарниците, изкарваха по 3-4 месеца и изсъхваха

# 239
Зари, колко пъти седмично поливаше чушлетата?

Общи условия

Активация на акаунт