Био зеленчукова градина №8

• 76 253
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Показвате страхотни градини! Браво на всички!   bouquet
lady_blu, много си е добре двора ти, защо така го описваш, строителна площадка бил, толкова е приятно! И аз се радвам, че се запознахме.
Впечатлена съм и от дългия път с кестени от двете страни.
У нас доматите са на местата си вече, имам лук, морковите са покарали стабилно.
Дръвчетата цъфтят, мъжете кихат и подсмърчат. Глицинията има много гроздове, за мое щастие. Ще ги снимам, когато станат "като за снимка".

# 256
  • Вече на светло в София
Мад, къщата е страхотна Peace
Къщата не нищо особено и е доста стара. Каменни стени на 1 ет и печени тухли на място на 2 ет и гредоред. По напред в темата четох за различни стари зидани печки - ние си имаме истинско огнище вътре в собата.  Там се приготвяха пръшките от прасето, до неотдавна. Сега е само интериор Simple Smile. В долния етаж лятото е прохладно, дори студено. Нужник - навън. Joy Баня всеоще в проект #Cussing out . Добре, че града е на 5 км. та често прескачаме до апартаментските удобства .

# 257
Ама аз съм чувала от баба, че кирпича държи хладно ,,лятоска,,, както тя се изразяваше Laughing
Такива къщи вече все по-рядко ще се срещат. Обикновено се бутат и се строи ново, но...Всяко нещо със своето време, нали?

# 258
Направете си външна баня, колко му е - един чер варел, 6 кола за домати и 8 метра армиран найлон за тунелчета, за душ може и решетката на лейката да слагаш.
Аз си харесах двете стари дървета пред къщата.
Богатите американци отиват в Мексико, и си купуват кирпичени къщи.

# 259
  • При розите и топлата вода ......!
Привет!
Вие не сте спряли бе хора! Ние се напразнувахме. Почти нищо не работихме. Освен, че в оранжерията вече имаме капково напояване. Вчера го сложи мъжа ми.
анн, градината ти е мечта. Peace Аз започвам да изнасям домати от утре.
МХ, честно да си кажа не знам какво е растението  на втората снимка. Embarassed
MAD65, къщата ми навява много приятни спомени от детството. За нужника и банята- всичко си има своя чар.  Simple Smile
lady_blu, Люлин, разконспирирах ви! Peace  Hug
vili__66, направи клипче, че да се насладим и ние! Hug
Аз имам проблем в оранжерията. Листата на доматите се свиха и извиха нагоре. Помагайте с мнение и съвети. Praynig
http://gelika.snimka.bg/hobby/gradina-2011.588071.23203114

# 260
Аз имам проблем в оранжерията. Листата на доматите се свиха и извиха нагоре. Помагайте с мнение и съвети.

Според мен им е доста топло на доматите.

Вълк в грешка си за Мексико и американците. Много ги отвличат там, а и нивото на престъпност е доста високо. Имат си те др дестинации.

Аз вече бера усилено краставици. Доматите са ми наедрели, а черито е обсипано с плод.

# 261
  • Русе
gelikas  прочети тук са професионалисти  и пишат за това http://forum.selo.bg/viewtopic.php?f=22&t=3414&st=0& … mp;sd=a&start

# 262
Анн, помниш ли, че мин. година имахме същия проблем, като на  gelikas? "Професионалистите" се изказаха доста разнопосочно-високи температури, стресови ситуации за растенията/включително колтучене и прекършване на растежния връх/, едностранчиво азотно торене... версии всякакви.

# 263
И нашите домати миналата година бяха такива, и при нас версии много... накрая мъж ми окъса извитите листа, имах само клечки за домти на места  Joy и имахме най-много домати в квартала, сами им се оправиха следващите листа, които пораснаха.

# 264
  • Русе
Ани наистина бяха така, но аз го отдавах на това, че не са в оранжерия. И аз наистина се обърках и не разбрах от какво е. Бабите на село казваха, че е от бързия растеж и не е болест и аз така направих окърших долните листа да се проветряват и нагоре се бяха оправили.

# 265
  • При розите и топлата вода ......!
Момичета, интересува ме вашето лично мнение, от опит.
анн , благодаря, доста попрочетох и все от полза..
Аз го отдавам на обилно поливане и след това голямата жега и изпарения.  Ана ти имаш оранжерия, през колко време и как я поливаш- капково или в ред?
mama_gali ,  и аз така , почистих долните, сега като потроснот ще почистя и другитеq въпроса е, че не знам защо се получи така. newsm78

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 13:28 от gelikas

# 266
  • Вече на светло в София
gelikas, самото растение изглежда здраво. Не съм се сблъсквала с този проблем, но като имам такава ситуация, грабвам лист от доматите  и тичам в аграрната аптека . Там отварят книги, гледат под лупа листото и дават лек и съвет. Ако имаш възможност за твое успокоение попитай учените хора.
Вълкът с дълък ник, ние такива решения сме измислили. Слагаме казана на огнището вечер и топлим вода и после зад параванче ( 4 странно) и по тъмно - ето ти душче Grinning

# 267
  • София
Цитат
Ех, да можех и аз да направя жива преграда откъм съседите
А ние имахме такава от саморасляци тип жив плет-след няколко кавги се наложи да опънем телена ограда и макар "брега и дърветата да са наши по закон,телената остави много от дръвчетата откъм съседа и той периодично си ги сече въпреки всички протести и сега се "гледаме" Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
При мене е още рано з а домати и боб-има си слани и е ужасно ветровито.
Някой поръчвал ли е специална почва в голямо количество?

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 02:09 от lluna

# 268
lady_Blu при теб е лесно, като повикаш неволята /мама и тати/ ще я свършите бързо в градината.
Aнн, тя тази неволя идва само по веднъж   Grinning, а и аз гледам да не прекалявам. Пък и искам всичко сама да правя, а понякога не зная как.
Да знаете - репички не се разсаждат. Аз вече зная. Редчето дето разсадих, загина (редактирам - почти загина. Преди малко видях 3-4 оцелели).
Люлин ми каза много интересен начин на садене - с пластмасовата част от кутия бонбони Тофифи, при което не мислиш за разстоянието между семенцата.

gelikas, разконспираторка такава! Люлин е една прекрасна млада дама, с която ми беше невероятно приятно да се запозная, както и със фемилито й!  Hug

MAD65, това е къща с дух, къща, която разказва, къща с история - интересна и топла.

Вълк, с интерес разглеждах снимките ти, пускай по-често!

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 11:00 от lady_Blu

# 269
gilikas,проблема ти е определено от преторяване и форсиране на растенията.Ако листата са трошлшви със сигурност имаш предозиране с азот.Преполиването също форсира растенията.Нормално е да се прави една поливка седмично.
Когато поизрастат ще преодолеят проблема,но леко се забавят с развитието си.
Нормално е да се тори,чак при цъфтеж и образуване на плод-тогава силата отива в наедряването.
Според мен не бързай да махаш листата-ще направиш ранички през,които може да проникне инфекция.Освен това колкото и да са гърчави растението диша през тях.Когато израсте нагоре можеш спокойно да ги очистиш.

Общи условия

Активация на акаунт