Био зеленчукова градина №8

• 76 263
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Дедо, честит празник! Здраве, щастие и дълголетие ти желая, и по-често се включвай в темата-имаш много знания, от които да се научим и ние, и колорит!  bouquet

# 331
  • При розите и топлата вода ......!
Дедо, честито и от мен! Желая ти здраве, щастие и дълголетие.  bouquet
И при нас в ЮЗ заваля.

# 332
Колко празнична е темата днес!
Теди и мамо Гали, да са ви живи и здрави дечицата!
Вълк, желая  здраве на теб и на всички твои близки!
Дедо, честит празник и на теб! По това време май вместо честито по-добре да кажа наздраве!
Та по тоя повод - Люлин, пия вино, да речем  Grinning
Само не разбирам защо черпиш.
По повод 2063 г. - смятам до другото лято да сме привели в ред окончтелно целия двор и големите навеси да се ползват по предназначение. Та с две думи - който има път към нас - добре дошъл Hug

# 333
Благодаря за топлото посрещане на всички  Simple Smile
Куркума, тъй -като това са ми едва първите стъпки  в отглеждането на зеленчуци за сега ще пробвам само с няколко неща . А и в момента ме чака ремонт на жилище незнам дали ще успявам със всичко. Копър имам посят , както и спанак , който пропуснах да спомена . Спанакът тъкмо сега покара и разбирам , че с това май също съм закасняла .  Rolling Eyes
Скоро ще преместя разсада от кофичките в земята и също мисля направо в земята да пусна още  семена за краставици , че всички много ги обичаме.  Grinning Искам да си посея и зеле и патладжан , но незнам кога трябва да го направя .   Thinking

# 334
Мили хора, имам нужда от съвет. Сутринта преди да излезна се разходих из двора и какво да видя.
Ние имаме съседи - къщата е близнак. Това са възможно най-лошите хора на света, от центъра до Витоша ги знаят като много проклети. От тях сме се отделили с една дълга пергола и зад нея жив плет, но той не е по цялата дължина, не е висок и плътен. Точно пред перголата са ми доста храсти, но и малините и лозите. Мисълта ми е, че живия плет (Лигуструм (Птиче грозде) и спирея) както се е раззеленил изведнъж е тотално повяхнал.  Sad Има ще неотворени пъпки и в тях ми е надеждата. Под него има момини сълзи, целите са на бежави петна и са като изгорели. Сякаш е поливано с нещо отровно.
Какво да ви кажа, ние в тази къща сме от 10 години. На предните собственици въпросния луд беше отровил кучето.
Ох, те с него историите са много, но никак не са хубави...
Ще ги дам да ги изследват, но искам да питам да поливаме ли активно или точно обратното?

# 335
 Sad Люлин, мъж ми пръска тия дни тревата в съседния двор, точно така става - увяхва и пожълтява, наистина ли ще ти напръскт градината  Sad Има разни проклети хора, какво ли се чудя... Ако са напръскани с раундап, нищо не можеш да направиш, пфууу, че гадост  Sad

# 336
Люлин, съжалявам! Много лошо, ако е раундъп, глифоган и подобни. Поливай, според мен, ако е нещо друго, то растенията ще се преборят.
Ей, много сме лоши това хората!

# 337
  • Русе
И при мен съседите пръскат тревата, но не от злоба, а защото не им се копае. Там имам насаден млад чимшир. Слава богу за сега му няма нищо. Много неприятно.

# 338
Благодаря ви за милите пожелания!
Вили_66, погледни в тортената тема - там какви красоти са.... моите са само да зарадват "тамагочито", че тук няма как да подсигуря ядливи фигурки  (има пласмаски и оризова хартия)

Вълчо, да знаеш че хинапчетата и тук още не са се развили - не бързай да го отписваш!
Мама Гали, стисни зъби и забрави за плета .... най-вероятно го е напръскал с раундъп! Сега законът дава възможност да имаш плътна ограда със съседа до 2.20м. (само със скица и конструктивно становище); може тухлена, може и ламаринена .... Знам как се чувстваш - моят съсед лежа в затвора, не се обичаме хич, и все завижда ?! една крушка изсуши а даваше плодове едри толкова много , че само с една пълнехме буркан, младичка тъкмо започваше да плододава и расте (оформяше се като дръвче); влезе в къщи (като се прехвърли през дувара - към 2м) да реже дръвчетата пред очите ни ..... (отговорът на полицай беше -"ми той Може да си влиза, ний нищо не можем да направим, това не е наша работа"  Shocked 

# 339
Благодаря ви за успоителните думи.
Теди, това завистта човешка е много страшно нещо. Представям си като си видяла твоя комшия в двора ти! Би ли ми казала конструктивното становище кой го пише? А после комшията може ли да го обжалва?

# 340
  • Пазете Гор
Конструктивното становище заменя донякъде проекта, Люлин. Законът е предвидил чрез него сравнително по-лека процедура по разрешаване на строителството. Пише се от правоспособен проектант. Струва и някакви пари, според зависи. Масивна ограда (фундамент, бетонов цокъл, зидария, шапка, мазилка, декорации), обаче, си е скъпичко начинание.

Посади си люляк, за преграда, стига да не ти е южната страна.

# 341
Оо, Люлин, много съжалявам за това, което ти се случва! Трудно, дори невъзможно е съжителство с такива съседи!
Преди години, ей така, от злоба, ни отровиха кучето-сибирски вълк, и след месец-и котката. Още ги помня.
За това писах изпреди-ако можех, щях да направя плътен, жив плет към съседите. Но не мога. За това минавам на вариант 2- царевица, боб на вейки и тикви по оградата, рустикарен стил, дано малко се опазим от лошотията!

# 342
Някои съседи това им осмисля живота. На село с едни имахме такива отношения.
След като се споминаха, сега със сина и внука им нямаме абсолютно никакви проблеми.
То не бе изчезнали кокошки, не бе къща на границата с двора ни, после сайвант, откак се помня, допреди 15 години.
Магданоза ми е поникнал, даже има две-три с истинско листенце.

# 343
Би ли ми казала конструктивното становище кой го пише? А после комшията може ли да го обжалва?
Люлин, понеже сме пресни-пресни, ти сама видя.
Та мъжа ми и  комшията отидоха при нотариус.  Това е една декларация в стил "нямам против комшията да си прави плътна ограда" и се подписва от собствениците на двата имота пред нотариус. Като сума - не зная какво струва, на мъжа ми нищо не  е взел, защото в многогодишната му практика сме първите, които строим със съгласие. Конструктивния проект се изготвя от стр. инж. или конструктор. Комшията не може да обжалва, защото вече се е съгласил.

# 344
  bouquet на всички! ТедиHug
Ани, едни храсти ще прежаля, обаче животинки, направо не знам как си се справила...
Лейди, твоят вариант за взаимното съгласие е най-хубавия, но това няма да стане никога. Не познавам други хора, на които цялото човечество да им е криво.
Когато строихме гаражите и барбекюто си изпипах документите на 100%, всъщност те същите ги искаха тогава и за цяла кооперация, отвисях си в общината цяло лято, бременна по жегите. Но исках всичко да ми е наред, точно заради тоя и подобните му.
Не знам защо, много се овълчи народа, всъщност, да не обиждам животните, те не могат да се докарат до там.
Днес посадих още боб и царевица, имам 12 гнезда май станаха царевица, ако изкара всичката,  Joy.

Общи условия

Активация на акаунт