Био зеленчукова градина №8

• 75 948
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
daniabc,  ние горе-долу от толкова време сме с къща и честно да ти кажа ей тая барака на снимката http://mimi7070.snimka.bg/properties/nashata-avantyura.223680.5271137 точно заради иглолистните я купихме.
И заради красивото място.
Не зная как бих преживяла ситуация като твоята. А доколкото виждам не на боровете не им е там мястото, май борова гора е било там някога.

Насадих картофите.
Съвет за начинаещи:
1. Четете в интернет как и къде се садят
2. Питате тук в темата
3. Гледате как го правят съседите
4. Чудите се ден-два и викате неволята т.е. мама и тати и картофите са насадени. А за догодина вече зная  Grinning

Днес беше много топло при нас.
За един ден ми се струва, че порастнаха двойно и моркови, и копър, и чубрица, и мартенския лук, и салати .... - изобщо всичко.

# 196
lady_Blu  жестока ти е вилата ,със здраве да си живеете в нея,но от всичко най ме изкефи пазача ти!!! Joy JoyОсобено с раираната дрешка !!!Уникален е!Шегувам се разбира се ,всичко е чудесно, но е паднал къртовски труд!!!

# 197
Моля за съвет от от вас компетентните!Преди време писах ,че от месец януари наследихме селската къща след смъртта на свекърва ми .Но мястото не беше обработвано години.Понеже купих картофи за садене и ме беше страх да не прерастат кълновете докато се обработи цялата градина направих т.нар.-3 в1.Обръщайки земята си правя прав ред, пълня го с тор ,начупвам буците пръст и засипвам отгоре картофите.Та въпросът ми е дали ще се хванат?
На есен знам как да бъде с обработката , но сега при заварено положение гледах как да спася ситуацията.И хем земята е обърната и скопана,хем картофите насадени Joy Joy

# 198
  • на брега на Дунава
valqq Защо пък не .Аз веднъж бях "загубила " няколко картофа в градината докато се занимавах с другите неща и те си поникнаха там където бяха паднали.После ще ги загърлиш и ще ги чистиш от тревата.

# 199
  • DE
Ася, да, може да се яде но не е за препоръчване. Суров е страхотно отровен !
Аз го знам като Feuerbohnen. Преди години бях бучнала семена до едина елха и бяха се замотали до върха. Сега садя около мрежеста ограда, но за да получиш добър ефект, трябва да има поне около 20 бобчета бучнати през 3-4 см. Покълват за седмица ако е топло !
От моите съседи, поп и попадийка се покривам ето така, че им идват много гости и все зяпат Whistling

Ани. И., страхотни са доматите. Моите са оЩе малки. Спят на вън от месец, че нямам място за тях. Април наблягам повече на цветята Embarassed

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 01:41 от matze

# 200
lady_Blu  жестока ти е вилата ,със здраве да си живеете в нея,но от всичко най ме изкефи пазача ти!!! Joy JoyОсобено с раираната дрешка !!!Уникален е!Шегувам се разбира се ,всичко е чудесно, но е паднал къртовски труд!!!
Благодаря! Hug
Удоволствие е за мен. Сигурно се повтарям, но сега разбирам колко ограбва животът в апартамент.

Днес ще сея тиквички, краставици и захарна царевица.
Мисля, че им е време вече, топло е и прогнозата е за хубаво време вече.

# 201
Удоволствие е за мен. Сигурно се повтарям, но сега разбирам колко ограбва животът в апартамент...
Хихихи, Лейди, коооолко много си права Hug Аз като пекне слънцето и бягам от апартамента. Колко е прекрасно да имаш къде да излезеш сутрин по халат да си изпиеш кафето, да се разходиш между лехите, дори лека роса да ти намокри краката Laughing Това усещане не мога да го изпитам на терасата, колкото и да ми е цветна и колкото и да е в центъра на София.
А свекъра от 6 години живее в моята къща и сега не можеш да го накараш и 2 часа да престои в апартамента в Плевен. Дори не иска да ходи. Миналото лято се наложи да изкара 2 месеца там и накрая беше полудял направо Laughing Едва дочака деня да се върне и веднага обиколи целият двор. И сега е така.
Миналата седмица го закарахме на медицински прегледи в София за 3 дни. Аз стоях в къщата да я пазя. И като се върна, дори не влезе вътре. Остави си чантата под шатрата и веднага обиколи сантиметър по сантиметър целият двор и се радваше на всяко нещо, което е покарало или разцъфнало.

# 202
  • Пазете Гор
lady_Blu , ще си позволя да коментирам, че ставаш все по-забавна - фактът, че вече имаш градина, със сигурност работи в тая посока. Коментарът ти за картофите е достоен за лого на темата. Имаш приказна къща.

Аз вчера поливах, след като видях, че съм загубил почти половината от разсада на праза. Забвви се развитието на граха, на магданоза, пащърнакът не никне. За втори път след последните 5 години има априлска суша, неприятно. Пък е и хладно.

Ани, а дали не е късно за водния лук. Какви са сроковете, за сеитба, за разсаждане?

tzarina , ще си говорим за августовските щурци, нали?

# 203
Честит рожден ден на Ани Иванова!   cook newsm59
Да си жива и здрава! Всичко, до което се докоснеш, да порастне здраво и плодородно!

Да ви питам, във връзка с  днешния ден, има ли проблем да се сади?

# 204
  • Пазете Гор
Питаш в смисъл дали е добре на Велики Четвъртък, или агро-метеорологичски, Люлин?  Grinning

Гледах десетдневна прогноза, не се очакват слани, има тенденция за затопляне. Живот и здраве да е, ще наредя малко фасул за зелен, набучкам прорасъл чесън.
За чесънът е безкрайно късно, разбира се. Идеята ми е да не иде съвсем зян, а и друго - все пак прави някакви главички колкото грах, които не вадя, нито пък виждам. Копая си из тях, садя си друго, а те самопроизволно си изникват и ми дават зелен чесън през септември-декември. Тогава върви по-малко и затова не садя специално.

Препоръчвам на тези, които са заровили стар прорасъл лук да го предпочитат за консумация, че скоро ще пусне цвят и става негоден за салатки.

Ани Иванова
, жива и здрава да бъдеш! Без тебе троянските градини и темата ни нямаше да са толкова хубави!

# 205
Куркума, дали е добре на Велики Четвъртък.

# 206
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...Ани, а дали не е късно за водния лук. Какви са сроковете, за сеитба, за разсаждане?

...

Thinking а водния лук не е ли като другите лукове?
сееш семената пролетта, на лято събираш арпаджик/балучка и есента садиш арпаджика и балучката  Thinking и чак на втората година глави лук

и на мен ми се иска да се разходя из дворчето  Confused

# 207
Честит рожден ден на Ани Иванова Hug
Пожелавам й щастлив празник днес, още по-весели наближаващи великденски празници и много късмет и здраве. Както и плодородна бои-зеленчукова градинка  bigdance2

# 208
  • Пазете Гор
Луковете са двугодишни, зорлем дотикани от хората до тригодишен цикъл. Кромида сеем гъсто, за да го докараме до арпаджик. Той на следната година прави глава, но не и семе. Балучката е друго, при нея на следната година излиза цвят.
А пък водните луци май ме се сгъстяват за арпаджик, и се въдят от семе. Абе стига съм импровизирал, да изчакаме Ани. Там по техния край, по долините на Осъм и Вит, гледането на водни луци е традиционно.
Тоя цикъл донякъде прилича на лалетата, които изкарват само по едно листо.

Работата за печалба е не Богоугодна по празници, Люлин. Не всякаква работа. Днес не е и празник, формално. Празник е Възкресение, в неделя.

# 209
Ани Иванова, честит рожден ден! Пожелавам ти много вкусотии и красоти в градината!

Goody, Водния лук е като празия. Прави се разсад за него и се разсажда. Обича много поливки и става огромен. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт