Био зеленчукова градина №8

• 75 757
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Естрагон и тарос е едно и също, нали? При нас е на почит в телешкото.

Да попитам за капковото напояване, срам, не срам....какво е? Embarassed Такова, като дъжд ли, върху цялото растение или това, с което се напояват корените. Embarassed
Имаше едно странно устройство в Бриколаж, като маркуч, с много на брой тънки разклонения, но не пишеше какво е?

# 616
Вили,листата изядени само,без стъблата Rolling EyesВмъкнато навътре стъблото,а като го издърпам няма му листата.

# 617
  • Варна-София
Ех, капковото е върхът на сладоледа. Както го описваш, само това ще е.

# 618
Ние сме с поливаща система, която е несъвместима с доматите обаче - излизат едни душчета и пръскат навсякъде. Та ми се налага като поливам тревата да слагам преграда, да не се мокрят доматите. Иначе тях с маркуча всяка вечер

# 619
  • на брега на Дунава
Пристигнаха ми разсадите от подправки и билки - тарос, исоп, майорана ,лайка,салвия .Ще ги садя в събота.Ама какви чудеса има сега пък в "Сортови семена"- даже една страхотна с лилав цвят пасифлора.У дома обаче ще ме набият ,ако поръчам още нещо.Сега изтръгнах обещание да ми купят такива колчета от арматурно желязо за колове на доматите.Как мислите ф.12 достатъчно ли е и колко да са високи/дълги/? За капковото още ми е рано да отворя дума.
Манголдът ми от миналата година има пак страхотни листа и става за бране.Не е пуснал цвят.Оставих го в градината да зимува , само го бях позагърлила с почва.Сях го за червен , а поникна бял.И нали ми беше за първи път - изникна всичкия и ми зае доста място.Жал ми беше да го изкореня и цялата махала яде баница и бра листа.

# 620
  • на брега на Дунава
Titina Защо поливаш доматите всяка вечер.Аз ги поливам обилно един път седмично и им беше достатъчно.

# 621
MX, Ф12 е достатъчно. Нашите са на два метра и са удобни. Метър и половина е по-компромисен вариант. Кажи му да купи грунд и боя също. Че после е веселба. Grinning
При мен излезнаха И голите охлюви... Нападнали са фасула. Едни такива малки, незабележими, а как опоскват, не е истина...Дано опазя растенията.

# 622
Температурата е на д 32 в момента и почвата в ястъците изсъхва мн бързо

# 623
МХ, за профилирано или гладко арматурно желязо става въпрос?
Миналата година 2 м колове ми се видяха малко къси, есента доматите бяха надвесени над върха на коловете.
Грахът започна да цъфти, днеска видях десетина цветчета. Вече се е хванал за оградата от бодлива тел. Преди 5-6 години в граха се бяха появили 2 растения с тъмновиолетови, като градински теменужки цветове. Разкошотия между млечнобелите.

# 624
 Лейди, как сееш астрите? [/quote]
Aми вече ги насях. И на мен ми е за пръв път. Не много на дълбоко - около 2,5 см, а на пакетчето пише да има поне 20 см разстояние м/у редчетата. Разхвърлях семента, зарих, леееекичко утъпках и полях. Пише, че поникват за няколко дни.

# 625
  • на брега на Дунава
Вълкът с дълъг ник Не знам какво трябва да бъде желязото.Не разбирам от това.Едно такова завъртяно е.Аз мислех да са 1.50 м ,но ми се видяха къси.Като се забият в земята и ще се скъсят още.Ще ми ги нарежат колкото кажа.
Аз астрите ги сея от разсад /още през април сея семена в сандъче/,защото иначе остават по дребни.
След дъжд:
http://prikachi.com/images/622/3333622V.jpg

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 23:19 от МХ

# 626
  • Вече на светло в София
Да ви питам коловете от желязо не се ли нагряват лятото от високите темперетури и доматите като се допират до нагрятото желязо не им ли е кофти newsm78

# 627
  • на брега на Дунава
Може би грунда и боята намаляват нагряването.Знам ли?
Гледам си градината и ми се иска да съм там :
http://prikachi.com/images/649/3333649j.jpg

# 628
  • Вече на светло в София
Супер е диво и красиво!
Ние утре пътуваме при нашата зеленина

# 629
MAD65, нямам впечатление да им е проблем.  Peace
MX, много хубаво място!

Общи условия

Активация на акаунт